Прескочи до съдържание

Италианска кухня


Spqr

Препоръчани мнения

Здравейте , наскоро бяхме в Рим и искам да препоръчам тази пица на парче https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187791-d7289123-Reviews-Pizza_E_Sfizi-Rome_Lazio.html . Макар невзрачния си вид се оказа страхотно попадение .Направи ни впечатление  ,че всички други клиенти освен нас бяха все местни .

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Днес попаднах, макар и не случайно на едно уникално място в Сиракуза, бях се посъветвал с tripadvisor-a, резултата беше отличен, почувствах се както Антъни Бурдейн. 

Мястото е това

 

Освен, че са производители на голяма част от продуктите, които продават в магазина си, предлагат  и  сандвичи panini.

Няма меню, само те питат дали ядеш всичко и край.

Започва правенето на сандвича, което си е спектакъл, количеството материал което се слага е 3-4 пъти повече от всичко което съм виждал някога.

Вкусовете са уникални и се сменят, знаят кое с кое да подберат, използват се основно пресни сирена, моцарела, рикота, средно твърди местни кашкавали, различни видове шунки, домати, сушени домати, маслини, подправки и т.н.

Резултата е ето това.

18582433_10207830307789229_2462470718555143337_n.thumb.jpg.da6bd16dd0d85c1b3ceb61520e5ccc78.jpg18622497_10207830307149213_6995847949809946113_n.thumb.jpg.96591c9166f9e73a0a68a30f5bfcac87.jpg18622660_10207830307469221_8531682965118177806_n.thumb.jpg.c8668022c9e057d53863df80070cc49b.jpg18670904_10207830306749203_242478123534442139_n.thumb.jpg.c2435f8e998281a8e6ddfa659f117be5.jpg18671228_10207830306709202_5296750729292488381_n.thumb.jpg.53c5dafa539ff2681a759f130d9850d2.jpg

 

Тук в лявата част вече са наредени 3-4 продукта и в дясно се прави втора плънка от местен кашкавал с варено или печено прошуто, моцарела и домати. Навива се и се слага върху другите неща в ляво.

18739667_10207830307509222_6172701420288262663_n.thumb.jpg.cd18822f76d622cf49a2d3e20ee7b5c4.jpg

 

18698325_10207830307229215_3541147771280147146_n.thumb.jpg.f4fb940200110c4cf14c9cd29ddc2a46.jpg

 

18664605_10207830307829230_357114643768323917_n.thumb.jpg.5e3feb32c4ff537326b2393b119265bb.jpg

 

 

Негативи!

Работи само от 7-16 часа, когато работи и пазара. Чака се много, аз ходих в 9 и минах бързо, за 20 мин, ако се отиде  по-късно  се чака 1 час, понякога и 2!

 

  • Харесвам 15
Връзка към коментар

Римини - най-култовата кръчма. Превъзходна кухня, страхотно наливно вино - бяло и червено. Има само един минус - винаги е пълно, та препълнено с местни, извън сезона - също, винаги трябва резервация. В неделя не работи.

Цените са нормални.

 

 

P1240071.JPG

P1240067.JPG

P1240068.JPG

P1240070.JPG

  • Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Никъде не мога да намеря място-кръчма или магазин които да предлагат Кулатело ди Зибело.

Само в Парма намирам, което е много сранно за мен поне или с онлайн купуване.

Предполагах, че в Болоня ще има на много места, но май не е така.

Някой да е пробвал това нещо извън Парма?

Връзка към коментар
преди 1 час, Alexander каза:

Никъде не мога да намеря място-кръчма или магазин които да предлагат Кулатело ди Зибело.

Само в Парма намирам, което е много сранно за мен поне или с онлайн купуване.

Предполагах, че в Болоня ще има на много места, но май не е така.

Някой да е пробвал това нещо извън Парма?

Виж тук http://www.la-salumeria.it/

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, aleks_s каза:

Пробвай да видиш дали няма да намериш в CONAD (верига магазини в Емилия-Романя и Марке), има го и в Болоня. Аз там съм виждала това

 

 

Точно от CONAD в Римини купихме кулатело миналото лято.Продават го на грамаж,не е задължително да взимаш цяло парче.На мен ми харесва повече прошутото,въпрос на вкус,разбира се.Междудругото в тази верига има доста продукти с DOP,препоръчаха ни чудни сирена например,просто питайте човека зад витрината.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Никой ли няма да спомене флорентинското шкембе. Тази година, при третото ми ходене там го ядох два пъти - един път на сандвич - само шкембе с песто и втори път се набутахме в едно заведение за обяд, пълно само с работници, малко встрани от центъра. Вторият път беше като яхния с домати. И двата пъти ми харесаха.

Пак, в това заведение ядох най-крехкия черен дроб. Мисля, че в Сърбия само мие харесвал толкова. Но там беше на скара, в було.

Обаче, имена на заведения не гледам, нито координати. Затова и не мога да кажа къде беше тази тратория във Флоренция.

 

Иначе в Тоскана, от това, което знам, пицата и пастата не са на осбена почит сред местните. Те си хапват там доста субпродукти. Също имат едно papa al pomodoro (супа с хляб и домати)  - много е вкусна.

 

Аз, лично, в Италия най-много ценя кафето, че у нас много рядко се открива добро кафе. На сладоледа не съм толкова голям фен. Не ме изкушава. От всичките ми ходения в Италия дали има 5 пъти да съм яла.

А тези каноли в Сицилия ги ядох - не са мой тип десерт - прекалено сладки ми идват. Тирамисуто от техните десери най-много харесвам.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 31.08.2019 г. в 9:47, fam каза:

Иначе в Тоскана, от това, което знам, пицата и пастата не са на осбена почит сред местните.

Канех се да пусна темичка - Италия без пица и джелато, ама той мързела по хората ходи 🙂 

  • Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.