Прескочи до съдържание

Прекачване и престой в Париж

Препоръчани мнения

Здравейте,

имам сравнително ТЪП :D въпрос, но пък не мога да намеря отговор на него към момента, за това реших да проверя дали някой тук знае :)

Приятел отива на бригада в Америка и на връщане се прекачва през Париж, където към момента мисля че има 3 дневен престой. Има право да си промени датите веднъж безплатно и му се иска да остане повече време в Париж, познати обаче са му казали, че прекачването може да се осъществи до максумум три дни, че има ограничение за престоя му в държавата при прекачване.Знаете ли нещо по въпроса, защото други твърдят обратното... 

Мерси предварително!!

Поздрави,

Пламена :)

Връзка към коментар

То може и да има, но не за граждани на ЕС в страна от ЕС. :)

Нека смело си сменя полета и да остане в Париж колкото реши.

Ограничение има в по-специфични страни напр. в Русия е до 24 без виза и без напускане на летището или напускане под охрана и спане в специален хотел.

В САЩ мисля беше до 72 часа престой в страната при влизане с транзитна виза.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Познатите най-вероятно са се объркали с някаква специална клауза за друг самолетен билет. Може би с техния билет максималния престой е бил 3 дни. 

Но както и да е, както akair писа, дали ще си в Париж или Пловдив, ограничение в престоя в рамките на ЕС за граждани на ЕС няма :)

И добре дошла :)

Връзка към коментар

Малка забележка. По самолетния билет на приятеля ти може да има ограничение в дължината на престоя, например едва ли приятеля ти ще може да остане 2 месеца в Париж, авиокомпанията ще откаже да презавери такъв билет. 

Но това са ограничения на конкретния билет, конкретната авиокомпания и тарифа на която е закупен. А след като и в момента има 3 дни и безплатна смяна, подозирам, че поне до седмица няма да има никакъв проблем да го промени.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.