Боян Димитров Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 (редактирано) На 23.02 заминаваме за Дубай за 1 седмица с жена ми и дъщеря ми. Програмата горе долу ми е ясна, но ще се радвам да споделите детайли, ако ми убягват. Идеята е да има доста почивка с печене, т.е. интересуваме се от добри места за плажуване. Ще се предвижваме с кола под наем. 23 - кацане, настаняване 24 - сутрин плаж, следобед разходка до Абу Даби (основно заради джамията), Искаме да я видим денем и нощем. Търси се хубав плаж на път за Абу Даби, удобно място за паркиране около джамията 25- сутрин плаж, следобед от 17 е влизането в Бурж Халифа, след като излезем ще постоим на фонтаните. Търси се удобен плаж до кулата 26- плаж (вероятно Ал Мамзар 5 с изглед към Шаржа, следобед пустинно сафари) 27- сутин от 11 делфинариум с плуване с делфини за малката и майка й. Търси се удобен паркинг, а за следобед се приемат идеи за удобен плаж от делфинариума. 28 - Диба, гмуркане за мене. Останалите плаж на хотела на дайвинг центъра. Изглежда приятно. 29 - нищо не сме решили. Ако не ни е писнала пустинята, може да си направим обиколко към някой от оазисите на границата със саудитска арабия. Друг вариант е препоръка за някой плаж извън Дубай, а може и в Дубай , ама да не се повтаря с горните 01 - нищо не сме решили (вероятно някаква разходка по центъра да купим някои джунджурийки.) Ако не сме успели да разгледаме стария град е опция (но като се има впредвид, че хотела е там, по-скоро друго трябва да измислим) (вечерта отпътуване) Приемам и идеи за евтини и вкусни места за ядене, около споменатите локации Редактирано 5 февруари, 2016 от Боян Димитров Връзка към коментар
Георги Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 24 - сутрин плаж, следобед разходка до Абу Даби (основно заради джамията), Искаме да я видим денем и нощем. Търси се хубав плаж на път за Абу Даби, удобно място за паркиране около джамията Според мен е перфектно в този ден сутринта да го прекарате на Yas Island. Не знам дали плажа там е хубав, но пък има Yas Waterworld и Ferrari World. Според мен направете едно от двете сутринта, пък после джамията. Под самата джамия има огромен паркинг, така че нямате ядове. За делфинариума също трябва да си има. 1 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 5 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 (редактирано) Знам за Ферари уорълд, но за мене формулата е рядко безинтересна за наблюдаване. Иначе си мислех да покарам болида, но почва да се понатоварва програмата и бюджета, а и съм включил занимание само за мене (гмуркането и още едно такова не е учтиво), така че засега този атракцион не е в програмата. А за водните паркове, детето е малко преди 6 и е страхливичка. Миналата година отказа да се пуска на водни пързалки и не ми се рискува. Първоначално идеята беше, плуването с делфини да го правим в атлантис и целия ден да го изкараме на пързалките. Редактирано 5 февруари, 2016 от Боян Димитров Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 За паркинга Георги ме изпревари - наистина е огромен, за хиляди коли. Ето това е тук, зад "китаеца-фотограф" https://www.google.bg/maps/search/parking/@24.4102771,54.4745944,3a,39.8y,92.55h,82.65t/data=!3m8!1e1!3m6!1s-dpqEBjebOaQ%2FVifptYT5jSI%2FAAAAAAAABcc%2FLV0zfZuAPx4!2e4!3e11!6s%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2F-dpqEBjebOaQ%2FVifptYT5jSI%2FAAAAAAAABcc%2FLV0zfZuAPx4%2Fw245-h100-n-k-no%2F!7i9728!8i3968?hl=bg Декември имаше някакви ремонти на улиците около джамията, та малко се обикаля, но си има табели и ще го намериш лесно. В Абу Даби е широко и удобно за придвижване, и не чак толкова натоварено. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 Ако искате да чуете още едно мнение: Според мен не бива да се пропуска Марина Дубай. Може да се разходите с корабче - дневна или вечерна разходка по марината, а също и плаж на Марина бийч до Шератон. На пешеходно разстояние е от метростанция Джумейра лейк тауърс. До другите плажове се ходи с такси или друг транспорт. Не Ви съветвам дълго да сте на плаж с малко дете, защото от приятния ветрец неусетно се изгаря жестоко, дори и да ползвате висок фактор, но Вие си решавате. А за храната - по The Walk има достатъчно хубави заведения, дори и KFC с позната и нелюта храна, и е много приятно за разходка. 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 Много приятно място е Мадинат Джумейра. В комплекса с арабска архитектура има канали с лодки, пътуващи между магазинчетата със сувенири, заведенията и хотелите. Много красиво място за снимки, препоръчвам го за 1-2 часа. В близост е Бурж Ал Араб и също има плаж. 4 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 Добре дошъл във форума ,Брат! Паркингите са ти най-малкия проблем.Навсякъде има. В Абу Даби бяхме на Yas Waterworld и Ferari и аз лично съжалявам.На ферари само скоростното влакче ми хареса.Аквапарка беше забавен ,но не е нещо невиждано.Познавайки те ,по-добре пропусни. Разходете се по Марината(въпреки че бетон не харесваш,мисля че е впечатляващо и приятно),ако ви се дават пари вземете си и круиз.Ако се решите да ходите натам може да се разходите по JBR и the walk.Подходящо място за спиране там е Марина Мол. По-горе са ти казали за Мадината.Може да се комбинира с Бурж Ал Араб.Има си паркинг ,а може да ползвате и този на Wide Wadi Waterpark.Входа му е точно до входа на хотела и той се вижда фронтално. Минавайки през Dubai Mall за кулата и фонтаните вижте и аквариума. За храна според мен си яжте в Дейра.На мен лично там ми беше най-вкусно.И цените на храната са меко казано ниски.Хигиената на места там е на ниво Тайланд,което теб няма да те притесни,но за малката може да е проблем.Внимавайте с лютото-пак заради нея.Имаше много готин рибен ресторант малко преди Reef Mall с витрина от която можеш да избереш риба ,която да ти приготвят.Точно до него ядохме и най-хубавите шаварми в Дубай единодушно според нас тримата. Рибния пазар също ти е близо и там ,ако си купиш риба могат да ти я приготвят срещу допълнително заплащане. Ако се сетя нещо друго ще пиша пак. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 Щом си фен на плажовете - отидете на Садиат в Абу Даби. По мое мнение в Дубай няма такъв хубав плаж. Освен това в Абу Даби има две много красиви сгради - Дирхам билдинг и Капитал гейт. Изобщо за Абу Даби си отделил малко време - според мен де. В Дубай летяхме с балон над пустинята - супер изживяване. Мога да бъда доста по-подробен, но усещам, че не си новобранец, така, че бързо ще се ориентираш дали тези маркери ще са ти полезни. По отношение на паркингите - да има ги в изобилие. Аз предварително си ги бях запомнил на навигатора (най-близкия до съответния обект) и нямах никакви грижи. Щото на някои места може да се изненадаш неприятно - както те води навигатора, например за джамията в Абу Даби, ще се озовеш на главния вход и всъщност току що ще си поминал входа за паркинга. Не, че е драма, но ще ти се наложи да завъртиш, а това не винаги става за 2-3 мин. 2 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 Щом си фен на плажовете - отидете на Садиат в Абу Даби. По мое мнение в Дубай няма такъв хубав плаж. Освен това в Абу Даби има две много красиви сгради - Дирхам билдинг и Капитал гейт. Изобщо за Абу Даби си отделил малко време - според мен де. В Дубай летяхме с балон над пустинята - супер изживяване. Мога да бъда доста по-подробен, но усещам, че не си новобранец, така, че бързо ще се ориентираш дали тези маркери ще са ти полезни. По отношение на паркингите - да има ги в изобилие. Аз предварително си ги бях запомнил на навигатора (най-близкия до съответния обект) и нямах никакви грижи. Щото на някои места може да се изненадаш неприятно - както те води навигатора, например за джамията в Абу Даби, ще се озовеш на главния вход и всъщност току що ще си поминал входа за паркинга. Не, че е драма, но ще ти се наложи да завъртиш, а това не винаги става за 2-3 мин. Ven62,Удоволствие е е да те видя и тук.Знаем се от един друг сайт свързан точно с пътуване до Дубай-аз с ник -Dilemata бях там и ти ми помогна за навигации и други съвети. Да,той със сигурност не е новобранец и има голям опит в пътуванията.Всъщност е една от заразите ,които ме накараха да започна и аз да опознавам по малко света. Колкото за навигациите-тегли си карти последни версии,че даже и те не са актуални за Дубай понякога предвид постоянното развитие на инфраструктурата и т.н. Използвай за предвиждане главния път-въпреки че е платен таксите не са големи ,а придвижването е най-бързото възможно предвид липсата на светофари. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 5 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2016 (редактирано) Ven62,Удоволствие е е да те видя и тук.Знаем се от един друг сайт свързан точно с пътуване до Дубай-аз с ник -Dilemata бях там и ти ми помогна за навигации и други съвети. Краставите магарета се надушват. Ама в тоя форум, ако знаеш кви "КРАСТАВИ" има. Нада толька читат и чат-пат записват. p.s. Sorry, сега видях, че си отдавна тук, така че си наясно. Редактирано 5 февруари, 2016 от ven62 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 6 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 6 февруари, 2016 (редактирано) Благодаря ви, Програмата започва да се попълва. Вземаме бележка за престоя на плажа. Ние ще се мажем с много висок фактор и сме все пак февруари пък било и накрая, т.е. може би няма да е толкова жега. Но ще преценяме на място , ако има проблеми ще коригираме времето. 24 Сряда Саадиат бийч е страхотен от снимките. Значи сутринта сме там, Ще направя маршрут да минем с колата и покрай кепитъл гейт и дирхам билдинг, бтв, кое точно е дирхам билдинг. 3те колони с една напречна отгоре им или сградата като монета. 25. Четвъртък Очевидно плажа ще е Jumeirah public beach или Kite beach, защото е близо до Бурж Халифа 26 Петък Ал мамзар 27 Събота Делфинариума, Ал Мамзар 28. Неделя Диба 29 Понеделник все още е свободен. Много ли е тежко да се разходим до empty quarter и има ли какво да видим от колата , която няма да е 4*4. (може да го съчетаем с кратък плаж на саадиат. Има ли какво да видим на Ал Аин и струва ли си да поемем в тази посока. Може и марината еветуално. 1 Вторник Ще спрем колата на Wild Wadi Waterpark. И ще се разходим Medinat jumeirah. Кой точно е плажа с хубавия изглед към Burj Al Arab. Май към 3-4 часа трябва да тръгнем за летището. Sunset beach i kite beach струват ли си Има ли неподходящо избран плаж с оглед на пропусквателния режим. Редактирано 6 февруари, 2016 от Боян Димитров Връзка към коментар
Георги Публикувано: 6 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2016 ...3те колони с една напречна отгоре им или сградата като монета... 29 Понеделник все още е свободен. Много ли е тежко да се разходим до empty quarter и има ли какво да видим от колата , която няма да е 4*4. (може да го съчетаем с кратък плаж на саадиат. Има ли какво да видим на Ал Аин и струва ли си да поемем в тази посока. Може и марината еветуално. Монетата По другия ти въпрос, пътя до дюната Тал Миреб и обратно си отнема ден, голяма част от него прекарана в колата. Зависи детето дали е спокойно или не е, но и да не те шашкам че е нещо натоварващо. Пътя е двупосочен в по-голямата част, няма да караш по пясък, така че 4х4 не ти трябва. Много скорошен доклад от rik4o: http://magelanci.com/topic/5352-до-дубай-в-деня-на-независимостта-–-националния/?p=123569(може да прочтеш и целия му доклад, ако не си го видял, описва доста от нещата, които ще видите и вие) А това е от моят блог: http://aerohroniki.com/2014/11/22/%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%E2%80%92-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-2-%D0%BF%D1%8F%D1%81%D1%8A%D0%BA/ За мен този ден си остава няй-яркият спомен, заедно с джамията и ти го препоръчвам, въпреки че ще правиш и сафарито. 1 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 10 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 10 февруари, 2016 А някой ходил ли е тука: http://whc.unesco.org/en/list/1343 И може ли да даде отзиви Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 13 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 13 февруари, 2016 Налага ми се да отменя резервацията за пустинното сафари. Така че , ако някой има добра проверена фирма за нова резервация, да дава идеи, моля Връзка към коментар
Георги Публикувано: 14 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2016 Налага ми се да отменя резервацията за пустинното сафари. Така че , ако някой има добра проверена фирма за нова резервация, да дава идеи, моля Честно да ти кажа, с тези фирми си е малко тото винаги. Тото с малък риск, де. Повечето предлагат един и същи продукт, до последната запетайка. Споре мен просто избягвай ваучерните сайтове, там се предполага че компенсират голямата отстъпка с повече хора. Иначе съжалявам, че не мога да препоръчам фирма, не съм бил на такива сафарита, реших твърдо в полза на шофирането сам по-навътре в пустинята, макар и да ги няма кючеклийките, барбекюто и лашкането с джипове по дюните. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2016 Без да имам база за сравнение, защото съм бил само на едно сафари, имам силното подозрение, че тези обикновените сафарита са си една "конфекция" и няма особена разлика от коя фирма ще ги купиш, освен може би цената, така че наистина е най-добре да се погледне в сайтовете за групово пазаруване с отстъпки. Иначе FlyTraveler май беше писал за друг тип сафари в Емирствата, което наистина изглежда доста по-различно, ама то няма много общо с ширпортребата. 1 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 15 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 15 февруари, 2016 Аз бях резервирал по препоръка на един форумец с хомруз, но те отказаха да ми сменят датата (наложи ми се заради друго активити) и затова им отказах резервацията. Наложи ми се да търся нови пичове. Та, доста се разчетох и нещата, които открих са следните. С купон системата може да изкараш доста добре, но може да бъде и катастрофа. Най-честите проблеми са (намаляват карането по дюните до 20-25 минути, от 40-45мин, големи закъснения при събирането на хората от порядъка на час до понякога хич не идват. (правят го , за да могат да съберат повече хора за друг ден), доста често хигиената не е на ниво, защото споделят един лагер и никой не се чуства отговорен да чисти) Доста е относително все пак, в един ден може всичко да е наред, в другия да е тотална катастрофа, като рейтингите варират от минимум-а до максимум-а. Принципно се смята , че в ценовия клас над 200-250 АЕД тези неща са елиминирани. Това са фирми от средния ценови сегмент. Аз намерих 5-6 такива и писах имейл на всяка от тях. Доста ми направиха отстъпка и доближаха офертите си до фирмите от купоната схема, но с вземане от хотела. Или иначе казано букнах за 3 ма (2ма големи и 1дете) за 30 лв общо повече от предишната фирма, но с фирма с предимно добри отзиви. Не знам какво ще излезе накрая. Но след 20 дена мога да пиша , ако някой проявява интерес. 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2016 Всяко ревю е полезно със сигурност Връзка към коментар
christuff Публикувано: 15 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2016 Аз си мисля ,че наличието на собствен камп до известна степен ти гарантира,че няма да има сериозни издънки. При другите колективната отговорност води до колективна безотговорност понякога. Пиши като се върнеш за тези ,които си избрал,че октомври май само сафарито ще повторим от това ,което сме правили там.Само се чудя дали да не направим това до Хата ,а не в пустинята. Връзка към коментар
lesy Публикувано: 26 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2016 (редактирано) Извинявам се, че е в чужда тема, но имам един въпроси към влизалите в аквапаркове в Дубай / Абу Даби. Другата седмица сме там за почивните дни. Били сме и няма да обикаляме забележителности, а основно плаж и забавление. С нас са двама тинейджъри - момче на 16 и момиче на 15. Ходенето в Дубай им е подарък. Искат в аквапарк. 1.Опасно ли е според вас да влязат двамата? В Европа се движат сами, вкл. и в аквапаркове, обаче тук имаме малко съмнения. 2.Има ваучери за Yas Waterworld в Абу Даби. Първия ден - сряда сме там с кола. Ако не е опасно да ги оставим и да влязат сами, заслужава ли си аквапаркът? 3.Т.к. сме в апартамент в Марината чрез airbnb и изрично ни казаха, че няма да можем да си оставим багажа - по две ранички на човек, ако последния ден отидем на Марина бийч, има ли заключващ се гардероб /локър /. В трипадвайзора някъде срещнах, че има. Опит от някой? За Мола на Емирствата знам, но не ни се ходи до там. Редактирано 26 февруари, 2016 от lesy Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2016 2.Има ваучери за Yas Waterworld в Абу Даби. Първия ден - сряда сме там с кола. Ако не е опасно да ги оставим и да влязат сами, заслужава ли си аквапаркът? Никакъв проблем. Аз не че имам огромния аквапаркски опит, но съм бил в този на Слънчев Бряг и в Абу Даби определено беше по-добър, но не и невероятно по-добър. Има си ги същите неща - по-лежерни пързалки, пързалки за двама, затворени, екстремни, свободно падане и т.н. Има и едно яко влакче, което е полуекстремно. Според мен няма проблеми никакви, стига да не е против правилата непълнолетни да са сами в парка, мястото така и така е 60-70% деца, които си цъкат сами, дори родителите им да са под някоя дебела сянка наоколо 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега