Прескочи до съдържание

Цикладите – началото на Септември 2016

Гост

Препоръчани мнения

Програмата е добра! И изпълнима, но малко стресираща като график. Ако е за тур и гледане е ОК, но не и за гледане и почивка.

Имам спомени, че говореше за лежане на плажове, събиране на слънце по плажове и други работи по плажове. Така като гледам ти се очертава само един пълен ден на плаж, на 05.09 ...

Моят съвет е да оставиш Аморгос (заедно с малките Циклади) за другия път (имай пред вид, че по островите нещата се случват по-бавно, а програмата ти е наситена) и да поостанеш на Наксос (в крайна сметка можеш да скочиш лесно до Парос, ако искаш да видиш нещо различно). Особено като гледам Парахода какво китно място ти е избрала, продължиш ли още 200-300м на юг по плажа Плака и ще се чувстваш доста отпочинала от целия земен хаос само след 3-4 дни престой там. Плюс имай пред вид, че кухнята на Наксос се слави като една най-добрите по островите, но ще стигнем и до там.

При моят начин на живот последните много години и два дни на плаж са ми голям лукс като почивка :) Съветът ти е добър, благодаря ти! Обаче ми се навря Аморгос в главата и туй то! Както и Наксос... И като се познавам, не е здравословно да си противореча...

Обиколка е, да - не е почивка. Веднъж само бях на почивка за последните много години - подарих на сестра ми една седмица на Майорка, ол инклузив, на плажа. Щях да пукна, сериозно... Понякога, когато кокалите ми гъбясат от влага в Англия, искам само плаж и нищо друго. Познай на плажа колко време се задържам :) 

Иначе да, на Наксос само мисля да лежа... хах... Благодаря ти! 

Връзка към коментар

...и да поостанеш на Наксос (в крайна сметка можеш да скочиш лесно до Парос, ако искаш да видиш нещо различно). Особено като гледам Парахода какво китно място ти е избрала, продължиш ли още 200-300м на юг по плажа Плака и ще се чувстваш доста отпочинала от целия земен хаос само след 3-4 дни престой там. Плюс имай пред вид, че кухнята на Наксос се слави като една най-добрите по островите, но ще стигнем и до там...

Трябва да си проверя изчисленията на отпуската - ако са точни, трябва да имам един ''излишен ден'', който мислех да лепна за някой уикенд. Освен да го лепна отпред и да дръпна с един ден пътуването, като оставя три нощувки в Наксос. Само ми мътиш главата... хахаха... Сполай!

Връзка към коментар

На Аморгос имаш само един пълен ден (2 нощувки), а там местата за гледане са разхвърляни. Не е непостижимо да се справиш за ден-ден и половина с кола, но все си мисля, че няма да е достатъчно да го усетиш този остров напълно. Вариант е да го замениш с Иос, на път ти е от Наксос до Санторини, докато Аморгос ти се пада малко страни. Иос е парти остров и през сезона е по-вероятно да срещнеш австралиец да пие Гинес отколкото местен грък вино от Парос, но островът си има своето очарование. Пристанището е с много приятен живот по него, Хората (главния "град") е достижима пеша и е с две идеи по-колоритна за разлика от тази на Аморгос. А плажовете Ялос (близо до пристанището), Милопотас (също недалеч) и особено Маганари на южната част на острова определено си заслужават и такива няма на Аморгос. Та въпрос на приоритет какво ти се гледа или какво усещане за място искаш да придобиеш. Важното е, че имаш много избор и си само за завиждане :)

Това за Иос е за пълно замътване на главата, хахаха :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

На Аморгос имаш само един пълен ден (2 нощувки), а там местата за гледане са разхвърляни. Не е непостижимо да се справиш за ден-ден и половина с кола, но все си мисля, че няма да е достатъчно да го усетиш този остров напълно. Вариант е да го замениш с Иос, на път ти е от Наксос до Санторини, докато Аморгос ти се пада малко страни. Иос е парти остров и през сезона е по-вероятно да срещнеш австралиец да пие Гинес отколкото местен грък вино от Парос, но островът си има своето очарование. Пристанището е с много приятен живот по него, Хората (главния "град") е достижима пеша и е с две идеи по-колоритна за разлика от тази на Аморгос. А плажовете Ялос (близо до пристанището), Милопотас (също недалеч) и особено Маганари на южната част на острова определено си заслужават и такива няма на Аморгос. Та въпрос на приоритет какво ти се гледа или какво усещане за място искаш да придобиеш. Важното е, че имаш много избор и си само за завиждане :)

Това за Иос е за пълно замътване на главата, хахаха :)

Хах,.. Този път не успя  :biggrin: Аморгос - като видях манастира, като слушах сладките ви лакърдии, като усетих отношението на собственичката на къщата - не можеш ме отказа! Там имам два дни и половина реално - защото фериботът за Санторини е вечерта. Абе убедена съм, че познаваш чувството да потънеш в нещо от раз... 

P.S. Гинес ще пия този уикенд в Ирландия... :)

Връзка към коментар

Бих те върнала на първоначалния ти план - Миконос, Парос, Санторини. Тази тройка и като емоции, и впечатления е добре построена. Не губиш излишно време/пари в път. Не са чисто плажни дестинации, а това е важно, щом не обичаш да се излежаваш дълго по плажовете. Не са чак толкова големи островите, нещата се случват по-бавно и е важно да има какво да се прави за човек, когото не го свърта на едно място. По твоята препускаща програма, тръгвайки си от даден остров (без Санторини - там 3 нощувки са ок) ще оставаш с усещането колко много си изпуснала, Почти е сигурно обаче, че няма никога да се върнеш на същите острови, просто защото има още мноооого други за разглеждане.

http://www.mykonos.gr/index.php?PageLang=english

http://www.paros.gr/en/

http://www.santorini.gr/index.php?lang=en

Друг вариант е от твоя план да изхвърлиш Миконос и да сложиш още една нощувка в Наксос. Нататък както си го планирала.

http://www.naxos.gr/en/

http://www.amorgos-island.gr/en/

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Друг вариант е от твоя план да изхвърлиш Миконос и да сложиш още една нощувка в Наксос. Нататък както си го планирала.

Може би това е добре! ;)

Но все пак ми се струва, че и оригиналният ти вариант е изпълним, не изглеждаш човек, когото по-бързото темпо ще притесни.

На Наксос с това настаняване си баш за релакс на плажа + вечерни разходки в града с автобуса (работи до 1:30 през нощта). Така или иначе островът е много голям и дори за 3-4 дни, дори с кола трудно ще го "огрееш".

За Аморгос също не е невъзможно. И без туй Хората и Хозовиотиса са топ 2, оттам нататък имаш малко време за плаж - Малтези до Катапола и/или Егиали/Левросос е напълно изпълнимо.

Редактирано от Параход
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бих те върнала на първоначалния ти план - Миконос, Парос, Санторини. Тази тройка и като емоции, и впечатления е добре построена. Не губиш излишно време/пари в път. Не са чисто плажни дестинации, а това е важно, щом не обичаш да се излежаваш дълго по плажовете. Не са чак толкова големи островите, нещата се случват по-бавно и е важно да има какво да се прави за човек, когото не го свърта на едно място. По твоята препускаща програма, тръгвайки си от даден остров (без Санторини - там 3 нощувки са ок) ще оставаш с усещането колко много си изпуснала, Почти е сигурно обаче, че няма никога да се върнеш на същите острови, просто защото има още мноооого други за разглеждане.

http://www.mykonos.gr/index.php?PageLang=english

http://www.paros.gr/en/

http://www.santorini.gr/index.php?lang=en

http://www.naxos.gr/en/

http://www.amorgos-island.gr/en/

Ей, нямате жал значииии... :) Всъщност, след много мислене преценявам, че си права - и ти, и останалите авери. Ще изхвърля Миконос и ще прибавя този ден към Наксос. За парите - няма да е по-евтино особено, уверявам те. Но относно потопяване в атмосферата мисля, че трябва да ви послушам. Просто съм лакома...

Има само една авиокомпания (която намерих през кьопавия телефон), която май лети до Наксос от Атина, но още не са си пуснали економи билетите.

Като се прибера в Англия, ще разровя, а тази вечер ще пия по едно питие за ваше здраве - които ми навряхте тези хубави мухи в главата, преобърнахте ми плановете и ми гледате сеира... хах... Сполайте!

Връзка към коментар

Ако цената до Атина ти идва много по-изгодна, винаги можеш да оставиш оригиналния полет и да хванеш ферибота в 7 сутринта за Наксос (както планираше за Миконос). Има нощен автобус от летището до Синтагма и не е нужно да кесиш чак цяла нощ на аерогарата, можеш да си закусиш като бял човек на центъра. Ако фериботът ти е от Пирея, де, до Рафина не съм ходила с обществен транспорт, но като цяло е много по-близо до летището, отколкото до града.  

Чак сега зацепих по оригиналното питане, че съм спала на летище Венизелос .... преди много години :) с моя мъж date-ът ни беше на Санторини, тогава живеехме в различни държави и съответно се прибирахме към различни летища, неговият полет беше в 3-4 сутринта, а моят за София - в 8. Та дремнах, ама май не ставаше много за спане - малко летище, неудобни седалки от онези металните :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Да ти кажа, надявам се Olympic Airlines да пуснат и економи билети. За момента са 100 евро флекси. Иначе самолетът е изключително удобен - рано сутринта и няма да ми се налага да прецапурквам цяла Атина по нощите (този вариант направо съм го изключила,честно казано...

Връзка към коментар

аз бях през септември 2015 г. на същите места и определено всичко много ми хареса! Миконос определено си заслужава и ако имате време да отскочите до Делос - препоръчвам! Проблемът беше само с ветровете, които буквално размятаха корабчето до Делос като перушинка. Наскоро пуснах пътепис за Цикладите със снимки: http://magelanci.com/patepisi/article/247-%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8F-%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F/

• Харесвам 2
Връзка към коментар

аз бях през септември 2015 г. на същите места и определено всичко много ми хареса! Миконос определено си заслужава и ако имате време да отскочите до Делос - препоръчвам! Проблемът беше само с ветровете, които буквално размятаха корабчето до Делос като перушинка. Наскоро пуснах пътепис за Цикладите със снимки: http://magelanci.com/patepisi/article/247-%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8F-%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F/

Аз от твоя пътепис тръгнах... хахаха... Накрая излезе друг резултат, ама карай :) Но трябваше да избирам между Миконос и Аморгос/Наксос - за всичките накуп ми се караха :), а и Аморгос, и Наксос ме плениха много, пък аз като си падна по нещо и става страшно  :blush:

Миконос надявам се някой друг път... 

Благодаря ти!

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Ох, ще мисля, много трудно нещо избирам за тия острови - като пате в кълчища съм... Благодаря ти.

Направо съжалявам, че късно стигнах до тази тема. Мисля, че в Гърция където и да решиш да почиваш трудно ще сбъркаш  :) Лично аз бих ти препоръчала Йонийските острови. Там са и едни от най-красивите плажове, които попадат в класации редом с известни екзотични плажове (макар това да е много относително, защото под красиво всеки разбира различно)

Ще дочета темата, защото Гърция ми е голямата любов, а и да видя докъде си стигнала  ;)

Връзка към коментар

Направо съжалявам, че късно стигнах до тази тема. Мисля, че в Гърция където и да решиш да почиваш трудно ще сбъркаш  :) Лично аз бих ти препоръчала Йонийските острови. Там са и едни от най-красивите плажове, които попадат в класации редом с известни екзотични плажове (макар това да е много относително, защото под красиво всеки разбира различно)

Ще дочета темата, защото Гърция ми е голямата любов, а и да видя докъде си стигнала  ;)

Недей я обърква. :)

Тя ще ходи на други острови. :)

Без да пия бира бих използвал сентенцията:

Кефалония, Законтош, Левкада това е друга бира.

Крит - трета бира ...

На тоя фон Северна Гърция дали е бира :)

@Rainy, съсредоточи се. :)  Цикладите. Само тях гледай сега. :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ааааа.. не ме надценявай ;) 

Крит - трета бира ...

Абе всичко е букнато... разсмя ме! Е, без Атина - Наксос полета, но мислех да падне малко, ама не ще. Здраве да е. Йонийските - друг път :) 

Връзка към коментар

Така е... много острови много нещо... и един грозен не съм видяла (макар да има хубави, по-хубави и най-хубави).

Дори обитаемите се затрудняват да преброят - варират между 166 и 227 :D

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Крит - трета бира ...

Просто я нахъсвам догодина да пробва Закинтос, Кефалония или Лефкада  :P  И ще чакам с нетърпение инфо за Цикладите.

Връзка към коментар

И на Йонийския бряг е много тежка програмата!

Пакси, Итака, на сушата Сивота-Парга, че и Корфу не е за изхвърляне хич!

Все пак, Кефалония и Занте е добро начало.

:P  И ще чакам с нетърпение инфо за Цикладите.

Серендипити, не че те предизвиквам, а и не съм ходила много по други континенти, но в Европа като тях други нямаме  :wub:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

... че и Корфу не е за изхвърляне хич!

Така е. И Корфу никак не е за подценяване. Ама стига сме наливали масло в огъня, че ще ядем бой  :rolleyes:

• Смея се 1
Връзка към коментар

Така е. И Корфу никак не е за подценяване. Ама стига сме наливали масло в огъня, че ще ядем бой  :rolleyes:

Аааа... говорете си, не ми пречите. Отпуска нямам грам, да не кажа че съм с минус 1 ден :lol:, който ще връщам догодина, така че е кауза пердутта за тази година каквото и да е :)

Връзка към коментар

Аааа... говорете си, не ми пречите. Отпуска нямам грам, да не кажа че съм с минус 1 ден :lol:, който ще връщам догодина, така че е кауза пердутта за тази година каквото и да е :)

Рейни, споко. Гърция е голяма и острови дебнат отвсякъде... за всяко лято ще имаш по нещо :) Ти пишеш много увлекатело и наистина ще си търся разказа за Цикладите като имане.

И на Йонийския бряг е много тежка програмата!

Пакси, Итака, на сушата Сивота-Парга, че и Корфу не е за изхвърляне хич!

Серендипити, не че те предизвиквам, а и не съм ходила много по други континенти, но в Европа като тях други нямаме  :wub:

Параход, не се чувствам предизвикана. За мен Гърция е любов, кристални води и вкусна храна където и да си на нейна територия. И ние планирахме Миконос за това лято, ама таз Бионсе обърка всичко и ще пробваме хърватските острови това лято. 

Връзка към коментар

Топла.

или пък безалкохолна

В интерес на истината ние така сме си изкарвали на Амулиани ...

С една моторна лодчица под наем - на едни плажчета, дето по цял ден само ние си бяхме... о-о-о-х :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.