Прескочи до съдържание

Нестандартни и автентични места в Япония


altanev

Препоръчани мнения

И последен, надявам се, въпрос - намират ли лесно в Токио преходници за щепсел, или да търся тука в последния момент? Предполагам, че по хотелите предлагат, но предпочитам да си имам.

Да, по хотелите предлагат, ама първия на нас ни го продадоха за 10 долара. :(  А като влезеш в  магазин за 1 лев, там се наричат или  " 100 YEN SHOP " или  "DAISO", си го купуваш за 1 :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Приятно пътуване, всичко ще е наред. Аз също имах много въпроси при отпътуването ни и няколко месеца преди това, но беше идеално. Но и аз си задавам един въпрос - защо масово японците и японките ходят с големи обувки, маратонки? Само заради събуването им по 100 пъти на ден ли е?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Приятно пътуване, всичко ще е наред. Аз също имах много въпроси при отпътуването ни и няколко месеца преди това, но беше идеално. Но и аз си задавам един въпрос - защо масово японците и японките ходят с големи обувки, маратонки? Само заради събуването им по 100 пъти на ден ли е?

Аз обърнах специално внимание на обувките в магазина - повечето не са с номера, както при нас, ами,  M, S и  L. :rolleyes:

Има официални обувки с някакви номера, ама и тях не ги схванах. :(

На едно място си харесах едни кундрички от разноцветна кожа, като си показах на лелята копитото, се хвана за главата . :blush:

С моя 41 номер сигурно трябваше директно на мъжкия щанд да гледам. ;) Щото, най-голямото беше L - от 37 до 39.

И при това положение, как да си уцели човек номера? За да не му стискат обувките, ще вземе тез, дето му хлопат. :) :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами наш'та се започна - сравнително бързо стигнахме до Токио, претупахме го за два дена, и се отправихме за Хаконе. Грешка - една нощ е пракалено малко, и не си струва пътя. Всъщност, спахме в Мианошита - нещо като Наречен - баири и минерални извори, там се намира и вторият най-стар хотел в Япония - Фуджия. Силно се надявах на гледка към Фуджи, но времето така и не ми позволи - дъжд, ниски облаци. Но си беше интересно, вечерта се киснахме в един онсен, името му беше само с йероглифи и не мога да споделя само локация, а на сутринта взехме автобус до езерото Аши, заради дъжда не се мотахме много, видяхме един храм - Хаконе Шрайн, и се качихме на корабчето за да прекосим езерото. Сигурно е много впечатляваща гледката на върха отразена в лазурните води, ама не ни се получи. Следващата грешка - преход до Такаяма. Взехме неправилният шинкансен - 9 спирки до Нагоя, вместо директен, после още два часа и половина до Такаяма. Изобщо транспорта в Япония е точен и объркващ - наличието на много конкуренти не се е отразило на понижаването на цените, а само извиква недоумение в пътуващите. Не е и толкова бързо, колкото си мислех, а може би трябва по-внимателно планиране. 

След Такаяма, планираме спирка в Канадзава, и тук имам въпрос към опитните туристи и живущи в Япония - тъй като имам страст към водоеми, и обичам да се топвам във всеки гьол, как седи въпроса с къпането - има ли определени места, разрешено ли е диво къпане, рискувам ли да ми се накарат, и т.н.

После три нощувки в Осака - дневни екскурзии до Нара и Киото.

За последната вечер ще останем в Вакаяма - пак океан, пак къпане, ако някой е ходил, да сподели.

Това е засега, благодарности на съпругата, че си суши косата и ми остави малко време да се отчета. Ето ви една снимка от езерото Аши. Фуджи е точно отсреща...

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Здравей и добре дошъл :)

За влаковете - винаги проверявай по някое от приложенията за бърз вариянт. Япония е гъстонаселена страна и ако се придвижващ с локалните влакове отнема адски много време. На платформата също можеш да погледнеш светещата табела - дава трите идващи влака и дали са локален, бърз, експрес...

Доколкото разбирам въпроса ти - питаш дали можеш да се къпеш в морето в Каназава? В кратце - не можеш. Не че е забранено, плажове има, не са охранявани по това време, но това не е такъв проблем. Идва тайфун, за съжаление. Снощи обясняваше един мъдър чичко сумати неща - разбрах само, че ще се движи бавно, че носи много дъжд и че бля-бля-бля хектопаскали бля бля - най-вероятно ще мине през целия архипелаг. При всички случаи кофти време. Точно на 5ти се очаква да е над Кансай (Киото) но периферията му носи доста влага, така че от днес вали. Остава ти Уакаяма. Ако искаш хубав плаж вземи Курошио суперекспреса до Ширахама. Тайфуна ще е минал. Но е доста надолу на юг и ако не ти е комфортно да пътуваш толкова - има разни плажчета на север и юг от града.

Успех с остатъка от екскурзията, съжалявам за кофти времето. Не гони програма макс - има сума ти неща за гледане и правене локално - без да се скъсаш от път. В Каназава разгледайте градината, самурайските къщи, пийте саке в сария град...Остави плажовете за плажните дестинации.

Весело!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Е, не точно да плажувам имам в предвид, за едно топване става въпрос, ама ако наистина рискувам да се озова преждевременно в Бусан, няма да се напъвам...

Избрах Вакаяма, защото е сравнително близо до летището, а и паса ще ми е изтекъл този ден, в който ще летя. До Сирахама струва ли си да се ходи само за плаж, или трябва да се пренощува там? Предполагам, че и в Уакаяма има какво да се прави.

Тайфуна хич не ми пречи, след като не можах да видя Фуджи, вече нищо няма значение...

Връзка към мнение

Наистина съжалявам за лошия късмет с времето, но Фуджи е една срамежлива планина, не се показва много-много. Дано поне да си останал доволен от атмосферата на градчетата наоколо и от природата и онсена. Действат успокоително след мегаполис като Токио.

В Каназава можеш да се топнеш, разбира се. Японско море е по-студено от океана, но за идеята - направи си едно плуване. Само не влизай навътре заради разни течения. Дано да не ви е много дъждовно - отнася го нагоре и не се знае до последно ще мине ли над Киото и Каназава или ще отиде накъм Корея. Дано отмине и остатъка от почивката ви е безоблачен.

 

За Ширахама - по-скоро няма смисъл да се пътува без пас и само за плаж. По-добре не далеч от летището разни малки плажчета да пробвате. Ширахама е за почивка - има приятна атмосфера и уникална комбинация от горещ онсен и море (има един култов дето вълните от океана влизат в онсена). Но ако не се спи там е малко тегаво и безсмислено.

Връзка към мнение

Така е! От централната гара в Канадзава си взехме влак до Учинада - нещо като градче на морето и се дарихме с един изключително красив и запомнящ се залез - обилно документиран със снимки. Плажната ивица е широка поне 300 метра, и е дълга... много. Времето беше топло, влажно, спокойно - нито помен от тайфуни. Водата не е студена, само мирише странно. За всеки посетил Канадзава препоръчвам един следобед на плажа със залез. Друго, което си струва е Phonograph Museum - освен богата колекция от латерни, грамофони и други звуковъзпроизвеждащи устройства, има поне 20000 плочи, които могат да се слушат на спокойствие. Разните му там градини, замъци, самураи и гейши може и да се пропуснат. Казват, че в Канадзава  изобилства от морска храна, но така приготвена, и на такива цени е, че по-добре да си ям рамен.

Та след като видях залез в страната на изгряващото слънце, мисля че е задължително да присъствам на изгрева. Търся място с източно изложение за последната нощувка, Уакаяма гледа на запад - не става, а и след като ще ставам рано за изгрева, ще има и време да се придвижа до летището. Да се върна ли на идеята за Исе? Цу, Овасе? 

Следващите два дена трябва да видим Киото и Нара, някакви препоръки - в каква последователност? Чува ли се нещо за тайфуна? Довечера имаме среща с единн гид в Осака - намерих го showaround.com - обеща да ни направи street food tour, да видим...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Дано да ви е харесал тура в Осака. Също мегаполис, но с по-различна атмосфера от Токио.

 

Няма правилна последователност. Утре следобед тайфуна ще ни закачи с периферията си и ще има дъжд и вятър. Може би Нара за сутринта, че ако ви дойде дъжда в повече да се прибирате. А за Киото да ви остане пълен ден в четвъртък, че има много за гледане. Даже може и да я пропуснете Нара. Вижте Киото и двата дни.

 

За петъка и изгрева...сложновато. В Мие има хубави места, но ще се счупите от път, безсмислено...Кобе ми се нрави повече като идея, има добре обърнати заливчета, че да се види изгрева. Ако не - поне града е много приятен и за любители на красиви гледки е мечта - планина и море в едно. Нощна разходка с корабче е 10$ и е много приятно преживяване.

 

Приятно изкарване и не го мислете тайфуна - май ще мине леко.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.