Прескочи до съдържание

Тениски на magelanci.com

58 магеланци са гласували

1. 1. Заинтересовани ли сте от бели тениски с логото на гърдите, на ориентировъчна цена 25лв?

• Да
      47
    • Не
      9
  2. 2. Какъв размер тениски носите (мъже)?

• S
      1
    • M
      8
    • L
      11
    • XL
      5
    • XXL
      4
    • XXXL
      4
    • Нямам отношение, жена съм :)
      23
  3. 3. Какъв размер тениски носите (жени)?

• S
      7
    • M
      13
    • L
      3
    • XL
      7
    • XXL
      2
    • Нямам отношение, мъж съм :)
      24

Препоръчани мнения

Аз съм за черно или сиво и по-дискретно лого в левия горен край. Много натрапливо ми изглежда иначе.

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Харчите по хххх хиляди евро за самолети, хотели и екскурзии, а недоволствате за цена от 25 лв, подпомагаща форум, който е супер необходим за нас и такива като мен например, дето не са чак толкова добре с английския и им е омръзнало да се ровят в трипадвайзъри и да разбират наполовина това, което четат....Извинете ме, ама...

• Харесвам 16
Връзка към коментар

И моите пет стотинки по темата...

1) Разликата от няколко лева не считам че би тръбвало да е проблем изобщо. Не ми се мисли колко много пари са спестени от този форум, но извън спестяването - това е еднократна покупка, каква загуба колосална бихте индексирали? Да има печалба е съвсем нормално, да се споделя публично пространство просто струва пари, а това е силно ненатрапчив начин за подпомагане... 

2) Съгласна съм с нещо по-ярко - нали няма да ходим на опера, а искаме да излъчваме дух на забавлениеееееееееееее :) Ако има опция за избор, най-добре, но тогава цената би била вероятно по-различна.

Харчите по хххх хиляди евро за самолети, хотели и екскурзии, а недоволствате за цена от 25 лв, подпомагаща форум, който е супер необходим за нас и такива като мен например, дето не са чак толкова добре с английския и им е омръзнало да се ровят в трипадвайзъри и да разбират наполовина това, което четат....Извинете ме, ама...

Преписа ме...

Връзка към коментар

В този ред на мисли, летвата се вижда на къде бие :)

На мен ми е все едно за крайния резултат, съгласно идеята. А личните опасения - бялото пасва на логото, но и много напомня на познатите офанзиви и специалното облекло за тях: "доброволец", "да почистим нещо си за един ден" и т.н. Всички сме ги виждали по ТВ и знаем как изглеждат, някои и на живо. Друго, за бялото - прави те по-дебел. Още - за уникалност - да, но за униформеност ...

Връзка към коментар

Май няма да се мине без да пиша дългите романи :) Както не ми харесва да се прави анализ на стотинките влезли в производствената цена, защото честно казано тя е от по-малко влияещите фактори, така и не е приятно да се създава някакво впечатление, че едва ли не като не си купиш тениска, която ти се струва скъпа не подкрепяш форума. Хич не е идеята тези тениски да са благотворителност, моля ви. Нека не превръщаме дискусията в копие на споровете за винетките :)

Относно дизайна, смело се приемат предложения все още. Както казах, нищо не пречи да излиза серия на всеки няколко месеца, първи път бели, тези които не искат бели ще почакат. Втори път - шаренки, трети път - с девиз/лафче. Всяко мнение се чете внимателно и се обмисля, така че продължавайте смело :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Относно дизайна, смело се приемат предложения все още.

Възползвайки се от тези думи, ще изкажа новобранското си мнение (без да го натрапвам, разбира се) :)

Много ми хареса идеята за Occupy windowseat и веднага си представих О-то, като илюминатор на самолет :) Мисля, че би могъл да се получи доста оригинален дизайн, който да събира очите на "непросветените"  :biggrin:

За да илюстрирам, нещо такова ми се привидя:

12439519_10207318146005574_3501249820964

П.П. Извинявам се за качеството, набързо е нахвърляно.

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Ако е въпрос на подпомагане, не 25 лева, 250 лева ще дам за нещо, което реално ми е спестило 2500 лева. Както, вярвам, би направил всеки осъзнат член на нашето общество. 

Ако е въпрос на надценка на фланелките, която да влиза 100% в Магеланци като един вид подпомагане на форума, нямам проблем нито с 25 лева, нито с 35 лева, нито с 50 лева за единична бройка. Подозирам обаче, че в крайната цена е калкулиран един доста голям процент за излишни надценки и отчисления към паразити по веригата, които реално могат да се избегнат, и точно от това е продикутавано моето недоволство от сегашната цена! Да не става като в т.нар благотворителни sms кампании - даряваш 1 лев за каузата, пък едни стишки отишли за оператора, други стишки отишли за банката, трети стишки отишли за посредника, четвърти стишки отишли за рекламата и накрая едни трохички отишли за каузата.

Изключително са ми омразни подобни схеми и затова чакам с голям интерес дългия роман на Основателя и най-вече обяснението на "специфичните фактори на ценообразуването". Имам тягостното усещане, че един доста дебел процент от общата цена няма да иде пряко в бюджета на Магеланци, както смятам за редно и справедливо, ами ще се пръсне като отчисления към едни душмански организации, които не само нямат едно зрънце принос при разработването и развиването на подобни уникални проекти, плод на личната и общностна свободна инициатива, към които спада и Магеланци, ами и в много случаи всячески им пречат и се стремят да ги затрият със садистична упоритост. Това е тотално против разбиранията ми и по тази причина не желая да участвам в такава форма на подпомагане, или ако трябва да използвам една популярна фраза от съседна тема: "мутроикономика няма да храня". Ако подозренията ми се окажат верни, силно се надявам, че ще се намерят удачни алтернативни канали както за пряко подпомагане на Магеланци, така и за снабдяване с желаните магелански артикули със заобикаляне на омразните търговски схеми. 

Иначе, да се върна пак на темата за съпричастността при подпомагането на форума, която, много се радвам, беше засегната по-горе в мненията (благодарности на Сънчо и Дюк за което). Отдавна съм стигнал до мнението, че поддържането и изграждането на уникално местенце като Магеланци струва не малки разходи като време, усилия и средства (не е трудно за досещане, нали). Затова не само е хубаво, но и е напълно задължително, наред с основния капитал на всеки форум - качествените и полезни мнения, в него да се връща и някакъв реален приход - от една страна да компенсира част от времето, усилията и разходите на хората, които стоят зад този прекрасен проект, от друга страна да подпомага бъдещото му развиване (най-вече). 

В този ред на мисли - става ми доста неприятно, като примерно из форума плъзнат онези ми ти теми за кешбек промоции, които влизат в директен конфликт с Бонус програмата на Магеланци - един от основните канали за споделено подпомагане на сайта. Някой клошарски сайт ни връщал 5% от резервацията в Букинг и айде юруш на далаверката. Знам, че някои редовни експлоататори на тази схема ще ми се сопнат сега :) Приятели, знам, че не го правите от кокошкарщина, ами по-скоро от несъобразителност, но замислете се. По-горе си говорим за това да бъдем съпричастни към Магеланци, та в духа на тази идея не е ли по-добре като едни осъзнати членове на това общество да си подкрепяме нашето, през нашата си Бонус програма, дори това да е за сметка на неоползотворените кирливи проценти от клошарски кешбек сайтове и подобни тарикатски схеми? Мисля си, че средствата, които сме спестили благодарение на съществуването на този форум, надвишават десетократно сумарния "приход", който ще "загубим" от разните му там кешбекски сайтове. Затова, когато е възможно, нека не хрантутим паразити, които ни подкупват с примамливи далаверки, ами да си подкрепяме директно нашето. Кой с каквото може. От това зависи то да става все по-хубаво и приятно, а Основателят и приятели да са още по-мотивирани и ентусиазирани да ни радват с нови и нови полезни и интересни придобивки вбъдеще. Така ги разбирам аз нещата  :)

п.п. Айде да ми е честито мнение № 1000 във форума =) В зората на форумите беше много престижно да закръглиш юбилейно мнение, особено ако го направиш в малките часове на нощта! :lol:

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Тениска с логото ок.,бих си взел.Но идеята не е ли да се носи някакъв аксесоар с логото ,което отличава магеланците,които пътуват по света и се снимат на различни забележителности и места?Колко тениски трябва да си вземеш за някой по дълъг трип или ще переш всеки ден?Според мен по добре би било да е шапка или шал тип кърпа,който можеш да го носиш,сложиш на ръката,вържеш на раницата или някакъв друг подобен аксесоар.Но това е мое мнение.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тениска с логото ок.,бих си взел.Но идеята не е ли да се носи някакъв аксесоар с логото ,което отличава магеланците,които пътуват по света и се снимат на различни забележителности и места?Колко тениски трябва да си вземеш за някой по дълъг трип или ще переш всеки ден?Според мен по добре би било да е шапка или шал тип кърпа,който можеш да го носиш,сложиш на ръката,вържеш на раницата или някакъв друг подобен аксесоар.Но това е мое мнение.

И мое... Размечтах се за пиратска кърпа :) Или поне шапка...

Връзка към коментар

И мое... Размечтах се за пиратска кърпа :) Или поне шапка...

А и като е студено невярвам някой да ходи по тениска навън.Аксесоар,който не е ангажиращ със сезони и специални грижи може би

Връзка към коментар

Иначе, да се върна пак на темата за съпричастността при подпомагането на форума, която, много се радвам, беше засегната по-горе в мненията (благодарности на Сънчо и Дюк за което). Отдавна съм стигнал до мнението, че поддържането и изграждането на уникално местенце като Магеланци струва не малки разходи като време, усилия и средства (не е трудно за досещане, нали). Затова не само е хубаво, но и е напълно задължително, наред с основния капитал на всеки форум - качествените и полезни мнения, в него да се връща и някакъв реален приход - от една страна да компенсира част от времето, усилията и разходите на хората, които стоят зад този прекрасен проект, от друга страна да подпомага бъдещото му развиване (най-вече). 

Аз също съм мислил по този въпрос. Две години поред подпомагах инициативата чрез програмата "дарител". За тази година не съм го направил. Имам си лична причина. Това не е важно. Важно е друго. Имам конструктивно предложение. Ежемесечно се правят срещи на едно определено място. Напоследък рядко идваме със съпругата, но това е друга тема. Така или иначе, когато сме там, винаги закръглям нашата сметка нагоре. Убеден съм, така постъпват и всички останали магеланци. Имам спомен, че Поли беше споменала за 10% отстъпка (или нещо подобно, моля да ме поправи, ако греша), която получаваме от заведението. Ако липсва такава към настоящия момент е редно да договорим в спешен порядък. Не мисля, че са много клиентите на това заведение, които периодично буквално го затварят за една вечер и правят един приличен оборот. Каква е моята идея? Нека всеки продължава да плаща сметката си със закръгляне нагоре, а накрая Поли да внася остатъка (формиран от отстъпката на заведението и оставен бакшиш от магеланци) в "касата" на форума. По този начин никой няма да се чувства ощетен или под някаква форма притиснат да подпомага тази инициатива, а убеден съм, парите ще бъдат използвани рационално за общото благо...

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Приятели, моля оставете финансовия въпрос настрана, поне докато видя да го пиша ли тоя роман или да не го пиша :) Просто ако го напиша с две думи има риск да остане нещо неразбрано. Нужда от благотворителни акции на този етап няма. Приемете го като Уикипедия, но без досадните банери в края на всяка година :)

Branko, ще има и шапки, може би следващото след тениските. Просто мисля, че повече хора носят тениски, по-малко шапки :) Иначе идеята е точно такава, за това и логото е по-големичко и по-натрапчиво. Вече като направим по-други дизайни ще са по-пътешественически, сигурно ще трябва да си сменя ника на Георги Сен Лоран тогава :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

В моето мнение въобще не става дума за благотворителност, но както и да е...

Ето, виждаш ли какво става, като пробвам да пиша с една дума :)

Връзка към коментар

Едва ли някой си калкулира 10% в сметката , в най-лошият случай оставя точна сума предполагам. Почти всички заведения предлагат подобна отстъпка за редовни клиенти. Не вярвам Джепето да правят изключение. И аз не го виждам ни най-малко като вид благотвирителност.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тениската не е лош вариант,но наистина е малко ограничаващ артикул,т.е. се носи предимно лятото или по топли места. Както и да е - аз проявявам интерес и бих си поръчал. И друг път съм си вземал брандирани тениски и цената е била подобна. Тъй като ще се носи лятоска бих се придържал към светли тонове и понеже логото ни е синьо ми се струва добре на бял фон.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Branko, ще има и шапки, може би следващото след тениските. Просто мисля, че повече хора носят тениски, по-малко шапки :) Иначе идеята е точно такава, за това и логото е по-големичко и по-натрапчиво. Вече като направим по-други дизайни ще са по-пътешественически, сигурно ще трябва да си сменя ника на Георги Сен Лоран тогава :)

Георги,наистина повечето хора носят тениски и по малко шапки,аз също :) .Но след,като идеята е такава,по практично би било да бъде някакъв неангажиращ аксесоар /не задължително шапка/,който да може да се носи и отличава ,на всякакви паралели и меридиани,както и сезони.Мисля ,че на температури от 15 градуса на долу никой няма да се разхожда по тениска.А иначе дизайна и логото са екстра,на мен ми хареса,спокойно можеш да смениш ника  :)  :)  :)

Връзка към коментар

И аз бих си взел тениска.

Идеята с  Occupy Window Seat ми допада повече, но и само с логото също не бих възразил. Единственото, което ми се иска да се промени е цвета, може би някакъв нюанс на синьото ще подхожда повече.

Връзка към коментар

Харесва ми идеята за тениски, харесва ми бялото с логото, не възразявам срещу цената, много ми хареса идеята за Occupy Window Seat с илюминатор като О и сивичък цват.

Също на Емил идеята за бродирано лого, което да се продава отделно и всеки да може да си го зашие на шапка, чанта, сак, яке и където намери за добре ми харесва много! Така ще се преодолее неизменната ограниченост откъм цветове и артикули, която подобно начинание предполага, а и всеки желаещ ще може да си направи тениска с размер и цвят по желание на колкото ниска цена пожелае. Също се замислих и за детски размери, но нещата стават още по-сожни. Но с удоволствие бих пришивала и разшивала магеланско лого по разни умалели детски тениски. :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

За сега проекта малко буксува. Станах почти експерт по тъкани, бои, технологии и изработка, но се оказва, че нашето изискване като цветове, лого и печат поставя доста сериозни изисквания, които не съм сигурен че могат да бъдат преодоляни лесно. 

Ще продължа запитванията и ще пиша после, но оригиналния краен срок, който беше днес, очевидно няма да бъде спазен. Или ще направим тениските като хората, или няма да ги правим въобще. 

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Урааааа, доживяхме :)

Гласувах и за двата размера, смятам да си облека и половинката в такава тениска. Вариант за купуване с мили има ли?

(не се казват "женски", а "дамски" тениски)

Връзка към коментар

И аз съм за идеята, но относно цената ми, се вижда доста. Вероятно приемливата цена за мен е не повече от 18лв. Също така съм за тъмна тениска /черна синя или сива/ с дискретно лого на лявата страна.

Според мен тениска с дискретно лого вляво е печелившия вариант. 

Може да се провери цена за тип шев-бродерия, вместо щампа или боядисване на тениската.

Цветове - черно и бяло. Предпочитам черния цвят.

Цената - до 15 лева.

Защото - пътувам предимно с раница и една тениска мога да си пренеса навсякъде, че даже и да си върна в София. Иначе съм на принципа-купувам-ползвам - оставям (хвърлям). 

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Доста старичка тема, ама да я повдигна с лек спойлер. Тениските ни най-накрая ни чакат в Еконт, идните дни очаквайте повече информация. Дизайнът няма общо с дискутираното в темата :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.