Прескочи до съдържание

Билети до Португалия и обратно (София)

Препоръчани мнения

Здравейте приятели,

От нова година, че и преди това се опитвам сам да се справя с този сложен (за мен) казус, но не би.

Желанието ни с жена ми е да посетим Португалия за 10-11 нощувки, в периода 23.04-04.05.2016 (датите може и да мърдат с ден назад или ден напред, но идеята е броят нощувки да се запази).  

Двама души сме (без деца).

Ще обикаляме Португалия - така че не е задължително да е София - Лисабон - София. Бих се радвал, напр., да започна от север - София - Порто и да се прибера от Лисабон - София. Но това вероятно още повече ще оскъпи полета.

Както знаете България еър пуска билети, но само четвъртък и периода 28.04.-05.05 се котира на цена от от 1 200 лв. (за два билета). По принцип всичко, което открих гравитира около хилядата лева.

Нямам против да пътувам с нискотарифни компании, включвам освен ръчен багаж и два куфара. Дори сайта https://www.orbitz.com/Details?action=UnifiedDetailsWidget@showDetails&rfrr=&c=192f66f2-6cd6-4d4c-bb63-4b8b5da1de1d&udpDisplayMode=normalми дава цена от 1 120 лв, и то с един куфар, ако правилно съм се ориентирал. 

Можете ли да съдействате или да се примирявам и резервирам, докато не са скочили още? Нямам уиз дискаунт карта, нито каквато и да е друга карта за намаление. Имам Visa и Amex (american express). Признавам си, много съм бос по саолетни резервации - досега съм разчитал на сайта уиз еър и някой като луфтханза или българия еър; никога не ме е бивало в комбинираните търсения :( .

Благодаря много!

Редактирано от Stanimir_81
Връзка към коментар

Сега не мога да търся, но все пак 24 април София-Дортмунд-Порто с лоукост два полета ти е 52 евро на човек. За връщане също ще се сглоби. С две думи не бързай да взимаш, ще намерим доста по-евтини билети  :) Връщането ти е Фаро-Лондон-София 70 евро на 5 май. Или Лисабон-Лондон-София същата цена. Сега сложи по 25 евро на полет на куфар и имаш още 200 евро за багаж. Това прави около 440 евро. А ако сте само с един куфар, и два ръчни около 340 евро общо.

Редактирано от Krum4ov
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Сега не мога да търся, но все пак 24 април София-Дортмунд-Порто с лоукост два полета ти е 52 евро на човек. За връщане също ще се сглоби. С две думи не бързай да взимаш, ще намерим доста по-евтини билети  :) Връщането ти е Фаро-Лондон-София 70 евро на 5 май. Или Лисабон-Лондон-София същата цена. Сега сложи по 25 евро на полет на куфар и имаш още 200 евро за багаж. Това прави около 440 евро. А ако сте само с един куфар, и два ръчни около 340 евро общо.

Звучи много добре.... благодаря за насоките; остава наистина да почна да сглобявам, но не бързам, да.

Връзка към коментар

Груба чиста цена около 120 евро за двата двупосочни. Отиване през Дортмунд, връщане през Лондон, с прилична доза чакане и на двете места. Но за куфара добавяш още 100 евро на посока и стават около 220 на човек. 

01-02-2016 09-48-41.png

01-02-2016 09-47-58.png

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Снощи, направо съм си заспал, но Георги е показал, това което и аз гледах. Билетите може да ги купите от сайта на авиокомпаниите, където са най-евтини. Друг вариант е да си направите онлайн карта Виза Ентропей и да спестите по 5 евро на човек на полет. Само че може да я използвате 1нъж на 3 месеца, което означава че в случая няма да спестие много, защото ще е само за един или два от 4те полета, но ако решиш кажи да помагаме и там със схемите. 

Връзка към коментар

Това е горе долу в същия ценови клас като предложението на Георги , но е с по-малко чакане на свързващите полети освен ако не го считате като бонус по- голямото чакане за да разгледате набързо градовете. 

едит : и още един маршрут добавих 

post-4617-0-24260900-1454317255_thumb.jpg

post-4617-0-60644300-1454317361_thumb.jpg

Редактирано от Витко
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря, Георги. От кой сайт е тази резервация?

Както е казал Krum4ov, след като нямаш картите необходими за отстъпки в rumbo.es и т.н. си ги резервираш полетите директно от сайта на авиокомпанията. Иначе сайтът е http://azair.euи поне за мен е най-удобната и добра търсачка за лоу кост полети в момента. 

Връзка към коментар

Благодаря ви от сърце!

Специално за полета Дортмунд - Порто, от това което е пуснал Витко, се вижда че има само 1 (едно), място, така ли е наистина, че не съм в състояние поне до утре да резервирам....

Връзка към коментар

Много благодаря за отзвивчивостта; надявам се до ден-два, да мога да резервирам, ако са валидни все още цените по-горе (ако ли не - ще си позволя да ви тормозя пак),  

Връзка към коментар

Ако за този период има евтини билети с уиз еър до Брюксел и, ако ви устройва, разбира се, може да погледнеге сайта на brussels airlines. Летят от Завентем и билетите до Порто са доста изгодни, има и по 40-50 евро, багажът е влючен в цената. Това е страницата:

https://tdp.brusselsairlines.com/BEL/AirFareFamiliesFlexibleForward.do

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Хора, кошмар, за датите 23.04-04.05 не можем да намерим билет за нормални цени и нормално време. Някакви идеи има ли ? Говоря не само за лоу кост, и за два куфара чек ин

Връзка към коментар

Горните предложения не стават ли? Гледам, че цените горе-долу са се запазили. 

2016-02-14_17-08-12.png

За съжаление еднопосочен с нормални компании няма на сравними цени, въпреки, че за куфарите ще платиш 100 евро отгоре. 

Връзка към коментар

Георги, тенкс, бро! Много си играх с горните сайтове и всякакви вариации. Всъщност, благодарение на вас се "открехнах" на тези сайтове и самолетни търсачки, които бяха непонятни и непознати за мен.

Именно обаче куфарите правят цената с лоу коста равнима с  тази на "нормалните" авиокомпании, поради което предпочитам нормалните Т.е - получава се (втория пример по-горе) 80 евро на билет, т.е. - 160 за двама, и още 80 за куфари, това прави 240 евро, в едната посока. Още толкова на връщане - станаха 480 евро. Експериментирах докрай (все едно купувам билет) и търсачката ме препраща към съответните сайтове за резервации, като цената задължително скача с още 3-4 евро, без да цъкам на никакви засраховки. Фактически - още едно поне 20 евро за всички полети (а на wizz скочи с ок. 7 евро). В този смисъл, почнах да преглеждам другият сайт, който дадохте (скайскенера) и там за същите цени  - ок. 1000-1200 има нелоши полети, с (проверено) вкл. багаж. В момента, в който започнахме да гледаме има ли вариант да не губим два пълни дни само в полети, се оказа, че България еър изскочи с едно нелошо предложение. Да видим, ще пиша, ако успея да "пробия" :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

ОК, не съм те разбрал, мислех че връщането си го изчистил и ти остава да мъдриш само отиването, а за еднопосочен билет само лоу костовете са опция. Да, при това положение като гоним 300 евро за двупосочен билет (пусти куфари са 160 от тях :)), лоу костовете рязко губят смисъл. 

Lufthansa ми излизат най-добре при това положение, 460лв за двупосочен до Порто с куфари, дано пробива с наште е по-добър :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не е по-добър, но стартира ( и завършва) с Лисабон, като през първите 3 до 4 дни ще сме без рентакар, и може би, може би, това подлежи на проверка в момента, ще спестим от: а/такси за рентакара и б/такси за паркиране на колата в Лисабон, тъй като варианта от Порто предвижда почти веднага да наемем кола. 

Връзка към коментар

Ако може да махнете единия куфар и да напълните два ръчни багажа на макс, ще е доста добре. Иначе наистина по-добре някоя "нормална" авиокомпания, а не нискотарифна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Привет отново! Билетите вече са факт :)

Един въпрос - не летим с нискотарифни компании, а с т.нар. "нормални" - какъв е редът за чекин, нещо не вдияхме указания....

Връзка към коментар

Привет отново! Билетите вече са факт :)

Един въпрос - не летим с нискотарифни компании, а с т.нар. "нормални" - какъв е редът за чекин, нещо не вдияхме указания....

Ми кажи коя е авиокомпанията, но общо взето отиваш на гишето преди полета и там даваш паспорта и така. Онлайн чекина при тези компании е от полза, до колкото може да си избереш добри места сам. 

Връзка към коментар

Ок, авиокомпания - ТАП  и Луфтханза, оперирано от Луфтханза; получихме имейл, че до 24 ще получим друг с ел. билети, което не знам колко часа преди това трябва да сме на летището - 2, 3, 1?...

Никъде по време на резервацията не видях чекин опция

Връзка към коментар

Ок, авиокомпания - ТАП  и Луфтханза, оперирано от Луфтханза; получихме имейл, че до 24 ще получим друг с ел. билети, което не знам колко часа преди това трябва да сме на летището - 2, 3, 1?...

Никъде по време на резервацията не видях чекин опция

Онлайн чекина на Луфтханза отваря 24 часа преди полета. https://www.lufthansa.com/bg/en/Online-Check-in

Ще можете да си изберете място и няколко метода за получаване на бординг пасовете - на имейл, на телефон и т.н. Не е задължително тези пасове да ги имате, може просто да се чекираш онлайн да си избереш места, на летището ще ти дадат бордни карти. 

На летището отиваш толкова по-рано, колкото за всеки друг полет до сега, нищо специално няма при тях. Просто съм забелязал, че колко по-рано се ходи на летището си зависи много то човек до човек :)

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.