captain_oveur Публикувано: 17 януари, 2016 Сподели Публикувано: 17 януари, 2016 Излизам с предложение заглавието на раздела да бъде променено - разширено на „Визи, посолства, консулски услуги“. Предложението произтича от факта, че визите сами по себе са много важни, но те, както знаем, не падат от небето, а се получават по физически или виртуален път. Грижа за издаването им имат консулските отдели, които не винаги споделят една и съща сграда с посолствата - има държави с по няколко консулства в България, а понякога „консулствата“ се намират на сървър И ако издаването на визи от страна на чуждестранните консулства е важно за нас, докато сме в България, то останалите консулски услуги, предоставяни от българските консулства, в определени случаи могат да бъдат от критична значимост, докато сме в чужбина. Имали сме случаи с магеланци, които са опирали до услугите на българските консули в чужбина. Сигурен съм, че ще има и още. В тоя ред на мисли - би било добре магеланците да знаят в кой раздел да търсят необходимата им информация и/или помощ. Имам и една новина, която не засяга почти никого тук, но все пак е по темата: консулството на Гърция в Пловдив хлопва кепенци на 29 февруари. 29 януари е последният ден, в който гражданите могат да подават заявления за визи и други документи, които консулството е оправомощено да издава. Казват, че спирането на работа щяло да бъде временно - дано да е така 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 януари, 2016 Сподели Публикувано: 17 януари, 2016 Няма проблем да се промени заглавието, място има Този форум за "Визи" като цяло му бях наточил секирата, много се преплиташе с дискусии за дестинациите, но мисля, че се кротна. Променям го веднага. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега