Прескочи до съдържание

Автомобили под наем - пълни инструкции. Много подробни.

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 12 часа, Alexander каза:

Как  тълкувате двете включени застраховки LDW и Third party liability, за САЩ става дума?

Rental Options Modify

Equipment & Services

None

Protections & Coverages

Cover The Car (LDW)

Included

Third Party Liability

Included

Cover Myself (PAI)

Declined

Cover My Belongings (PEP)

Declined

Ldw (Loss damage waiver) е същото като cdw (Collision damage waiver) - пълна застраховка.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, 

Бих искал да попитам за запознатите, относно Top Rent A Car и наемането от тях без допълнителна застраховка. 
Интересува ме изискването в сайта им блокирането на депозита да бъде осъществен само с кредитна карта?
Някой запознат ли е дали не може просто с нормална дебитна карта(Revolut, Paysera?). 

И защо би следвало да е само с кредитна карта?

Имам желание да ги ползвам в зимния период, когато наемите им са по-благоприятни(22-35лв дневно за Peugeot e-208), но ме притеснява елементът с депозита по кредитна карта, тъй като нямам такава 😄 

image.png.60f0d54a5791857f93888f7ae8c730a4.png

Публикувано:

Здравей Слави, 

аз имам опит с Hertz. Там са същите условията, блокират от кредитна карта. Аз нямам кредитна и им дадох дебитна. Блокираха сумата в дебитната карта и сега чакам да ми я върнат. Надявам се да нямам разправии. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Най добре да ги питаш 

може да приемат някои дебитни карти , но съм виждал как изгаря резервация  зощото шофьора не можа да предостави кредитна карта(революта не мина)

• Харесвам 1
Публикувано:
На 20.04.2025 г. в 6:03, Slavi Slavov каза:

Здравейте, 

Бих искал да попитам за запознатите, относно Top Rent A Car и наемането от тях без допълнителна застраховка. 
Интересува ме изискването в сайта им блокирането на депозита да бъде осъществен само с кредитна карта?
Някой запознат ли е дали не може просто с нормална дебитна карта(Revolut, Paysera?). 

И защо би следвало да е само с кредитна карта?

Имам желание да ги ползвам в зимния период, когато наемите им са по-благоприятни(22-35лв дневно за Peugeot e-208), но ме притеснява елементът с депозита по кредитна карта, тъй като нямам такава 😄 

image.png.60f0d54a5791857f93888f7ae8c730a4.png

Преди 2 години наемах от тях (без застраховка) и ми блокираха депозита по революта. Но тогава ясно си пишеше на сайта че депозит може да се удържи от дебитна или кредитна карта независимо от застраховката. Сега май са променили условията. Искат да продават повече застраховки.

Публикувано:

Помощ за рент кар в Бари. Трябва ли от 13.05 до 15.05.

Sicily by car около 400лв

Locauto пак толкова

Europcar, goldcar. Намирам цена през Check24 100 евро.

Там обаче е на немски и с преводача не съм сигурна на 100 какво се покрива.

Discovercars 300лв пак със всички застраховки и без депозит и е от Locauto.

Добавям всички застраховки и искам да е без депозит. Четох, че за Бари най-добре било от Locaauto, ама каква е тая цена директно от сайта за 3 непълни дни и защо има такава разлика от посредника и фирмата?

Публикувано:

За конкретна цена не мога да коментирам, но пълната застраховка от посредника не се признава от фирмите. Реално пак ще има депозит, плащане на потенциални щети и после връщане на пари от посредника. Все едно си с външна застраховка.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, jorocontrola каза:

За конкретна цена не мога да коментирам, но пълната застраховка от посредника не се признава от фирмите. Реално пак ще има депозит, плащане на потенциални щети и после връщане на пари от посредника. Все едно си с външна застраховка.

Понякога посредниците продават и с пълна застраховка, на например Keys&Go ( това е Goldcar варианта с пълна застраховка като ключовете се взимат от автомат и си трърсиш колата на паркинга) Има го и при други фирми и седи като екстра.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте! Опитвам се да намеря кола за края на Август в Пулия, но цените в сайтовете на доставчиците не ми се нравят особено  🙂 

Имам въпрос, ако използвам брокерите - тип booking, skyscanner, мога ли да закупя в последствие пълно покритие, без deduction, на място при получаване на колата?

Благодаря ви предварително за отговорите и съдействието!

Публикувано:

обикновено да, на място в повечето случаи ще ти предложат, а ако не ти си поискай

в такъв случай не избирай застраховка от брокера, че ще ти станат две

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 56 минути , Rado1313 каза:

Здравейте! Опитвам се да намеря кола за края на Август в Пулия, но цените в сайтовете на доставчиците не ми се нравят особено  🙂 

Имам въпрос, ако използвам брокерите - тип booking, skyscanner, мога ли да закупя в последствие пълно покритие, без deduction, на място при получаване на колата?

Благодаря ви предварително за отговорите и съдействието!

Да, не е проблем. Но все пак сравни цените директно и през посредник без застраховка как са. В сезон си е брадва с цените за жалост дори и в Пулия...

• Харесвам 1
Публикувано:

Опитвам се да буукна за Шарлероа на Europcar една кола, но като ида през каяк до сайта на рентакар компанията и стигна до плащане ми дава проблем с кредитната карта. Дали причината може да е, че съм пуснал през версията за САЩ и пробвам с българска кк?

Публикувано:

ако не пита за държава на КК и пита за zip code, най-вероятно да

иначе пробвай да смениш държавата

Публикувано:

Не пита за държава, но телефона си го направих както си е българския. Няма опция да посоча от коя държава съм. Пробвах и през посредник и там като стигнах до плащане и зададох България, просто ме изхвърли. 

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, 

Предстои ми почивка в Гърция о. Крит.

Послушах трип адвайзор относно фирмата от която да наема автомобил.

В общите им условия е следния текст:

Full insurance - Collision Damage Waiver with excess is included and consist of:

Collision damage waiver (C.D.W.) with excess 450 euro for A , B, C group and 600 euro for all other groups.

Deposit is not required, No amount is pre-held by cash or credit card.

Full cover for Fire - Theft

Personal accident insurance 12.000 euro

Damage to Third Parties, 1.300.000€ per person.

Third Party Property Damage, 1.300.000€ per accident.

Personal Accident Insurance (PAI), 12.000€.

Damage caused by an uninsured vehicle, 30.000€.

Legal Protection, 15.000€.

Тоест имам самоучастие 450е, но не е гарантирано през дебитна или кредитна карта?

Благодаря!

Публикувано:
преди 7 минути , MarineBG каза:

Здравейте, 

Предстои ми почивка в Гърция о. Крит.

Послушах трип адвайзор относно фирмата от която да наема автомобил.

В общите им условия е следния текст:

Full insurance - Collision Damage Waiver with excess is included and consist of:

Collision damage waiver (C.D.W.) with excess 450 euro for A , B, C group and 600 euro for all other groups.

Deposit is not required, No amount is pre-held by cash or credit card.

Full cover for Fire - Theft

Personal accident insurance 12.000 euro

Damage to Third Parties, 1.300.000€ per person.

Third Party Property Damage, 1.300.000€ per accident.

Personal Accident Insurance (PAI), 12.000€.

Damage caused by an uninsured vehicle, 30.000€.

Legal Protection, 15.000€.

Тоест имам самоучастие 450е, но не е гарантирано през дебитна или кредитна карта?

Благодаря!

Така излиза от написаното.

Публикувано:

Няма да преоторизират депозит , защото договорът е с пълна застраховка. При евентуален инцидент ще ви таксуват картата за самоучастието по договора. Мисля , че е често срещано при автомобили с пълна застраховка да не се задържа депозит за самоучастие .

Публикувано:
преди 6 минути , stanislavpp каза:

Мисля , че е често срещано при автомобили с пълна застраховка да не се задържа депозит за самоучастие .

То това  понятие  "пълна застраховка" е доста разтегливо при наемането на автомобил. :wink:

• Харесвам 1
Публикувано:

Коя е компанията? Местните често не искат ни карта, ни депозит, ни самоучастие, а цената им е с включена застраховка.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.