Прескочи до съдържание

Софтуер за поддържане/синхронизация на снимки и видео

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Скоро се снабдих с един 3 TB външен диск (USB 3) и реших да си подредя (поне малко) снимките и видеото, трупани през годините.

Оказа се, че имам над 65000 снимки и 400 GB видео, пръснати/дублиращи се на по няколко външни хард диска.

Досега ползвам NERO BACKUP за софтуер за копиране/синхронизация.

Не е лош, но ако някой предложи нещо още по-просто и ефективно, ще съм благодарен. :)

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте,

Скоро се снабдих с един 3 TB външен диск (USB 3) и реших да си подредя (поне малко) снимките и видеото, трупани през годините.

Оказа се, че имам над 65000 снимки и 400 GB видео, пръснати/дублиращи се на по няколко външни хард диска.

Досега ползвам NERO BACKUP за софтуер за копиране/синхронизация.

Не е лош, но ако някой предложи нещо още по-просто и ефективно, ще съм благодарен. :)

Аз не разбирам какви са точно изискванията. Искаш за бекъп и синхронизация или за организация? Различни софтуери може да се препоръчат :)

Публикувано:

Аз не разбирам какви са точно изискванията. Искаш за бекъп и синхронизация или за организация? Различни софтуери може да се препоръчат :)

Искам за синхронизация.

За мен организация е по папки (фолдери) по събития/пътувания, гледам да е възможно най-простичко, че да мога се оправям. Името на фолдера ми говори за съдържанието.

Идеята ми е да имам поне по две копия от всичко и да мога лесно да ги синхронизирам, като тези копия не са на два идентични носителя т.е. на един хард диск ще имам всичко и още едно или две копия на всяко нещо, но разпръснати по други 3-4-5 диска.

Надявам се да е ясна картинката.

Реално погледнато този софтуер (Nero backup) ми върши работа, но ако има нещо съвсем просто и необременяващо - ще е супер.

А и не пречи малко опит да се сподели, човек винаги може да си хареса и да "открадне" някоя идея. :)

Публикувано:

Искам за синхронизация.

За мен организация е по папки (фолдери) по събития/пътувания, гледам да е възможно най-простичко, че да мога се оправям. Името на фолдера ми говори за съдържанието.

Идеята ми е да имам поне по две копия от всичко и да мога лесно да ги синхронизирам, като тези копия не са на два идентични носителя т.е. на един хард диск ще имам всичко и още едно или две копия на всяко нещо, но разпръснати по други 3-4-5 диска.

Надявам се да е ясна картинката.

Реално погледнато този софтуер (Nero backup) ми върши работа, но ако има нещо съвсем просто и необременяващо - ще е супер.

А и не пречи малко опит да се сподели, човек винаги може да си хареса и да "открадне" някоя идея. :)

Я метни едно око на Crashplan. Като цяло е платена услуга (аз я ползвам) за клауд бекъп, но софтуерчето позволява абсолютно безплатно да дублираш файлове по външни хардове, че дори и дистанционно. Т.е. може да се разбереш с някой друг той да ти задели 100гб, ти да му заделиш 100гб и да си правите и двамата бекъпи един на друг. 

Софтуера е елементарен за употреба. Клиента може да е малко тежичък, но на моя дърт лаптоп не съм го забелязвал. Не е задължително и да го държиш винаги включен. 

http://www.code42.com/crashplan/

Публикувано: (редактирано)

От доста време за синхронизиране на данни ползвам FreeFileSync. Безплатна е, лесна за използване, локализирана е на български. Върши чудесна работа. Има възможност за запазване на задачките и така стартираш директно синхронизирането. Поддържа опцията "влачене и пускане", често я актуализират и излизат нови версии. Последното не винаги е критерий за добър софтуер и по-скоро прилича на рекламен трик, но не пречи. :)

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)

Я метни едно око на Crashplan.

http://www.code42.com/crashplan/

Изтеглих я, инсталирах я. В началото иска регистрация - пробвах от службата - Даде грешка. Викам си, може да е заради доста рестриктивните настройки на FireWall-а ни.

Сега пробвах и от вкъщи. Съобщението се смени, но все пак дава грешка - "Некоректни данни"

А то няма кво да е некоректно (Име, Фамилия, е-майл, Парола, повторение на паролата)

Дали пък не е от win10. Понякога ми идва да го тресна тоя windows в земята, ама не се сещам как да стане, така, че лаптопа да оживее. :)

От доста време за синхронизиране на данни ползвам FreeFileSync. Безплатна е, лесна за използване, локализирана е на български. Върши чудесна работа. Има възможност за запазване на задачките и така стартираш директно синхронизирането. Поддържа опцията "влачене и пускане", често я актуализират и излизат нови версии. Последното не винаги е критерий за добър софтуер и по-скоро прилича на рекламен трик, но не пречи. :)

10x. пробвах я. Супер е. Хем лесно се навигира, хем има доста възможности. В понеделник ще я пробвам с 300-400 ГБ как се оправя (дали е достатъчно бърза) и ... може и да мина и на нея. Справките и журнализацията на freeFileSync като, че ли са по-добри от тези на Nero Backup.

Редактирано от ven62
  • Харесвам 2
Публикувано:

От доста време за синхронизиране на данни ползвам FreeFileSync. Безплатна е, лесна за използване, локализирана е на български. Върши чудесна работа. Има възможност за запазване на задачките и така стартираш директно синхронизирането.

Благодаря!  :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Вече няколко дни ползвам FreeFileSync.  Давам и ОТЛИЧНА оценка.

- Много семпъл юзерски интерфейс (като за мен)

- Отлични репорти (кратки и ясни)

- Доста бърза (не усетих разлика между просто копиране през Win и през FreeFileSync)

- Отлично продължение при стопирана задача.

Абе с една дума - СУПЕР

Много 10x на rik4o :thankyou:

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.