Прескочи до съдържание

Цикладите – началото на Септември 2016

Гост

Препоръчани мнения

Благодаря ти. Аз търсих къде пристига лодката на SeaJets и не намерих. Рових, рових, накрая се обърках и реших да питам :)

P.S. Написах на хотела, че буквам трансфера, но ако някой иска, може да сподели за останалите. На мен Санторини ми е мъгла :) Благодаря.

Ти пък си много бърза, бе, жена! ;)

Можеше някой да даде по точна информация за цени и т.н.

Връзка към коментар

Пристанището е новото, казва се Атиниос (старото е за круизите). На 8 км от Фира, 2.30 с автобус, които са добре организирани на острова http://ktel-santorini.gr/ktel/index.php/en/pricelist-eng

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За Санторини са ти отговорили, на новото пристанище пристигате.

На Наксос ферито спира в столицата и на порта има спирка на автобуса, който обикаля крайбрежието.

Само да добавя към горните идеи и разходка до малките заливи на Микри вигла, Агия Ана и прекрасния парк Алико. Микри Алико е чудесен.

И ни септември сме пак по цикладите, започваме от Санторини.

Редактирано от infinity
Връзка към коментар

За Санторини са ти отговорили, на новото пристанище пристигате.

На Наксос ферито спира в столицата и на порта има спирка на автобуса, който обикаля крайбрежието.

Само да добавя към горните идеи и разходка до малките заливи на Микри вигла, Агия Ана и прекрасния парк Алико. Микри Алико е чудесен.

Много благодаря! 

Пристанището е новото, казва се Атиниос (старото е за круизите). На 8 км от Фира, 2.30 с автобус, които са добре организирани на острова http://ktel-santorini.gr/ktel/index.php/en/pricelist-eng

Както винаги, прекрасно изчерпателен, благодаря ти!

Ти пък си много бърза, бе, жена! ;)

Можеше някой да даде по точна информация за цени и т.н.

Вари ме, печи ме, такава съм :) Просто удобството надделя над цената в случая... 

Връзка към коментар

Здравейте. Още едно въпросче за Санторини, моля. 

Пристигаме на острова в 8 вечерта с фери - бърза лодка - от Аморгос. Билетите вече са купени, защото са ограничени. За останалите ферита на място ще купувам - големи са и не би трябвало да е проблем без кола.Това не е въпрос, а споделяне - ако бъркам, да ме коригирате :)

И въпросът: В Санторини отсядаме в Kafieris Apartments on the cliff. Давам адреса за ориентир.

http://www.kafierisapartments.gr/

Хотелът ни предлага посрещане за 20 евро. Принципно искам сами да си се придвижим, но се обърках как. Рових за начина на транспортиране, обаче не знам къде пристига ферито. Две пристанища ли има? Четох тук за старото пристанище и някакви стълби - каквито нямам намерение да катеря ни пеша, ни с магаре :) Може и да е на друго пристанище това, не знам. Ако е възможно с такси, заслужава ли си 20 Евро да си го поръчаме от хотела или и на място е добре да си вземем? Въпросът е да няма голяма навалица...

Благодаря. 

Чудесен избор на хотел. Съмнявам се, да има по-сполучлив хотел в Санторини от гледна точка на съотношението Цена/Гледка. (от терасата на покрива)

Да ти кажа за хотела. Бих ти предложил да им звъннеш. На практика той се поддържа от едно българско семейство (Светла/Стела и мъжа й). Опитай да се свържеш с нея. Имаш шанс за по-хубава стая.

Не си спомням колко дни планираш в Санторини, но ако обичаш да се препичаш - това е твоя плаж:  Vlychada beach

Редактирано от ven62
Връзка към коментар

Чудесен избор на хотел. Съмнявам се, да има по-сполучлив хотел в Санторини от гледна точка на съотношението Цена/Гледка. (от терасата на покрива)

Да ти кажа за хотела. Бих ти предложил да им звъннеш. На практика той се поддържа от едно българско семейство (Светла/Стела и мъжа й). Опитай да се свържеш с нея. Имаш шанс за по-хубава стая.

Не си спомням колко дни планираш в Санторини, но ако обичаш да се препичаш - това е твоя плаж:  Vlychada beach

Аз го наех след твоята препоръка :) Иначе има негативни коментари в мрежата. но исках гледка, а не мога да дам 500 -800 евро на вечер, егати. Няма да ги купувам хотелите :)

Много благодаря за подсказката, ще звънна!!!

Връзка към коментар

Аз го наех след твоята препоръка :) Иначе има негативни коментари в мрежата. но исках гледка, а не мога да дам 500 -800 евро на вечер, егати. Няма да ги купувам хотелите :)

Много благодаря за подсказката, ще звънна!!!

Аз съм срещал негативни коментари за какво ли не. Особено от "извратени" западняци.

Дано да не съм те подвел. За мен хотела е доста над определението "приличен".

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм срещал негативни коментари за какво ли не. Особено от "извратени" западняци.

Дано да не съм те подвел. За мен хотела е доста над определението "приличен".

Никога не упреквам за дадени препоръки - решенията са си наши. Аз съм само благодарна на отделеното време и усилия. И ти благодаря :)

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Ъъъъ... малко помощ, ако може? Санторини :) Как бихте ми препоръчали да си организирам като последователност един ден с кола/атв под наем на острова? Моля за идеи. Така не съм зарязвала пътувания не помня от кога. Мързелив мозък... 

Връзка към коментар

Само един ден ще си там, или само един ден ще имаш кола/атв? 

Примерно върха с манастира (св. Илия ли беше...), Акротири (стига да е отворено), червения плаж, и за залез Ия

Връзка към коментар

Само един ден ще си там, или само един ден ще имаш кола/атв? 

Примерно върха с манастира (св. Илия ли беше...), Акротири (стига да е отворено), червения плаж, и за залез Ия

Не, не, два дни и половина реално, но ден и половина ще се мотаем пеша. Един ден съм отделила за обикаляне с кола и ми е нужен съвет как да си го организирам оптимално... Благодаря!

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Значи... искам много да ви благодаря - на хората, които така ми помогнаха с избора на маршрут! Специални поздрави имате и от моята спътничка - немагеланка, на която й увисна ченето от красотите - а аз бях откровена, че не е моя заслугата (освен самите детайли)  :) Защото й казах, че без вас нямаше да направя такъв размазващ маршрут. Моето също увисна, разбира се. Не бях планирала пътепис за тук - но поне нещичко ще драсна, за да могат и други да отидат там.

И съм безпределно влюбена в Аморгос. Ще се върна там със сигурност.

П.П. Двуцветко, кога ще те черпя бира?! За Наксос, за Аморгос - твоите думи палнаха в мен желанието за там, и изобщо за правилната преценка какво ще харесам... Евала ти!

П.П.П. Параход, от теб се заразих за Аморгос - нищо, че се мъчихте да ме разубедите, ама разубеждавам ли се аз  :blush:  :lol: Много съм ти благодарна! И за къщата за гости, и всичко...

П.П.П.П. На ven62 за хотела в Санторини - стаята не беше хубава - за следващия път ще знам коя да си поискам, но не ми пукаше! Сърцето ми примираше от душевни оргазми от гледката от там, а това беше единствената цена, която можех да си позволя за тази умопомрачаваща гледка. Благодаря ти!

П.П.П.П. Хиляди благодарности и на останалите приятели, дали едно раменце :) Отсега съм решила - следваща дестинация в Гърция - Милос. Ако пак не ме зарибите с друго... хахахаха... 

20160910_104524.jpg

20160906_153114.jpg

20160909_193006.jpg

20160907_090435.jpg

20160906_163946.jpg

20160907_155111.jpg

20160907_181331.jpg

20160909_114915.jpg

20160909_122651.jpg

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

П.П. Двуцветко, кога ще те черпя бира?! За Наксос, за Аморгос - твоите думи палнаха в мен желанието за там, и изобщо за правилната преценка какво ще харесам... Евала ти!

Хаха, знаех си, че ще си паднеш по цикладската схема. От Аморгос снимките са страхотни. Смятам, че вече си готова за истинските Циклади :) Милос и Парос те очакват, но като те гледам си мисля, че Иос, Фолегандрос и малките Циклади те зоват :)

Казвай кога ще правим маршрута :)

Редактирано от Двуцветко
Връзка към коментар

Хаха, знаех си, че ще си паднеш по цикладската схема. От Аморгос снимките са страхотни. Смятам, че вече си готова за истинските Циклади :) Милос и Парос те очакват, но като те гледам си мисля, че Иос, Фолегандрос и малките Циклади те зоват :)

ъффф...  имам ти пълно доверие на идеите - знаеш по добре от мен по кое ще припадна :) Сполай!

П.П. Специално ще споделя албума за Аморгос, когато е готов...

Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...
На 12/09/2016 в 20:58, Двуцветко каза:

@Двуцветко, Кога ще правим маршрута - за догодина? :) Една седмица от събота до следващата неделя. Не се смей, моля... хах

Връзка към коментар

Айде де, откога те чакам :)

Мисля вече си напреднала  за едни малки Циклади, Иос и един Фолегандрос за десерт :) 

Редактирано от Двуцветко
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Специално за @violeta - линк към обикалянето ми по красивите острови от миналата година. Сигурно съм от малцината хора в света, които биха зачеркнали без колебание Санторини в полза на Аморгос :biggrin:

@violeta, за следващата година програмата е не по-малко очарователна. Ще пратя и от тази тема линк :) 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.