Прескочи до съдържание

Програма Бразилия Нова Година 2016/17

Гост

Препоръчани мнения

Пък значи да се оплача по темата - Уилки снощи ми се смее: да беше спряла да ровиш! Имаш още десетина месеца да организираш всичко...

:angry:  :lol:

А темата е: Бразилия 2 седмици, с новогодишно парти на Копакабана.

Програмата я кумя от една година. Специални благодарности на neuromanec, че ме изтърпя! Всъщност, снощи направих една врътка – след като Уилки ми се разкряка какви ще ги върша в Салвадор :) Мисля, че стана добре. Ама като ви знам как разфасовахте програмата ми за Гърция, приготвила съм си черва сама да се направя на луканки, като ме смелите :)

А съвсем сериозно – ще очаквам детайлните ви препоръки. Много хора са посетили тези места, изчетох огромни материали, но нямам илюзии за съвършенство... Иначе Уилки се майтапи, но новогодишния период около Рио е драма откъм резервации, така че не съм съвсем откачила.

И много благодаря за бъдещите препоръки! 

И да, имам си спътничка в тази дивотия... хахахахаа

London – Brazil - London

16 December - 2 January

16 Dec – FLIGHT - London - Sao Paolo (20:10 – 06:05+1) - Iguassu Falls (TAM) (09:00 – 10:50)

TAM Linhas Aéreas

20:10     LHR London Heathrow                 

06:00(+1)             GRU Sao Paulo Guarulhos                          

Connect in airport           3h

09:00     GRU Sao Paulo Guarulhos                          

10:50     IGU Iguassu Falls

Arrives: Saturday, 17 Dec 2016  Journey duration: 16h 40

17 Dec – STAY - Iguassu Falls, BRAZIL, one night, San Martin Resort & Spa (TBC)

18, 19 Dec – STAY - Iguassu Falls, ARGENTINA , two nights, Posada del Jacaranda (TBC)

20 Dec – FLIGHT - Iguassu Falls -> Belo Horizonte 13.30 – 17.25  GOL Linhas

13:30 IGU Iguassu Falls

14:55 CGH Sao Paulo Congonhas

Connect in airport 1h 15

16:10     CGH Sao Paulo Congonhas

17:25     CNF Belo Horizonte Tancredo Neves Int'l.

RENT-A-CAR

20 Dec – Belo Horizonte – Ouro Pretto – 100 km – 2 hours

20, 21 Dec – STAY Ouro Pretto two nights (Posada TBC)

21 Dec – Ouro Pretto and Mariana (30 km)  

22 Dec – Ouro Pretto – Congonhas (60 km – 1 h) – 2 hours walk around – Tiradentes (113 km – 2 h)

22 Dec – STAY Tiradentes one night (Pousada TBC)

23 Dec – Tiradentes (walk around) – Belo Horizonte 200 km (4 hours)

23 Dev – STAY – Belo Horizonte airport – one night (Ramada Lagoa Santa International Airport)

Return RENT-a-CAR

24 Dec – FLIGHT – Belo Horizonte - Chapada Diamantina - Azul Airlines

09:05     CNF Belo Horizonte Tancredo Neves Int'l.                          

10:15     LEC Lencois Chapada Diamantina                            

24, 25, 26 Dec – STAY Chapada Diamantina, two nights (Pousada Vila Serrano, Alcino Estalagem - TBC)

24 Dec – TBC

25 Dec – Morro do pai inacio (TBC)

26 Dec – Poco Encantado cave (TBC)

26 Dec OVERNIGHT BUS - Chapada Diamantina - Salvador - 23.30 - 6.00

27 Dec - FLIGHT Salvador - Rio de Janeiro – 10.58 – 16.32 - TAM

10:58     SSA Salvador                     

14:35     CGH Sao Paulo Congonhas                         

Connect in airport  0h 55

15:30     CGH Sao Paulo Congonhas                         

16:32     SDU Rio De Janeiro Santos Dumont                        

27, 28, 29, 30, 31, 1 Dec - STAY - Rio De Janeiro - five nights

Bonita Ipanema Hostel – awaiting response (TBC), preferred

The Rio Babilonia Hostel – confirmed

Rio – 28 Dec – TBC

Rio – 29 Dec – TBC

Rio – 30 Dec – TBC

Rio – 31 Dec – TBC

New Year Copacabana partyyyyyyyyy

Rio – 1 Jan - TBC

1 Jan - FLIGHT Rio de Janeiro - Janeiro – Sao Paolo (18.55 – 20.10) – London (23:45 – 13:10+1) – London

TAM Linhas Aéreas

18:55 GIG Rio De Janeiro Internacional

20:10 GRU Sao Paulo Guarulhos

Connect in airport Long wait 3h 35

23:45 GRU Sao Paulo Guarulhos

13:10(+1) LHR London Heathrow

Arrives: Monday, 2 Jan 2017 ; Journey duration: 16h 15

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Хах.. Поздрави официални на спътничката ми  :wub:

Извинявам се за английската терминология - и на теб, и на останалите четящи. Просто така обичам да правя плановете - и да изписвам местата в оригинал - без китайските и от сорта, обаче...  :lol:

TBC - To be confirmed - Предстои да бъде уточнено. Това е когато само нахвърлям идеи, за да не ги забравя, а решение тепърва ще се мисли :)

Иначе програмата мноооого е мислена. Убедена съм, че ще изкараме разкошно! Първо да я разфасоват магеланци.... хах

Иначе ако искаш да видиш къде мисля да те влача, гугълваш мястото и ще придобиеш моментално представа.

Връзка към коментар

Е че какво му е на Салвадор, много е яко. Не е за слаби сърца де, ама нали сме магеланци, не любители на олинклузива :)  Аз баща ми и майка ми водих...
Chapada-та е по-добре де. Малко природа, за разнообразие. Там Pai Inacio e един следобед, не цял ден, но там има много неща за гледане, няма да скучаете. Водопада Cachoeira da fumaça е хубав, но е един ден с пътя, май 2 часа ходене в едната посока.
И тоя полет от Бело Оризонте до Ленсоис как си го уцелила, те тия дни го пуснаха, още не съм го пробвал.
Тоя хотел Ramada Lagoa Santa International Airport трябва да се види има ли шатъл до летището, че е на 10 км от него и на 30 км от Бело Оризонте. Има и други с шатъл, или направо да спите в Бело Оризонте.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е че какво му е на Салвадор, много е яко. Не е за слаби сърца де, ама нали сме магеланци, не любители на олинклузива ☺ Аз баща ми и майка ми водих...

Chapada-та е по-добре де. Малко природа, за разнообразие. Там Pai Inacio e един следобед, не цял ден, но там има много неща за гледане, няма да скучаете. Водопада Cachoeira da fumaça е хубав, но е един ден с пътя, май 2 часа ходене в едната посока.

И тоя полет от Бело Оризонте до Ленсоис как си го уцелила, те тия дни го пуснаха, още не съм го пробвал.

Тоя хотел Ramada Lagoa Santa International Airport трябва да се види има ли шатъл до летището, че е на 10 км от него и на 30 км от Бело Оризонте. Има и други с шатъл, или направо да спите в Бело Оризонте.

Хах... аз нямах идея какво да зяпам в Салвадор - бях разбрала, че е старовремско - и доста опасно - но то за безопасност в къщи да си стоя тогава :) Плюс нямаше никакви полети до Диамантина, а само нощни автобуси от Салвадор...

Охххх... за самолета - ако знаеш какво ровене му ударих, не заспах, докато не го нацелих  :lol: И те не са ежедневни полетите, та играчка падна... хаха

Диамантина не съм я махала по принцип - напротив! Просто разхвърлях двата дни от Салвадор на Игуасу и Минас. Мисля, че се получи очарователно - с всички колониални бижута, а около нея - уникалната природа от Игуасу и Диамантина.

Да, да, ще ги помисля хотелите - не са уточнени изобщо, а за туровете съвсем. Само идеи са.

Още веднъж ти благодаря много за помощта! 

Връзка към коментар

Много бих искала да помогна, но бях само на класическите места. Пък и тя програмата ти ми се струва идеална. просто страхотно, че ще минете през всички тези места. А един Парагвай ?

Връзка към коментар

Много бих искала да помогна, но бях само на класическите места. Пък и тя програмата ти ми се струва идеална. просто страхотно, че ще минете през всички тези места. А един Парагвай ?

В програмата ми има твърде много класически места, Силве - Игуасу, Рио, някои са минавали и през Минас... Разликата от останалите програми е основно в Диамантина, но останалото е класика.

Аз много четох тук, но разчитах на коментари и препоръки - включително и за хубави хостели/нескъпи хотели. Програмата е съставена след много проучвания, но личният опит е нулев. Ама такова мълчание не очаквах, като знам колко хора са ходили...  Както и да е.

Благодаря ти :)

P.S. За Парагвай няма време. Другият път... 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Доколкото знам само stenk е бил в Минас, освен ако някой не ми се е обадил :)
За Игуасу и Рио има много писано, може би хората няма какво ново да кажат. Частта за Минас ми се вижда малко хлабава, в смисъл аз мога и по-бързо, но то все пак е почивка, пък и така може да остане време да ви покажа Бело Оризонте. Има архитектура на Нимайер тук, особено около езерото Пампуля е красиво, за съжаление езерото е страшно замърсено и трябва да се ходи със запушен нос там. Общината твърдеше че ще започват почистване, та до нова година дано стане, но не знам даже дали са почнали.
За хотели ми е трудно да давам препоръки, моите и твоите критерии са различни.
За Тирадентес виж ето този, много е приятен като обстановка.
https://www.booking.com/hotel/br/pousada-tematica-arraial-velho.en-gb.html?aid=368032;label=gen173nr-15CAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaCCIAQGYAS64AQTIAQTYAQPoAQE;sid=0568760e7c4941cdc8cba2101a670a70;dcid=4;checkin=2016-02-26&checkout=2016-02-28&dist=0&from_list=1&group_adults=2&group_children=0&group_rooms=1&sb_price_type=total&type=total&

Връзка към коментар

За Chapada Diamantina виж този сайт http://www.guiachapadadiamantina.com.br/.

Сайта няма английски, но приложението за Андроид е готино и има. Приложението за iPad е нещо много куцо. Има много неща за гледане. Тия подводните басейни (Poço Encantado и Poço Azul) не очаквай да са като на снимките, защото светлината влиза с тези лъчи само в определено време от годината и декември я няма. Не че е лошо да се видят де.

Връзка към коментар

Доколкото знам само stenk е бил в Минас, освен ако някой не ми се е обадил :)

За Игуасу и Рио има много писано, може би хората няма какво ново да кажат. Частта за Минас ми се вижда малко хлабава, в смисъл аз мога и по-бързо, но то все пак е почивка, пък и така може да остане време да ви покажа Бело Оризонте. Има архитектура на Нимайер тук, особено около езерото Пампуля е красиво, за съжаление езерото е страшно замърсено и трябва да се ходи със запушен нос там. Общината твърдеше че ще започват почистване, та до нова година дано стане, но не знам даже дали са почнали.

За хотели ми е трудно да давам препоръки, моите и твоите критерии са различни.

За Тирадентес виж ето този, много е приятен като обстановка.

https://www.booking.com/hotel/br/pousada-tematica-arraial-velho.en-gb.html?aid=368032;label=gen173nr-15CAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaCCIAQGYAS64AQTIAQTYAQPoAQE;sid=0568760e7c4941cdc8cba2101a670a70;dcid=4;checkin=2016-02-26&checkout=2016-02-28&dist=0&from_list=1&group_adults=2&group_children=0&group_rooms=1&sb_price_type=total&type=total&

Баш си ми нацелил вкуса :) Благодаря! Голям дерт ми е Рио за нощувки... Там каквото ровене падна, но все още нямам 100% избор. Харесала съм си Bonita Ipanema Hostel, но не се трогват особено да сътрудничат. Цените им щели да излязат през Април. За Игуасу гледах и тук препоръките, но си мислех, че мога да получа коментари... 

Връзка към коментар

Много благодаря! Ако от теб зависи, кое би предпочел - Парати или Диамантина? И двете времето не позволява.

По принцип Шапада Диамантина, аз там съм бил два пъти и още ми се ходи (останаха няколко много красиви водопади за гледане). Освен ако си се затъжила за море и морски пейзажи, тогава Парати. Иначе плаж може и в планината, водопадите тук за това ги ползват, в Диамантина си има и езеро с плаж (Pratinha)

Връзка към коментар

По принцип Шапада Диамантина, аз там съм бил два пъти и още ми се ходи. Освен ако си се затъжила за море и морски пейзажи, тогава Парати. Иначе плаж може и в планината, водопадите тук за това ги ползват, в Диамантина си има и езеро с плаж (Pratinha)

Прекрасно! Значи Диамантина е точният избор. Не защото не обичам море, просто искам от специалната природа на Бразилия (историята съм я захапала в Минас). Ще оставя Парати за следващия път (лакома съм за Бразилия...). Още веднъж благодаря, че ми проясняваш мозъка...

Връзка към коментар

Ленсоис също е старо градче, макар и да не изглежда чак като Тирадентес и Парати и май няма разкошни барокови църкви като в Минас. В Шапада Диамантина са копали диаманти и други камъни в старо време, атмосферата е подобна и името идва оттам. Даже имаше един златотърсач останал да показва занаята на туристите, не знам дали е още жив, че беше над 80те.

Връзка към коментар

Пък значи да се оплача по темата - Уилки снощи ми се смее: да беше спряла да ровиш! Имаш още десетина месеца да организираш всичко...

:angry:  :lol:

Всъщност, снощи направих една врътка – след като Уилки ми се разкряка какви ще ги върша в Салвадор :)

Гале, браво за програма изглежда много интересно. Погледнах снимки на Chapada Diamantina, голяма красота много ме впечатли ;) май пак ще се ходи ;) А за Салвадор, не е лошо, ние и без това само 1 ден му отделихме и си беше достатъчно, но като гледам ти направо го изключваш, ма хайде да ти пусна една снимка какви младежи ще изпуснеш да ти поскачат с тея полички без бельо ха ха Тях ги гледахме в Bale Folclorico da Bahia

post-2133-0-80302800-1455619752.png

Знам, че добре си усмислила програмата, но с тоя нощен автобус преди полет, аз малко не бих рискувала, поне с впечатлението с което останах за автобусите там.

Аи ето още един поздрав от там :)post-2133-0-19736600-1455620059_thumb.jpg

Нашият маршрут беше по-различен от твоя, мога да споделя само за Рио и Игуасу, но има доста писано, насреща съм ако мога да помогна с нещо ;) Като идея като знам,че си луда глава за настаняване във фавела в Рио, наши приятели бяха отседнали в някаква къща там и бяха много доволни, а пък и много евтино хах

Редактирано от Лидия
Връзка към коментар

Знам, че добре си усмислила програмата, но с тоя нощен автобус преди полет, аз малко не бих рискувала, поне с впечатлението с което останах за автобусите там.

Лидке, нали затова пускам програмата за коментар, чедо. Ако знаех всичко, да окачвам крилцата на гърба и да не влизам във форума :) 

Връзка към коментар

17 Dec – STAY - Iguassu Falls, BRAZIL, one night, San Martin Resort & Spa (TBC)

18, 19 Dec – STAY - Iguassu Falls, ARGENTINA , two nights, Posada del Jacaranda (TBC)

Да уточниш само, кога смяташ да разглеждаш водопадите от бразилска страна? Като пристигнеш преди обед на 17ти, да се настаниш, и следобеда да отидеш да разглеждаш ли? (Виждам, че парка с птиците не е включен.) Или на следващия ден - 18ти да отидеш до към ранния следобед, и надвечер да хванеш автобуса за Пуерто Игуасу (АР)?

Аз като ходих, първия ден след дългия полет, после и вътрешния, с кацането във Фоз, го оставих за аклиматизация, свикване и опознаване на района. На следващия обикалях водопада и парка с птиците, втора нощувка във Фоз, и чак на третия ден си хванах сутринта автобуса към Пуерто Игуасу. После и там две нощувки, защото първо не тръгнах много рано от Фоз, и второ като пристигнах, ядох, мотах се, пак опознавах района (не че има какво толкова да му се гледа на Пуерто Игуасу, ама аз така обичам като отида някъде за първи път :) ). След това на другата сутрин отидох до водопадите от аржентинска страна, там цял ден, прибрах се вечерта, и на третия ден ми беше полета към Ушуая.

Значи имах по две нощувки, и два пълни дена за всяка от двете страни. И ако ще ти е за първи път стъпване в Бразилия, няма да е лошо и ти да си оставиш два дена за там. 

Иначе, не че не може да се разгледат и двете страни на водопадите за 1 ден, както са писали хора и в този форум. Всичко е възможно, зависи само от интереса, и целта ти какви са :)

За другите градове и паркове в плана ти нищо не мога да кажа. Аз обикалях 4 седмици само по протежение на брега от Сао Луис на север, до Рио на юг.

Имай предвид, че макар и да се придвижваш на повечето места с полети със самолет, пак си отива един ден в придвижване, защото летищата в повечето случаи са доста далеч от градовете. Освен ако не се движиш с кола под наем, или такси. Аз навсякъде си ползвах само градски транспорт, и не съм имал никакви трудности, освен че е бавен. Но то и с такси няма да стане по-бързо, ако нацелиш задръстване, така че е все тая.

За ранното търсене - точно това имах предвид, че още не са си актуализирали цените, и дори и да търсиш спане, няма да можеш да направиш нищо почти никъде. Аз пътувам предимно по големи празници, фестивали, включително и Нова година, и от опит знам, че преди април рядко някой ще ти даде отговор. За презокеанския полет обаче, си намерила добър вариант като за периода около Нова година. Но ако беше за друг, непразничен период, и за него щеше да е още твърде рано. Това имах предвид, като говорихме преди.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да уточниш само, кога смяташ да разглеждаш водопадите от бразилска страна? Като пристигнеш преди обед на 17ти, да се настаниш, и следобеда да отидеш да разглеждаш ли? (Виждам, че парка с птиците не е включен.) Или на следващия ден - 18ти да отидеш до към ранния следобед, и надвечер да хванеш автобуса за Пуерто Игуасу (АР)?

Точно така мислех да направим :) Половин ден при пристигане - Бразилската страна, на следващата сутрин - парка с птиците, по обяд автобус - или какъвто там превоз - до Аржентинската страна, където съм оставила половинка от въпросния ден, плюс един ден цял, плюс един-два часа преди полета. Ще помисля за още един ден евентуално - ако намеря откъде да го изсмуча. Струваше ми се оптимално това разпределение... 

Имай предвид, че макар и да се придвижваш на повечето места с полети със самолет, пак си отива един ден в придвижване, защото летищата в повечето случаи са доста далеч от градовете. Освен ако не се движиш с кола под наем, или такси. Аз навсякъде си ползвах само градски транспорт, и не съм имал никакви трудности, освен че е бавен. Но то и с такси няма да стане по-бързо, ако нацелиш задръстване, така че е все тая.

Ще ги имам предвид, благодаря! Не съм задълбавала в детайли наистина...

Игуасу - мисля, че там е удачно да е с такси от летището до хотелите и обратно. 

Минас - кола под наем още от самото летище, а от хотела на излитане ще искам да е с шатъл.

Диамантина - смятах да искам трансфер от летището и до автогарата от къщата за гости - която и да е тя.

Салвадор - нямам идея все още с какво да стигнем от автогарата до аерогарата...

Рио - смятам да уговоря трансфер с хостела при пристигане и заминаване, останалото време с градски транспорт.

За ранното търсене - точно това имах предвид, че още не са си актуализирали цените, и дори и да търсиш спане, няма да можеш да направиш нищо почти никъде. Аз пътувам предимно по големи празници, фестивали, включително и Нова година, и от опит знам, че преди април рядко някой ще ти даде отговор. 

Всъщност, току що получих отговор от шефа на хостела, който бщх си избрала. Ама мнооого любезно писмо! Бях си забравила подписа в мейла (обикновено го трия), той пък се оказа, че е колега по квалификации и се разтече от любезност. Направили са цените по-рано да ми угодят... кххххх... 

We have now defined the rates until 2017, including New Years, so it will be a pleasure to have you stay with us if you confirm. Below you will find the available accommodations that suit you best during this period, and for which we have prepared a 04 night package:

Double | Superior ( private room with double bed or twin )
AC and private bathroom: 04 Night Package: R$3.400,00 |
Extra Nights: R$335,00
Total reservation amount is: R$3.735
All rates include breakfast. Free access to our swimming pool and wireless internet in outside areas. To settle the reservation, besides the above information, we will need you to send us your credit card details please ( type, number, expiring date and security code). We will charge 50% of the reservation total amount now and the remaining 50% may be paid 10 days before check in (credit card).

Bonita Ipanema го избрах заради прекрасното разположение и чудесни отзиви (идеални отзиви никъде няма). 

Моята спътничка ги изрови  :) Тъй като пътувам сама, изобщо не бях спрягала такава опция - и от безопасна, и от социална гледна точка. Иначе знаех за тяхната наличност. Теди ми беше казвала за техен апартамент. Вероятно се намират немалко подобни частни апартаменти, така че може би не е лоша идея да се спрегнат като идея също...

Ще се радвам на коментар от страна на магеланци, макар че не съм виждала посещения в Рио по време на Нова Година (и стресиращите цени тогава). 

За презокеанския полет обаче, си намерила добър вариант като за периода около Нова година. Но ако беше за друг, непразничен период, и за него щеше да е още твърде рано. Това имах предвид, като говорихме преди.

И аз мисля, че е добра цената... Трябва да вземем решение. 

Благодаря, Уилки!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Рейни, на мен програмата ти на Игуасу ми харесва, въпреки че е малко разхвърляна в бразилската част. 

Мислила ли си след пристигането във Фоз до Игуасу да отидеш в Пуерто Игуасу. Да се настаниш и направиш кратка разходка до Трите граници. На следващия ден в парка от аржентинска страна и на следващия ден сутринта отиваш директно в парка от Бразилска страна. Оставяш багажа на съхранение и обикаляш водопадите и парка с птиците, а вечерта в хотел. На следващия ден си тръгваш.

Аз бях в Хостел Порамба и като цяло останах доволна. Имах дребни забележки, ама покрай еуфорията въобще не ми се отразиха на настроението. Хостелчето е по твой вкус.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Рейни, на мен програмата ти на Игуасу ми харесва, въпреки че е малко разхвърляна в бразилската част. 

Мислила ли си след пристигането във Фоз до Игуасу да отидеш в Пуерто Игуасу. Да се настаниш и направих кратка разходка до Трите граници. На следващия ден в парка от аржентинска страна и на следващия ден сутринта отиваш директно в парка от Бразилска страна. Оставяш багажа на съхранение и обикаляш водопадите и парка с птиците, а вечерта в хотел. На следващия ден си тръгваш.

Аз бях в Хостел Порамба и като цяло останах доволна. Имах дребни забележки, ама покрай еуфорията въобще не ми се отразиха на настроението. Хостелчето е по твой вкус.

Благодаря, Мили! Звучи съвсем не зле... Ще помириша хостела - радвам се, като ми е по вкуса нещо, нали е и ваканция, а не само пестене на пари :) А в Бразилия къде беше отседнала? 

Връзка към коментар

Ами аз обикалях само из Аржентина. В Бразилия ходих само до парка с птиците и водопадите.

Бразилия тепърва ще бъде покорявана, някой ден ;)

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.