Прескочи до съдържание

Програма Бразилия Нова Година 2016/17

Гост

Препоръчани мнения

Ако ви остане много свободно време, в което се съмнявам, язовира Итайпу е огромен, дава 90% от тока на Парагвай и 40% на Бразилия, може да се разгледат турбините, стената... Полет с хеликоптер, не знам колко струва сега.

Ха, мислим еднакво. Итайпу може да се види и от Бразилия, само че има такса, от Парагвай мисля, че няма, но има повече път.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря за споделените мисли :) Не мисля, че ще ходим в Парагвай, обаче. Игуасу е идеята и мисля, че времето ни е балансирано.

Макуко на място - ясно :) 

За летищата всичко може. Въпрос на цел. Аз искам да видя Рио от въздух и затова държа единият полет да е до/от там.  Изобщо не съм мислила заради евтини трансфери. Засега смятаме да се приземим на SDU, когато се връщаме от Салвадор. Дали ще го видим Рио отгоре е друга опера, разбира се :)

Връщането ще е твърдо GIG-GRU (откъдето е полета към Лондон) и благодаря на neuromanec, че ми наля мозък насила :blush:Съвършено безмислен е трансфер от няколко часа в Сао Пауло. 

Връзка към коментар

Рейни, мисля, че ще ти дойде много добре полет с хеликоптер над водопадите. Аз съжалявам, че не го направих.

Хах... Стига ма! Полет с балон над Баган не стига ли... хах

Апропо, днес ми писа твоят хостел. Просто да ме приветства и ако имам нужда от нещо... Ритам от кеф при добро обслужване! :)

Връзка към коментар

Хах... Стига ма! Полет с балон над Баган не стига ли... хах

Апропо, днес ми писа твоят хостел. Просто да ме приветства и ако имам нужда от нещо... Ритам от кеф при добро обслужване! :)

Вярно, че пращаха имейли. Спомням си, че аз ги букнах през hostelworld, ама после по имейл си промених датите и да последно треперих дали всичко ще е ок, като отида. Нямаха грешка.

Помисли си за полета. Тези течащи огромни маси от вода ще са страхотни за гледки отгоре. Мога само да си представям какво е. И доколкото помня цената беше доста по-ниска от цената на балона.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

Hotel Canzi във Фоз до Игуасу е на 10 минути пеша от входа на парка (водопадите), евтин, чист, с басейн и прекрасна закуска с местни домашно приготвени pastry. Можеш да му хвърлиш едно око. Ресторанта май нещо рано затваряше, но първата вечер ни поръчаха пица (delivery) от рецепцията.

В Ипанема бяхме в хотел Вермонт - нищо особено или характерно, но убийствена локация за мен - на 50 метра от Garota de Ipanema - кръчмата, където Том Жобим и Винисиус де Мораес са кесили и са писали едноимената песен. Там е и клуба Винисиус, който в момента е единственото място в Рио с Боса Нова музика на живо.

Връзка към коментар

Hotel Canzi във Фоз до Игуасу е на 10 минути пеша от входа на парка (водопадите), евтин, чист, с басейн и прекрасна закуска с местни домашно приготвени pastry. Можеш да му хвърлиш едно око. Ресторанта май нещо рано затваряше, но първата вечер ни поръчаха пица (delivery) от рецепцията.

В Ипанема бяхме в хотел Вермонт - нищо особено или характерно, но убийствена локация за мен - на 50 метра от a Garota de Ipanemа - кръчмата, където Том Жобим и Винисиус де Мораес са кесили и са писали едноимената песен. Там е и клуба Винисиус, който в момента е единственото място в Рио с Боса Нова музика на живо.

Непременно ще погледна за Игуасу, благодаря! 

А за Рио - ооооо... Аз специално от теб съм запомнила локацията! Радвам се, че се обади :) От твоя до нашия хотел е 5 минути.

От нашия хостел до Vinicius Bar и Garota de Ipanem съответно, е 10 минути пеша - 500 метра :) Щях да те питам нататък да ми припомниш, както и да препоръчаш скитане...

Връзка към коментар

От бара не очаквай чудеса , нали се сещаш че милион хора са прочели за него в пътеводителите и днес там няма да видиш местни , а туристи като в зоопарк. Аз минах три пъти оттам :)

Историята е много по-интересна от това което в на живо днес.

Редактирано от stanimir
Връзка към коментар

От бара не очаквай чудеса , нали се сещаш че милион хора са прочели за него в пътеводителите и днес там няма да видиш местни , а туристи като в зоопарк. Аз минах три пъти оттам :)

Чудеса - в турските сериали само  :P

Нямам илюзии големи, Стенк, но си мисля, че все ще има готини местенца. Туризнът опорочава, но и поддържа... Пък ще видим :)

P.S. И историята не я знам, тепърва ще се просвещавам...

Връзка към коментар

О , районът наоколо е фул от заведения. Ще си харесате местенце и не ти трябва пътеводител за обиколките. То са две улици - едната е крайбрежната която минава покрай цялата плажна ивица , и тази с посочените заведения е успоредната на нея на втора линия в Ипанема.

Другото стъргало е в Леблон , около езерото също е много красиво и със заведения , и последно Лапа и Санта Тереза в центъра на Рио. Аз ако не друго на всяка дестинация изучавам парти местата на молекулно ниво :)))

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

О , районът наоколо е фул от заведения. Ще си харесате местенцежи не ти трябва пътеводител за обиколките. То са две улици - едната е крайбрежната която минава покрай цялата плажна ивица и тази с посочените заведения е успоредната на нея на втора линия в Ипанема.

Другото стъргало е в Леблон , около езерото също е много красиво и със заведения и писледно Лапа и Санта Тереза в центъра на Рио. Аз ако не друго на всяка дестинация изучавам парти местата на молекулно ниво :)))

Тепърва ще питам за Рио, но за тези разпити има много време :) Каквото се сетиш, обаче, споделяй. Благодаря!

Връзка към коментар

Абе ние ходихме 2 вечери подред (в клуба Винисиус) и не беше лошо, клиентелата беше поне 50% бразилска. Не знам кое точно имаш предвид - клуба Винисиус или кръчмата Garota de Ipanema? В клуба музката на живо е на втория етаж, не мога да кажа, че беше изключително, но друго място в Рио за Боса Нова на живо няма. Те самите бразилци сега не слушат много такава музика (тя е от 50-те и 60-те), все едно в Щатите да слушат масово Синатра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За "Garota de Ipanema" говорех извинявам се ако съм се изразил неясно :)

Двете заведения са едно до друго (само трябва да пресечеш улицата), но са различни. В Garota de Ipanema няма музика на живо, там е все едно да отидеш в бара Флоридита в Хавана заради това, че е бил любим на Хемингуей. Иначе в района - кръчми да искаш...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте. Имам нужда от помощта ви – по-точно от личната ви препоръка и мнение. Изчела съм една камара материали, сега ми се иска ЛИЧЕН съвет между две опции.

Както някои знаят – защото им надух главите - в голяма чуденка съм за хотел в Рио за Нова Година – тя не е спирала реално чуденката, но сега е строго КОНКРЕТНА. Чуденката е относно местоположението на къщите за гости.

1) Ipanema, хостел Bonita Ipanema.

Отдавна съм си го харесала – излъчване, атмосфера и основно местоположение.

https://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g303506-d1625503-Reviews-Bonita_Ipanema_Pousada_Hostel-Rio_de_Janeiro_State_of_Rio_de_Janeiro.html

Имам договорка с управителя и ни пази стая с две легла и отделна баня.

Негативи:  50% nonrefundable резервация; стаята е миниатюрно малка - съотношението продукт-цена не е балансирано, не отговарят особено бързо и ентусиазирано.

Обща цена за петте нощи: $3735 = EUR 860

2) Santa Teresa, Casa Cool Beans B&B – с изключително високи отзиви къща за гости (#1 of 291 B&Bs / Inns in Rio de Janeiro).

https://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g303506-d966253-Reviews-Casa_Cool_Beans_B_B-Rio_de_Janeiro_State_of_Rio_de_Janeiro.html

Днес направо се опулих, че датите за Нова Година са свободни и са с free cancellation. Допускам скоро са ги пуснали, но аз просто последвах съвета на магеланка Charlote да избирам внимателно и не спрях да ровя.

Излъчване, атмосфера, съвсем прилична стая с баня, дори басейн – всичко е налично. С 200 евро е по-евтина цената... Негативи: единствен стопер ми местоположението – защото исках да бъда близо до плажа.

Междувременно след резервацията през Booking една камара welcomed emails - защото аз веднага резервирах, изключително отношение – нещото, на което много държа.

Обща цена за петте нощи: $ 2891= EUR 665.

Ако се напляскам магарешкия си инат и се абстрахирам от желанието си да съм близо до плажа, моля ви да ми кажете позитивите и негативите при съпоставка на Ipanema със Santa Teresa.

Знам, че много магеланци са ходили там. Много благодаря!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Санта Тереза е готин квартал, по-така бохемски... Ако си падаш по барове с музика, малки кръчмички и т.н, там и в Лапа е най-добре.

Корковадо, градското летище и центъра са ти по-достъпни, Копакабана не. Другия - обратното. Т.е. по вечерите ще ти е по-удобно в Санта Тереза, освен по Нова Година точно. Таксита в Рио има много де, и не са много скъпи. Де да знам. Не ти помагам много  :) Stenk беше в тоя квартал, да видим какво ще каже.

Връзка към коментар

Санта Тереза е готин квартал, по-така бохемски... Ако си падаш по барове с музика, малки кръчмички и т.н, там и в Лапа е най-добре.

Корковадо, градското летище и центъра са ти по-достъпни, Копакабана не. Другия - обратното. Т.е. по вечерите ще ти е по-удобно в Санта Тереза, освен по Нова Година точно. Таксита в Рио има много де, и не са много скъпи. Де да знам. Не ти помагам много  :) Stenk беше в тоя квартал, да видим какво ще каже.

Напротив, помагаш! Умирам за малки кръчмички и бохема... хах...

Транспортът се чудех как е и дали са скъпи такситата. За Нова Година ще искам отделно съвети като наближи, че ще ми се смеете :) Сега нещата, които не търпят отлагане.

Да, чакам и Стенк :) И други.

Благодаря!

Връзка към коментар

Ми не са скъпи в нормални обстоятелства, ама точно цени не помня. По карнавала съм взимал, цени - нормална нощна тарифа.

От друга страна случка с жена ми - тя е на конгрес, който се намира доста далече от всичко. Пада порой и сума време няма ни такси, ни автобус (май се е наводнил пътя и района е почти отцепен). Та минава един таксиджия и иска 100 реала за нещо, което при нормални обстоятелства е 20.

Връзка към коментар

Аз бях в Лапа, на едни стълби разстояние от Санта Тереза, имаше удобен транспорт за навсякъде. И бих се върнала пак на същото място (погледнах, няма свободни места за нова година, за това и не го препоръчвам). Не мога да преценя как ще е на Копакабана обаче. А и в Бразилия нали един от ключовите моменти е сигурноста. Вече там ако някой има лични наблюдения относно купоните навръх нова година ....

Връзка към коментар

Аз бях в Лапа, на едни стълби разстояние от Санта Тереза, имаше удобен транспорт за навсякъде. И бих се върнала пак на същото място (погледнах, няма свободни места за нова година, за това и не го препоръчвам). Не мога да преценя как ще е на Копакабана обаче. А и в Бразилия нали един от ключовите моменти е сигурноста. Вече там ако някой има лични наблюдения относно купоните навръх нова година ....

Засега Санта Тереза изглежда много добра опция... Ще разговарям и с моята спътничка, макар че тя вижда как ровя и ми се доверява. Разбира се, очаквам и още коментари от хора, които имат преки впечатления от двата региона - Санта Тереза и Ипанема,

За купонът за Нова Година специално ще питам. Там ми е мътна Индия, но знам само, че аз ще бъда на Копакабана на 31-ви вечерта и 1-ви сутринта - това изобщо не стои на въпрос. И ще събирам акъли как да се прибера... хаха... (това с прибирането на 1-ви ще стои където и да сме очевидно, освен ако не сме в хотел на първа линия на Копакабана).

Благодаря!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

P.S. Ти каза ли на жена ти, че ви каня на вечеря в Бело Оризонте на 23-ти? :) хах

Абе аз като четох за разходката в Бари завидях и си викам "Искам и аз !" та се канех да ви предложа да ви разведа два-три дена точно по програмата :)  (децата ще са ваканция, та май ще трябва да сме с тях, да е пълен купона).

Обаче това първо е много напред във времето и второ е много близо до коледа и по това време винаги ходим на село да се събира цялата рода... Та съвсем не знам дали ще успеем. Виж, на 20 е по-възможно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Абе аз като четох за разходката в Бари завидях и си викам "Искам и аз !" та се канех да ви предложа да ви разведа два-три дена точно по програмата :)  (децата ще са ваканция, та май ще трябва да сме с тях, да е пълен купона).

Обаче това първо е много напред във времето и второ е много близо до коледа и по това време винаги ходим на село да се събира цялата рода... Та съвсем не знам дали ще успеем. Виж, на 20 е по-възможно.

Поканата е съвсем сериозна, просто я поднасям с усмивка, за да не изглежда натрапена - макар че точно ти едва ли би го помислил :) Както и да не изглежда смешна, поднесена 9 месеца по-рано, ама аз имам здрава самоирония, та не се плаша от юркане ;)

20/21 декеври - вечеря в в Ouro Preto, скитане в околността и Mariana, 22-ри - ние към Tiradentes, вие към Бело Оризонте. Ако можете, продължавате с нас надолу, а на 23-ти - на село - повече от прекрасно! Набързо спретнах програмата... хахаххахахаа... Ще кажеш колко са големи децата да им домъкна подаръци. Много сме луди, еййй!

Поздрави у дома! :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.