Прескочи до съдържание

Будапеща, Б-Б-Б... и на гости при Topfly

Препоръчани мнения

Брюксел, Баден-Баден, Белфаст, Бреда, Биллунд, Берген, Баку, Балтимор, Бостън, Блумфийлд, Бриджтаун, Бангалор,...

Ами аз писах само тези, в които съм ходил и бих посетил отново, или в които имам планове да отида до няколко години, да речем. Тоест подходих силно субективно. От което следва, че автоматично съм изключил всякакви щатски градове, както и индийски, и арабски  :)

Иначе списъкът може да се продължи доста, ако тръгна само да изреждам градове, започващи с Б.

Брайтън, Блекпул, Белиз сити, Белмопан, Багдад, Бусан, Батуми, Банжул, Базел, Берн, Бордо, Бремен, Брашов, Баня Лука, Батман (с култовото летище :D ), Бейджинг, Бейрут, Бразилия (сити), Билбао,

Е как изпуснахте такъв хубав град като ... Бургас. ;)

Аз и за Балчик си мислих, но с българските градове съвсем щяхме да излезем от темата за Уиз ;)

(Не че сега и така не сме, де :) )

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А то в началото и аз си мислех, че не мога да живея в Брюксел, но се оказа че греша. Просто човек трябва да го поопознае. Вероятно и за всички останали градове е така.

А по темата - ако не мине котка път, ноември ли беше, за Будапеща - защо не, ако се заформи магеланско пътешествие? Не съм ходила до там последните ... май 10-на години. Все в други посоки ме духа вятърът. Но понеже съм доста "отвеяна", ще се радвам, ако напомните, повторите и потретите - дати, полети, дестинации ;)

Връзка към коментар

Пу точно се зарадвах! А вие със самолета ще ходите.
Но ако някой все пак има път натам в периода 15 март-1 май - да свирка. Бирата е Soproni, виното Tokaji и въпреки високо вдигнатата топка от хора с екскурзоводски тапии и живяли там ... мисля че и аз поназнайвам туй онуй за града .... 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз предпочитам Dreher. А вината са един път. Токай съм опитвал и десертно/ много мие сладко/ със гъши дроб със сладко от боровинки и разбира се нормално винце. Всичко което съм донесъл към БГ като вино, а то не е малко се оценяваше по достойнство. Колегите от Будапеща/ и от Трансилвания, Румъния/ са помагали да дегустираме отлични вина, най-вече червени.

Направо се замислям за един уикенд в Будапеща. А колко приятели имам там......

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами хич не се замислям... След като братята гърци не желаят много БГ туристи /а пък съм и малко сърдита за отношението/, отказах третомартенското си пътуване до Солун, с което щяхме да водим родата на разходка и дръж се Будапеща, че идваме. Все пак добре е да се използват почивните дни. Харесвам града - при последното ни ходене преди 2 години ми се видя пълен с млади хора.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Периодично надничам в темата за дати, но като гледам само Матеев действа, останалите си говорим. Най-доброто, което виждам от София за края на ноември е 24.11. /четвъртък/ - 26.11./събота/. (За съжаление няма неделни полети и в двете посоки полетите са във вторник, четвъртък и събота.) Желаещи?   

• Харесвам 1
Връзка към коментар

ааа, и ние скокнахме, около 3-ти март 2017г. :) май това е най-далеч напред във времето за което някога съм взимал билет :)

Редактирано от logist13
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Голямо благодаря на Topfly (и от името на makler и wilks) за разходката, за перфектната роля на гид, за "вътрешната информация" за Унгария и унгарците, за чудните торти в сградата на бившата фондова борса.

IMG_1651.jpg

IMG_1649.jpg

IMG_1650.jpg

Когато идваш до София - обезателно се обаждай да върнем жеста!

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Периодично надничам в темата за дати, но като гледам само Матеев действа, останалите си говорим. Най-доброто, което виждам от София за края на ноември е 24.11. /четвъртък/ - 26.11./събота/. (За съжаление няма неделни полети и в двете посоки полетите са във вторник, четвъртък и събота.) Желаещи?   

Има, имааааа! Хем, сериозни ;)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Има, имааааа! Хем, сериозни ;)

Ами хайде! Аз вече имам билети за 24-26 ноември. Ако се засечем, ще бъде голямо удоволствие да пием по нещо с вас и с Topfly, разбира се, ако има възможност :)

Редактирано от lyusi
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Чудесно, аз също много искам,  ама да не вземем да  досадим на Топфлай :(  с непрекъснати магелански посещения? :(

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Предполагам, че ако се групираме и просто посочим името на кръчмата, където ще го чакаме да се присъедини към магеланската сбирка, ако има възможност, няма да е толкова досадно :). За друго не съм си и помисляла да му досаждам. Вие кога пътувате?

Редактирано от lyusi
Връзка към коментар

Ние също имаме билети за края на януари. Надявам се на снежна и бяла Будапеща. :)

Ти се надяваш, ама може да получиш нещо подобно на снежна и бяла София :) Такъв жесток студ съм брал там, хем бях само за половин ден, не беше реално :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ти се надяваш, ама може да получиш нещо подобно на снежна и бяла София :) Такъв жесток студ съм брал там, хем бях само за половин ден, не беше реално :)

Ти пък, малко студ няма да ме уплаши. :) До минус 20 даяня без проблем.  :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Ако се топнеш в 36 градусовата минерална вода на някоя от баните, няма да усетиш студа ;) В банята Széchenyi зимата най-готините са басейните на открито ;)

szechenyi-baths-and-pool.jpg

Szechenyi-Baths-Warm-Outdoor-Pools-in-Wi

60554.jpg

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 18
Връзка към коментар

Абе, Топфлай направо да си взема отпуска и да казва да затворят банята само за магеланци ;) ;) ;) Като му се изсипем един самолет народ :O :O :O

Може да резервираме някоя баня за нощно магеланско парти ;)

szechenyi-bath-party-budapest-szecska-sa

night_of_baths_001.jpg

• Харесвам 18
Връзка към коментар
Георги Матеев

Може да резервираме някоя баня за нощно магеланско парти :)

Това нали го говорихме вече. От теб организацията от мен музиката :)

Mary... пак да подшушна... 5-7 януари.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.