Прескочи до съдържание

Програма Бразилия Нова Година 2016/17

Гост

Препоръчани мнения

Хъх... ама не мога да не се похваля с първите купени билети по маршрута:

24 Dec – FLIGHT – Belo Horizonte - Chapada Diamantina - Azul Airlines

Направих му сефтето на самолета и комфорно се разположихме до два прозореца една зад друга с моята спътничка... Кьораво друго заето място нямаше. Ама те не са много лудите :lol: Всъщност, това е единственият самолет за дестинацията и ритам от кеф, че го пуснаха, и нямам никакво намерение да чакам да се изкупи (плюс това цените са промо - най-ниските).. А какъв кеф било да си избираш места, без да те тормозят - плати това, плати онова (аман!). Забравила съм това удоволствие. Даже и любимата ми BA го прави отдавна... пфффф

И не се хваля. щото е супер евтина далавера - каквато е традицията тук, а защото е емоция бееееее... :) И да бучнеш билет на майна си Райна по програма само - и да си виси във въздуха - много откачено звучи, ама не и за вас... хахаха... Винаги се изумявам как може едно купуване на билети да ме дрогира по такъв начин... Думи нямам. (Ай сега и ТАМ да си намалят пак цените, че са ги качили до небесата). 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Ама ти международните полети не ги ли взе? Да не станат по 1000...

Азул са готини, само програмата им за лоялни клиенти не ме кефи много. Макар че хич не върви да го кажа след толкова безплатни билети.

Между другото са пуснали директен полет от Игуасу, но е само в събота. Аз за малко да се хвърля, ама се въздържах, че има още ремонт за правене, ужас.

Връзка към коментар

Ама ти международните полети не ги ли взе? Да не станат по 1000...

Азул са готини, само програмата им за лоялни клиенти не ме кефи много. Макар че хич не върви да го кажа след толкова безплатни билети.

Между другото са пуснали директен полет от Игуасу, но е само в събота. Аз за малко да се хвърля, ама се въздържах, че има още ремонт за правене, ужас.

Не ги взех - по ред причини. Натам отиват нещата, накъм хиляда и нагоре... Надявам се да има някакъв спад. Ако не - повдигам рамене и въздъхвам...

Връзка към коментар

Си имаме билети с Румката до Бразилияяяя... 

yaay.gifyaay.gifyaay.gifyaay.gifyaay.gifyaay.gifyaay.gifyaay.gif

Изрових света да намеря прилична цена. Наложи се да отпуснем още един ден, защото точно набелязания петък вечер изхвърча в облаците като цена и прерових ефира за нещо по-прилично. За щастие, изрових само един ден по-рано. 

Радостта не е от цената - макар че се радвам много и на нея! Миналата година абсолютно същия билет лятото беше точно двойна цена. Затова планирам много рано. По Великден и Нова Година междуконтиненталните билети тук са хиляди евро... Знам, че тук такива цени звучат кощунствено, но това са жертвите за работническата класа да бъде на Нова Година на Копакабана, например :) Уффф, че се радваааммм... Такава мечта ми е.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...
Здравейте,

Присетих се да дооправя последните буквания за Бразилия и ми се иска да запитам две-три неща...

1. Самолет от Chapada Diamantina до Рио (с прехвърляне) твърдо няма. Мислех, че могат да пуснат... хах... ама нъцки. Остава първоначалиният вариант с нощен автобус до Салвадор. Този линк точен ли е да купя билетите?

2. Автобусът в Салвадор пристига сутринта в 5.10

23:35 Terminal Rodoviário de Lençóis

05:10 Terminal Rodoviário de Salvador

Rápido Federal Convencional, £19GBP, one-way per person

Има ли някакъв комфортен – от гледна точка на сигурност имам предвид – начин да хвърлим едно очо на Салвадор преди полета ни до Рио? 

3. Кола под наем от CNF Belo Horizonte Tancredo – намерих много странни – приятно-странни цени чрез CarRental на Budget: 

Fiat Novo Uno 1.0 Flex N/Air or equivalent Economy

Unlimited mileage

Pay at the counter

Free cancellation

Tancredo Neves International Airport 

Shuttle to Car

$12.27/day –> това прави около 3 паунда.

$41.23 total –> 10 паунда

Какви са коментарите в Бразилия за тази агенция и ако това са реални цени, то за пълна застраховка – на място – би трябвало да ни отрежат главите или се лъжа? Някакви препоръки за наемане на кола там? Не съм шофирала на друг континент :)

Благодаря.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

То пак може да пуснат, кой знае... Има полети до Салвадор и Бело Оризонте ама не всеки ден и явно ти се пада да няма.
За Салвадор, зависи колко време имаш. Такси от автогарата до центъра и после такси до летището не би трябвало да има проблем, само че толкова рано сутрин е доста пусто, а и трябва само да зяпаш отвън (аз се мотах там от около 5 сутринта, щото нали съм си фотограф, пък бях объркал времето и мислех, че е 6, ха ха... Разправях се около половин час с някакъв просяк в движение де)
С времето, да знаеш, че уж всичко е в един часов пояс, но в Минас Жераис има лятно часово време, а в Баия няма. А в самолета не казваха колко е часа, аз разбрах на другия ден като преброих колко пъти удариха камбаните и не съвпадна с колкото си мислех, че е :)
Поне в една църква трябва да влезеш, но в някакво човешко време, не 6 сутринта... То около самата автогара може да изглежда съмнително в 5 сутринта, та де да знам, поизчакай...
За колата трябва да погледна, от Бъджет не съм взимал. Все пак сигурна ли си с валутата, пишеш $, а това си е долари, в реали е R$. 12 реала на ден ми се вижда прекалено евтино. Най изгодната оферта бях намерил с Unidas, в партньорство с ТАМ (трябва да имаш билет на ТАМ, но не е нужно да е точно в деня на взимане или оставяне на колата)
http://parceiros.unidas.com.br/ppu_unidas/servlet/hhome?WEB+TAM,P,0
Оттук, избираш Proteçao super за пълна застраховка, ама сега гледам е малко по-различна офертата. N/air си го превеждам като без климатик, обикновено нямат такива коли и ти дават с климатик без доплащане, досега винаги съм успявал, но не е 100% гарантирано.

Връзка към коментар

Видях през линка ти, долари са си. $12 на ден без застраховката e добре, малко по-евтино от моя линк.

Не мога да кажа колко ще струва пълна застраховка през фирмата, освен да погледнеш на сайта на Бъджет какво ще дадат, ако букнеш през тях и да предположиш, че е същото. Аз брокер никога не съм ползвал, та не мога да кажа.

Иначе не е нещо особено шофирането. Знаците са малко странни, по-скоро като в Америка и Австралия, примерно бял кръгъл знак с червена периферия е задължителен, забранителен е ако е зачертан с червено. Няма много знаци, за всичко по-особено има текст (Rua sem saida, Curva Perigosa, или по-дълги :) ). Ама общо взето се познава какво е.

Внимавай с ограниченията, пълно е с камери за превишена скорост, за автобусна лента, за минаване на червен светофар. Магистралата към Рио не е съвсем магистрала, има лежащи полицаи, камери за 40км/ч, някъде си е обикновен път с една лента в посока (около Конгоняс), комбинирано с голям трафик, предимно камиони. На всичко отгоре е платена, но е в пъти по-добре, отколкото когато беше безплатна.

Връзка към коментар

Neuromanec, много благодаря! :) 

За колата - да, долари са, аз все ги бъркам с бразилската валута. Но и долари да са, цената е приятна. Ще поровя и в твоя линк. 

За Салвадор:

1) Според теб какви пари ще ни излезе да си хванем едно такси от автогарата да ни поразкара из града и накрая да ни изсипе на аерогарата? Притеснявам се, че една дума португалски не говорим и все гледам да си осигуря нещата предварително... 

2) Колко време ни е нужно да видим най-хубавите места и кои са тези култови места, които да не пропуснем? Това във връзка с полета, който може и да е по-късно.

3) Засега директен полет до Рио има само на Авианка, и то до международното летище (GIG). Искаше ми се да кацнем на SDU и заради квартирата, и за гледките, но полетите са само с прехвърляне и струват майка си и баща се. Дали няма да излезе някой директен или не летят така (ако знаеш)?

Поздрави!

Връзка към коментар

Сега видях цените, наистина са станали много лоши... Май по-добре да вземеш директен с Авианка, другите са страшни. Дали ще излезе друг, възможно е, но аз не бих разчитал... Особено директен до SDU.

В Салвадор е добре да видиш историческия център (Пелуриньо), типична колониална архитектура, няколко църкви... Малко улична храна, гледаш капоейра ако има... де да знам, 5-6 часа, но може и направо с таксито, като че ли по-добре. По-късно ще пиша пак.

Връзка към коментар

Значи, малко ми е трудно да препоръчам нещо... След като си видяла Ленсоис и старите градове из Минас, няма какво толкова по-различно да видиш в Салвадор отвън... В смисъл ако вземеш само тур с такси и да обиколиш, без да слизаш няма много смисъл...

Иначе си струва да се поразходиш из центъра, да хапнеш акараже или нещо друго от баианите, да погледаш капоейра или да послушаш някаква музика, да разгледаш пазара долу при пристанището, някоя църква (манастира Convento do Sao Fransico e интересен) и това са общо 5-6 часа. (Да имаш предвид, че за капоейрата искат пари и са нахални, т.е. ако не искаш да даваш, хич и не спирай. От центъра горе до пазара долу се слиза с асансьора, не по уличките, местните твърдят, че е опасно...). Иначе от и до центъра с такси, разбира се, но пък ще имате целия багаж и трябва да го оставите някъде и после да минете пак оттам да го вземете, което иска още малко време...

ПП В тази връзка, ако пристигате в 5, най-добре направо към летището, където да оставите багажа, и после дори може и тур да намерите там, има разни, въпреки че не съм се интересувал какво и как, аз обикалях сам, дори без жена ми... Защото в 5 не е добре да ходите направо до центъра, а времето си тече...

Връзка към коментар

Значи, малко ми е трудно да препоръчам нещо... След като си видяла Ленсоис и старите градове из Минас, няма какво толкова по-различно да видиш в Салвадор отвън... В смисъл ако вземеш само тур с такси и да обиколиш, без да слизаш няма много смисъл...

Иначе си струва да се поразходиш из центъра, да хапнеш акараже или нещо друго от баианите, да погледаш капоейра или да послушаш някаква музика, да разгледаш пазара долу при пристанището, някоя църква (манастира Convento do Sao Fransico e интересен) и това са общо 5-6 часа. (Да имаш предвид, че за капоейрата искат пари и са нахални, т.е. ако не искаш да даваш, хич и не спирай. От центъра горе до пазара долу се слиза с асансьора, не по уличките, местните твърдят, че е опасно...). Иначе от и до центъра с такси, разбира се, но пък ще имате целия багаж и трябва да го оставите някъде и после да минете пак оттам да го вземете, което иска още малко време...

ПП В тази връзка, ако пристигате в 5, най-добре направо към летището, където да оставите багажа, и после дори може и тур да намерите там, има разни, въпреки че не съм се интересувал какво и как, аз обикалях сам, дори без жена ми... Защото в 5 не е добре да ходите направо до центъра, а времето си тече...

Много ти благодаря! 

Имаме три основни полета, между които да избираме:

Аз се колебая между два полета. Първият е за информация само - ако го изберем, едва ли ще обикаляме в Салвадор: 

1. Partida: 11:09 Salvador, Brasil - D.L.E.Magalhaes

Chegada: 14:20 Rio de Janeiro, Brasil - Galeao A.C Jobim International

2. Departure: 02:22 PM Salvador, Brazil - D.L.E.Magalhaes

Arrival: 05:25 PM Rio de Janeiro, Brazil - Galeao A.C Jobim International, terminal 2

3. Departure: 04:33 PM Salvador, Brazil - D.L.E.Magalhaes
Arrival: 07:50 PM Rio de Janeiro, Brazil - Galeao A.C Jobim International, terminal 2

И за да взема решение, трябва да знаем сега какво ще правим. Всеки съвет е от полза... 
Връзка към коментар

Ами точно, ако ти се разхожда, вземи следобедния и си отхвърляш и Салвадор. Ако не, взимаш първия и толкова...

Аз бих се разходил, ама за теб знам ли... Ако се притесняваш, не ти харесва да те спират всякакви просяци и т.н., недей, вземи сутрешния и после ако много те човърка може да минеш с такси набързо... :)  

Wilks е ходил също, може да каже нещо. Де да знам, нещо ме е страх да кажа "Иди и виж", че после може да ми се сърдиш нещо  :)

Връзка към коментар

Ами точно, ако ти се разхожда, вземи следобедния и си отхвърляш и Салвадор. Ако не, взимаш първия и толкова...

Аз бих се разходил, ама за теб знам ли... Ако се притесняваш, не ти харесва да те спират всякакви просяци и т.н., недей, вземи сутрешния и после ако много те човърка може да минеш с такси набързо...  :)  

Wilks е ходил също, може да каже нещо. Де да знам, нещо ме е страх да кажа "Иди и виж", че после може да ми се сърдиш нещо   :)

Е хубава работа! :) Всеки си носи сам отговорностите за решенията, а съветите се приемат само с благодарност.

Дано и Уилкс се обади, иначе ще видя и спътничката ми какво мисли по въпроса, макар че принципно и тя е лакома като мен за обикаляне...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Да, определено съм хаймана и скитня.

Но, в страна като Бразилия, всичко е с премерен риск.

Значи имаш бойна задача да избереш един от трите полета и да ми го шушнеш на ушенце после - цялата информация е в разговора :) Иначе има фирми, които правят турове или просто да си ангажираме такси. На мен не ми е хрумвало да се разхождаме сами с автобуси, честно казано - хеле пък по никое време... Исках да разбера дали си струва да го направим от хора, които наистина знаят за какво иде реч. А дали ще искаме (можем) да си го позволим, друга опера :)

Абе не бих казал, че е по-голям риск от Рио например. Малко по-мърляво изглежда  :)

Идете

И аз така си мислех, но нека и Руми прецени. Хах... разсмя ме. Благодаря :)

Връзка към коментар

На мен лично Салвадор ми харесва, но напоследък с децата предпочитам околностите - плажове, по-малки градчета, ол инклузив  :blush:

До Chapada Diamantina много ми се доходи пак, даже мислех да ходим тия дни и да пиша дневник, ама тия полети дето ги няма когато ми трябват, пък жената не можа да си промени смените и отидохме на друго място... 

Връзка към коментар

Гале, аз май бях писала ама пак да си кажа на мен също ми хареса Салвадор, мисля,че ако имаш възможност може да му отделиш някой час да се потопиш в атмосферата ;)

Редактирано от Лидия
Връзка към коментар

Гале, аз май бях писала ама пак да си кажа на мен също ми хареса Салвадор, мисля,че ако имаш възможност може да му отделиш някой час да се потопиш в атмосферата ;)

Благодаря!

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Кхъ-кхъ :) Аз за картата да се изфукам  :lol: (Отсечката Sofia Heathrow е на Руми :))

П.П. Уговорихме си тур с кола в Салвадор. Няма да го пропуснем. Всички полети са платени, всички хотели са букнати или платени.

Туровете още са в проект, но се обсъждат. Ще питам разни неща края на ноември - за валута, за типична храна...

Смятам, че ще стане чудно пътуване - живи и здрави!

map (1).gif

Връзка към коментар

Супер. Само LEC-SSA е трябвало да го пропуснеш, нали няма да го летиш.

Ти нали удължи с един ден пътуването, къде го сложи, към Игуасу или Минас?

Връзка към коментар

Супер. Само LEC-SSA е трябвало да го пропуснеш, нали няма да го летиш.

Ти нали удължи с един ден пътуването, къде го сложи, към Игуасу или Минас?

Наистина няма да го летим :) Но пък ще минем през Салвадор и ще го пообиколим, та исках да го тупна на картата...

Залепихме го за Игуасу допълнителния ден. Така беше най-лесно, а и Минас беше уговорен и натаманен. 

И наистина е супер маршрута! Само живи и здрави  :) Ще почнат някои въпроси в края на ноември...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.