Прескочи до съдържание

Нестандартни и автентични места в Япония


altanev

Препоръчани мнения

Здравейте и благодаря за обилната информация. Изчетох с интерес по-голямата част от мненията, защото съм маркетингова жертва на Катарската промоция. Летя на 27.09 за Токио, и се прибирам на 13.10 от Сеул. Още не съм решил как да разпределя времето в двете държави, но ми е интересно, има ли и друг вид туризъм освен класическите турове в триъгълника около Осака, Киото и Нара + Хирошима, евентуално. Ясно е, че в Токио ще се седи няколко дена, но може да се мръдне до Хокайдо, ако не е много студено или Окинава. Има ли някой впечатление от тези места, или някое друго, по-алтернативно, с по-малко храмове и туристи, и повече природа и автентичност?

Връзка към мнение

Здравейте и благодаря за обилната информация. Изчетох с интерес по-голямата част от мненията, защото съм маркетингова жертва на Катарската промоция. Летя на 27.09 за Токио, и се прибирам на 13.10 от Сеул. Още не съм решил как да разпределя времето в двете държави, но ми е интересно, има ли и друг вид туризъм освен класическите турове в триъгълника около Осака, Киото и Нара + Хирошима, евентуално. Ясно е, че в Токио ще се седи няколко дена, но може да се мръдне до Хокайдо, ако не е много студено или Окинава. Има ли някой впечатление от тези места, или някое друго, по-алтернативно, с по-малко храмове и туристи, и повече природа и автентичност?

Кажи какво по-точно те интересува - природа, автентичност и малко туристи можеш да получиш и мръдвайки съвсем малко встрани от основните пътеки - северната част на префектура Киото, Шига (около езерото Бива), покрай Японко море - Тояма, Фукуи, Ишикава...В Уакаяма (малко по-надолу от Осака) има много красиви места -и планини (Коя сан) и море (Ширахама).

Нагано е много красиво планинско място, вече и есенните листа ще са красиви там по това време, както и  Хокайдо. Окинава е съвсем друга бира - пажове, море, шноркелинг и аквариуми (но и тук-там тайфун).

Видове туризъм бол!

Тук има много информация.

Връзка към мнение

Ехаа, цяла тема за моето питане... Ами да - не ми се гледат блокове, коли и тълпи китайци (от тях тръпки ме побиват), храмове също не ме влекат предпочитам зеленко или синьо, и по-близък и неподправен контакт с местните, бих опитал всичко, което минава за ястие. Но ако си права, че встрани от утъпканите пътеки могат да се намерят тези неща, с твоя помощ бих се разходил из Уакаяма, след като отделя 3 дена на Киото и Нара. Всъщност не съм сам, а с група от 8 души, предполагам, че не всеки ще иска да си изразходи времето като мен, но все пак, ако се помъкнем заедно, какви са вариантите за настаняване - къщи ли да търсим, и дали не е по-добре да се установим някъде и да си правим дневни екскурзии в различни посоки? Ако отделим на Япония 10 дена, добре ли е да ги разпределим така: 3 дена Токио, 3 дена Кансай и 4 - волна програма по дивото? На 11-ия може да си хванем самолет от Осака за Бусан или Сеул.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами аз на прима виста бих ти предложил 3 дена в Токио (може едно Нико да има), после Хида Такаяма, Каназава, Киото и накрая отсядане в Нара/южна Осака за волна програма на групата - който иска Коя сан, който иска Ига, който иска мегаполис и субкултура - абе за всекиго по нещо в рамките на дей трип. Хем близо до Кансай Аеропорт за лесно отлитане накъм корейско.

 

Бих препоръчала къщи - да. Може много интересни неща да се намерят, само ако прецените че е добре да имате база, която да допада на всички не се забивайте вдън горите тилилейски. Може би Нара ще ви пасне най-добре - много комуникативно място - с влак си за половин час до Киото и Осака, в същото време старинно, автентично усещане и много зеленина заради огромния парк, гора, която е световно културно наследство с много добре запазено биоразнообразие (от 1200 години е забранена за сеч и лов), старият град е много приятен с много занатчийски магазинчета и ресторантчета.

 

Над Киото, около Бива има също хубава природа и е удобно за пътувания до Японско море и Киото, но ако дивото не зове всички в групата би им било скучновато за 4 дни.

 

Ето ти някои идеи за настаняване :

 

Красиво, автентично, зелено и забито.

 

Пак красиво и автентично, но не чааак толкова забито.

 

Много красиво, просторно, близо до гара, но скъповатко...

 

Семпло, евтинко и край езеро.

 

Планини, оризови поля, красиви селца, на час път от Киото.

 

Тук е хубаво, близо до хайкинг пътека и до града, има автобус до гарата.

 

Автентично, в старата част на града с традиционни бани, музеи и ресторанти наоколо а и хазяйката е симпатяга :) .

 

Това само като идеи в района на "утъпканите" пътеки, но малко встрани. Мисля, че получи представа. Ако поразгледаш ще намериш интересни неща навсякъде. Само не подценявай разстоянията и не се изкушавай от отшелнически обители - красиво, но времето ви съвсем не е толкова много, особенно ако компанията е разнородна.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Да, Самурайке... компанията... има си и предимства, но е трудно да ентусиазираш и мотивараш 8 души в непознати земи. Знам, че след първоначалната еуфория от пътешествието, всеки ще се отдаде на битовизми и някъде около август/септември ще започнат да се сещат, че трябва да се спрята план за действие. Или бездействие. Аз обаче няма да губя време, и ще се вслушам в мъдрите ти съвети, подплатени с автентични предложения за битуване, и ще изготвя балансиран план за опознаване на природното и народно богатство на този далечен остров. От опита придобит от последните ми турове, прецених, че е по-важно да спреш някъде за 2-3-4 дена, вместо да се юркаш като гламав, само да покриеш някакви сайтове, за които така и не остава време да ги изживееш. Та, следвайки твоите съвети, след Токио, е добре да се поспре в Такаяма, и после в Нара? Откъде ще е по-удобно да се правят набези на Киото? Предполагам, JR Pass ще е полезен. В Осака струва ли си да се ходи, освен за прощална вечер? Има ли лесен достъп от къщата на симпатичната хазяйка до тихоокенаското крайбрежие и планините наоколо? 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Уф сега, почна се с трудната част...

Предполагам, че част от групата ще са с JR пасове, а другата част - без. Едни ще искат наситена програма, други ще медитират в градината. Дано ви стигне половин година да се доуточните.

 

Ако всички сте с пасове - побийте байряка някъде на много комуникативно място и се разделяйте на клубове по интереси. Нещо като Осака/Шиносака района. Ще сте в апартамент, не къща и няма да е така романтично, но всичко ще ви е бързо и удобно за достигане - океани, морета, планини. И стига я подценявахте тая Осака! С цялата статия съм съгласна, но най-вече с първото изречение - да сравняваш Осака с който и да е друг град в Япония е като да сравняваш сочна пържола с варено пиле.

 

Ако все пак искате романтика и спане на футони и ходене по татами - потърсете нещо около Киото, Нара, Сакаи (южния край на Осака) но пак да има транспорт наблизо. На Нара предимството е, че Кинтецу линиите за Осака, Киото и Нагоя се пресичат там и става и за JR pass и за Kintetsu pass (макар за шинкансен да трябва да се пътува до Киото, което е 40 минути). В покрайнините на Киото има също хубави места, но пък ако са с удобен транспорт са доста скъпи - имам предвид безсмислено скъпи, само заради "Киото" в адреса.

 

Моите съвети са да минете от Токио към Японско море през Нагано - дали да спираш в Такаяма си прецени ти, но до Каназава има шинкансен, който минава през японските Алпи и е красиво и по пътя. В Каназава има стар град и известна градина и ще видиш архипелага (не е остров, много са) и от другата му страна. После през Киото та в Нара, или Осака, или Уакаяма за бавно и напоително попиване на култура и традиции. Има много красоти, че и до летището удобно - ticks all the boxes!

 

На симпатичната хазяйка къщата е удобна за Коя сан, за Хаседера и хайкинг в планините наоколо и места като Ига Уено откъдето идват нинджите :ph34r: има музей, който е нещо като едновремещна ескейп игра и много водопади за разходка. За океана се минава през Осака за Уакаяма и от там надолу. Но за 8-9 големи човека къщето е тесноватко. До Киото са 40 минути, до Осака са 35.

 

Имате време, гледайте, избирайте, плюйте, трийте - ще го нагласите! В много хубав период сте (ако не уцелите тайфун, ама то и това си е преживяване), есенните листа тъкмо ще се обагрят. Ноември е висок сезон, така че планирайте отрано.

 

Но се опасявам, че някой търсещ нестандартни места ще се разочарова като чете темата, затова давам още предложения :

Да се продължи на югозапад и се отиде чак до Кюшу, разглеждайки Фукуока, онсените на Беппу и Юфуин и се стигне чак до Сакураджима - най-активния вулкан на архипелага.

 

На север от Токио до Хоккайдо ще е по-изгодно да се пътува вече след като на 26ти март пуснат шинкансена. Ще бъде интересно да се обходи и този район, спирайки на места като Сендай, Аомори и Саппоро.

 

За мега-маниаци си остават островите Огасавара, но това е за хора разполагащи поне с месец.

 

Общо-взето всички по-отдалечени дестинации изискват повече престой.

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Фукуока?! О, да, ти ми опрви деня. Ами оттам до Бусан с лодка е три часа, или комета, или хидрофойл, или както там го наричат, ама си е опция, а и ще видим половината архипелаг докато се придвижваме дотам. Половината група ще е със съкратен престой в Япония, и ще си ходят през Токио, а останалите 4-ма много по-лесно ще се наговорим. Благодаря още веднъж за обилната информация, Самурайке, започвам да планиран. Кисненето в горещ извор определено ми харесва, и ми изглежда автентично ;)

Връзка към мнение

Еееее, ама кажи си де, аз как да знам какво ти е интересно. Виж го на картата - от Осака до Хирошима и от Хирошима до Фукуока е почти еднакво. Но това значи задължително JRpass! Просто няма какво да се обсъжда. Краткопребиваващите може и да се замислят, но останалите - твърдо.

Ако искате повече природа и по-малко блокове - съкратете Токио на 2 дни и почвайте - Йокохама, Фуджи (някъде из Шизуока), Нагоя (опция, може и без), Киото/ Осака/Нара(тук може да се поспрете за 2-3 дни и да поразгледате региона, кратко оставащите се връщат наобратно), Окаяма, Хирошима, Китакюшу, Фукуока и накъмто Корея.

Връзка към мнение
  • 6 месеца по-късно ...

Я, кога са минали 7 месеца... Първоначалният ентусиазъм леко ми се разми с разни близко и далекоизточни пътешествия, но аз си знаех, че така ще стане. Освен това, броят на туристите силно се редуцира, и сега сме четирима - двама ще щъкат само в Япония, а двама ще видим и Корея.

С твоя помощ, Самурайке, и с помощта на бутилка Paddy, спретнахме чернова на програмата. Споделям тук, и бих се радвал да получа адекватно мнение:

 

28.09 18:25 - кацане на Нарита, нощувка в Токио

29.09 - нощувка в Токио

30.09 - следобед придвижване до Хаконе

01.10 - сутрешно дивене срещу Фуджи, следобед отпътуване за Нагоя, нощувка

02.10 - оглеждане на Нагоя, отпътуване за Такаяма, нощувка

03.10 - отпътуване за Сиракава с автобус, разглеждане и пристигане в Каназава, нощувка

04.10 - 07.10 - пристигане в Киото, евентуално оставане, нощувка или направо в Осака. Посещение на Нара и Киото. Тук ни се иска да останем в някоя от къщите които ни препоръча, но тези които са насред оризищата и които най-много ни харесват, са далеч от гарата, и ще имаме проблем с придвижването, да не говорим, че къщата на симпатичната хазяйка в Нара е заета по това време...

07.10 - Осака - Хирошима - Фукуока

08.10 - Фукуока - Бусан и т.н. Корея....

останалите летят на 9.10 от Токио, така че се прибират.

 

Честно казано, не мисля, че местата които ще посетим са нестандартни, но поне се надявам да са автентични. Очаквам мнение относно времето за придвижване и някакви идеи за настаняване, къде какво си струва да се види, и най вече - къде ще може да се накиснем в някой онсен...

 

Бих се радвал, ако е възожно, да се видим, когато стигнем в Нара.

 

Благодаря предварително.

Връзка към мнение

Програмата не е лоша, но последната част ме притеснява - Осака-Хирошима-Фукуока - това в един ден ли? Освен платформите на гарите нищо друго няма да видите. Като сме тръгнали да редуцираме и да търсим пресечката между нестандартно и лесноизпълнимо - защо не зарежете тоз тъгъдък в последния ден и не излетите от Осака за Бусан. Така ще имате повече време из Кансай и ще може и да медитирате в оризищата, вместо да препускате по шинкансените. 4 дни изобщо не са много за района, даже са малко.

 

За настаняване на 4 човека нямате проблем, има много интересни неща, ако мръднеш картата малко по- надалеч от централните части. Симпатичната хазяйка я мАни - такава навалица я е налегнала, че вече си мисли да преосмисли цялата работа...Разгледай и си харесай разни неща и питай конкретно за съвет. В Такаяма има хубави, в Каназава.

За онсен - има много варианти. Оикновенни тип традиционна баня има в Киото и Нара, вОсака има тип увеселителен парк, но ако искаш романтика с открита каменна вана и гледка - Хаконе! Ето ти списък с ротенбуро онсен из цяла Япония, но имай предвид, че са сред природата - дълбоко в планината.

 

Успех!

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Готово, летим от Осака. Имаме 4 дни и нощи в Кансай, какво да ги правим? Бива ли езерото Бива - след Канадзава да спираме ли там, или направо да ходим към Киото? Изобщо, как мислиш - да си намерим хубава къщичка и всеки ден да се отправяме на пътешествие - Осака, Нара, Вакаяма, или да разделим нощувките на 2+2 в Киото и Осака примерно? На мен в градовете много-много не ми се размотава, освен в Осака, от това което съм чул, мисля че ще ми хареса, ама храмове и локви с патки не ми се гледат... Горички, топла баня, вкусна манджа - такива неща ме влекат, бих се разходил и до океана. Доста въпроси нахвърлях, ама поне се оформи програмата. Очаквам последни щрихи.

Връзка към мнение

Езерото не бива. Има къде-къде по-интересни места. Остани за две нощи в Осака и си разглеждай Киото от там, а вечер се отдавай на градската неонова шумотевица. За последните две вечери нещо в района на Мие ти предлагам - хем океан, хем планини и древни пътеки, хем вкусна манджа, хем традиционна архитектура и селца.

 

Ето тук идеи за нощувки. Както виждаш има за всеки бюджет и вкус - с онсен, с океан, с манджа. Аз много се бях засилила към онова със закуска и вечеря за двама за РД на мъжа ми, но докато се натуткам и го резервираха. После направо към летището. Не каза пасове ще имате ли някакви?

Връзка към мнение

Значи, предлагаш, от Канадзава - директно в Осака? И о, да - седмични пасове - задължително. Другата седмица трябва да ги поръчам, ще ги активираме на 1.10 като тръгнем от Хаконе, а ще летим от Осака на 8.10, така че ще ги ползваме на макс. Ако останем в Мие около окена, колко време ще е нужно да се придвижим до летището, полета ни е в 14:00 от терминал 2 на Кансай? Не видях, кое е това предложение със закуска и вечеря, моля за помощ.

Връзка към мнение

От Owase в Мие може да тръгнете в 7 сутринта и да сте на летището в 11.50 като минете през Нагоя - опция за разглеждане малко ойоло гарата, ако имате време.

Онова дето съм си харесала пише на снимката че е с включена храна за двама. Суперхост с много добри отзиви. Но има и други интересни предложения.Океана е още топъл и става за плуване ако те влече. Погледни и Shirahama. Страхотен плаж и онсени и нама никой по твоето време. Лесен достъп до летището. Аз отивам там за седмица. :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

малко се озорих с поръчката на пасовете. може ли малко съдействие - от кой агент да ги поръчам, с какъв обхват да са, кои линии не влизат вътре, има ли друг вид транспорт който може да се полза и т.н. а също и цената - еднаква за всички ли е, зависи ли, дали ще се ползва на двата острова, или само на хоншу... ей такива работи. сигурно ако се разтърся, ще намеря отговори на въпросите, ама нали има кой да питам...

за последните два дена нищо не сме решили - рисковано ли е да го оставим за решаване на място, или е по-добре да си резервираме, може и да останем в осака, и да си правим дневни екскурзийки. в тази връзка - къде в осака ще препоръчаш да отседнем?

Връзка към мнение

Eто темата за JRpass, ето темата за всякакви пасове, карти и билети.

 

JR pass покрива линиите на държаваната компания, които вклщчват и шинкансените. Няма разлика в цената нито колко го ползваш, нито къде. Ако ще само в Токио стой, твоя си работа. Нещо като ол инклузив (ако си на диета не е по-евтино ;) ).

 

Ако мислиш за друг вариант - по-евтин, виж автобусите на Willer, както и разни регионални пасове. Купуват се на место, а не като JR pass - само от чужбина.

 

Последните 2 дни нищо не сте решили в смисъл нищо нямате резервирано, така ли? Малко е рисковано за хотелите, но за airbnb може да изпадне нещо интересно, даже и на по-ниска цена (като останат "дупки" тук и там хостовете намаляват цената).

В Осака зависи с какви пасове решите да сте. Ако ще сте с JR тогава трябва да сте някъде до гара на държавните железници (на гугълмапс са отбелязани с пунктир тези линии, с един поглед ги виждаш къде са). Ако сте с друг - на някоя от частните компании - се съобразяваш с гарите които обслужва и търсиш там.

Four Letter Words Hostel е евтин хостел с много готин собственик. Не е на най-фантастичното място като локация, но е много близо до спирка на метроито. Ако закъсате - питайте там.

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Така, готови сме за път - пасове за седмица, 2 нощи в Токио, 1 в Хаконе, 2 в Такаяма, 1 в Канадзава, 3 Осака, и последната - ще видим, може и до Нара да опрем (ракия да носим ли?) Не е много нестандартно, но поне се надявам да е автентично... В последния момент реших да погледна прогнозата, по-добре да не бях - облаци, дъждове, тук-таме гръмотевици, предполагам е обичайно за остров, но все - пак да попитам, как да разчитам пиктограмите с дъждеца - превалява ли, или направо си вали? Да заложим ли на водонепромокаеми дрехи, или да си караме с памучни и чадърчета, или с найлонови торби? Обувки - леки и удобни, или тежки като кубинки? Аз междувремнно си счупих един пръст на крака, и ще ми е най-удобно с джапанки, но не знам как ще се погледне на този ми аутфит... Изобщо, държи ли се на някакъв дрес-код, или е като в Китай - кой каквото прибара сутрин? Та това ми е последния въпрос, относно епичното (надявам се) пътешествие.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Така, готови сме за път - пасове за седмица, 2 нощи в Токио, 1 в Хаконе, 2 в Такаяма, 1 в Канадзава, 3 Осака, и последната - ще видим, може и до Нара да опрем (ракия да носим ли?) Не е много нестандартно, но поне се надявам да е автентично... В последния момент реших да погледна прогнозата, по-добре да не бях - облаци, дъждове, тук-таме гръмотевици, предполагам е обичайно за остров, но все - пак да попитам, как да разчитам пиктограмите с дъждеца - превалява ли, или направо си вали? Да заложим ли на водонепромокаеми дрехи, или да си караме с памучни и чадърчета, или с найлонови торби? Обувки - леки и удобни, или тежки като кубинки? Аз междувремнно си счупих един пръст на крака, и ще ми е най-удобно с джапанки, но не знам как ще се погледне на този ми аутфит... Изобщо, държи ли се на някакъв дрес-код, или е като в Китай - кой каквото прибара сутрин? Та това ми е последния въпрос, относно епичното (надявам се) пътешествие.

Ние също бяхме през октомври.Не валяха някакви сериозни дъждове, лек дъждец на няколко пъти . През другото време си беше топло към горещо.И задушно, защото влагата е голяма.Да имате по едно яке и едни затворени обувки, ама чак кубинки, мисля, че няма нужда.За дрес-кода хииииич не се притеснявай, ходи си с джапанките, няма да направиш впечатление никому.Даже и да си бос, пък нагоре с яке.Те ходят с чорапи и джапанки - продават чорапи без пръсти, специално за джапанки.

Ти само обърни внимание на техните обувки - на всички им хлопат и масово са с по - големи, отколкото трябва.Чак и хлопащи маратонки:).Все се каня да питам Самурайка тия японци що ходят с големи обувки и все забравям.Аз си го обясних с това, че масово там се продават обувки с номера S, М ,L - и как да си уцелил номера:(

И да, като в Китай е.Кой каквото хванал сутринта и предимно бозаво, черно, сиво, кафяво.:)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Така, готови сме за път - пасове за седмица, 2 нощи в Токио, 1 в Хаконе, 2 в Такаяма, 1 в Канадзава, 3 Осака, и последната - ще видим, може и до Нара да опрем (ракия да носим ли?) Не е много нестандартно, но поне се надявам да е автентично... В последния момент реших да погледна прогнозата, по-добре да не бях - облаци, дъждове, тук-таме гръмотевици, предполагам е обичайно за остров, но все - пак да попитам, как да разчитам пиктограмите с дъждеца - превалява ли, или направо си вали? Да заложим ли на водонепромокаеми дрехи, или да си караме с памучни и чадърчета, или с найлонови торби? Обувки - леки и удобни, или тежки като кубинки? Аз междувремнно си счупих един пръст на крака, и ще ми е най-удобно с джапанки, но не знам как ще се погледне на този ми аутфит... Изобщо, държи ли се на някакъв дрес-код, или е като в Китай - кой каквото прибара сутрин? Та това ми е последния въпрос, относно епичното (надявам се) пътешествие.

Двете нощувки в Хида (Такаяма) са малко множко.Ако не отсвирили Ширакава Го,го направете между двете нощувки в Хида.Другият вариант Хида-Ширакава-Каназава става само с предварителна резервация на автобусни билети.Мисля,че не може онлайн.Без резервация има места,но трябва сутринта рано да тръгнете от Такаяма и после късно за Каназава.Ние пропуснахме Ширакава.Другата причина е,че в Ширакава реално живеят хора в къщите и трябва да ходиш да надничаш през оградите.В Такаяма ходихме в Хида но сато.Не е действащо село,но могат да се видят същите къщи.

Връзка към мнение

Ами то ...в Япония чорапи с джапанки си е национално облекло все пак...Понеже се обуват и събуват по 100 пъти на ден каквито и обувки да носят се носят като джапанки. Важно е да си с такива, защото иначе повечето ти време в разни храмчета, къщи-музеи и традиционни ресторанти ще мине в сядане-развързване-изхулване-нахулване-завръзване рутината. В тоя ред на мисли - не кубинки. А ако мислиш, че ще успееш да повдигнеш нечия вежда с облекло - откажи се. Първо няма нищо шантаво, което може да ти хрумне да сложиш, което някой вече да не е нахулил (Разходка по Хараджуку ще те осветли неимоверно). Второ - ти си турист бе човек - битник изсипняк по дефиниция.

 

Времето е много приятно, според мен. Не много жега, дъждец разхлажда от време на време, екстра. И за плаж става даже. Но якетата са задължителни, ще ходите из планините. Освен ако не ни целне тайфун - времето е ОК. В магазините за 100 йени се продават много удобни дъждобрани за дни в които вали.

 

За нощувките - и на мен ми се видят множко две в Такаяма, ама сигурно си открил мечтания онсен там. За последната дето я нямате - имайте някакви идеи поне, щото по това време има някаква дълга почивка в Китай и тези, които не са в Париж са тук - а то за китайци говорим, "една шепа" е половин милион по техните мерки....

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към мнение

хаха, ясно - такаяма на 1/2, кубинките - с рязани пръсти, само ракия не разбрах, да носим ли..., или китайците ще я изпият. Ама, Такаяма е букната и платена, какво може да се направи, къде наблизо?, има ли смисъл?, на планина се надявах... Благодаря на всички участници за включването, и до нови срещи! 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не, не, остави си я Такаямата, ще отдъхнете малко сред природа. Ракия недей да носиш, оценявам желанието, благодаря, но няма смисъл. Аз ракия не пия, а вие тук ще пробвате други ртаботи.

За последната нощувка може и да е по-добре да е в последния момент - ще импровизирате! :)

Айде и весело да си изкарате!

Само тоз счупен пръст...много ходене ви чака, нали си знаеш. Дано не ти прави проблем.

 

И за Токио едно предложение, за Роже сан ще е късно, че затваря на 2.10, но ти ще се класираш - Sky Tree Beed Garden.

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аха, тези ръбати кушетки изглеждат добре, но Роже сан не разбрах какво е, ние в Токио кацаме утре и ще седим до 1.10, така че може и да го уважим. А за пръста... с повече упойка се надявам да изкарам, той е от малките и не върши много работа. 

Връзка към мнение

И последен, надявам се, въпрос - намират ли лесно в Токио преходници за щепсел, или да търся тука в последния момент? Предполагам, че по хотелите предлагат, но предпочитам да си имам.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.