Прескочи до съдържание

Как да стигна до Тенерифе


Meidj

Препоръчани мнения

Уникална тема!!! Поклон за добре свършената работа!!! 

 

Някой от по-опитните с тази дестинация ще посъветват ли коя е най-добрата и най-евтина опция за придвижване до о. Тенерифе? Съчетаването на различни видове транспорт и многото прекачвания по пътя не са проблем.

 

Благодаря предварително :) 

Връзка към коментар

Кратък и общ отговор : Прекачване някъде из Европата :) По-дълъг отговор...като дадеш конкретни дати :) 

 

От моето търсене, като цяло истината е в 2 полета с лоу кост, извън летния сезон. В летния сезон нямаш евтини варианти общо взето, защото лоу костовете надуват цените, а с традиционна авиокомпания по начало е скъпо 300 евро и нагоре. 

 

Само самолета е опция, имаше едно питане за фериботи преди време, освен ако нямаш много, много излишно време, че и пари, няма как да избегнеш самолета. 

Връзка към коментар

Ние сме ходили през Мадрид и Барселона. Уиз и Раян съответно.

Зависи кога ще ходиш. Не съм поглеждала, но ако от Пиза Раян летят до там ще е просто чудесно.

Връзка към коментар

Аз съм ходил през Брюксел с уиз и райън,а връщането през Мадрид с райън и изиджет,но беше 2010г.Тогава ми излезе 60-70евро четирите полета.После дойдоха едни приятели те бяха летели за 140евро.Сега мисля има много повече евтини възможности

Връзка към коментар

Според мен билет до 100-120 евро си е ок за дестинацията. Онези времена, които malkia ги споменава поотминаха и не съм срещала такива цени скоро.

Аз досега винаги съм ходила януари-февруари по Канарите и са си ок, мисля, че до към края на март началото на април е ниския сезон. Макар сега тук ги гледам, че зареждат вече сувенирчета итн, беше доста постно като дойдохме.

Редактирано от Polina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Утре тръгват роднини от БГ, началната точка е Букурещ, крайната Тенерифе, билетите излязоха 60евро общо. Миналата пролет имаше за 45 дори, та има си евтини варианти.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Като гледам сегашните цени, не смея да спомена полетите ни през 2014, но то си беше тогава на пожар. Около 150 евро на човек за трима с прекачване през Брюксел и обратно, забележете!, през Мадрид и Милано в един ден. Магелански младини! Ако сега трябва да го правя това обратното двойно прекачване, много щях да се замисля. :)

Връзка към коментар

60 евро двупосочен от София до Тенерифе. Това е моята целева цена.  

Кой е най-добрият период за следната комбинация: евтини самолетни билети , малко туристи, сравнително хубаво време за природа и трекчета?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз такава цена не съм виждала от София, дори в добрите години.

За периода според мен точно сега Януари - Февруари е най-готско. Няма тълпи туристи и е спокойно. Но Александър там да си каже как е точно този януари в Тенерифе.

Връзка към коментар

Макар сега тук ги гледам, че зареждат вече сувенирчета итн, беше доста постно като дойдохме.

Заради Карнавала е, който започва след седмица, и се смята за втория най-известен в света, след този в Рио ;)

А също така е i със статут на  световно културно наследство, признат от UNESCO.

https://en.wikipedia.org/wiki/Carnival_of_Santa_Cruz_de_Tenerife

 

По тази причина не очаквайте ниски цени, и то месеци предварително, за периода около датите за провеждане на Карнавала. Които за догодина 2017 са в края на февруари - началото на март (28 - 4)

 

Аз съм ходил през Брюксел с уиз и райън,а връщането през Мадрид с райън и изиджет,но беше 2010г.Тогава ми излезе 60-70евро четирите полета.

 

Тук има една подробност. През 2010 easyjet още летяха от София до Мадрид за по 20 € ;) Такива цени  нито има по тази отсечка, нито ийзи я изпълняват, за съжаление.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

И аз се записвам за твоята цел :)

 

Хубаво се записваш, ама не знам дали ще ти хареса, защото моят стил е "бързай бавно" и ако може, с повече клатушкане по пътя  :lol:

 

Между другото, кога се води баш началото на туристическия сезон? 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

София-Тенерифе-София няма как да излезе за 60 евро, дори да е на две отсечки и всяка да е мината през румбо или нещо от сорта, просто е невъзможно в момента и с наличните АК от София. Единствено може това да стане, ако се уцели някаква истинска промоция 2х1 от уиз и да са на мин цени билетите и след това да се уцели някакво намаление с райън, но това си е малко в сферата на фантастиката..

 

 

Тук няма слаб и силен сезон, не виждам никаква разлика в количеството на туристите. През лятото си е по-скъпо за билети само, защото много хора  си взимат ваканцията на много места из Европа+ детските ваканции и това афектира на цените неминуемо.

През лятото има малко повече хора  от сега (особено август), но пък всички местни казват, че силния период е зимата, понеже тогава идва по-богатите туристи от скандинавските страни.

В момента няма по-малко хора от юни да речем или септември-октомври.

 

Ако има някакъв спад, това са април и ноември, тогава най-вече излизат във ваканция хората тук и има затворени заведения тук-там

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Бях писал скоро за времето, ами в момента е по-топло от нормалното, денем в 22-24 и то в северната част, водата падна съвсем скоро на 20градуса, има си доста хора на плажа и сега. Имаше един период декември месец, когато сутрин рано слагах нещо с дълъг ръкав. Сега пак съм с лятна униформа и ми става мъчно, че дебелите вълнени дрехи ще ги изядат молците..

.

Специално аз не препоръчвам идване август, заради  най-скъпите билети и много силното слънце. Макар да не минава 29-30, UV е доста силно, имайте го предвид.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ще допълня, че ако трябва да избирам месец за посещение тук, най-доброто време е от края на септември и целия октомври.

Времето е перфектно, водата е 24-25 и билетите не са скъпи.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Запалих се по Тенерифе от прекрасните описания на Alexander  и избрах острова за семейна ваканция   в периода около Нова година.Но.....Цитираните тук цени на самолетни билети  ми се струват абсолютно невъзможни.За периода 26.12.2016 -03.01.17 за четирима цената ,която намирам е около 2000 евро.Ние сме от Варна , но зимните пътувания до Букурещ   могат да станат и невъзможни,затова търся полети от София. Прекачванията с лоу коусти не са ми по вкуса,но и там цената с два куфара е почти същата.С благодарност ще приема помощ и съвети.Ланзароте също много ми  харесва, но и до там билетите са скъпи.Датите са тези плюс -минус  ден , два.

Връзка към коментар

Трудно ще намериш по-ниска цена за този период. Търси до към 10-15.12.2016 и/или след 10.01.2017 , тогава има по-голяма вероятност да излезе нещо на по-разумна цена. Билети около Коледни и новогодишни празници излизат солено. 

Друг е въпроса, че имаш още около 9 месеца дотогава... много рано е сега за билет. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За жалост възможностите за пътувания на семейството ни са само около официалните празници.Обичам всичко да ми е предварително планирано и за тази година само  новогодищните празници  не са организирани.Тенерифе май ще остане за догина през май.

Връзка към коментар

@nadia, след като си от Варна, не знам защо държиш тръгването да е от София, нито е по-близко, нито е по-евтино.

 

Вероятността да има сняг и да няма път е една и съща, ако трябва да стигнеш и до двете столици в крайна сметка..

Цените за които се говори, са най-ниските възможни и освен, че трябва да се мине през намаление от Маестро, задължително е ползването на два отделни полета. Освен това, по празниците цените са възможно най-скъпите винаги и няма как да се стига евтино до където и да е било.

 

Въпреки това, в момента виждам полети за цитираните дати с тръгване от Букурещ, само с един превозвач-AirEuropa, разбира се има смяна на самолета в Мадрид или Барселона.

С тях всеки човек си има чекиран куфар, както и ръчен и цената е около 350евро на човек или 1400 евро за всички, та ето паднаха едни 700евро на първо четене.

По принцип няма да намериш много  по-ниска цена по това време, особено, ако искаш да имаш и куфари.

Проблем виждам, ако искаш да се върнеш същия ден с тях, има нощувка на междинно летище, отиването е бързо.

 

Специално по нова година и Велик ден, в последните години пускат чартъри от Варна-София-Тенерифе на цени от 700евро на човек минимум, като се включва  самолетния билет, трансфери и 4 нощувки в по-евтин хотел със закуска и вечеря.

Връзка към коментар

Безкрайно много благодаря.Логиката ми е,че Варна-София има влак ,който пътува при почти всякакви метеорологични условия,самолет ,автобус  и кола.До Букурущ влак има само на теория.Реално е много трудно.Air Europa  в  trip.bg  не ми излезе,като пусках фиксирани дати,но сега разгледах предложението.Преспиването в Мадрид,може и да не е лошо.Отдавна не сме били там,една нощувка ,няма да е зле.Лошото е  ,че се съобразяваме с ученици.Цялата ваканция ще бъде 8-9 максимум дни.

Чартър с хотел,тип масовка,не  е по наш вкус.Обичаме да наемаме къщи с кухня,да обикаляме местните пазари, да си готвим вечер,пием вино,на тишина и спокойствие.На пръв поглед в booking  видях не лоши предложения.Някъде в темите имаше и  локални сайтове за настаняване,ще ги потърся.Тази авиокомпания Air Europa не съм  я чувала ,може ли малко информация?

Още веднъж благодаря за полезната и ценна информация за всичко свързано с Канарските острови.

Нямаме възможност за екзотични и далечни пътешествия/най-вече ни липсва времеви ресурс/ и Тенерифе ми се струва хем топло посред зима, хем различно,хем по -европейски уредено.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.