Прескочи до съдържание

Програма Бразилия Нова Година 2016/17

Гост

Препоръчани мнения

Моите две стотинки :

Кацаш на 17 -ти в 10.50 и отиваш в Пуерто Игуасу. Почиваш си след дългия полет , вечерта хапване , разходка.

18-ти цял ден за водопадите , следобед разходка до трите граници.

19-ти Пурто Игуасу - Фоз де Игуасу , разглеждаш водопадите и парка с птиците.

20-ти наспиваш се и бегом към летището.

За мен това е по-добър вариант.

Да , както са ти казали и по-горе :)

Връзка към коментар

Това са снимки от хостела:

post-514-0-72181700-1455647154_thumb.jpgpost-514-0-49543400-1455647183_thumb.jpg

А това е заведението, което препоръчвам за храна. На самообслужване, но цени прекрасни, а също и вкусно. Фичо е откривателя на заведението.

post-514-0-27235600-1455647112_thumb.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Моите две стотинки :

Кацаш на 17 -ти в 10.50 и отиваш в Пуерто Игуасу. Почиваш си след дългия полет , вечерта хапване , разходка.

18-ти цял ден за водопадите , следобед разходка до трите граници.

19-ти Пурто Игуасу - Фоз де Игуасу , разглеждаш водопадите и парка с птиците.

20-ти наспиваш се и бегом към летището.

За мен това е по-добър вариант.

Да , както са ти казали и по-горе :)

Чудесни две стотинки :) Така ще направим вероятно, ще сменя програмата. Планирам и един рафтинг откъм аржентинска страна, но мисля има достатъчно време. Благодаря!

Връзка към коментар

Времето ще ти е достатъчно само при влизане в парка с отварянето му и излизане при затварянето. На мен време не ми достигна, а не съм почивала. Хвани първия автобус на Рио Уругвай за парка. Ако все пак правиш твоят вариант, вторият ден си взимаш билет за парка с намаление от 50%. При този вариант време за рафтинг ще имаш със сигурност.

Връзка към коментар

Времето ще ти е достатъчно само при влизане в парка с отварянето му и излизане при затварянето. На мен време не ми достигна, а не съм почивала. Хвани първия автобус на Рио Уругвай за парка. Ако все пак правиш твоят вариант, вторият ден си взимаш билет за парка с намаление от 50%. При този вариант време за рафтинг ще имаш със сигурност.

Да, аз исках да имам повече време в Аржентина, макар че вашият вариант е супер. Звучи ми по-добре. И пак има време. Ще го мисля още. И ще питам пак, ако трябва :) 

Връзка към коментар

Във Фоз Игуасу бях в този хостел - около 500 м. е до парка с водопадите и парка с птиците. Не повече от десетина минути пеш , а летището е на 5-6 мин.с такси Предлагат и собствен евтин трансфер.

Iguassu Eco Hostel
http://www.booking.com/hotel/br/iguassu-eco-hostel.bg.html?aid=368032;label=iguassu-eco-hostel-dYSKIWBesvk9A4qSwSPUQwSM35963401114:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t2:neg:fi:tikwd-37432635123:lp1001456:li:dem:dm;ws=&gclid=Cj0KEQiArou2BRDcoN_c6NDI3oMBEiQANeix5tzZaXjt8AOBiUD6Vo2p5jT55XUJWYAL-QY1R-_c1_gaAj318P8HAQ
Един цял ден ще ти стигне за аржентинската страна. Самото градче е безинтересно и освем до трите граници и да хапнеш няма какво да прави човек там.

Връзка към коментар

Във Фоз Игуасу бях в този хостел - около 500 м. е до парка с водопадите и парка с птиците. Не повече от десетина минути пеш , а летището е на 5-6 мин.с такси Предлагат и собствен евтин трансфер.

Iguassu Eco Hostel

http://www.booking.com/hotel/br/iguassu-eco-hostel.bg.html?aid=368032;label=iguassu-eco-hostel-dYSKIWBesvk9A4qSwSPUQwSM35963401114:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t2:neg:fi:tikwd-37432635123:lp1001456:li:dem:dm;ws=&gclid=Cj0KEQiArou2BRDcoN_c6NDI3oMBEiQANeix5tzZaXjt8AOBiUD6Vo2p5jT55XUJWYAL-QY1R-_c1_gaAj318P8HAQ

Един цял ден ще ти стигне за аржентинската страна. Самото градче е безинтересно и освем до трите граници и да хапнеш няма какво да прави човек там.

Изглежда ми много добре... Как се стига до трите граници?

Връзка към коментар

Това е хостела от бразилската страна.

Иначе в Пуерто Игуасу има някакъв градски транспорт , но хостела ми там беше на около 20 мин. пеш от границите и щъках пешком ама аз обичам да ходя :)

Връзка към коментар

Това е хостела от бразилската страна.

Иначе в Пуерто Игуасу има някакъв градски транспорт , но хостела ми там беше на около 20 мин. пеш от границите и щъках пешком ама аз обичам да ходя :)

И аз обичам :) Кой ти беше хостела?

Връзка към коментар

Mango Chill Hostel мисля , затрил съм резервацията , но ми се е набило в главата. Близо е до гарата откъдето тръгват автобусите за парка и за Фоз Игуасу.Погледни го на картата.

Търси нещо в тоя район.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Скромно да се похваля, че първите скромни резервации са направени - Игуасу е букнат :) Много благодаря за помощта! 

Poramba Hostel, Argentina - 2 вечери (17 и 18 декември) - 100 EUR общо, 25 EURO на вечер на човек

Eco Hostel, Brazil - 1 вечер (19 декември) - 40 EUR общо за двама човека = 20 EURO на вечер

Имаше и по-добри опции, но и цената им беше драстично по-добра. Мисля, че взех максимално добър баланс качество-местоположение-цена. Двойна стая с климатик и собствена баня, басейнче - не собствено :) И с атмосфера, на която много държа...

Добре, че имам спътничка и се съпикясвам да не буквам скъпи идиотии в мой стил  :blush:

Също така смятам, че избрахме и хостела в Рио. Голям дерт там! За Нова година специално говоря. Bonita Ipanema Hostel, който беше мой избор отдавна. Великолепна локация безопасен квартал - в центъра на бохемата и артистизма на Рио и кръчми, оживление, плюс Копакапана е на 20 минути пеша - да не мислим как ще се връщаме на Нова Година.. хахаа... и Ипанема плажа - само на 5 минути. И цената е преглъщаема!

Цена за 5-те вечери: R$ 3735 (бразилски реали) = 825 EUR. 

=> по 425 EUR на човек => 85 EUR на вечер на човек, със закуска.

Имаме запазена стая - с неотменима резервация 50%, но това е положението. На много места го забелязах в Бразилия...Не сме я платили, ще пратим тези дни данните на кредитните карти, но да се похваля, че Рио ми изпи мозъка откъм избор :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Да предложа и нашите два реала към темата :P  просто преди седмица бяхме в Пуерто Игуасу за една нощ, и две във Фоз. Пуерто си е доста скучно градче, където няма нищо особено да се прави. От друга страна Фоз ни се стори доста по-забавен и по-голям град. Тъй като цялото пътуване, без хотела на Копакабана, беше платен през индийците и всичко мина супер, мога само да препоръчам да ги проверяваш редовно за отстъпки. Ние отседнахме в Bella Italia хотел във Фоз и за 24 долара за двама получаваш 4 ;)  звезден хотел със невероятна закуска и т.н. Останахме много доволни от цената и местоположението. За хотела на Копакабана-Royal Rio Palace също трябваше да вземем 5 дни пакет, но там пък след няколко седмици си взехме кешбек през Венере, който ни покри всички 3 нощувки на водопадите. Сега погледнах датите на твоето пътуване цените са по-добри от хостела по-горе, дори и без кешбек. В началото търсихме апартаменти по карнавала, там всички искаха 7 нощувки, но и цените бяха почти двойни от тези на хотела. Избора в Рио е голям, избирайте внимателно. Успех!

Редактирано от charlotte
Връзка към коментар

Да предложа и нашите два реала към темата :P  просто преди седмица бяхме в Пуерто Игуасу за една нощ, и две във Фоз. Пуерто си е доста скучно градче, където няма нищо особено да се прави. От друга страна Фоз ни се стори доста по-забавен и по-голям град. Тъй като цялото пътуване, без хотела на Копакабана, беше платен през индийците и всичко мина супер, мога само да препоръчам да ги проверяваш редовно за отстъпки. Ние отседнахме в Bella Italia хотел във Фоз и за 24 долара за двама получаваш 4 ;)  звезден хотел със невероятна закуска и т.н. Останахме много доволни от цената и местоположението. За хотела на Копакабана-Royal Rio Palace също трябваше да вземем 5 дни пакет, но там пък след няколко седмици си взехме кешбек през Венере, който ни покри всички 3 нощувки на водопадите. Сега погледнах датите на твоето пътуване цените са по-добри от хостела по-горе, дори и без кешбек. В началото търсихме апартаменти по карнавала, там всички искаха 7 нощувки, но и цените бяха почти двойни от тези на хотела. Избора в Рио е голям, избирайте внимателно. Успех!

Хаха... благодаря за реалите! :) Непременно ще проверя! 

А за разликата между двете градчета - очертава се да имаме почти еднакво време на престой - с лек превес към Аржентина заради мащабите за обикаляне. 

За Рио - избирам една година вече... хаха... По Нова Година е направо лудница, да не говорим че масово не се вадят цени на хостели и къщи за гости, а се комуникират частно. Да, ама мечтите не са безплатни - искам Копакабана и фойерверките и туй то! :) Затова и споделям подробно - да получа съвет, да бъда в полза на някой друг...

Иначе току що резервирах една уникална стая в Ouro Preto на 88 Екро за две вечери (без закуска) (безплатно анулиране) и се размазах от кеф... хахаха

http://www.booking.com/searchresults.en-gb.html?aid=368032;label=metatripad-link-dmetagb-hotel-731305_xqdz-47c2736248c1e5eebe3775e716d134d0_los-02_bw-306_dom-couk_curr-GBP_gst-02_nrm-01_clkid-VsTvFgoQH3AAAebVI2IAAABa_aud-1008;sid=1f408a5a6517c5e8588d93961f2ba144;dcid=12;checkin=2016-12-20;checkout=2016-12-22;dest_id=-658339;dest_type=city;hh=614080;hlrd=1;redirected=1;source=hotel&

Благодаря!

Връзка към коментар

Това ми напомня за едно студио до Ипанема, собственикът ми извади цена, която ми се стори сравнително добра и бях сигурен, че е в реали. Е, човека искаше долари в аванс :P . Сигурен съм, че когато се комуникира директно, едно имейлче на португалски сваля цената до логични нива ;). Миналият октомври когато запазвах хотела за карнавала според букинг всичко беше продадено на 95% за нашите дати...

Връзка към коментар

Това ми напомня за едно студио до Ипанема, собственикът ми извади цена, която ми се стори сравнително добра и бях сигурен, че е в реали. Е, човека искаше долари в аванс :P . Сигурен съм, че когато се комуникира директно, едно имейлче на португалски сваля цената до логични нива ;). Миналият октомври когато запазвах хотела за карнавала според букинг всичко беше продадено на 95% за нашите дати...

Комуникирам си директно с управителя :) Е, на английски де... хахахаа... Това ми напомни за един апартамент днес, който мислех че е в реали - 2500, а той се оказа американски долари  :lol:

P.S. Твоят хотел в Рио най-евтината стая за нашите дати е 962 евро, non-refundable...

Връзка към коментар

Всъщност, една малка част от стаите са в букинг, та ако показва всичко заето, това нищо не значи. Иначе цената директно обикновено не е по-ниска (според мен), но пък обикновено искат 50% предплата по банков път, освен ако датите са такива, че само вие да сте в хотела. Малко досадно е да се разправяш с всеки поотделно обаче. Аз досега за 10 години имам 2 осъществени резервации през букинг в Бразилия  :)

За Рио последно ползвах апартаменти в Airbnb, обаче сега гледах цени за друго място и те искат повече от хотелите  :huh: А за Нова Година всички знаят и държат високи цени.

Този Бонита Ипанема изглежда добре, пък и история има (с Том Жобим), все пак внимавай с "безопасния квартал", особено ако ще пешеходствате по нощите от Копакабана, че фавелата Кантагало е между двете.

Връзка към коментар

Всъщност, една малка част от стаите са в букинг, та ако показва всичко заето, това нищо не значи. Иначе цената директно обикновено не е по-ниска (според мен), но пък обикновено искат 50% предплата по банков път, освен ако датите са такива, че само вие да сте в хотела. Малко досадно е да се разправяш с всеки поотделно обаче. Аз досега за 10 години имам 2 осъществени резервации през букинг в Бразилия  :)

За Рио последно ползвах апартаменти в Airbnb, обаче сега гледах цени за друго място и те искат повече от хотелите  :huh: А за Нова Година всички знаят и държат високи цени.

Този Бонита Ипанема изглежда добре, пък и история има (с Том Жобим), все пак внимавай с "безопасния квартал", особено ако ще пешеходствате по нощите от Копакабана, че фавелата Кантагало е между двете.

Точно така - отдавна разбрах, че липсата на свободни стаи нищо не означава. Означава лично договаряне и плащане авансово... Дори с последната резервация (в Ouro Preto) след резервацията в Booking (free cancellation) собственикът ми писа и изиска авансово плащане.

За Рио пък е абсолютно мазало в този период. Оня ден попаднах на много прилично местенце и се ококорих от ниската цена - като видях какъв изглед има, и изобщо. После прочетох коментарите - че е много прилично наистина, но е във фавела и таксито е отказало да влезе. И се присетих, че в Рио точно фавелите имат най-хубавия изглед :) Но пак казвам - с огромен кеф ровя, това не е оплакване. 

Благодаря ти за мнението за Бонита! Идеални места няма, но като компромис е много приемливо. Разбира се, че ще внимаваме, Тази тема е отделна глава в романа на подготовката ми - особено в новогодишната нощ :) Но все пак има значение дали дадено местенце е на пешеходно разстояние или трябва да се търси транспорт. 

Изобщо, Рио по Нова Година ми напомни Санторини - да си наемеш прилична стая (без да е като за милионери) е като да я купиш направо - с хиляди евро на вечер. Ама пазар :) Работа и доходи да да има, другото бял кахър...

Връзка към коментар

То и на мен при free cancelаtion в booking са ми искали предплащане от хотела , но такива шмекери много ме дразнят и съм ги отрязвал. Не са ми отменяли резервация ;)

Като не могат да отговорят на правилата да се махат от booking. Това си е измама.

Относно Рио , виж какво става вече в Европа та не се плаши.

Връзка към коментар

То и на мен при free cancelаtion в booking са ми искали предплащане от хотела , но такива шмекери много ме дразнят и съм ги отрязвал. Не са ми отменяли резервация ;)

Като не могат да отговорят на правилата да се махат от booking. Това си е измама.

Относно Рио , виж какво става вече в Европа та не се плаши.

Не мисля да плащам предварително - ако не е в условията. Просто ще сменя хотела.

А, плаша се... :) Като ме гледаш... хахаха... Просто споделям в детайли, защото получавам добри съвети, както и ще е в полза на някой друг. Благодаря ти за помощта!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

За Игуасу потвърждавам , че е най-добре както Стенк и Милиа предлагат програмата.

Нашия хостел беше същия на Станимир от Бразилска страна. Има някои минуси - например нашата стая нямаше нито гардероб, нито закачалка, само едно като табуретка.  Имахме 2 вечери там, едната закуска пропуснахме, защото започва в 8ч, а искахме да тръгнем по-рано за Аржентина. Но тя така или иначе беше доста бедна- кекс, хляб, салам и кашкавал. Даже вода нямаше за пиене.

Другия минус беше, че вечерта окъсняхме да излезем до града и понеже нито в хотела , нито наоколо има заведения и магазини, поръчахме пица на рецепция. Пицата дойде след повече от час с такса за доставка + още някаква такса не разбрахме за какво та тотал 50реала за средна пица. Бирата в хостела пък беше най-скъпата , която пихме - 8,50реала за 300мл, даже на самбадрома на трибуните беше по-евтина.

Стана като оплакване, но ако останете в този хостел, просто си напазарувайте предварително.

Такси от въпросния хостел до водопадите в Аржентина - 200 реала отиване и връщане.

Като стигнахме водопадите се оказа, че в Аржентина са 1 час назад и  чакахме около 20мин да отворят парка, така все пак влезнахме първи. Таксито дойде да ни вземе в 17ч. Имахме достатъчно време, не сме бързали, дори се мотахме, почивахме и минахме по всички пътеки, направихме и Макуко сафари. Честно казано не знам какво бихме гледали втори ден. Помисли. Аз затова подхвърлих Парагвай по-назад, защото разсъждавах, че ако ние имахме още един ден там, щяхме да отидем.

Парка с трите граници видяхме за 2мин. Доста съм разочарована, защото търсих специално мястото с трите знамена - на Бразилия, Аржентина и Парагвай и до тях да опъна и магеланското. Но имаше само едни фонтани и монумент с цветовете на Аржентина.

За Рио като търсихме нощувки в airbnб съм пуснала над 300 запитвания и офертите бяха все , че за Нова година и карнавала са еднакви цените - съответно 4 цифрени суми в долари или евро. Общо взето 4 нощувки в хубав апартмент и квартал за под 900 евро е ок. Ако искаш по-евтино, може да смениш квартала например, вие и без това през деня сте из града, няма да стоите на едно място.

Rainy, може би да запазиш нещо горе-долу на цена и вид добро през booking с безплатна отмяна, а като получиш по-добра оферта да смениш.

За трансфери от/дo летището в Рио гледам мислиш. Няма нужда особено на пристигане -SDU е близо и спокойно става с такси. Късно разбрахме, че до Ботафого с такси щеше да ни излезе по-евтино - 20 реала, а с шатъл автобуса 2 билета по 16реала платихме. Ако не си купила всички билети може да смениш на връщане полета до Сао Паоло да ви е също от SDU, а не от GIG.

Връзка към коментар

Силве, много ти благодаря!  Отзад напред:

Рио: Точно така е за хотелите. Хиляди долари (някои на вечер). Затова тази цена на Бонита Ипанема - заедно с местоположението - определено ме кефи. В Букинг с безплатна отмяна са драстично скъпи хотели - които не можем да си позволим, или с много лоша локация, която определено не искам. Затова се обезсмисля упражнението. Ако има хубав, той е non-refundable.

Относно аерогарите - аз изрових света, за да е полета от SDU на връщане - има такава опция без проблеми с ТАМ. Neuromanec изрови света да ме разубеди... :lol: хаха... Защото има прехвърляне на летища в Сао Пауло и е тегаво. Накрая се предадох и го послушах. Иначе за какво да искам акъли, ако не съм склонна на промени, не ли? :) Ще кацнем на SDU, като идваме от Салвадор. Ще ги помислим трансферите... 

Iguassu: Хостелът в Бразилия е този на Стенк - Eco Hostel. Ще се съобразя със съветите ти.

За Аржентина - и аз смятам да се пусна с лодка. Дай линк за Макуко сафари-то, моля те!

И каква ти е идеята за Парагвай, как се ходи до там? (Не пречи да погледна, макар че не е планирано).

И благодаря :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Сиудад дел Есте в Парагвай е безмитна зона и се използва от местните за куфарна търговия. Нещо като Илиянци, без да съм бил. Като цяло не виждам смисъл да се ходи. До самия град има рейс от Фоз, или дори пеша по моста. Има някакви водопади в района, но не знам как се стига, мисля, че бях пускал линкове из подобните теми.

Връзка към коментар

А, за SDU, просто да ти покажа, че има, пък ти си избирай. 4:30 за прехвърляне не е невъзможно, но не е моята идея за спокойно. Предпочитам по-дълго да пътувам до международното летище в Рио.

Ако става за въпрос аз бих избрал и директен полет от Салвадор до GIG, но това си е личен избор. Писнало ми е от прекачване в Сао Пауло или Рио и летя където мога директно, пък и съм с деца...

Връзка към коментар

За Парагвай нямах предвид Суидад дел Есте,а Итайпу. Слушах една група чужденци на водпадите, че ще ходят. Бях чувала, не бях проучвала. Миналия ден се зачетох и ми се стори голямо чудо този ВЕЦ. За Суидад пък , ако имат време, защо не. Може пък да има евтини дрънкулки за подаръци, това ходилите да кажат.

За летищата пък защо да не може да излетят от SDU и да кацнат на GRU. Нашият полет беше точно така на връщане. Ако трябва да сменят обаче, абсурдно безсмислено. Тогава много ясно, че по-добре GIG-GRU.

И накрая за Макуко сафари не ти трябва линк. В самия парк на туристическа информация предлагат - 2-3 такива места има мисля, както и на една будка по пътеката преди дока на лодките. Мисля , че си е една и съща фирма. Само дето на тази будка приемаха само кеш и то песо. Ние нямахме достатъчно и ни казаха, че с карта може да платим в офиса на информация. Не беше далеч, но направих последен опит да питам дали все пак не приемат долари и веднага се съгласиха - поискаха 50$ за двама, което е дори с 2-3 лева по-евтино отколкото, ако платиш в песо - по 350 на човек.

Редактирано от silvia_b
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.