Прескочи до съдържание

3 дни в Андалусия - молба за програма

Гост

Препоръчани мнения

Здравейте :)

Последните дописки на тема Андалусия съвсем ми подпалиха мозъка... Вероятно съм от малкото магеланци, не били в оня регион. Планирах догодина за една седмица, но кой ще ти чака дотогава. Затова реших да разчитам на дълги уикенди. Нямам свободна отпуска...  

Реших да направя един тридневен уикенд края на септември - началото на октомври. Исках в края на май - Банк Холидей - и цените съответно са смъртоносни - 355 Евро с Раян най-евтината опция. Догодина още зимата ще букна полети за тази дестинация по това време, дано са по-читави като цена.

За момента съм се спряла на полет или на EasyJet - 134 EUR, но обратният полет е през нощта направо, или British airways - 152 EUR, но това не е въпроса, има опции достатъчно. (Цената се повишава значително с паркинга, но това е необходимо зло, което ми е трудно да избегна). 

Планът:

Пристигане - петък късно вечерта - след 22 часа - следователно трябва да се нощува в Малага.

Заминаване - понеделник късно вечерта - след 21 или 23 часа

Ще имам на разположение три пълни дни - събота, неделя и понеделник (последният свободен ден от отпуската).

Първи въпрос: има ли някакви публични дати, с които да се съобразя и избегна в началото на октомври? Предполагам периодът е добър за посещения от гледна точка на температурите?

Втори въпрос: ще ми препоръчате ли няколко максимално ефективни маршрута за три дни - няколко варианта, защото идеята ми е да направя няколко забежки с дълъг уикенд до Андалусия, вместо да чакам отпуск. На първо време Много искам да видя малки градченца и ме тегли неистово към Камино дел рей. Разбира се, искам да видя всичко, но наведнъж не може. 

Изчетох доста теми и имам идеи разни от писанията ви, но нямам впечатление за усещането на място като разстояния - и сиеста :) Не искам да препускам категорично - но и няма да се влача хептен като черво - ако ме разбирате :)

Благодаря ви!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Мен ако питаш, за това време остани първо на едно място да опипаш почвата, Севиля да речем, на айляк на вино и тапас.

Един виц тоя ред на мисли:

Българин (виден пловдивчанин) и испанец (виден баровец от покрайнините на Барселона) си говорят в едно кафене.
Нащо момче пита:
- Абе, пор фавор, я ми разкажи какво е туй "сиеста"?
Испанецът замечтано започва да обяснява:
- Значи, представи си, че си се опънал на един плаж. Отзад 2 голи жени ти веят с палмови листа. Щракаш с пръст и ти носат блюдо от омари, скариди и хайвер. Пляскаш с ръка и ти носят най-невероятния коктейл на планетата. Това, мой приятелю, е сиеста! А я ми кажи сега ти... Какво е това "Айляк"?
Пловдивчанинът се облегнал, отпуснал краката под масата и отговорил:
- Същото като сиестата, само че без цялото това напрежение!

Да направиш един сравнителен анализ по емпиричен път.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Хахахахаха :)

Няма да ме свърти три дни само на едно място, честно! Да кажем три дни Малага - изключено. Не ми е в темперамента :) Засега съм гледала полети до Малага само, но не пречи да хвърля поглед и до Севиля. А и трябва да имам отправна точка да ви питам, а не за целия атлас :)

Благодаря.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

То не е задължително да стоиш само в Малага, просто може там да нощуваш, а да направиш 2 дневни трип-а - един до Гранада и един до Ронда и белите селца...нещо такова. След седмица ще споделям пресни впечатления :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Според мен за 3 дни задължително кола трябва да се вземе. Щом си решила няколко пъти да го правиш, може би е добре да започнеш първо с не много далечни дестинации от Малага.

Да речем може да плануваш за първото посещение Малага, Михас, Естепона, Фуенхирола, Марбея и Ронда. Евентуално и Нерха, ако остане време. Като всички тези места може да ги атакуваш от една база в или около Малага (мисля че е по-красиво и по-изгодно в малките курорти наоколо).

Ще натрупаш впечатления за място и време, след което вече ще може да плануваш по-добре следващата си визита, която може да направиш с нощувки на различни места.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

То не е задължително да стоиш само в Малага, просто може там да нощуваш, а да направиш 2 дневни трип-а - един до Гранада и един до Ронда и белите селца...нещо такова. След седмица ще споделям пресни впечатления :)

Благодаря! :) Точно това ми се ще да разбера - какви опции имам за три дни - няколко пъти по три дни, да кажем :). Да ви е готино! :) 

Връзка към коментар

Малага-Севиля-Кордоба-Малага. Плюс малките градчета покрай тях, но Севиля е достатъчно голяма, за да можеш да изкараш поне 2 дни там без да усетиш как са минали. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен за 3 дни задължително кола трябва да се вземе. Щом си решила няколко пъти да го правиш, може би е добре да започнеш първо с не много далечни дестинации от Малага.

Да речем може да плануваш за първото посещение Малага, Михас, Естепона, Фуенхирола, Марбея и Ронда. Евентуално и Нерха, ако остане време. Като всички тези места може да ги атакуваш от една база в или около Малага (мисля че е по-красиво и по-изгодно в малките курорти наоколо).

Ще натрупаш впечатления за място и време, след което вече ще може да плануваш по-добре следващата си визита, която може да направиш с нощувки на различни места.

Колата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Явно ще трябва да направя мои маршрутчета и да ги пусна за оценка :) Идеята е да не повтарям маршрутите при различните ходения. Благодаря.

Връзка към коментар

Малага-Севиля-Кордоба-Малага. Плюс малките градчета покрай тях, но Севиля е достатъчно голяма, за да можеш да изкараш поне 2 дни там без да усетиш как са минали. 

Поли, имам директен полет до Севиля (макар и цената да е по-неприятна). Но не ми се иска само големи градове, ако ме разбираш...

Ако е нужно, различните уикенди ще кацна на различни места. Този път съм избрала Малага. Благодаря :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Колата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Явно ще трябва да направя мои маршрутчета и да ги пусна за оценка :) Идеята е да не повтарям маршрутите при различните ходения. Благодаря.

Именно. Като според мен е добре да се направи един маршрут за крайбрежието и други за вътрешността  - в посока Кордоба, Севилия и Гранада. За мен лично са много различни, като усещане крайбрежните градчета от другите по на север (но пък по-горещо) от морето.

Редактирано от Калин Цеков
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Тоест, да разбирам ли, че мога с трипчета с база Малага да направя два-три лъча?

Каква би ви била КОНКРЕТНАТА препоръка за маршрути - отстрани е леко объркващо. Искам и Камино дел Рей... хах 

Връзка към коментар

Аз правих нещо такова за един уикенд точно от Англия. Кацане в Малага, спане там, после газ до Севиля, после Кордоба с мескитата, Гранада (Алхамбра нощно и дневно, заслужава си) и обратно до Малага. Дали не беше само 2 дни даже, с излитане сутринта в понеделник...

То с това си останах от Андалусия де. Като за теб сложи Ронда вместо Севиля и едни бели селца в Сиера Невада близо до Гранада.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз правих нещо такова за един уикенд точно от Англия. Кацане в Малага, спане там, после газ до Севиля, после Кордоба с мескитата, Гранада (Алхамбра нощно и дневно, заслужава си) и обратно до Малага. Дали не беше само 2 дни даже, с излитане сутринта в понеделник...

То с това си останах от Андалусия де. Като за теб сложи Ронда вместо Севиля и едни бели селца в Сиера Невада близо до Гранада.

Хах... Аз съм като децата в детската градина - виждам как съседното дете яде друг десерт и се тръшкам веднага за него :) :) :)

Планирах девет дни (5 дни + 2 уикенда) в района, но за догодина. Обаче немам нерви, като чета приготовленията на съфорумците... хаха... Ако знаех, че искам Андалусия, щях да си купя преди два месеца билети за един от майските празници. Сега цените баш за него са яко надути. Както и да е. Всяко зло за добро. 

Много добра идея, благодаря ти! Севиля ще е за отделно пътуване. В момента битката вътрешната е дали 1) да съставя маршрут, подобен на твоя или 2) да разделя програмата - да набутам в един уикенд Гранада само, а във втори уикенд Кордоба и белите селца. По-скоро клоня към втория вариант - всички опяват, че трябва време да се размажеш там, но изобщо не мога да взема решение. И разчитам на помощ...

Поздрав сърдечен! Ти каза ли на жена си, че ви каня на вечеря в Бело Оризонте на 23 декември вечерта?  :lol:

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
Привет-мривет отново :)

Откакто ми стана ясно, че няма да имам търпение до догодина за 9 дена скитане, сън не ме лови и започнах да разигравам разни варианти за уикенди. Оттук опции много, но цените не са ниски. Ще моля за оценки и благодаря за търпението!

Два варианта за уикенд съм разписала с две нощувки – за един и същи лъч. Ще имам със сигурност още един уикенд, покриващ Гранада (затова не я пипам). Леко съм объркана за Caminito del Rey. Много искам да го видя, но това е коренно различна емоция и не мисля, че ще се върже с такова скитане. 

Молбата ми е да коментирате:

- Има ли логика в планирането ми и ако не, къде греша?

- Кой вариант е по-добър? 

Благодаря!

London – Malaga - London

I вариант:  

1) Петък вечер – пристигане към и след 21.00 - нощувка в Малага – късна вечеря - има ли отворени кръчми с работеща кухня след 22 часа? 

2) Събота сутрин разходка в Малага 

-> ако хотелът няма паркинг –> автобус - летището – RENT-A-CAR 

Malaga Airport - Cordoba  -  170 км., 2 часа (пристигане в ранния следобяд) –> Cordoba разходка –> вечеря -> нощувка

3) Неделя сутрин – разходка в Cordoba (има ли нужда?) 

Cordoba - Setenil de las bodegas 150 km- 2.5 часа – 1 час разходка

Setenil de las bodegas – Ronda – 0.5 часа 

Пристигане в ранния следобяд –> 3 часа разходка, 

Ronda – Mijas – 100 km. – 1.5 часа – пристигане в късния следобяд

Mijas – 1 час

Mijas - Malaga airport – 25 km., 0.5 час – към 19 ч.

Оставяне на колата, полет до Англия (около 21.30 часа)

II вариант - в него не ми харесва, че не се шофира в лентата до морето :) и не знам дали времето за Кордоба е достатъчно, но пък съм задала нощувка в Ронда.

1) Петък вечер 21.00 - нощувка в Малага – късна вечеря - има ли отворени кръчми с работеща кухня след 22 часа? 

2) Събота сутрин разходка в Малага 

-> летището – RENT-A-CAR (ако хотелът няма паркинг)

Malaga airport - Mijas – 25 km., 0.5 час

Mijas – Ronda – 100 km. – 1.5 часа (пристигане в ранния следобяд)

Мотаене в региона, хапване, нощувка в Ronda

3) Неделя сутрин – закуска –> Setenil de las bodegas – 0.5 ч

Setenil de las bodegas – 1 час 

Setenil de las bodegas – Cordoba 150 km- 2.5 часа (пристигане към обяд)

Разходка в Кордоба – до 17 часа (дали е достатъчен половин ден?) 

Кордоба – Малага летището 170 км., 2 часа 

Оставяне на колата, полет до Англия (около 21.30 часа)

Благодаря!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Относно ресторантите след 22 часа: Испания не е Германия или Англия - местните вечерят късно. По-скоро ако искаш да ядеш в ресторант преди 19:30 може да имаш проблем, защото някои отварят към 20 часа кухнята.

Специално центърът на Малага петък или събота вечер ще е много, много оживен, най-малкото ще може да се насладиш на тапас и хубаво вино.

Програмата ти много ми харесва. Клоня към първия вариант, при втория поне аз няма да мога спокойно да разглеждам Кордоба, знаейки че трябва да гоня полет и пътувам близо 200 км. От друга страна един от ярките ми спомени е вечерята ни, докато гледаме как слънцето залязва в Ронда. Осветеният през нощта мост също ни впечатли.

Иначе на нас един следобед ни стигна за разглеждане на Кордоба: пристигнахме към 14, настанихме се в хотела, обядвахме и след това в спокойно темпо разгледахме малките улички в центъра, Мезкитата, мостовете и разходка покрай рекатата, вечеряхме с танцова програма. На сутринта продължихме към следващата ни спирка.

Връзка към коментар

Относно ресторантите след 22 часа: Испания не е Германия или Англия - местните вечерят късно. По-скоро ако искаш да ядеш в ресторант преди 19:30 може да имаш проблем, защото някои отварят към 20 часа кухнята.

Специално центърът на Малага петък или събота вечер ще е много, много оживен, най-малкото ще може да се насладиш на тапас и хубаво вино.

Програмата ти много ми харесва. Клоня към първия вариант, при втория поне аз няма да мога спокойно да разглеждам Кордоба, знаейки че трябва да гоня полет и пътувам близо 200 км. От друга страна един от ярките ми спомени е вечерята ни, докато гледаме как слънцето залязва в Ронда. Осветеният през нощта мост също ни впечатли.

Иначе на нас един следобед ни стигна за разглеждане на Кордоба: пристигнахме към 14, настанихме се в хотела, обядвахме и след това в спокойно темпо разгледахме малките улички в центъра, Мезкитата, мостовете и разходка покрай рекатата, вечеряхме с танцова програма. На сутринта продължихме към следващата ни спирка.

Много ти благодаря! Допускам за испанците, че може да е така, но не съм сигурна. Няма да се паркирам по-рано от 22.30 в кръчма и доколкото се познавам, ще ритам от глад :) Ама ей на, сега в Италия нямаше такъв филм... Затова специално питам. Като каза за ранна вечеря, никога няма забравя как обикалях като алтава в Таранто (Южна Италия) умряллллаааа от глад - беше месец юли, наистина, и нищо не отвори преди 8 часа, баси :) Но да се върна на Испания. 

Да, четох за Ронда по залез и нощувка там, затова спрегнах този вариант. Дано и още някой вземе отношение :) Благодаря ти.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
Значи, билетите са купени... Кой ме събра с вас, коооой!  :lol:

Избрах 22 – 24 април. Изборът беше базиран изцяло на база цена – най-ниската за периода. 

Излитане Monarch: London Gatwick to Malaga

22 April, dep 15:40, arr 19:30

Връщане Easyjet:  Malaga to London Gatwick

24 April, dep 21:30, arr 23:20 

В петък е доста ранен полета, но ще ги къдря някак на работата... Което автоматично означава, че ще имам възможност да се забия в онази препоръчвана кръчма в Малага, нищо че ще закъснея. Даже вече пуснах резервацията... хаххаха :) А ако не сколасам, ще има и други кръчми...

Засега вариантът, на който съм се спряла, е: 

I вариант:  

1) Петък вечер – пристигане, кръчма Vino Mio, нощувка в Малага.

Бихте ли препоръчали хотел, моля – близо до Plaza Jerónimo Cuervo, не-скъпа, опция без паркинг е съвсем допустима – ако няма, ще взема колата сутринта.  

2) Събота сутрин разходка в Малага – кое препоръчвате да не се пропусне?

–> евентуално на обяд автобус - летището – RENT-A-CAR 

Malaga Airport - Cordoba  -  170 км., 2 часа (пристигане в ранния следобяд) 

–> Cordoba разходка –> Какво препоръчвате да не се пропусне?

Вечеря -> коя готина кръчма ще ми препоръчате?

Нощувка -> от кой хотел с паркинг сте доволни?

3) Неделя сутрин – разходка в Cordoba (каквото е останало за разглеждане) 

Cordoba - Setenil de las bodegas 150 km- 2.5 часа – 1 час разходка

Setenil de las bodegas – Ronda – 0.5 часа 

Пристигане в ранния следобяд –> 3 часа разходка

Нещо специално да препоръчате в Ронда?

Ronda – Mijas – 100 km. – 1.5 часа – пристигане в късния следобяд

Mijas – 1 час

Mijas - Malaga airport – 25 km., 0.5 час – към 19 ч.

Оставяне на колата, полет до Англия (21.30 часа)

Нещо съществено да пропускам?

Благодаря ви! :) От Малага ще има още един лъч с посока Гранада - надявам се месец Октомври. За там отделно ще питам...
Връзка към коментар

2) Събота сутрин разходка в Малага – кое препоръчвате да не се пропусне?

–> евентуално на обяд автобус - летището – RENT-A-CAR 

Щом ще си в града, вземи колата от офиса в града (стига да е отворен по това време), по-евтино е. На летището се плаща допълнително за удобството.

Връзка към коментар

Щом ще си в града, вземи колата от офиса в града (стига да е отворен по това време), по-евтино е. На летището се плаща допълнително за удобството.

Благодаря за подсказката, ще погледна - но ще искам връщане на аерогарата. Такава жертва да влизам в града пак няма да направя :) За два дни няма да е велико оскъпяване, освен застраховката.

Връзка към коментар

Времето ти в Кордоба според мен е доста. Като видиш ме скита и моста, уличките с цветята ще си видяла почти всичко. Хотел Меастре. Не мога да ти пусна линк сега- от телефон съм.

В Ронда ще ти е много хубаво, чудно местенце.

Връзка към коментар

Времето ти в Кордоба според мен е доста. Като видиш ме скита и моста, уличките с цветята ще си видяла почти всичко. Хотел Меастре. Не мога да ти пусна линк сега- от телефон съм.

В Ронда ще ти е много хубаво, чудно местенце.

Благодаря ти! Щом няма да имам нужда от сутринта за Кордоба, мисля, че ще остане достатъчно време да се разложа там :)

Връзка към коментар

За Кордова половин ден ти стига, да, ако искаш да видиш забележителностите, без да е наслаждаваш на обстановката, малките улички и приятни кафененца. За Малага, така и така ще нощуваш там, също не ти трябва повече от половин ден. 

Тук трябва да помислиш ще включваш ли Севиля (цял един ден, минимум), Ронда и Сетенил де лас Бодегас. Принципно Ронда и Сетенил съм ги правил за половин ден, не е проблем никакъв, но все пак вашата програма ще е доста сгъстена.

Другият вариант е, изключваш Севиля и Кордоба (оставаш за другия път, за да можеш да видиш и Алмодовар дел Рио), и се концентрираш върху Гранада, Ронда, Сетенил и околнстите.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.