Прескочи до съдържание

Програма за 9дни в Япония през Златната седмица

silvia_b

Препоръчани мнения

Публикувано:

Моля за вашите съвети, коментари и критика по програмата. Сама виждам, че няма да има време за всичко в някои от дните, но искам опитните да посъветват какво да изключа. Програмата е с JR pass.

Първа вечер 27ми април :

Нощувка Нарита

Първи ден 28 април:

Влак Нарита- Нара

Нара

- Нара Парк, Kofukuji Temple, Todaiji Temple, Kasuga Taisha Shrine

-дейности в туристическия център- чаена церемония, икебана, тестване на саке с мезета и др.

-Йошино ? -http://www.japan-gui...om/e/e4150.html, автобус от Нара

Нощувка Нара

Втори ден 29 април:

Киото

- Замъкът Ниджо (Nijōjō)

- Kyoto Imperial Palace и Sento Imperial Palace - пеша (около половин час

-Sagano Bamboo Forest

- Kinkakuji (Златният павилион) – с  Kyoto City Bus номера 101 или 206. 

- Fushimi Inari, Byodoin Temple

- Ginkakuji Temple и Kiumizu-dera Temple от Киото стейшън с автобус 206 - последователни спирки.. 

- Fushimi Inari Shrine

Нощувка Нара

Трети ден 30 април:

Киото

- Kiyomizudera (храмът на чистата вода)

- Daigoji

- Byodoin Temple (Byōdōin) 

- Разходка из уличките на Gion и Higashiyama 

- Нощувка Нара

Четвърти ден 1 май:

Хирошима (Осака – Хирошима – около 2 часа)

- Hiroshima's Peace Memorial Park (Heiwa Kinen Kōen),

- Hiroshima Castle (Hiroshimajō).

- Miyajima - floating torii gate – 1h from Hiroshima (To reach the ferry port from Hiroshima Station, take the JR Sanyo Line to Miyajimaguchi Station (25 minutes, 410 yen one way, covered by the JRpass)

- Химеджи

Нощувка Нара

Пети ден 2 май:

Осака –

- Умеда скай билдинг

- Ōsakajō –Osaka Castle–опашката на входа огромна – следователно отвън или въобще

- Shitennoji –

- Sumiyoshi Taisha  

- Разходка до Tempozan Harbor Village и посещение на Аквариума в Осака (Kaiyukan) ?

–Виенското колело - аквариумът е в съседство. ?

Нощувка Нара

Шести ден 3 май:

Iga – Ueno castle Sukodo school

Hasedera – Hasa temple

+ още дейности в Нара или друго

Седми ден 4 май:

• От Нара до Никко – JR pass

Chūzenjiko, водопадите Кегон, моста Shinkyō, Rinnoji Temple, Tōshōgū, Taiyuinbyo.

• От Никко до Ashikaga Flower Park вход 1700 yen

Нощувка Токио

Осми ден 5 май:

- разходка по Ginza Street       

- Sengakuji Temple, известен със своeто гробище, където са погребани 47-те ронини

- Sensoji (храма Асакуса Канон)

Отпътуване за Yokohama (40-50 min) 

- Разходка в крайморската зона Minato Mirai („пристанище на бъдещето“), Osanbashi Pier, Landmark Tower, Cosmo World. 

- Пеша до Yokohama Chinatown (Yokohama Chukagai) - най-големия китайски квартал в Япония, разположен в централната част на Йокохама

-Kamakura – на връщане – Great Buddha, Hasedera Temple, Hokokuji Temple

- вечерна разходка из квартал Shibuya и кръстовището със статуята на Хачико, разходка из Хараджуко и Yurakucho district

Нощувка Токио

Девети ден 6май

- рано сутрин посещение на Tsukiji маркет ?

- Roppongi Hills 1800 yen, additional 500 yen for Sky Deck;

- към изкуствения остров Odaiba – 380 йени в посока

В Одайба може да се види огромен шоурум Тоyota Mega Web, Daikanransha

- Tōkyō Tochō - високата 243m сграда има две кули, всяка с обсерватория на височина от 202m (входът е свободен).

-Zōjō-ji Temple 

-до него е Tokyo Tower

Около 19ч трансфер до Нарита

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Освен, че за всеки ден има предвидено като за три дни, другото е ОК. :) И последователността е "напред-назад", особенно в Токио. Гиндза-Сенсоджи-Йокохама-Камакура-Шибуя–Юракучо :wacko:  Виж ги на картата. И всяко едно от тях иска поне 2-3 часа за разглеждане.

Разбирам идеята - слагаш всичко в кюпа и после триеш. Ама имаш мнооого да триеш, подготви се психически.

И понеже е Златната седмица...направо се подготви за 25% изпълняемост.

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 2
Публикувано:

Самурайка го е казала, няма какво да се добави за момента..

Вторият и осмият ден са уникални!

За деня в Киото, само пътя от Киото до Arashiyama, виждането на 2-3 неща там, (далеч не се изчерпва с бамбуковата гора) и връщането са почти половин ден с бягане, та не повече от половината неща са възможни за деня.

За осмият ден, максимум може да се стигне до нощувка в Камакура и то без разглеждане на нещата там.

Започвай да разреждаш сериозно програмата

Публикувано:

Шибуя , Хараджуко и Юракучо ги пиши половин ден.

Деветия е постижим ама много труден също.

От рибния пазар по добре Одайба и след това Рапонги хилс , кметството , и Токио Тауър.

В замъка на Осака не виждам и аз смисъл да се редиш.

Както са ти писали , моя план беше по-скромен и пак се наложи да режа.

Избери наистина нещата които непрененно искаш да видиш и за другото само ако ти остане време.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, не са подредени много по ред. Не съм смятала за кое колко време отива т.е. освен пътя дали е за час или три разглеждането. Проблемът е, че искам да изтрия, но не знам какво.

Държа на Хирошима, Химеджи, Мияджима, Никко, в Токио - Сенсоджи и гледката от кметството, в Киото повечето искам да останат. Съгласна съм денят за Осака да изчезне.

• Харесвам 1
Публикувано:

От мен, личното ми виждане - резни Осака изцяло и добави един ден за Киото.

За там и без това 2 дена са ти малко, особено за това, което си предвидила.

Умеда скай билдинг си е просто една сграда, нищо особено, такива има много в Япония. Примерно кметството в Токио е къде-къде по-впечатляващо.

За Токио какво не бих те съветвал да правиш - Ропонги хилс и изкачването му - напълно излишно, зачертавам го първо. Второто зачеркнато е Цукиджи. Третото - 47-те ронини - не съм ходил, но няма да имаш време така или иначе.

Въобще, гледам че си предвидила 2 дена за Токио и в тях и Йокохама.....!?!?! Абсурд...

В случая бих жертвал Йокохама, защото и без това 2 дена за Токио са прекалено малко.

Задължителни в столицата за посещение (според мен) са - Сенсо джи с Асакуса, разходка с корабче, Одайба, кметството, Гинза (ако си падаш по марки и лъскави магазини) и парковете, по това време трябва да са много красиви. Останалото не си заслужава, а и няма да имаш време. То за посоченото от мен няма да ти стигне, камо ли другите.

• Харесвам 1
Публикувано:

На второ четене окастрих така в Токио:

Осми ден 5 май:

-Yokohamа- крайморската зона Minato Mirai („пристанище на бъдещето“), Osanbashi Pier, Landmark Tower, Cosmo World. 

- Пеша до Yokohama Chinatown (Yokohama Chukagai) -

-Kamakura – на връщане – Great Buddha, Hasedera Temple, Hokokuji Temple

- Sensoji (храма Асакуса Канон)

Девети ден 6май

- Odaiba

- Roppongi Hills

- Tōkyō Tochō -

-Zōjō-ji Temple 

-до него е Tokyo Tower - тук няма да влизаме, само отвън

Рибния пазар и Гиндза и без това им се чудех. Йокохама с Камакура би трябвало да се вместят в един ден и Сенсоджи по тъмно. Ропонги хилс всъщност е гледка към града от сграда ли? Ако е така, ще шунтирам, нали ще гледаме от кметството.

Публикувано:

Йокохама с Камакура да, но ти май тръгваш от Токио и искаш пак там да се върнеш, че и разходка да правиш по Сенсоджи... :wacko:

Трябва да се маха сериозно, не част от последната точка само.

На място ще разбереш какво сме ти писали.

Публикувано:

Аааа, не искам на място да разбирам. Обаче не схващам защо не може Йокохама и Камакура в един ден - нали са на по час път. Йокохама не е ли за 2-3 часа? Сенсоджи по тъмно си представям само да минем покрай него на прибиране, харесала съм хотел на 5мин.

Публикувано:

При 2 дена в Токио хич не ми се вързва Йокохама, не знам защо толкова драпаш за нея.

Ти смяташ пътя, но не смяташ ходенето по и около гари и метра.

И да, от Ропонги гледката не е по-впечатляваща от кметството.

И там имаш бая ходене от метрото то сградата. Аз го ядох тоя и не ти го препоръчвам. Режи.

Така мисля аз.

• Харесвам 1

Ем драпам заради Виенското колело,но гледам, че и на Одайба има. Ще сметна и ще помисля пак.  Ропонги няма да го мисля повече, махам. Стана като филма Клъцни-срежи :lol:

Сънчо, много благодаря за включванията като знам как мина през същите драми :)

Благодаря и на Александър и Самурайка, мисля , че без вас просто няма да успея.

Редактирано от silvia_b
Публикувано:

Рапонги си е много готино. Просто пропусни качването.

И другия път ще погледнеш по друг начин на разни варненски парвенюта и не само ;)

Значи първо, като принципна грешка, ти мислиш нещата като точка и ги редиш отА до Б, от Б до В и т.н. Мисли ги като гардове по-скоро. Не би подредила Банско-Мелник-Сандански в един ден с връщане в София и вечерен Александър Невски, даже ако имаха удобни влакове помежду си, нали?

Второ - подбирай различни по тип места, като редуваш традиционни с модерни за да не се преситиш и да не ти се объркат в главата накрая. Например - в Токио кметството е иконично и безплатно (това също е фактор!) докато Роппонги и Скай Трии (които са пак кули с наблюдателни декове, интересна архитектура и наоколо също доста впечатляващо) са скъпи и подобни (макар гледката и от двете да е много по-внушителна, Роппонги Хилс е стъкло от горе до долу и 360 градуса панорама, Дървото - още повече, но е прекалено скъпо).

Трето - прави ми впечатление липсата на известни градини и паркове, кото е пропуск, според мен. В Киото ще им се нагледаш, но си предвиди време.

И имай предвид, че хората различно възприемат нещата! За всяко от изброените места има хора на които много им харесва и смятат че си струва, има и такива, които биха пропуснали. Няма как да знаеш ти от кои си, докато не отидеш. Затова подреди програмата по-стегнато с идеята, че ще режеш в ход. Например - Йокохама, а  Камакура ако остане време (голяма буда ще гледаш и в Нара).

Не пишеш къде в Токио ще отседнете, важно е.

За първите 3 дни също е много объркано, там ще подредим също и ще орежем, но първо ти сама си го прегледай, че да ти е по-ясно. Бйодо ин е в Уджи - на път за Нара е идеално, но иска време! Градината е много красива.

За Осака, ако харесваш виенски колела и интересна архитектура - не пропускай. Умеда и аквариума са за приятна следобедна разходка след някои храмове из Киото или Нара. Не знам доколко се интересуваш от модерна архитектура, гарата в Киото е проектирана от същия архитект на Умеда Скай, входа за "въздушната градина" е само 700 йени (на други места започва от 1500) и возенето по висяшите във въздуха ескалатори си е преживяване. И Подземния етаж с атмосферата на Япония от 30те и вкусните ресторантчета също си заслужава.  Ако искаш едно виенско колело - това до аквариума в Осака е по-добре от Одайба - на Одайба има много какво да се гледа и монорейла си е по-добро от виенско колело - имаш чудни гледки от влакчето. Аквариума - само ако имаш време, но има тигрови акули и е доста богат. Смело пропускай замъка в Осака, ще ходиш в много по-красивия Химеджи.

Храмовете и градините затварят в 5. За вечерни разходки си предвиди големите градове или кръчмичките в старите градове (в Киото - Понточо, в Нара - Нарамачи).

Като цяло - набележи си две твърди неща на ден и едно допълнително, ако си в състояние и ти остане време. Имай предвид, че няма да се местиш от място на място и ти трябва време и за връщане (макар една нощувка в Хирошима и после много ранно отиване в Химеджи преди тълпите да е разумна, според мен). И като стана въпрос за тълпи - нямаш представа за какво иде реч. За неща от сорта, че ако на 28ми не хванете по-ранен шинкансен може да сте правостоящи. В Химеджи опашка от 30-40 минути за тоалетна. Ей такива тълпи имам предвид...

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 7

Ти смяташ пътя, но не смяташ ходенето по и около гари и метра.

И да, от Ропонги гледката не е по-впечатляваща от кметството.

И там имаш бая ходене от метрото то сградата. Аз го ядох тоя и не ти го препоръчвам. Режи.

Така мисля аз.

Гледката от Роппонги е доста по-впечатляваща, има и външен и вътрешен дек, в билета ти влиза и музея на съвременното изкуство (ако се интересува човек) и от гарата на метрото има директна връзка със сградата, затова се препоръчва за разходка и през дъждовни дни.

И въобще, хвърляй по едно око и в адвайзъра, събирай мнения и тук, но най-вече си състави програма по твой вкус.

Аз, лично, не мога да съветвам какво да режеш.

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 1
Публикувано:

Боже, Самурайка, какво търпение имаш само да обясняваш.Аз сама осъзнавам и се ядосвам на себе си за беразборната програма и си давам сметка колко глупаво изглежда отстрани да искам да видя всичко. Следващият левел ми е разстояние и време за придвижване и разглеждане между обектите. За два месеца ще го наглася, не ми се смейте още :-P

По коментарите. Токио - нахвърляла съм няколко хотела, още нищо не съм запазила.

Модерните архитектури не ни влекат , така че Осака ще я видим , ако има време , но то явно няма да има.

Тълпите не ме притесняват толкова, ще гледам да избегнем поне в първи обект за деня с по-ранно отиване.

• 2 седмици по-късно ...

Новата програма:

Ден 1 - пристигане, нощувка Токио, до спирка Уено

Ден 2 - активиране на пас и към Никко и когато приключим тръгване към Нара, когато пристигнем, не бързаме. Ще ни трябват ли запазени места, за да сметнем точно кога трябва да си тръгнем от Никко ?

Ден 3 - Киото : Ryonji Temple ,

Kinkaku-ji,

Kyoto Imperial Palace,

Sento Imperial Palace,

Nijo Castle

Ден 4 - Киото:  Fushimi Inari

Sanjusangendo Hall ?

Kiyomizu-dera

Yasaka Shrine

Chion-in

Могат ли да се вмъкнат някои от тези места ? : Kodai-ji, nanzen-ji Temple, Philosopher path, Ginkaku-ji

Ден 5 - Киото:

Arashiyama Bamboo Forest

Monkey Park ?

Tenryuji temple

Okochisanso garden

Otagi nenbutsuji

Ден 6 Хирошима, Мияджима и Химеджи

Ден 7 - Нара цял ден

Ден 8 - връщане към Токио - Skytree, Asakusa Shrine, Sensoji

Ден 9 - Токио:

Roppongi

Tokyo Tower

Odaiba

Shibuya

Meiji

Tokyo Tocho

Ден 10 Йокохама ?, вечерта полет

Редактирано от silvia_b
Публикувано:

Ще ни трябват ли запазени места, за да сметнем точно кога трябва да си тръгнем от Никко ?

За Nikko line няма да ви трябват запазени места (то и няма). Запазени май имаше само в шинкансена, но и в него има вагони които са нерезервирани места и е по-добре да се използват те, защото иначе е по-трудно да се гони определен график до минута и да трябва да хванеш точно конкретен влак.

Публикувано:

За Никко ми се иска да ходим с JR линии, за да използваме паса. Запазените места ги питам за шинкансена , който трябва да хванем по-късно през деня към Киото/Нара. Самурайка ме е предупредила, че в този ден японците се изнасят за почивните дни.

Публикувано:

За Никко ми се иска да ходим с JR линии, за да използваме паса. Запазените места ги питам за шинкансена , който трябва да хванем по-късно през деня към Киото/Нара. Самурайка ме е предупредила, че в този ден японците се изнасят за почивните дни.

Nikko Line си е JR-ска линия:

dh5yeo.png

Колкото до запазените места в шинкансена, ние ползвахме запазени места единствено от Narita до Shin-Osaka. В останалаото време (включително при пътуването ни от/до Nikko) бяхме в нерезервираните вагони, като никога не сме имали проблеми да си намерим места... единствено точно при връщането от Nikko се наложи да седнем разделени с мъжа ми (просто нямаше съседни седлаки свободни), а бяхме там по време на сакура.

• Харесвам 1
Публикувано:

.....а бяхме там по време на сакура.

Те ще бъдат там по време на Златната седмица и ще пътуват от Токио за Киото вечерта на последния работен ден...Тка или иначе няма да има значение, защото и без това запазените места ще са продадени. Най-много да сте прави.

От програмата в Киото - Императорския дворец не е особенно интересен, предполагам няма да сте с резервация и само отвън ще разглеждате. Също и маймунския парк - сладки маймунки в малко паркче, единствено гледката към Киото е хубава. Аз бих сложила Кинкакку джи и Рйоан джи , после бамбуковата гора и без повторно ходене до Арашияма. За сметка на това Гинкаку джи и Уджи бих добавила. Санджусангендо...по-скоро не.

• Харесвам 2
Публикувано:

Те ще бъдат там по време на Златната седмица и ще пътуват от Токио за Киото вечерта на последния работен ден...Тка или иначе няма да има значение, защото и без това запазените места ще са продадени. Най-много да сте прави.

От програмата в Киото - Императорския дворец не е особенно интересен, предполагам няма да сте с резервация и само отвън ще разглеждате. Също и маймунския парк - сладки маймунки в малко паркче, единствено гледката към Киото е хубава. Аз бих сложила Кинкакку джи и Рйоан джи , после бамбуковата гора и без повторно ходене до Арашияма. За сметка на това Гинкаку джи и Уджи бих добавила. Санджусангендо...по-скоро не.

28ми ли е последен работен ден? Сигурно няма да е приятно да сме прави 2,5ч. Запазени места няма как да си вземем преди да пристигнем, нали ? Четох, че за пътуване през Златната седмица може няколко дни предварително, но пък трябва на гише на някоя гара. Тогава може да направим както ни предложи преди - 28ми рано сутринта тръгване от Токио към Киото. Никко ще оставим за ден 8 с JR pass или за ден 9 с Тобу лайн.

Ако сложим бамбуковата гора в първи ден в Киото т.е. ден 3 от програмата не трябва ли в същия ден да отидат и Tenryuji, Okochisanso и Otagi - нали са в същия район ? Ginkakuji го имах в резерва за ден 4 , a за Уджи кое имаш предвид ?

Сънчо, мирише ми на сарказъм. Ден 9 може да стане в ден 10 и до където стигнем до към 19-20ч може би без Шибуя.

Публикувано:

Сънчо, мирише ми на сарказъм. Ден 9 може да стане в ден 10 и до където стигнем до към 19-20ч може би без Шибуя.

По-скоро "отрежете" Tokyo Tower и Tokyo Tocho. След като сте се качвали на Skytree, тези двете изобщо не ви трябват. Шибуя аз лично не бих пропуснала (задължително вечер, когато всички реклами светят).
Публикувано:

Ами на Skytree няма да се качваме, просто е по пъти съм отбелязала като точка. Токуо Tower също само отблязваме и продължаваме. Точно на кметството искам да се качим. Би трябвало Ропонги и Одайба да станат до ранен следобед, после Tokyo Tacho и Шибуя вечерта. Освен светещи реклами , диагоналните пътеки не бяха ли там ?

...диагоналните пътеки не бяха ли там ?

Там са, да. Въпросът е, да не отидете през деня, защото не е толкова впечатляващо. А Skytree отвън не е нищо особено... Щом няма да се качвате, честно казано не виждам и смисъл да ходите. Там интересното е да се види града от високо.

Редактирано от chandni

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.