Прескочи до съдържание

Италия с 6 год. дете

Bliss

Препоръчани мнения

Значи имам питане и се чудя тук ли да го постна или да отворя тема?!?!?

Напролет(Великден и майските почивни дни) пак сме в Италия, но този път с един брой 6 г. диване, което никога, никога не е имало драми с пътуване. Издържа и по 700 км. с кола на екс.

Програмата е силно ориентиране към задоволяване нуждите на диването и за малко една Равена и една Венеция за възрастните придружаващи лица.  :)

Точка едно: Гардаленд и Аквариума. Тук ще са ми ценни напътствия за атракциите, има ли например някакви трикове и хитрини за НЕ чакане на опашки и т.н. Колко време ще ни е нужно за двата парка?

Точка две: Наблизо до Гардаленд има някакъв Movieland Park. Много се чудя дали ще е интересен за детето и дали заслужава половин ден.

Точка три: Мирабиландия до Равена. Хич не ми е ясен като атракции. Има ли смисъл посещението му по това време на годината? 

Точка четири: Parco Giardino Sigurtà. Същите неясноти като точка три, а и дали изобщо детето ще го отрази като атракция.

Има ли някой практически опит с тези места. Изобщо всякакви споделяния ще са ми от полза. Освен това ми се иска някой да сподели опит за преживяването "Венеция с деца". 

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Аз си питам, пък може някой и да се включи.

Опитвам се във връзка с горното пътуване да намеря хотел в Равена с паркинг (извън ZTL) за трима (тройна стая). И ако е възможно да е на късо разстояние  пеш от центъра. Държа да е хотел защото кацаме късно на Болоня и искам веднага да се привижим до Равена, което ще е след 23  часа. Т.е. трябва ми 24 часова рецепция. Единствено открих Астория. но нещо не ме вдъхнови. 

Връзка към коментар

Миналата година бяхме през пролетната ваканция в Гардаланд с децата. Избрах делничен ден за посещението. Опашки някакви нямаше. Всичко беше доста спокойно, въпреки, че имаше хора. След това една служителка сподели, че на Великия им понеделник е било пълна лудница. Така, че избягвайте почивни и празнични дни. Аквариумът посетихме на следващия ден - там 2 часа са предостатъчни. Следобяда прекарахме в Parco Natura Viva - 1/2  час сафари с колата и прекрасен зоопарк. Децата много се забавляваха.

В Гардаланд прекарахме целия ден от отварянето до затварянето - по това време на годината беше 18 часа. Нямаше мрън, нямаше врън - най-добрите деца, които някога съм имала. Изкарахме си чудесно.

Редактирано от achieva
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Опитвам се във връзка с горното пътуване да намеря хотел в Равена с паркинг (извън ZTL) за трима (тройна стая). И ако е възможно да е на късо разстояние  пеш от центъра. Държа да е хотел защото кацаме късно на Болоня и искам веднага да се привижим до Равена, което ще е след 23  часа. Т.е. трябва ми 24 часова рецепция. Единствено открих Астория. но нещо не ме вдъхнови. 

По въпроса ти с парковете за деца не мога да взема отношение, че децата ни са колкото теб. :)

Но защо не си направиш първата нощувка в Болоня, да не се щурате по тъмното и на сутринта да си пътувате спокойно.

Ние се върнахме в петък от такова пътуване - ако летите с Уиз, кацането е към 21 и кусур, докато взехме колата си стана 10.

Аз бях взела хотел близо до летището,  с безплатен паркинг, ако решиш и ти да направиш така, ще ти дам линк.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мислих го, но не става. Искам да имам цял ден в Равена, да не сме през уикенд и на 1 май в Гардаленд (че е ад) и да имам 3 цели дни във Венеция, два дни за Гарда. Като сглобя всички тези изисквания и маршрута, се получава, че трябва да се трансферираме веднага. Мъжа ми не го плаши пътя. Гърмян заек е. А и го е минавал вече. Само хотел да намеря. Детето е пушка. Ако може и до сутринта няма да спи. 

На Гарда букнах място за спане, но сега търся в Равена и в Местре. 

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

за да не отварям нова тема. ние планираме март месец да сме с 8 годишен в рим. някакви идеи за забавления за него че колизеума и ватикана едва ли ще го впечатлят много...

Връзка към коментар

Значи имам питане и се чудя тук ли да го постна или да отворя тема?!?!?

Освен това ми се иска някой да сподели опит за преживяването "Венеция с деца".

Ние бяхме във Венеция през септември с 5 годишната ни дъщеря. Беше и много интересно и изобщо не е мрънкала.Е, правехме "сладоледени" почивки по-често, но беше приятно.Пътувахме до там с кола, като нощувахме в Загреб и в едно селце край Плитвички езера. След езерата вървенето във Венеция си беше песен. :)

Но все пак всичко си зависи от детето. Нашето пътува с нас от 7 месечно и е преживявало както целодневно вървене, така и полети по 11 часа.

Успех!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За Местре препоръчвам: http://www.quidhotelvenice.com/

Много чисто, отлично обслужване, богата закуска, близо до спирка за автобуса за Венеция, прилични цени в ресторанта, а срещу него има и страхотна кръчма, безпатен паркинг.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Освен това ми се иска някой да сподели опит за преживяването "Венеция с деца". 

Първият път като ходихме във Венеция дъщеря ми беше на 7 год. Много й хареса пътуването с вапорето, а също и разходката до Мурано и Бурано.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар

за да не отварям нова тема. ние планираме март месец да сме с 8 годишен в рим. някакви идеи за забавления за него че колизеума и ватикана едва ли ще го впечатлят много...

Ние бяхме миналата година и отделихме половин ден за зоологическата градина, която е много симпатична. Да не е голяма като Берлинската, но е поддържана и имаше доста животни. На децата много им хареса. Разбира се най-много се впечатлиха от страхотния сладолед:)

Връзка към коментар

Hotel Bizantio.

Абсолютно централно позициониран, 24 часова рецепция и тройни стаи. Имат освен свои паркоместа, талончета за зоната, в която са. На пешеходно разстояние е до историческите забележителности. Пробвах преди две години и ми хареса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Hotel Bizantio.

Абсолютно централно позициониран, 24 часова рецепция и тройни стаи. Имат освен свои паркоместа, талончета за зоната, в която са. На пешеходно разстояние е до историческите забележителности. Пробвах преди две години и ми хареса.

Благодаря, но е в ZTL. Ние ще сме с рента кар, т.е. няма как да им кажа номера на колата предварително за да могат да го дадат на полицията. Но ще им пиша мейл да ги разпитам.

Връзка към коментар

Благодаря, но е в ZTL. Ние ще сме с рента кар, т.е. няма как да им кажа номера на колата предварително за да могат да го дадат на полицията. Но ще им пиша мейл да ги разпитам.

То всъшност аз на място си взех бележка от тях, която оставях на предното стъкло. За номер не бях предупреждавал. Паркирах досами хотела, където е свободно в рамките на ZTL-то.

Връзка към коментар

Стана ми интересно какво е ZTL ?  :wacko: Зона без трафик на коли?

Zona a Traffico Limitado (ZTL). Т.е. има някакви ограничения - или само за живущи, или не може въобще да се влиза или има регламент за делнични/почивни дни сходни на нашите синя и зелена зона. Процедурата за навлизане с автомобил и кой има право е различна за всяка община, съответно за различните градове го решават местните власти. Може да се плаща на час / на ден / с винетка, а понякога не може за неживущи в квартала.

Връзка към коментар

Zona a Traffico Limitado (ZTL). Т.е. има някакви ограничения - или само за живущи, или не може въобще да се влиза или има регламент за делнични/почивни дни сходни на нашите синя и зелена зона. Процедурата за навлизане с автомобил и кой има право е различна за всяка община, съответно за различните градове го решават местните власти. Може да се плаща на час / на ден / с винетка, а понякога не може за неживущи в квартала.

Благодаря ! Не го знаех това и си е чист късмет, че досега не съм попадала в такава зона с кола .

Връзка към коментар

В Гардаленд сме били 2 пъти и двата пъти си беше "пълна лудница".Като чета в някои пътеписи ,че е било спокойно и е нямало хора ми е много чудно.Винаги отиваме към 9ч на паркинга.Той е направо огромен и ако се забавим ,може да се наложи човек да походи доста до входа на парка.Самия паркинг струва 5 евро.Аквариума е малък,но интересен.Може и да се пропусне ,ако сте гледали други аквариуми.Освен това си е отдалечен на 1 км от входа.Носете си сандвичи и вода в Гардаленд.Опашките за "безплатните или с отстъпка менюта" са умопомрачителни. Бутилките(0.5) с вода на машините за сокове,вода и т.н в 2 евро.На нас все ни се случваше да е много топло.В Гардаленд може да седиш буквално цял ден.Въпроса е кога на възрастните ще им писне.Лично ние отивахме към 9.30 и си тръгвахме към 16 ч.Но знам и за хора които оставят в парка по 10-12 ч.

Опашките за някои от атракциите са много големи, може да се чака 1 час и повече. Към тях има и "бързи пътечки",но ти взимат допълнително по 4 евро на човек.(вкл и на деца!!!)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Гардаленд сме били 2 пъти и двата пъти си беше "пълна лудница".Като чета в някои пътеписи ,че е било спокойно и е нямало хора ми е много чудно.Винаги отиваме към 9ч на паркинга.Той е направо огромен и ако се забавим ,може да се наложи човек да походи доста до входа на парка.Самия паркинг струва 5 евро.Аквариума е малък,но интересен.Може и да се пропусне ,ако сте гледали други аквариуми.Освен това си е отдалечен на 1 км от входа.Носете си сандвичи и вода в Гардаленд.Опашките за "безплатните или с отстъпка менюта" са умопомрачителни. Бутилките(0.5) с вода на машините за сокове,вода и т.н в 2 евро.На нас все ни се случваше да е много топло.В Гардаленд може да седиш буквално цял ден.Въпроса е кога на възрастните ще им писне.Лично ние отивахме към 9.30 и си тръгвахме към 16 ч.Но знам и за хора които оставят в парка по 10-12 ч.

Опашките за някои от атракциите са много големи, може да се чака 1 час и повече. Към тях има и "бързи пътечки",но ти взимат допълнително по 4 евро на човек.(вкл и на деца!!!)

Във връзка с пълната лудница, проверих - бяхме в Гардаланд на 9 април 2015 - четвъртък. На нито една атракция не сме чакали на опашка, а посетихме всички атракции, годни за деца на възрастта на детето на авторката на темата. Някои от тях - многократно.

Всъщност, единственото място на което чакахме, беше на павилиончето, от което избрахме да си купим нещо за обяд.

Не сме се занимавали с паркинга, защото просто ни оставиха на входа и ни прибраха вечерта. От гарата в Пескиера дел Гарда има безплатен автобус до входа на Гардаланд. От паркинга има и безплатно влакче до Аквариума.

Връзка към коментар

По въпроса за пътуване с деца в Италия се броя за експерт :) Във Венеция това, което най-много допадна на моите деца, беше возенето на вапорето. Колкото и обръгнали на пътуване да са, тълпите във Венеция ги измориха и изнервиха. Та съветът ми е, търсете маршрути из Венеция встрани от основния интерес на туристите. Пак има лабиринти от улички, джелатерии, магазинчета за сувенири. Разходка до Мурано, Бурано и Торчело също е добра идея, приятни са, живописни и далеч не толкова оживени, особено Бурано и Торчело.

"Мирабиландия" е хубав увеселителен парк, няма чак толкова много атракции с мокрене, които да обезсмислят ходенето през май, но посещението и на "Гардаленд", и на "Мирабиландия" ми се струва излишно. В делнични дни извън летния сезон и ваканциите на учениците надали ще има твърде големи опашки.

Добре сте се ориентирали да търсите хотел в Равена извън ZTL, но дори и така внимавайте много да не попаднете случайно в зоната, има куп еднопосочни улици и ако не сте с навигация със супер скорошна актуализация, трябва да бъдете нащрек. Всъщност в Равена мисля, че най-трудно ще намерите какво да хареса на детето (или поне ние не успяхме) - мозайките са впечатляващи за възрастните. Една "хитрост", която при нас поне работи - още в първия музей се отбиваме в магазинчето за сувенири и купуваме някакви нескъпи дреболии, които стават за играчки - примерно гумички в различни форми или нещо от този род и по време на следващите забележителности, детето има нещо ново в ръцете, с което да се занимава.

Редактирано от Дориана
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Посещавали ли сте в района на Фасано, Пулия,  парковете Zoosafari-Fasanoland? Дали си заслужават половин ден?

http://www.zoosafari.it/tour/fasanolandia/

Редактирано от infinity
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.