Прескочи до съдържание

Помощ за организиране на пътуване до САЩ

terminatoro

Препоръчани мнения

Евгени Димитров
Публикувано: (редактирано)

Където и да ходите, ползвайте вътрешни полети. До май месец имате време, така че спокойно може да резервирате билети на нормални цени. Ако ползвате кола под наем, правете го за кратки дестинации. Давам пример от февруари: Бостън-Ниагара-Чикаго излезе по-скъпо с кола заради таксите по магистралите и гориво, отколкото със самолет.

Редактирано от Евгени Димитров
Публикувано:

Миналата година и аз планирах пътуване за западната част на САЩ, но ни отказаха виза. Бях подготвил напълно плана, от-до, файлът с подробните планове ми е на другия компютър затова довечера ще препоръчам хотели за СФ и ЛА, а може и други конкретни идеи.

Като цяло обаче мисля, че да отделите толкова вереме на Вегас и да не оставите никакво време за природни забележителности е грешка. За мен това е най-интересното, което може да предложи САЩ, но предполагам всеки си има мнение.

Дори и да не добавяте природни забележителности, поне намалете нощувките във Вегас и добавете една в Сан Франциско.

Много ще съм благодарен ;) Иначе за Вегас, реално имаме 2 цели дни + 1 за каньона...но както казах плана търпи промени ;)

Публикувано:

Където и да ходите, ползвайте вътрешни полети. До май месец имате време, така че спокойно може да резервирате билети на нормални цени. Ако ползвате кола под наем, правете го за кратки дестинации. Давам пример от февруари: Бостън-Ниагара-Чикаго излезе по-скъпо с кола заради таксите по магистралите и гориво, отколкото със самолет.

да сега поразжъках и от ЛА до Вегас билета е 58$....което е без пари а ще ни спести половин ден път. Мерси за съвета ;)

Публикувано:

Два съвета от мен:

- След Йосемити, вместо да карате по вътрешните шосета към ЛА, се върнете до брега - някъде около Монтърей, и карайте по крайбрежното шосе #1 - Big Sur - това е едно от най-красивите места в Щатите, поне според мен.

- 4 дни за ЛА са ужасно много!  Казвам го от позицията на човек, който също много обича големите градове.  Но ЛА... не си струва.  Там си струва да се видят Griffith Observatory и, ако ви влече - Холивуд.  Другото са едни вечно задръстени магистрали...  По-добре слезте на юг до Сан Диего - по пътя край брега има чудесни малки градчета, а и самият Сан Диего е сто пъти по-приятен и интересн от ЛА.

И още - пътят от ЛА до Лас Вегас е интересен - през пустинята Мохаве е, но гледките си заслужават (ако си падате по тези неща, де) - не го пропускайте.  Самолетът ще ви отнеме пак горе-долу толкоз време - като сметнете чек-ин, чек-аут... ;)

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз бих ти предложил малко да попрекроиш плана. След дните в СФ да се спуснеш по крайбрежната до ЛА и да прекараш там колкото дни си заделил и колкото те навием да ги съкратиш :) Аз няма да се обаждам, защото съм на противоположната крайност - гледам природата и градовете не ме влекат толкова, а и наистина се оказва, че в ЛА няма много за гледане. 

След това поемаш към Йосемити и в последствие към Вегас през Death Valley. Малко ми е мъгливо в момента как точно да разпределиш нощувките, но цялостната ми идея е да не пропускаш крайбрежието и Долината на смъртта. Имаш време и за двете. Пресичането на Мохаве също си заслужава, но аз поне не бих заменил Долината на смъртта с него.  Ако желаеш, мога да се опитам да ги разпиша дните по-подробно. 

И това - "1 ден е заделен за организирана екскурзия до Каньона" означава предполагам организирано от Лас Вегас? В този случай ще ви заведат до нещо, което е извън самия национален парк и му казват Grand Canyon West. Освен, че е някаква туристическа месомелачка, цените също са ужасни. Да, ще се върнеш същия ден в Лас Вегас, което е някакво удобство, но според мен не минавай по тънката лайсна, а си направи преспиване близо до Каньона, другото според мен е претупване. 

За нощувки - за мен лично в Сан Франциско перфектното място като цена/местоположение беше Оукланд. Цените падаха рязко отвъд моста, а транспорта с метрото е доста бърз. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз лично не бих отделил 4 дни на Вегас. Тази бутафория се разглежда за 1 ден. Плюс един ден за Ийгъл пойнт - стават 2. Стрипът е 1-2 часа на посока от край до край. Ако влизате и вътре в хотелите - да станат 3 часа на посока, преко сили. И общо взето като го видите 1 път през деня и 1 път през нощта, то това е... :) Беладжио "пее "/"танцува" едни и същи песни всяка вечер, кулата на Париж не се променя, каналите във Венишиън - също. :) Екскурзиите до Ийгъл пойнт тръгват мн рано сутринта - към 6 те вземат от хотела и в 5 следобед те оставят обратно там. Та може да го свиете Вегас до 2 интензивни дни.

Пътят от ЛА до Вегас наистина е хубав, но много дълъг. А от СФ до Вегас - още по-дълъг. Аз лично бих хванал самолет там, за да си спестя главоболия...

Около ЛА има много хубави "селца", които да ви изкарат от най-голямата лудница - Пасадена, Бърбенк, Санта Барбара, ...

Същото е със СФ - Сънивейл, Саратога, Милпитас, Пало Алто, Купертино, Санта Круз, ...

Ако толкова държите на кола под наем, хванете една и ги обиколете - всяко е различно от другото с нещо и има своите силни страни.

• Харесвам 1
Публикувано:

Обмислях подобен маршрут по западното крайбрежие за септември. Все още се чудим дали да не включим и Ню Йорк, родата е в ЛА и бяхме там преди години за 3 седмици. Сега и отпуската е малко, та ще видим.

Според мен Сан Диего не е  за пропускане. Много ни хареса, но бяхме за ден и сега ми се иска пак да го посетим. Военната база Коронадо с един от най-старите и аристократични хотели, както и парка с многото музеи, който не мога да се сетя сега как се казваше. Изобщо градът е много приятен, с много млади хора и има какво да се види.

Евгени Димитров
Публикувано:

Един съвет, като купувате вътрешни полети, имайте предвид, че в цената не е включен багаж т.е. $25 в повече на чекиран куфар ще имате. Избягвайте Spirit Airlines, там цените са по-ниски от другите авиокомпании, но те цакат с $50 за чекиран, че даже и за ръчен, което не помня колко беше. Вижте им страницата.

• Харесвам 1
Евгени Димитров
Публикувано:

Колкото до LA, никога не съм бил там, но повечето хора казват, че не си заслужава. От големите градове, за мен Чикаго е супер, Вашингтон също е хубав град (90% от музеите са безплатни). За 10 дни там, обиколих Ботаническата и Зоологическата градина и около 10 музея. Силно препоръчвам Музея на американската история, Природонаучния и Арт-та. Бостън си има чара (макс 2 дни), Маями е различен от всичко разположено в Северна Америка, на мен ми хареса много. Сезонът там ще е приключил в май, но там целогодишно си става за плаж. 8 от 10 американеца, казват че Сан Франциско е най-красивият град в САЩ. Такива неща знам и за Сан Диего. Лас Вегас е чудесно съчетание с Каньона и езерото Тахо.

Голям мерак имам и положителни отзиви знам за Ню Орлианс, но до там още не съм стигнал.

• Харесвам 2
Публикувано:

Включвам се с хотелите, които бях набелязал в СФ и ЛА. 

San Francisco - Town House Motel, или нещо друго около Lombard Street, ако намерите на прилични пари. За мен критерият беше да е максимално евтино (в тази околност всичко е доста скъпо) и да има паркинг, защото щяхме да бъдем с кола.

Los Angeles - Hollywood La Brea Inn Отново сходни критерии. На първо място - локация, паркинг, оценка над 7, прилични пари.

Естествено, както и повечето хора по-горе, задължително бих препоръчал (ако изобщо мога да препоръчвам, без да съм ги посещавал) Highway 1, от Сан Франциско надолу към ЛА, през Монтерей, Биг Сур, Пизмо Бийч, Камбрия и други крайбрежни градчета. Death Valley също трябва да се види.

А за Вегас, според мен 1 пълен ден е достатъчен за разглеждане на казината и известните хотели, не са нужни 2 дни.

Публикувано: (редактирано)

От тия дни, дето сте ги предвидили за Вегас, по-добре единия ден идете до Bryce Canyon - можете да идете и да се върнете в един ден.  Вегас е интересен вечер и нощем, като запалят светлините.  Понякога има има интересни спектакли, но те също са вечер. Денем няма много какво да се прави.  И както казаха по-горе - един ден му стига.

До Death Valley също можете да отидете от Вегас - той е даже по-близо и можете да идете и да се върнете през деня, а вечерта да разглеждате Вегас.

Редактирано от Rumiana
  • Харесвам 1
Публикувано:

такаааа....с хотелите горе долу вече имаме идея и довечера почвам да запазвам, но имам проблем със колите под наем и ще се радвам на някакви съвети...

Разцъках всякакви сайтове, но това ме обърка още повече, защото за едни и същи коли от едни и същи компании попадам на цени, където разликата и двойна и от горе.

Като цена, най-добри излизат от rentalcars.com, но защо са на половината от колкото другите?

Може да видите малко примери от долу(съжалявам за различните валути, но нямах време да си играя)

usrentacar.co.uk- 228 EUR(compact от dollar)

avis- 472 USD (compact)

rentalcars.com- 494BGN (compact от dollar)

dollar.com- 508 USD (compact)

данни за търсенето:

взимане на колата 8:00 Сан ФР. от летището

връщане Лас Вегас 17:00 пак на летището

Гледах , да слагам и еднакви застраховки и тн....но тези разлики в цените ме объркват много...разбира се искам най-ниската, но ме е страх да не е уловка

Публикувано:

Ами и условията са важни, не само цените, a така не може да се каже.

Гледай да не си избрал country of residence USA

Публикувано:

Нормално е да има значителни разлики между резервиране директно с компаниите и резервиране през брокер (като rentalcars). Но наистина внимавай много с държавата по местоживеене, условията са различни за българи и американци. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.