Прескочи до съдържание

Цикладите – началото на Септември 2016

Гост

Препоръчани мнения

БГ-мама е сила, как :)

Като за аджамия мисля, че се справих с насипването на пътеписа и прикачването на един тон снимки.

Ако модераторите имат против, че е на две места, да се обадят :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Rainy, Имай малко търпение. До сега не бях се усетил, но ти май не си почивала в Гърция (не броим северна Гърция)

Отидеш ли веднъж по островите - Сигурен съм, че в следващите години Гърция винаги ще стои като една от възможностите ви за почивка.

Другото, което си мисля, дали пък с всичките ни коментари и препоръки, вместо да ти помогнем и избистрим програмата не те объркахме.  

Ако е така - подреди си нещата.

Разбирам,че акустираш на Mykonos, а си тръгваш от Санторини. Обичаш плажовете.

Значи - Миконос - 2 дни, Санторини - 2 или 3 дни

Остават ти 5-6 дена в средата на твоята почивка/екскурзия.

Избери си още един, най-много два острова,  които да са тихи, "плажни", възможно най-малко туристически и ...

:) Enjoy :)

Никога не съм почивала в Гърция! Но два пъти съм била... хаха... Остров Самотраки - на стоп до там, навих две мацки, после втората не ми проговори хич... хахаххаа... катерих връхчето там :) Сега се чудя с какъв късмет съм си уредила онази къща за гости с мейли само... и още веднъж пак Самотраки и Тасос - на колела и палатки... :huh: грррр Дълга и хубава история...

Всъщност, много съм ви благодарна за мненията, ама много! Не бе, не съм по плажовете, ама то грехота Гърция без плаж... Макар че по неведоми причини миналата година откачих за плаж - и попаднах на студената Португалия :) Та... Преобърнахте ми плана надолу с главата... хаха... сега ще включа и Аморгос  :biggrin: Студиото в Наксос - първа цивилизована комуникация, баси... кххх... И другите отговориха, ама мъка! Като направя втората редакция, ще пусна за кастрене пак... хах

Благодаря!

Връзка към коментар

Сега по същество, Рейни.

На теб точно Аморгос въобще не ти е удобен и е най-добре да го оставиш за друго пътуване (каквото със сигурност ще има, ако това ти се получи :D)

Ако отидеш до него, после ще трябва да се връщаш до Парос, за да се прекачиш за Санторини. Не си е работа. Фериботите по по-некомерсиалните и отдалечени острови не са хич на често и са в едни необичайни часове...

Непосредствено до Санторини има още два острова (аз не съм ходила, карам по разкази на очевидци и бРЪз поглед от фериботи) - Иос. Супер плажове. Бил... така .. младежки. Не моден като Миконос чак, но от тоя тип. Анафи е автентичен. Слабо населен и т.н. Казват, един от най-съхранените острови в Гърция. 

От другата страна, до Миконос.

И Сирос, и Наксос са много добре за междинна спирка преди Санторини, градско и плажно. Доколкото помня обаче, Миконос е свързан със Сирос, Тинос и Парос, т.е. за Наксос би сменяла ферибота.(Трябва да се провери, има и обиколни курсове.) 

Наксос, както става ясно, може лесно да се съчетае с някой малък Циклад за разкош или еднодневен круиз до 2-3 от тях. Ако решиш да ходиш на него, не ти препоръчвам да тестваш дневен круиз до Аморгос, каквито също предлагат на пристанището. Ще се убиеш от път, а от острова няма да видиш нищо.

Парос пък може успешно и лесно да се съчетае с Андипарос.

И така.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Сега по същество, Рейни.

На теб точно Аморгос въобще не ти е удобен и е най-добре да го оставиш за друго пътуване (каквото със сигурност ще има, ако това ти се получи :D)

Тцъ, вече ми навря мухата в главата с този остров и манастир  :blush:  :) Чудя се за бой ли си, за прегръдки ли си... хах.. Нека сглобя идиотията, намеря хотели и ще пусна за коментар :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Божеее, то директна връзка имало, та и 1.5 часа с бързия сийджет само за пешеходци...

Що пък да не стане :)

http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=9&SchYear=2016&CompanyID=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGRSKY51AMO,12018,7&Destination=EGRSKY22,3125,6

5 Sept.

9:40 Mykonos - 10:30 Paros

Hellenic Seaways

10:35 Paros - 13:05 Katapola

Seajets Consortium

7 Sept
6:00 Katapola - 7:40 Santorini
или 
14:05 Katapola - 18:45 Santorini
И двата на Сийджетс, но вторият е обиколен.

Това обаче е вариант ако си много луда и има ,риск да си изпуснеш ферибота Парос-Аморгос, ако първият закъснее, а те гърците не са най по точността, и вълнения се случват.

С Парос и Наксос определено ще е по-лесно :)
Редактирано от Параход
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Божеее, то директна връзка имало, та и 1.5 часа с бързия сийджет само за пешеходци...

Що пък да не стане :)

http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=9&SchYear=2016&CompanyID=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGRSKY51AMO,12018,7&Destination=EGRSKY22,3125,6

А така, този вариант сега ще го смеля... ххахаха... Благодаря! 

Връзка към коментар

Чак сега видях, че ти всъщност излиташ и кацаш в Атина, а не на Миконос и Санторини, както бях останала с впечатление (май горния пост на ven62 не прочетох както трябва).

В такъв случай програмата подлежи и на други интерпретации.

Но както са ти казали и преди други потребители

1. Не минавай повече от 3 острова за толкова кратко време 

и

2. Не се забивай по най-далечните острови с дълги курсове и разписание нарядко. За всеки случай. Щото нали все пак трябва да се прибереш в Англията.

Между другото, на Аморгос по това време беше почти празно и нямаш много зор за резервации отсега. На Парос и Наксос настаняването е много и също ще има.

Т.е. не ти липсва гъвкавост за по-малко комерсиалните острови, единствено за Миконос и Санторини трябва да помислиш предварително за хотелите.

Редактирано от Параход
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Чак сега видях, че ти всъщност излиташ и кацаш в Атина, а не на Миконос и Санторини, както бях останала с впечатление (май горния пост на ven62 не прочетох както трябва).

В такъв случай програмата подлежи и на други интерпретации.

Но както са ти казали и преди други потребители

1. Не минавай повече от 3 острова за толкова кратко време 

и

2. Не се забивай по най-далечните острови с дълги курсове и разписание нарядко. За всеки случай. Щото нали все пак трябва да се прибереш в Англията.

Между другото, на Аморгос по това време беше почти празно и нямаш много зор за резервации отсега. На Парос и Наксос настаняването е много и също ще има.

Т.е. не ти липсва гъвкавост за по-малко комерсиалните острови, единствено за Миконос и Санторини трябва да помислиш предварително за хотелите.

Като си пееш Пенке ле... :) Себе си иронозирам... Подпали ми мозъка - не само ти де, да спиш спокойно :) Сега ще ги къдря новите идеи. Обаче започнах да се забавлявам. Само с Миконос и Санторини се ядосах на цени и обслужване. Пък каквото това. Няма да е първи гаф, няма да е последен. Гъз път да види... хах... Сполай ти! 

Връзка към коментар

На такова място нямаш кой знае какъв избор, освен да се уповаваш в Бога. Тук е един от най-важните религиозни обекти на гръцките острови - заедно с манастира "Св. Йоан Кръстител" на Патмос

Манастирът е на  Свети Йоан Богослов и Евангелист, един от дванадесетте апостоли, любимия ученик на Иисус Христос.

На Патмос Свети Йоан Богослов пише последната книга от Новия завет, а именно Апокалипсиса. Умира на острова. Единственият от апостолите умрял от естествена смърт. 

Свети Йоан Кръстител е съвсем друга личност.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Рейни, погледни на 12/09 има полет на Flyniki Санторини-Лондон, не е евтин, 120 лири, но пък ти спестява една посока  от/до Санторини, спане на летището в Атина, с включен куфар е, в хубав час тръгва от Санторини. Само дето е до Хийтроу, с колата не ми е ясно как ще се справиш.

Връзка към коментар

Като си пееш Пенке ле... :) Себе си иронозирам... Подпали ми мозъка - не само ти де, да спиш спокойно :) Сега ще ги къдря новите идеи. Обаче започнах да се забавлявам. Само с Миконос и Санторини се ядосах на цени и обслужване. Пък каквото това. Няма да е първи гаф, няма да е последен. Гъз път да види... хах... Сполай ти! 

Апетитът идва с яденето. 

Примерът съм аз. От любител преди доста години на луксозничкото и срам, срам - All Incl станах ревностен защитник на другата вяра.  :lol:  Истината е че не знам дали Италия или Гърция са на първо място в сърцето ми. 

А Миконос и Санторини са от туристик местата, които трябва да видиш поне веднъж в живота си. Нещо като Айфеловата кула. И поради тези причини е скъпо. Но не навсякъде е така. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Рейни, погледни на 12/09 има полет на Flyniki Санторини-Лондон, не е евтин, 120 лири, но пък ти спестява една посока  от/до Санторини, спане на летището в Атина, с включен куфар е, в хубав час тръгва от Санторини. Само дето е до Хийтроу, с колата не ми е ясно как ще се справиш.

Баси, четеш ми мислите  :biggrin: Точно това ще направя. Аз знаех за полетите до Лондон директно, просто исках да се разходя до Атина, защото така или иначе директните полети бяха много скъпи - £240 и нагоре, затова исках със stopever в Атина, ако така и така бих прехвърляла. Сега ще я махна Атина от плана. Някой друг път... Имам решение за летището. Сега доизбистрям програмата и ще я пусна за коментар. Много ти благодаря!

Връзка към коментар

Баси, четеш ми мислите  :biggrin: Точно това ще направя. Аз знаех за полетите до Лондон директно, просто исках да се разходя до Атина, защото така или иначе директните полети бяха много скъпи - £240 и нагоре, затова исках със stopever в Атина, ако така и така бих прехвърляла. Сега ще я махна Атина от плана. Някой друг път... Имам решение за летището. Сега доизбистрям програмата и ще я пусна за коментар. Много ти благодаря!

Ако ще летиш директно от Лондон, предполагам знаеш, но да кажа, че и EasyJet летят директно, и то и до Миконос и до Санторини. Погледни цените и часовете на полетите, ако те устройват. Иначе със сигурност най-добрия вариант е да вземеш OJ (Лондон - Миконос, Санторини - Лондон или Лондон - Санторини, Миконос - Лондон). Хем ще си спестиш едно пътуване между островите, хем ще спестиш време :)

Връзка към коментар

Не, аз не ти казвам да махаш Атина, а да я сложиш отпред, 3-ти и 4-ти са събота и неделя, ще се насладиш на Атина без много народ, предполагам ще са по плажовете. OJ ти предлагам да направиш Лондон-Атина-Санторини-Лондон.

Връзка към коментар

Ако ще летиш директно от Лондон, предполагам знаеш, но да кажа, че и EasyJet летят директно, и то и до Миконос и до Санторини. Погледни цените и часовете на полетите, ако те устройват. Иначе със сигурност най-добрия вариант е да вземеш OJ (Лондон - Миконос, Санторини - Лондон или Лондон - Санторини, Миконос - Лондон). Хем ще си спестиш едно пътуване между островите, хем ще спестиш време :)

Знам, наистина :)

Сравнявах сериозно цените. Аз не си падам дребнава и не бих правила проблем на приемлива разлика. Удобството е безценно нещо... Това, което ме привлече в Раян, освен цените - бяха часовете на полет - цял ден повече получавам, като кацна рано сутринта в Миконос.  Аз мога да изкрънкам от шефовете да си тръгна в петък следобяд, ама цял ден - забрави :) Това означава полет в събота сутрин (Easyjet, да кажем) - което означава или такси до летището, или да се оженя за тях - тоест двупосочен билет, а те са станали едни скъпари - отврат. Отделно Гатуик е много скъпо летище за паркинг (ако двупосочният ми билет е оттам). 

Ще врътна една друга врътка сега, да видим :) Благодаря ти!

Не, аз не ти казвам да махаш Атина, а да я сложиш отпред, 3-ти и 4-ти са събота и неделя, ще се насладиш на Атина без много народ, предполагам ще са по плажовете. OJ ти предлагам да направиш Лондон-Атина-Санторини-Лондон.

Ти не ми казваш, аз си казвам... хахаха... Няма да остане време за Атина, а в случая предпочитам островите... Виж по-горе мнението ми за OJ билета. Сърдечни благодарности!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

А Миконос и Санторини са от туристик местата, които трябва да видиш поне веднъж в живота си. Нещо като Айфеловата кула. И поради тези причини е скъпо. Но не навсякъде е така. 

Очевидно е така, но аз не само за цени, а и за отношение говоря. Виждам го на практика в комуникацията си с Наксос и Аморгос - бързо, учтиво... На Аморгос (в къща, препоръчана от Параходчето) директно ми дадоха координати на съседен пансион, защото не можеха да ми предложат sea view...

Връзка към коментар

А, открих къщата в Сирос ;) Даже са я реновирали доста.. http://www.booking.com/hotel/gr/paradisermoupolis.bg.html

Рейни, а ти защо се опитваш да оправиш Миконос и Санторини чрез персонална комуникация? През резервационни системи не намираш нищо свястно ли?

Иначе гърците на по-забутаните места са доста готини и учтиви, да. Лесните пари и непретенциозната публика разглезват. Нали ги гледам всяко лято и тука на Халкидики кво чудо стана...

Връзка към коментар

А, открих къщата в Сирос ;) Даже са я реновирали доста.. http://www.booking.com/hotel/gr/paradisermoupolis.bg.html

Рейни, а ти защо се опитваш да оправиш Миконос и Санторини чрез персонална комуникация? През резервационни системи не намираш нищо свястно ли?

Иначе гърците на по-забутаните места са доста готини и учтиви, да. Лесните пари и непретенциозната публика разглезват. Нали ги гледам всяко лято и тука на Халкидики кво чудо стана...

Щото резервационните системи не ми дават много опции - или по-точно ми дават безумно надути цени, както и много от местенцата, които си бях харесала, ги няма в онлайн платформа... Сега, обаче, така ще процедирам с тези двете дестинации :) 

Връзка към коментар

станах ревностен защитник на другата вяра.  :lol:

От най-големите грешници при правилна "обработка" излизат най-големите светци! :P

Истината е че не знам дали Италия или Гърция са на първо място в сърцето ми. 

За плажове и море Гърция няма кой да я бие. А пък Италия води по други точки.

Рейни, айде давай програмата, че съм запретнала ръкави да я "оплюя".

Редактирано от но нейм
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За плажове и море Гърция няма кой да я бие. А пък Италия води по други точки.

Хахахаха... с удоволствие! :) Бива първо малко работа да посвърша, че иначе как ще си плащам идиотиите... хахахаа

Връзка към коментар

Програмата готова за разпарчетосване, ама предупреждавам много ще се бия за нея  :biggrin:

Извън усмивките съм ви безкрайно благодарна за помощта! Направих няколко промени:

- намалих престоя на Миконос - не искам барове, значи вярвам да ми бъде достатъчно времето от ден и половина да го видя острова (махнах Делос), букнах прилично студио през Booking с free cancellation; 

- замених Парос със Наксос - чопнах студиото на Параходчето - много ми хареса, а отношението на собствениците е един път!

- включих Аморгос - полудях по този остров  :blush: - и чопнах препоръчаната пак от Параходчето къща в Хора - чудно отношение отново!

- Санторини - оставих три вечери, ако се сдуха транспортът от Аморгос, пак ще мога да го разгледам достатъчно; букнах предложено студио - с лоши отзиви, но гледката ме разби и не мога да устоя - с безплатно анулиране е също.

- махнах Атина и заложих (ин)директен полет до Лондон.

Вие сте на ход. И много благодаря! 

London – Greece
                 03 September – 11 September

2 Sep London – Athens (петък след работа): Ryanair: 18.20 – 24.00 £60 
By train (leaving Walton at 2 pm) Walton on Thames – London - £7.50 
Tube Waterloo – Liverpool Street – £2.50
Liverpool street – Stansted airport - 15.25 – 16.12 - £19

Sleeping at the airport (00.30 am – 5.30 am)

3 Sep Athens – Mykonos 06:40 – 7.30 EUR 57 

3 Sep – one night – Mykonos 
Hotel: Karavas Apartments, studio, € 70
(booked through Booking, free cancellation)
Car/ATV?

4 Sep, Sunday – Ferry: Mykonos – Naxos

BLUE STAR FERRIES
RAFINA 04/09/2016 07:40:00 DEP.
MYKONOS 04/09/2016 11:10:00 DEP.
PAROS 04/09/2016 12:45:00 DEP.
NAXOS 04/09/2016 13:45:00 DEP.
ECONOMY CLASS 19,50 €

4 Sep, Sunday, 5 Sep, Monday – two night – Naxos 
Hotel: ANNIO STUDIOS – 2 x 50 € = € 100 (confirmed, 50 EUR deposit, free cancellation)

Car/ATV?

06 Sep Naxos – Amorgos

HELLENIC SEAWAYS
PIRAEUS 06/09/2016 07:15:00 DEP.
PAROS 06/09/2016 10:35:00 DEP.
NAXOS 06/09/2016 11:20:00 DEP.
KOUFONISSI 06/09/2016 12:15:00 DEP.
KATAPOLA 06/09/2016 13:05:00 ARR.
ECONOMY TABLE 31,00 €

06 Sep, Tuesday, 07 Sep, Wednesday – two nights Amorgos 
Hotel: Emprostiada Traditional Guest House 2 x 50 € = 100 €  
(confirmed, 50 EUR deposit, free cancellation)  
Car?

08 Sep, Thursday, Ferry: Amorgos - Santorini 
SEA JETS 
MYKONOS 08/09/2016 16:30:00 DEP.
NAXOS 08/09/2016 17:15:00 DEP.
KOUFONISSI 08/09/2016 18:05:00 DEP.
KATAPOLA 08/09/2016 18:40:00 DEP.
THIRA(SANTORINI) 08/09/2016 20:10:00 DEP.
ECONOMY 49,50 €

8 Sep, Thursday, 9 Sep, Friday, 10 Sep, Sunday – three nights – Santorini 
Hotel: Kafieris Apartments on the cliff, double room with a view 3*120 €  = € 360
(booked through Expedia, free cancellation, poor recommendations, best possible view)

Car/ATV?

11 Sep, Sunday, Santorini – London - TBC
OUTBOUND - Sunday, 11 Sep 2016 = £136 (or £240 Direct)
Air Berlin
AB2803 Operated by FlyNiki
15:10 JTR Santorini (Thira) 2h 30
16:40 VIE Vienna
  Connect in airport 2h 25
British Airways
BA705
19:05 VIE Vienna 2h 30
20:35 LHR London Heathrow
Arrives: Sunday, 11 Sep 2016 Journey duration: 7h 25

Heathrow – Walton on Thames – by bus - £4

Expenses: 
GPB = 235 = € 320 
EUR = € 788
TOTAL = €1108 (without food and car rentals)

+ car rentals & food €€€
Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Програмата е добра! И изпълнима, но малко стресираща като график. Ако е за тур и гледане е ОК, но не и за гледане и почивка.

Имам спомени, че говореше за лежане на плажове, събиране на слънце по плажове и други работи по плажове. Така като гледам ти се очертава само един пълен ден на плаж, на 05.09 ...

Моят съвет е да оставиш Аморгос (заедно с малките Циклади) за другия път (имай пред вид, че по островите нещата се случват по-бавно, а програмата ти е наситена) и да поостанеш на Наксос (в крайна сметка можеш да скочиш лесно до Парос, ако искаш да видиш нещо различно). Особено като гледам Парахода какво китно място ти е избрала, продължиш ли още 200-300м на юг по плажа Плака и ще се чувстваш доста отпочинала от целия земен хаос само след 3-4 дни престой там. Плюс имай пред вид, че кухнята на Наксос се слави като една най-добрите по островите, но ще стигнем и до там.

Редактирано от Двуцветко
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.