Kaloyan89 Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Започваме да организираме ваканция края на април и се чудим коя от двете дестинации да изберем. Искаме слънце, природа, малко парти, ако може и плаж един-два дни. Колебая се между Кипър и Миконос/Санторини или Крит. Имам няколко въпроса: Какво е времето в края на април по тези места. Дори и вечер да е хладно, може ли да се ходи по къс ръкав през деня? Как се стига от Атина до Миконос и Санторини? Може ли да се стигне от Санторини до Миконос с кораб или фери? Къде е най-добре да се спи по островите? Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Миналата година бяхме на море в Кипър в края на май къпахме се, но водата все още не беше много топла, вечерите си бяха хладни, излизахме с якета Така че април предполагам ще е хладничко Връзка към коментар
Параход Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Как се стига от Атина до Миконос и Санторини? Може ли да се стигне от Санторини до Миконос с кораб или фери? Къде е най-добре да се спи по островите? Стига се с ферибот от Пирея или самолет. Разписанието Миконос-Санторини за април: http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=4&SchYear=2016&CompanyID=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGRSKY71MYKMYK,12183,8&Destination=EGRSKY22,3125,6 Без коли е обаче, този ферибот е само за пасажери, ако искаш да возиш кола, трябва да се прекачиш на друг остров. За плаж ще става в Кипър, едвам. В Гърция април още не е летен месец и обикновено е приятно за разходки (пролетта е хубаво за не-плажен туризъм, зелено и цъфтящо, за разлика от лятото), но може и да вали. Връзка към коментар
mililia Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 До Цикладите се стига с фериботи от Пирея в Атина. По близкия остров е Миконос, а Санторини е по-далече. Има бързи и по-бавни фериботи. Не знам как ще е през април на Санторини, но аз бих отишла по това време. Вероятно ще липсват ордите туристи, но и нощния живот. На Миконос предполагам, че ще е пусто. Връзка към коментар
Параход Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Април е може би добро време за Санторини, да (била съм през май и беше много спокойно, въпреки че на залеза в Иа си се струпа навалица). На Миконос няма да има нищо, вероятно повечето места ще са затворени. Там животът кипи лятото. 1 май е Великден по православния календар, гърците го честват грандиозно, възможно е ваканцията ти да се засече с празника и трябва да го предвидиш при резервации и т.н., чат-пат има и стачки на транспорта. 1 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 23 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Благодаря ви. Мисля, че в такъв случай Гърция ще отпадне в такъв случай, за момента. Връзка към коментар
scilla Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 А какво е положението в Кипър по крайбрежието (например Ларнака, Лимасол) през това време на годината откъм заведения и изобщо живот? Връзка към коментар
bat.galin Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Ако не е много нахално : Коя е началната точка на пътуването ? Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Дали е Гърция или Кипър - от гледна точка на Великден - положението е идентично. Освен, ако не искаш да ходиш в турската република в Кипър. Ние миналата година бяхме на Крит (7 дена) и Санторини - 3 дни в края на април и началото на май. Времето беше чудесно, не само за къс ръкав, а и за плаж. Всъщност прегледай пътеписа ми, може би ще ти е полезен. Връзка към коментар
viola7707 Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 И в Кипър и в Гърция на Великден се празнува. За нощен живот и отворени магазини шансове почти никакви. Кипър е по- топлия вариант. Връзка към коментар
infinity Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 (редактирано) В Кипър ходихме за Великден преди няколко години, падало се е в средата на април. През деня беше топло, приятно, за къс ръкав. Имаше и смелчаци във водата в Агия Напа и при скалите на Афродита. Почти всички заведения си работеха в Лимасол, променадата на Ларнака, на по-централните места в Агия Напа. Всички кръгови кръстовища са украсени с огромни яйца, вечерта се ходи на църква, палят се огромни огньове. В Кипър може би ще е една идея по-топло. Като гледам приятните цени на Раян за априлската ваканция, леко се изкушавам. Редактирано 25 януари, 2016 от infinity Връзка към коментар
scilla Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 На Раян от къде до къде? Аз гледах в бг еър. Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 2 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2016 (редактирано) Да не отварям нова тема, продължавам си от тази. Избрахме Гърция в крайна сметка. Атина за ден-два и Санторини за 4 нощувки. Пристигаме на 24 и излитаме на 30/04. Въпросът ми е как да се организираме за Санторини и има ли някакви дневни екскурзии до друг остров, които бихме могли да направим. Миконос отпада заради сезона. 4 нощувки много или малко са за острова през април? Какво най-общо може да се прави и види там? Нещо интересно около Атина на континента? Редактирано 2 март, 2016 от Kaloyan89 Връзка към коментар
Параход Публикувано: 2 март, 2016 Сподели Публикувано: 2 март, 2016 Добре са дните. В Атина има достатъчно за гледане, не знам дали има смисъл от екскурзии за толкова кратко време. Храмът на Посейдон на нос Сунио е хубаво място. Но не е много близо и, доколкото разбирам, летите със самолет и ще разчитате на обществения транспорт. Има бързи обиколки на Сароническите острови от пристанище Пирея (Идра, Спецес, Порос). Но пак си е цял ден. 4 за Санторини са нито малко, нито много - според мен 3-5 е оптимално. Ще успеете да разгледате всичко. Не са много близо околните острови, за да мислите за дейтрип (Иос е най-близо от по-големите, иначе Анафи, но той е много слабо туристически и не ми се вярва да има екскурзии по това време). Бих отишла на отсрещното малко (обитаемо) островче Тиразия, което също е част от вулкана и е почти напълно незасегнато от туризма на Санторини - не съм ходила (била съм по тези места преди мн. г., на друг акъл и гугъл беше още млад, а дали го имаше? ), но ми изглежда като същото място в умалени размери и 50 години назад - което от сегашната ми камбанария звучи доста интригуващо. http://www.angelfire.com/super2/greece/thirassia.html 3 Връзка към коментар
ivo_121212 Публикувано: 2 март, 2016 Сподели Публикувано: 2 март, 2016 Да не отварям нова тема, продължавам си от тази. Избрахме Гърция в крайна сметка. Атина за ден-два и Санторини за 4 нощувки. Пристигаме на 24 и излитаме на 30/04. Въпросът ми е как да се организираме за Санторини и има ли някакви дневни екскурзии до друг остров, които бихме могли да направим. Миконос отпада заради сезона. 4 нощувки много или малко са за острова през април? Какво най-общо може да се прави и види там? Нещо интересно около Атина на континента? За ден - два мисля е малко да ходиш около Атина (иначе задалжително Акропола и новият музей)...поне една party вечер направете в Gazi Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 4 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 4 март, 2016 (редактирано) Хора достатъчни ли са 45 минути за смяна на полети на Атинското летище? Ще пътувам Санторини-София през Атина на един билет с Егеан. Ако закъснее полета нещо или изпусна връзката, ще ме настанят ли в хотел в Атина до следващия полет? Ще съм само с ръчен багаж. Редактирано 4 март, 2016 от Kaloyan89 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 4 март, 2016 Сподели Публикувано: 4 март, 2016 (редактирано) Ще пътувам Санторини-София през Атина на един билет с Егеан. Щом е на един билет не се притеснявай!!! Дори и да изпуснеш самолета,което си мисля,че няма да стане,ще те качат на друг или ще те настанят в хотел. Редактирано 4 март, 2016 от krasen_denev Връзка към коментар
Параход Публикувано: 4 март, 2016 Сподели Публикувано: 4 март, 2016 (редактирано) Венизелос е малко летище, така че нямаш проблеми - единствено риск би възникнал, ако има закъснение на полета от София. Но има пет полета Атина-Санторини дневно (три на Ейджън и два на Райън), така че никакъв хотел няма да ти се наложи - ще те качат на следващия. Другото Красен ти го е казал- щом са на един билет, грижата е на авиокомпанията. Редактирано 4 март, 2016 от Параход 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 март, 2016 Сподели Публикувано: 4 март, 2016 Е, те Райън и Ейджън май не се смесват, дори при проблеми, но по принцип щом е на един билет значи си ОК. Ако искаш да се презастраховаш или ти е жизнено важно да стигнеш точно на часа, а не по-късно почваш да гледаш статистики и да избираш други полети. Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 4 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 4 март, 2016 Но моят билет е Санторини-Атина в 18,25; 45 минути на атинското летище и 19,55 полет за София, който май е последен за деня, за това се притеснявам. Не съм против да нощувам в Атина, ако поемат нощувката де, само да не кажат спасявай се... Но ще го купя и каквото стане Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 4 март, 2016 Сподели Публикувано: 4 март, 2016 Но ще го купя и каквото стане Купувай смело!!! Всичко ще е о.к. и няма да си изтървеш самолета за София,ако пък това стане ще видиш Партенонът облян от светлината на прожекторите.Всяко зло за добро! Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 3 юни, 2017 Сподели Публикувано: 3 юни, 2017 (редактирано) На 3/4/2016 в 15:30, Kaloyan89 каза: Но ще го купя и каквото стане Какво стана с твоя полет, всичко наред ли беше? Достатъчни ли са 45 мин. за трансфер между полетите на летището в Атина? В момента се чудя дали да си взема билети Крит - Атина, Атина - София с ryanair, но времето между полетите е само 55 мин, а няма да са на един билет, така че всеки споделен личен опит ще ми е от полза Редактирано 3 юни, 2017 от Roberto Baggio Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 4 юни, 2017 Автор Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Имаше малко закъснение на полета от Санторини, спомням си, че тичах като луд из терминала. Доста инфарктно, чух си името за последно повикване на полета за София, всички бяха в абтобуса вече, когато намерих гейта... Мисля че на косъм го хванах самолетчето за София. Така че има риск, особено ако не са на един билет. Моите бяха с Eagean на един билет и може за това да са ме изчакали. Раян не чакат доколкото зная. 1 Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Благодаря! Наистина е доста рисковано и за това все още го обмислям.... Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 4 юни, 2017 Сподели Публикувано: 4 юни, 2017 Голям стрес ще е аз миналата година ходих до Крит с Раян, но навръщане направих нощувка в Атина 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега