Прескочи до съдържание

Програма Бразилия Нова Година 2016/17

Гост

Препоръчани мнения

Здравейте.

Реших въпросите да започнат малко по-рано - въпрос на муза и време :), а и ще ги разчленя на части и не искам да ви писна. Извинявам се за мешавицата на български и англиски, ама навици :)

Започвам с най-популярната част - Игуасу. Наложи се да летим един ден по-рано и вярвам ще успеем да се насладим на релакса на водопадите максимално. Оставям програмата в детайли - с удебелени въпроси, на които се надявам да ми отговорите. Като цяло съм поровила сериозно, но не е като личния опит.

Първи ден, 16 декември: Landing: 11 am

Taxi from IGU Airport to Paramba hostel in Puerto Iguazu, Argentina – около BRL 75-95 -> 30 USD

1. Някакви подсказки за таксито?

Време (заедно с границата): около 2 часа (?)

Полуден: От 1 pm -> мотаене в Puerto Iguazu, правене на сладки планове, карти на парка, местен Малбек (?)

2. Да обръщаме ли песо или US долари са достатъчни? Няма да влизаме във вътрешността на Аржентина.

3. Хубави – и не скъпи! - места за хапване вечер?

Нощувка: Puerto Iguazu, Paramba hostel

Първи ден: Игуасу; 8 a.m. to 6 p.m.

Билети за Игуасу – 2 дни:

Първи ден: 330 песо = 22 USD

Втори ден: 165 песо = 11 USD – ако билета се подпечата предишния ден (?)

Първи ден: Обикаляне с влак и пеша цял ден -> Lower Circuit, Upper Circuit, Devil‘s throat, rtc.

https://www.gringoinbuenosaires.com/iguazu-falls-argentina-guide/

4. Някакви ваши специални препоръки за парка?

Нощувка: Puerto Iguazu, Paramba hostel

Втори ден:

Sendero macuco trail

http://www.iguazuargentina.com/que-hacer/10-cosas-para-hacer/sendero-macuco/

Организирани трейлове и speed boats (?)

http://www.iguazujungle.com/index_ing.html

Нощувка: Puerto Iguazu, Paramba hostel

Трети ден:

Най-ранният автобус from Puerto Iguazú station за Бразилската страна, оставяне на багажа в хостела

-> Бразилската страна на парка: 9 a.m. to 5 p.m.

Bus from the Visitor Center to the Path of the Falls -> цял ден 20 USD; Bird Park  12 USD

5 Някакви специални ваши препоръки за парка?

6. Идеи за вкусно и не-скъпо хапване?

Нощувка: ECO Hostel Foz do Iguacu

Четвърти ден - отпътуване:

7. Идеи за времето сутринта до полета в 12:19 за Belo Horizonte?

Благодаря :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Rainy, на мен ми предстои посещение на водопадите около 20 дни преди теб и след това живот и здраве ще мога да дам по-прясна информация. Засега това, което мога да кажа:

- По точка 2 - не приемали долари за вход от аржентинската страна на водопадите, но имало банкомат до входа. Подозирам, че е по-голям шанса да приемат бразилски реали, отколкото долари на места, където не приемат плащане с кредитна/дебитна карта, например някое малко местенце за хапване. 

- По точка 7 - посещение на Itaipu dam е вариант, ако отидете самостоятелно с такси (бил на 12км от центъра на Foz). Организираното ходене отнема повече време и най-вероятно няма да се сместите преди полета. Тук има инфо за туровете до язовирната стена: https://www.turismoitaipu.com.br/en/attractions. Друг вариант, имало някакъв city tour bus, който посещава обелиска на границата на Бразилия/Аржентина/Парагвай, джамия и будистки храм - евентуално тези нещица могат да се посетят и самостоятелно, някой ако е бил там може да каже дали си струва. Не, че много помогнах, но само като идея :)

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако ти остане време, полет с хеликоптер (сравнително евтино е, защото е много близо) и може би язовира Итайпу, ако ти е интересно. Аз тук съвети не мога да дам, защото бях отдавна и вече не помня подробности.

По автобусите плащах с реали, а ми връщаха ресто в песос, та сигурно може и с двете, ама самия парк като държавен май е само в нац. валута.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Рейни, в аржентинския парк има водопад, в който позволяват да се къпеш. На мен не ми остана време, та не знам как е. Изисква и време около 3 ч ходене отиване и връщане. Това за втория ден, ако ви остане време.

Хранене - в Пуерто Игуасу на самата автогара има заведение на самообслужване. Плаща се на грамаж след като си напълниш чинията/те. Беше евтино и много вкусно. Може да си накупите емпанадос от едно невзрачно магазинче по пътя от автогарата до хотела. Нещо като нашите баничарници. В хостела има масички около басейна и става приятно вечер. Бира и вино ще си вземете от супермаркета, откъдето ще си накупите вода в големи шишета. Има отделно и доста ресторанти, така че ще се ориентирате на място.

Ако ви остане време поизлежавайте се на хамаците около басейна. Чудно е с коктейл.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Рейни, привет и от мен.

По същия начин, се смазах от ровене за нощувки в Рио. Аз ще бъда там месец след твоите дати и цените са малко по-нормални. Въпросът е , че не мога да преценя квартала. Чудя се между Фламенго, Ипанема и центъра. На първо време букнах един в близост до Фламенго и Лапа, но той е с опция за безплатна отмяна и не е финално решение. Мисля , че някой от форумите беше го препоръчал-Hotel monte castelo. Може ли да споделиш за твоя избор или ако има някой да препоръча приличен и безопасен хотел(хостел) в тези райони. Аз също kато теб , бих искала плажът да е в близост.:)

Връзка към коментар

За близо до плажа - Копакабана или Ипанема. Фламенго също има плаж, но залива Гуанабара е замърсен и не бих ходил на плаж там. То ако прочетеш и за южните плажове ще ти се изправи косата, най-добре на запад, примерно Рекрейо или Бара, но ще ви трябва цял ден да стигнете до някъде другаде.

А ако питаш някой кариока за плаж, ще те прати извън града и колкото по-далече - по-добре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Рейни, привет и от мен.

По същия начин, се смазах от ровене за нощувки в Рио. Аз ще бъда там месец след твоите дати и цените са малко по-нормални. Въпросът е , че не мога да преценя квартала. Чудя се между Фламенго, Ипанема и центъра. На първо време букнах един в близост до Фламенго и Лапа, но той е с опция за безплатна отмяна и не е финално решение. Мисля , че някой от форумите беше го препоръчал-Hotel monte castelo. Може ли да споделиш за твоя избор или ако има някой да препоръча приличен и безопасен хотел(хостел) в тези райони. Аз също kато теб , бих искала плажът да е в близост. :)

Здравей, Liliya :)

Да, исках до Копакабана или Ипанема, търсих с месеци, но се отказах. Ако стаята ми гледа към плажа, трябва да я купя едва ли не. Ако съм във вътрешността, но пак близо, цените не са особено по-ниски, а предлаганото не отговаря на цифрата изобщо. Плюс липса на безопасност в някои части.

Спрях се на ето този хостел - с уникално висок рейтинг - Casa Cool Beans. Резервирахме го и го платихме месец февруари (non-refundable). По Нова Година в Рио е драма, но като искам да гледам фойерверките на Копакабана...

http://www.casacoolbeans.com/

Намира се в Santa Teresa. Дано съм помогнала. Иначе още не ми е готова програмата за Рио, но и това ще стане :)

Връзка към коментар

В такъв случай май ще се ориентирам към Ипанема :)

Някой да предложи добро хотелче на прилични цени?

На мен ето това ми беше избора - за стая със самостоятелен санитарен възел. След това се отказах... (Другите харесани местенца бяха доста скъпи и не мога да препоръчам).

http://www.bonitaipanema.com/en/

Връзка към коментар

Благодаря Рейни ,ще погледна линка. Май драмата е пълна за Рио с тия нощувки. Наистина все едно ще си купуваш стая.Аз грубо съм на нахвърляла моята програма, но има още време и не съм задълбочавала. Иска ми се и да предвидя поне един ден около Рио.Ти планува ли нещо?

Благодаря и на neuromancer за включването. Знам , че е спец за тази дестинация.

На мен ето това ми беше избора - за стая със самостоятелен санитарен възел. След това се отказах... (Другите харесани местенца бяха доста скъпи и не мога да препоръчам)

Изчетох темата и това го видях. Благодаря , но не знам защо нещо не ме грабна.Ще ровя май сначале. ....

http://www.bonitaipanema.com/en/

Връзка към коментар

Благодаря Рейни ,ще погледна линка. Май драмата е пълна за Рио с тия нощувки. Наистина все едно ще си купуваш стая.Аз грубо съм на нахвърляла моята програма, но има още време и не съм задълбочавала. Иска ми се и да предвидя поне един ден около Рио.Ти планува ли нещо?

Благодаря и на neuromancer за включването. Знам , че е спец за тази дестинация.

Ъф... Мисля го този един ден и не съм стигнала до никакво решение. Ние ще бъдем там 5 дни, като 5-тия е 1 януари - след безсънна нощ не знам колко и къде ще ни се обикаля :) ама защо пък не. Иска ми се един ден до място като Ilha Grande, например, но не знам доколко си струва, още не сме го обсъждали с моята спътничка. 

П.П. Сподели си програмата, моля. Иначе с нощувките е точно така. Просто го приех...

Връзка към коментар
Рио - мисля си за нещо такова (дните се разменят в зависимост от прогнозата за времето).

28 декември: SANTA TERESA Historic Center да усетим града + Favela Tour (евентуално)

29 декември: CORCORVADO + SUGAR LOAF MOUNTAIN (делничен ден е)

30 декември: Острови извън Рио – може би Ilha Grande или подобно.

31 декември: COPACABANA, IPANEMA & LEBLON – през нощта Copacabana

01 януари: Мотаене там, където е пропуснато, късен следобяд/вечерта -> летището.

Моля за съвети :) 
Връзка към коментар

liliya, може да погледнеш и апартаменти, ако сте повече хора и повече време, въпреки че последно като гледах разни селски имоти излизаха по-скъпи от хотел... Бих казал, че цените съответстват на цените на имотите, без да проучвам бих казал, че един малък не нов апартамент в Копакабана е поне 1 милион реала...

Rainy, Ilha Grande за един ден от Рио не го гледай изобщо, той е пешеходен остров, дотам с автобус и ферибот, най-много до пристанището да стигнеш и трябва да се връщаш... Честно казано за острови точно в района не знам, има разни в близост до Рио, ходи се с тур, ама не съм бил. За един ден от Рио по суша - Парати може би, Петрополис (в планината е), може би Бузиос, но да се има предвид трафика от/към Рио, особено в началото/края на празниците, не знам дали ще има време.

Края на дълъг уикенд към Рио пътя е абсолютна тапа в продължение на десетки километри, просто отива цял ден за 100км. Кават, че хората нарочно пропускат неделята и се прибират в събота заради това.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

liliya, може да погледнеш и апартаменти, ако сте повече хора и повече време, въпреки че последно като гледах разни селски имоти излизаха по-скъпи от хотел... Бих казал, че цените съответстват на цените на имотите, без да проучвам бих казал, че един малък не нов апартамент в Копакабана е поне 1 милион реала...

Rainy, Ilha Grande за един ден от Рио не го гледай изобщо, той е пешеходен остров, дотам с автобус и ферибот, най-много до пристанището да стигнеш и трябва да се връщаш... Честно казано за острови точно в района не знам, има разни в близост до Рио, ходи се с тур, ама не съм бил. За един ден от Рио по суша - Парати може би, Петрополис (в планината е), може би Бузиос, но да се има предвид трафика от/към Рио, особено в началото/края на празниците, не знам дали ще има време.

Края на дълъг уикенд към Рио пътя е абсолютна тапа в продължение на десетки километри, просто отива цял ден за 100км. Кават, че хората нарочно пропускат неделята и се прибират в събота заради това.

Много ти благодаря. Вероятно ще го махнем тогава - не можем да видим всичко в Бразилия... 

Връзка към коментар

П.П. Сподели си програмата, моля. Иначе с нощувките е точно така. Просто го приех...

В общи линии моята програма се покрива с твоята. Аз също ще имам 5 пълни дни в Рио. Един задължително ще оставя за шляене по плажовете и един за Петрополис и Парати.

Иска ми се да направя и един тур из фавелите и намерих гайд , но нещо цифра ми се вижда. Долу е линка. Също така огромно желание имам за тур с въртолет над залива и нощен тур с изглед от статуята. Не зная , но мисля че е постижимо в тия 5 дни. Чакам Кари да пише подробности , когато се ситуира В Рио.Тя се движи по обратния маршрут на моя

http://www.bravietour.com.br/

liliya, може да погледнеш и апартаменти, ако сте повече хора и повече време, въпреки че последно като гледах разни селски имоти излизаха по-скъпи от хотел...

Благодаря. Да съгласна съм с теб. Изръчках хотели и апартаменти и видях , че просто си е цифра и явно ще се наложи да се примирявам , но..... все пак ще погледа в още малко. Дано изпадне нищо.

П.П.Две сме и няма опция за голям апартамент.

Редактирано от liliya
Връзка към коментар

В общи линии моята програма се покрива с твоята. Аз също ще имам 5 пълни дни в Рио. Един задължително ще оставя за шляене по плажовете и един за Петрополис и Парати.

Иска ми се да направя и един тур из фавелите и намерих гайд , но нещо цифра ми се вижда. Долу е линка. Също така огромно желание имам за тур с въртолет над залива и нощен тур с изглед от статуята. Не зная , но мисля че е постижимо в тия 5 дни. Чакам Кари да пише подробности , когато се ситуира В Рио.Тя се движи по обратния маршрут на моя

Да, определено е постижимо за 5 дни, примерно обиколката с хеликоптер е десетина минути (ако не броим пътя дотам де). Има площадка за хеликоптери на междинната станция на лифта за Pao de Açucar така че да ги комбинирате, но може би е добре да се резервира предварително, да не се окаже заето като сте там. Мисля, че има и други места, та си изберете.

Петрополис И Парати в един ден няма как да стане, вероятно имаш предвид ИЛИ?

Какво имаш предвид с "нощен тур с изглед от статуята", да се качиш горе и да останеш по тъмно? Трябва да видиш докога работи влакчето и кога е залеза, че аз като бях последното влакче надолу беше тъкмо когато се стъмваше. Ако си с кола или с тур е друга работа. 

Връзка към коментар

Да, определено е постижимо за 5 дни, примерно обиколката с хеликоптер е десетина минути (ако не броим пътя дотам де). Има площадка за хеликоптери на междинната станция на лифта за Pao de Açucar така че да ги комбинирате, но може би е добре да се резервира предварително, да не се окаже заето като сте там. Мисля, че има и други места, та си изберете.

Петрополис И Парати в един ден няма как да стане, вероятно имаш предвид ИЛИ?

Какво имаш предвид с "нощен тур с изглед от статуята", да се качиш горе и да останеш по тъмно? Трябва да видиш докога работи влакчето и кога е залеза, че аз като бях последното влакче надолу беше тъкмо когато се стъмваше. Ако си с кола или с тур е друга работа.

Благодаря. За тура с хеликоптер , да имам идея да го резервирам предварително.

По-горе едното от двете ще е , но това ще го уточним с моята спътничка.

А за нощния тур имам предвид , освен качване през деня да има и късно вечерта (не знам дали е възможно) , защото искам да направя снимки със светлините . Последното разбира се може и да отпадне , ако не е безопасно. По -скоро си мисля за такси.

Редактирано от liliya
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

А за нощния тур имам предвид , освен качване през деня да има и късно вечерта (не знам дали е възможно) , защото искам да направя снимки със светлините . Последното разбира се може и да отпадне , ако не е безопасно. По -скоро си мисля за такси.

Ако не е станало ясно от по-горе, може, с тур или с такси (сигурно ще трябва да се уговорите да ви чака, че доколкото си спомням няма свободни таксита горе). Влакчето работи до около 18:00 - 18:30, което е около залеза и ще ви е притеснено.

По принцип е безопасно, докато има много хора. Преди години бяха обрали някакви туристи, които бяха тръгнали да слизат пеша по тъмно.

Връзка към коментар

Ако не е станало ясно от по-горе, може, с тур или с такси (сигурно ще трябва да се уговорите да ви чака, че доколкото си спомням няма свободни таксита горе). Влакчето работи до около 18:00 - 18:30, което е около залеза и ще ви е притеснено.

По принцип е безопасно, докато има много хора. Преди години бяха обрали някакви туристи, които бяха тръгнали да слизат пеша по тъмно.

Благодаря ти за съветите. Аз също четох , че не е безопасно самостотелното слизане. И аз така мисля, че дори и да трябва да платим някой лев отгоре, по-добре таксито да ни чака.

Имам едно питане, можеш ли да препоръчаш местен гид?

Ако имаш някой предвид, ще ти бъда благодарна да го споделиш. Четох някъде за един DJ, кайто съвместявал двете "длъжности" и бил коректен.

Целта е да видим колкото може повече, естествено :) и да усетим атмосферата.

Връзка към коментар

Аз ползвах гид по препоръка на Флай и останах много доволен. Мога да дам мейл и телефон :)

Ще се радвам ако ми ги пратиш. Благодаря, всяка информация и помощ е от полза.:)
Връзка към коментар

Здравейте,

Ще пътувам с Rainy до Бразилия през декември и ми възникнаха няколко въпроса.

Моля за съвет.

Та, чудех се дали да си купя бразилски реали от София. От Никар ми дадоха цена от 0.548 лв за 1 реал.

Или да си купя долари и да ги сменям там?????

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.