Прескочи до съдържание

Цикладите – началото на Септември 2016

Гост

Препоръчани мнения

Изкушихте ме с тази хубава, полезна  и подробна тема и много сериозно започвам да се замислям за нещо подобно. Особено с полетите на Райън до Атина от септември. Проблема ми е и това, което ме притеснява всъщност, че навсякъде трябва да разчитам на обществен транспорт. Доколко е уреден и удобен, да не се окаже че за да стигна от т.А до т.Б трябва да ползвам такси(и пътуването от бюджетно да стане златно) или да си обикалям пеша около хотела само?

Планът за момента ми е следния-София-Атина, същия ден летим вечерта за Миконос, три нощувки, ферибот до Санторини, три нощувки и Санторини -Атина със самолет, нощувка в Атина(че и там не съм била). С ферибота се оправих , въпреки че 62 евро на човек ми се струва скъпо, но може и да е съвсем нормална цена...друга не намирам, но инфо за градски транспорт по островите нещо не виждам.

Надявам се, не разводнявам темата, не исках да пускам нова, която да е почти същата, а и до септември има доста време, предполагам още много полезно инфо ще се трупа тук.

Връзка към коментар

Планът за момента ми е следния-София-Атина, същия ден летим вечерта за Миконос, три нощувки, ферибот до Санторини, три нощувки и Санторини -Атина със самолет, нощувка в Атина(че и там не съм била). С ферибота се оправих , въпреки че 62 евро на човек ми се струва скъпо, но може и да е съвсем нормална цена...друга не намирам, но инфо за градски транспорт по островите нещо не виждам.

Всичко си има, гърците са го измислили ..

62 евро е доста, но това е поради факта, че са бързи по-малки ферита/лодки, а не големите ферита, които са на половин цена. Но факт е, че не ги виждам в лятното разписание големите ферита между Миконос и Санторини :(

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има си градски транспорт, въпреки че не знам има ли сайт... А едно АТВ под наем (освен ако сте с деца) излиза символична сума.

За АТВ-то искат книжка, ако не се лъжа, моята изтече преди ...6 години. Не шофирам защото ме е страх , не ми доставя удоволствие, не искам да си причинявам подобно изживяване.

Всичко си има, гърците са го измислили ..

62 евро е доста, но това е поради факта, че са бързи по-малки ферита/лодки, а не големите ферита, които са на половин цена. Но факт е, че не ги виждам в лятното разписание големите ферита между Миконос и Санторини :(

Датите ще са 17-24.09, дали вече излизам от сезона, но никакви други ферита , освен много бързото, за 62-63евро не намирам. Има Миконос-Накос- то пък въобще не продължава до Санторини. После Наксос -Санторини, което тръгва един час по -рано от идващото от Миконос към Наксос.

Незнам защо си мислех, че септември е идеален за Гърция, то ще излезе че съм извън сезона :(

Връзка към коментар

Незнам защо си мислех, че септември е идеален за Гърция, то ще излезе че съм извън сезона :(

Точно това му е хубавото - по-малко навалица, по-ниски цени ...Аз и началото на октомври съм си изкарвал добре :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз обмислям почивка натам с Раян, надявам се да е топло, ходили сме в началото и в края на септември на концерти в Атина, определено към края на месеца е по-хладно

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Тъй... Да замоля вече за малко помощ вече по конкретните дестинации:

1) Остров Наксос: Моля, препоръчайте ми:

- фирми за колки под наем (Да резервирам ли предварително? Подходящи ли са АТВ-тата или бъгита там?)

- готини местенца - и за хапване, и за скитане

- каквото се сещате специфично...

2) Остров Аморгос: Моля, препоръчайте ми (отново): 

- фирми за колки под наем - от KATAPOLA (Да резервирам ли предварително? Подходящи ли са АТВ-тата или бъгита там?)

- готини местенца - и за хапване, и за скитане (аз ще се върна в темата да видя мненията, но нека събера всичко накуп тук)

3) Остров Санторини: Моля, препоръчайте ми (отново): 

- фирми за колки под наем (Да резервирам ли предварително? Мисля да е АТВ или бъги там)

- готини местенца - и за хапване, и за скитане (от личен опит)

И благодаря :) 

Връзка към коментар

Ще се включа за Санторини.

Ние бяхме отседнали в Периса, Katefiani Villas.  Страхотно отношение от собствениците, мъжът ни посрещна на пристанището с едно ванче и ни закара до мястото за настаняване. Далеч е от основните забелжителности, но пък е близо до плажа с черния пясък. Също така цената беше прилична, като се има предвид, че бяхме Август месец, в разгарът на сезона.

Относно начинът за транспорт - има редовен градски транспорт, големи 50-местни автобуси, но е голямо мазало в тях, ние не сме ги ползвали.

Не разбирам какво е удоволствието от това да се наеме АТВ, освен, че е по-евтино от кола? Движи се доста бавно, а на по-големите баири съвсем умира, отделно е супер неудобно. Т.к. Периса е може би на 20-тина минути от Фира и Ия за нас беше много по-удобно да наемем кола.

Когато отивахме за вечеря по тъмно също е в пъти по-добре, освен че е по-комфортно да си седиш на климатик и да не ти се бият мухи в главата, е и по-безопасно по тези тесни улички.

Фирмата беше някаква на главната улица в Периса, не си спомням името, но има няколко. Не сме правили предварителна резервация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз да кажа, че най-вече се интересувам от Наксос и Аморгос - информацията е много малко тук...

Санторини също, разбира се - най-вече изпробвани кръчмички, но другите два острова са ми голяма мъгла. 

Благодаря.

П.П. В Санторини ще отседнем във Firostefani, така че кола оттам...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Даадаада... вече мисля попаднах на него, благодаря ти много! Мисля няма никакъв проблем. Въпросът беше дали някой приятел няма и личен опит...

Миналия месец спахме на летището в Атина, нямаше проблем. Само това, че когато се събудих около мен беше навалица от народ, недостигаха седалки, а аз се бях изпружила в цял ръст и заемах няколко. Едно момче се беше свило до краката ми, малко конфузно, но се преживява. :)

По-късно ще пиша за таверната и нашето хотелче, че сега нямам време.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Миналия месец спахме на летището в Атина, нямаше проблем. Само това, че когато се събудих около мен беше навалица от народ, недостигаха седалки, а аз се бях изпружила в цял ръст и заемах няколко. Едно момче се беше свило до краката ми, малко конфузно, но се преживява. :)

По-късно ще пиша за таверната и нашето хотелче, че сега нямам време.

Хах, яко! Има ли значение къде да се наврем да спим на летището? Чакам и останалото... Благодаря! :) 

Връзка към коментар

Смело мога да препоръчам нашето хотелче във Фиростефани! Reverie traditional appartments. На самата пешеходна улица, супер стаи, много комфортни легла, много любезен персонал, от които и двама българи. Края на април за трима души платихме по 30 евро на човек (без закуска обаче). Ако се върна в Санторини със сигурност бих букнал там отново. Централно е и защото наехме кола, за 15-20 минути се стига навсякъде - и до Ия и до Периса и до Камари. Наехме с фирма, препоръчана от хотела - 30 евро+ 10 евро застраховка. 

Редактирано от Kaloyan89
Връзка към коментар

Централно е и защото наехме кола, за 15-20 минути се стига навсякъде - и до Ия и до Периса и до Камари. Наехме с фирма, препоръчана от хотела - 30 евро+ 10 евро застраховка. 

Ще споделиш ли фирмата? Благодаря.

Връзка към коментар

Не разбирам какво е удоволствието от това да се наеме АТВ, освен, че е по-евтино от кола? Движи се доста бавно, а на по-големите баири съвсем умира, отделно е супер неудобно. Т.к. Периса е може би на 20-тина минути от Фира и Ия за нас беше много по-удобно да наемем кола.

Когато отивахме за вечеря по тъмно също е в пъти по-добре, освен че е по-комфортно да си седиш на климатик и да не ти се бият мухи в главата, е и по-безопасно по тези тесни улички

Ами аз го взех по-скоро за емоцията, че не бях карал такова нещо, а скутерче или нещо двуколесно пък съвсем не съм карал и не посмях... Бавничко е, ама предполагам заникъде не сте се разбързали, та все едно. Харчи много малко и е по-евтино от кола.

Иначе ако е много горещо, определено е по-комфортно с кола с климатик.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Миналия месец спахме на летището в Атина, нямаше проблем. Само това, че когато се събудих около мен беше навалица от народ, недостигаха седалки, а аз се бях изпружила в цял ръст и заемах няколко. Едно момче се беше свило до краката ми, малко конфузно, но се преживява. :)По-късно ще пиша за таверната и нашето хотелче, че сега нямам време.

Защо спахте на летището, имаше проблем с полета ли?

Връзка към коментар

1) Остров Наксос: Моля, препоръчайте ми:

- фирми за колки под наем (Да резервирам ли предварително? Подходящи ли са АТВ-тата или бъгита там?)

- готини местенца - и за хапване, и за скитане

2) Остров Аморгос: Моля, препоръчайте ми (отново): 

- фирми за колки под наем - от KATAPOLA (Да резервирам ли предварително? Подходящи ли са АТВ-тата или бъгита там?)

- готини местенца - и за хапване, и за скитане (аз ще се върна в темата да видя мненията, но нека събера всичко накуп тук)

3) Остров Санторини: Моля, препоръчайте ми (отново): 

- фирми за колки под наем (Да резервирам ли предварително? Мисля да е АТВ или бъги там)

1. Като гледам имаш 48 часа в Наксос. По мое мнение не ти трябва кола за този период. Три пъти се озовавам на този остров и всеки път се заричам да взема кола да го обиколя и три пъти не го правя, а се забивам на Плака, защото там е просто яко. Не казвам, че няма какво да се види из острова, но ти нямаш времето, а моят съвет е да се концентрираш на Плака и Хората (главния град/порт). Та като слезнеш от ферито си вземи градски бус от пристанище до Плака, за около половин час си до твоето място. Въобще тази автобусна линия е доста разработена, защото има трафик. Следобед бягай на плажа на Плака, колкото по на юг (обратна посока на Хората), толкова плажа става по безлюден и готин. Не се шокирай от нудистите към края на ивицата, любимо място им е. Но ивицата плаж е буквално километри, така че има място за всеки. Вечерта бягай в таверна Трите братя http://www.3brothershotel.gr/naxos-restaurants.htm, на 400м от теб е на юг по плажа. На другия ден си вземи пак автобуса до Хората и го разгледай, приятно място със средновековния си град и атмосфера. Иди и до портата на храма на Аполон. Всичко това го правиш за половин ден, обяд в града, пълно е с кръчми по брега. Следобед обратно на Плака за плаж, на другия ден си бягаш.

2. На Аморгос без кола няма да минеш. Долу на пристанището в Катапола има един голям рентал, вземи си от там на деня една кола и го подкарай острова по протежението му, общо взето е един главен път и отстрани е всичко интересно. Иди и до манастира. За кръчма - долу на пристанището точно срещу феритата, една класическа псаротаверна в синьо :)

3. Обади се, ако ти трябва кола тук, попаднах на свестна фирма.

За септември не бих резервирал, а бих взимал на място. АТВ за Санторини е добра идея, не толкова добра за другите два острова или поне не съм виждал там така да са разпространени както на Санторини.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

http://www.thomas-rental.gr/contact-us/

Гледам имат офис и в Хора, така че си ок. Но не бих резервирал от сега, а направо на място отиваш и си харесваш. Поне за места като Аморгос и Наксос. А и мисля че и за Санторини септември месец ще е спокойно вече, макар че там спокойствие няма .. :)

Връзка към коментар

Защо спахте на летището, имаше проблем с полета ли?

Между двата полета имахме около 5 часа и нямаше смисъл да се настаняваме в хотел.

Рейни, намятахме се пред един от гейтовете. През нощта нямаше полети и беше празно. Сутринта се събудих в пълна зала, но бях толкова скапана, че не ми пукаше особено. :)

Двете вечери хапвахме в рибна таверна Галини. Близо до летището е, ако имаш късен полет като нас е идеално за късна вечеря след залез. На самия плаж, хубав ресторант с прясна риба, морски дарове, доматени кюфтета и месни специалитети също.

Колата от този сайт излезе 80Е за 2 дена с пълна застраховка и нощна такса за късно взимане от летището. http://www2.atlaschoice.com/

Спахме тук. Цена 30Е за двойна стая без закуска. Има паркинг.  http://www.booking.com/hotel/gr/villa-romantic.bg.html?aid=368032%3Blabel%3Dgog235jc-hotel-bg-gr-villaNfabricaNsantorini-unspec-bg-com-L%3Abg-O%3Alinux-B%3Afirefox-N%3AXX-S%3Abo-U%3Ac%3Bsid%3D3f2ffa282d69dbb42ec402ca4bc1c9f0%3Bdcid%3D4%3Bcheckin%3D2016-05-21%3Bcheckout%3D2016-05-23%3Bdest_id%3D-829275%3Bdest_type%3Dcity%3Bdist%3D0%3Bgroup_adults%3D4%3Bgroup_adults%3D4%3Bgroup_children%3D0%3Bgroup_children%3D0%3Bhighlighted_blocks%3D9664616_88563531_0_2%2C9664617_88563531_0_2%3Bno_rooms%3D2%3Breq_adults%3D8%3Breq_children%3D0%3Broom1%3DA%2CA%2CA%2CA%3Broom2%3DA%2CA%2CA%2CA%3Bsb_price_type%3Dtotal%3Bsrfid%3D302a94d48532b40a330a3c5a076048994dd72af4X8%3Btype%3Dtotal%3Bucfs%3D1

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте. Още едно въпросче за Санторини, моля. 

Пристигаме на острова в 8 вечерта с фери - бърза лодка - от Аморгос. Билетите вече са купени, защото са ограничени. За останалите ферита на място ще купувам - големи са и не би трябвало да е проблем без кола.Това не е въпрос, а споделяне - ако бъркам, да ме коригирате :)

И въпросът: В Санторини отсядаме в Kafieris Apartments on the cliff. Давам адреса за ориентир.

http://www.kafierisapartments.gr/

Хотелът ни предлага посрещане за 20 евро. Принципно искам сами да си се придвижим, но се обърках как. Рових за начина на транспортиране, обаче не знам къде пристига ферито. Две пристанища ли има? Четох тук за старото пристанище и някакви стълби - каквито нямам намерение да катеря ни пеша, ни с магаре :) Може и да е на друго пристанище това, не знам. Ако е възможно с такси, заслужава ли си 20 Евро да си го поръчаме от хотела или и на място е добре да си вземем? Въпросът е да няма голяма навалица...

Благодаря. 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Не вярвам да пристигате на старото пристанище, така че едва ли ще катериш с или без магаре стълбите. Пък има и лифт ;) .

Дали ще е навалица зависи от ферито, колко е голямо. Ние пътувахме с фери от Парос, минавайки през Наксос и при целият народ, който се изсипа, аз бих си наела трансфер от хотела. Мисля, че има и автобуси, ама и достъпа до тях зависи от навалицата. Нека другите да кажат, но и на пристигане и на тръгване от острова имах чувството, че се изсипват милиони. От Аморгос, обаче, едва ли ще е така. Може да рискуваш с наемането на такси на място. Имаш цената, ще търсиш нещо в този диапазон. Не знам дали такситата карат по метър или са на договорка, но със сигурност си докарват повече от необходимото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не вярвам да пристигате на старото пристанище, така че едва ли ще катериш с или без магаре стълбите. Пък има и лифт ;) .

Дали ще е навалица зависи от ферито, колко е голямо. Ние пътувахме с фери от Парос, минавайки през Наксос и при целият народ, който се изсипа, аз бих си наела трансфер от хотела. Мисля, че има и автобуси, ама и достъпа до тях зависи от навалицата. Нека другите да кажат, но и на пристигане и на тръгване от острова имах чувството, че се изсипват милиони. От Аморгос, обаче, едва ли ще е така. Може да рискуваш с наемането на такси на място. Имаш цената, ще търсиш нещо в този диапазон. Не знам дали такситата карат по метър или са на договорка, но със сигурност си докарват повече от необходимото.

Благодаря ти. Аз търсих къде пристига лодката на SeaJets и не намерих. Рових, рових, накрая се обърках и реших да питам :) 

P.S. Написах на хотела, че буквам трансфера, но ако някой иска, може да сподели за останалите. На мен Санторини ми е мъгла :) Благодаря.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.