gery_2431 Публикувано: 20 април, 2017 Сподели Публикувано: 20 април, 2017 Здравейте , наскоро бяхме в Рим и искам да препоръчам тази пица на парче https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187791-d7289123-Reviews-Pizza_E_Sfizi-Rome_Lazio.html . Макар невзрачния си вид се оказа страхотно попадение .Направи ни впечатление ,че всички други клиенти освен нас бяха все местни . 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 май, 2017 Сподели Публикувано: 24 май, 2017 Днес попаднах, макар и не случайно на едно уникално място в Сиракуза, бях се посъветвал с tripadvisor-a, резултата беше отличен, почувствах се както Антъни Бурдейн. Мястото е това Освен, че са производители на голяма част от продуктите, които продават в магазина си, предлагат и сандвичи panini. Няма меню, само те питат дали ядеш всичко и край. Започва правенето на сандвича, което си е спектакъл, количеството материал което се слага е 3-4 пъти повече от всичко което съм виждал някога. Вкусовете са уникални и се сменят, знаят кое с кое да подберат, използват се основно пресни сирена, моцарела, рикота, средно твърди местни кашкавали, различни видове шунки, домати, сушени домати, маслини, подправки и т.н. Резултата е ето това. Тук в лявата част вече са наредени 3-4 продукта и в дясно се прави втора плънка от местен кашкавал с варено или печено прошуто, моцарела и домати. Навива се и се слага върху другите неща в ляво. Негативи! Работи само от 7-16 часа, когато работи и пазара. Чака се много, аз ходих в 9 и минах бързо, за 20 мин, ако се отиде по-късно се чака 1 час, понякога и 2! 15 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 май, 2017 Сподели Публикувано: 31 май, 2017 Римини - най-култовата кръчма. Превъзходна кухня, страхотно наливно вино - бяло и червено. Има само един минус - винаги е пълно, та препълнено с местни, извън сезона - също, винаги трябва резервация. В неделя не работи. Цените са нормални. 7 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 май, 2017 Сподели Публикувано: 31 май, 2017 Сирмионе, на крайбрежната, Аперол-шприц и салата Цезар: 7 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Никъде не мога да намеря място-кръчма или магазин които да предлагат Кулатело ди Зибело. Само в Парма намирам, което е много сранно за мен поне или с онлайн купуване. Предполагах, че в Болоня ще има на много места, но май не е така. Някой да е пробвал това нещо извън Парма? Връзка към коментар
aleks_s Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Пробвай да видиш дали няма да намериш в CONAD (верига магазини в Емилия-Романя и Марке), има го и в Болоня. Аз там съм виждала това 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Ще прегладам, но ако е цяло парче или дори половин не ми върши работа, все пак е доста скъпо. 1 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Питай в някоя пицария, ресторант, би трябвало да те насочат към магазинче... 1 Връзка към коментар
funny Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 преди 1 час, Alexander каза: Никъде не мога да намеря място-кръчма или магазин които да предлагат Кулатело ди Зибело. Само в Парма намирам, което е много сранно за мен поне или с онлайн купуване. Предполагах, че в Болоня ще има на много места, но май не е така. Някой да е пробвал това нещо извън Парма? Виж тук : http://www.la-salumeria.it/ 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Преди 1 час, aleks_s каза: Пробвай да видиш дали няма да намериш в CONAD (верига магазини в Емилия-Романя и Марке), има го и в Болоня. Аз там съм виждала това Точно от CONAD в Римини купихме кулатело миналото лято.Продават го на грамаж,не е задължително да взимаш цяло парче.На мен ми харесва повече прошутото,въпрос на вкус,разбира се.Междудругото в тази верига има доста продукти с DOP,препоръчаха ни чудни сирена например,просто питайте човека зад витрината. 1 Връзка към коментар
fam Публикувано: 31 август, 2019 Сподели Публикувано: 31 август, 2019 Никой ли няма да спомене флорентинското шкембе. Тази година, при третото ми ходене там го ядох два пъти - един път на сандвич - само шкембе с песто и втори път се набутахме в едно заведение за обяд, пълно само с работници, малко встрани от центъра. Вторият път беше като яхния с домати. И двата пъти ми харесаха. Пак, в това заведение ядох най-крехкия черен дроб. Мисля, че в Сърбия само мие харесвал толкова. Но там беше на скара, в було. Обаче, имена на заведения не гледам, нито координати. Затова и не мога да кажа къде беше тази тратория във Флоренция. Иначе в Тоскана, от това, което знам, пицата и пастата не са на осбена почит сред местните. Те си хапват там доста субпродукти. Също имат едно papa al pomodoro (супа с хляб и домати) - много е вкусна. Аз, лично, в Италия най-много ценя кафето, че у нас много рядко се открива добро кафе. На сладоледа не съм толкова голям фен. Не ме изкушава. От всичките ми ходения в Италия дали има 5 пъти да съм яла. А тези каноли в Сицилия ги ядох - не са мой тип десерт - прекалено сладки ми идват. Тирамисуто от техните десери най-много харесвам. Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 10 септември, 2019 Сподели Публикувано: 10 септември, 2019 На 31.08.2019 г. в 9:47, fam каза: Иначе в Тоскана, от това, което знам, пицата и пастата не са на осбена почит сред местните. Канех се да пусна темичка - Италия без пица и джелато, ама той мързела по хората ходи 🙂 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега