Прескочи до съдържание

Много карти към една сметка?

Препоръчани мнения

5 лева за карта, която е валидна 3 години проблем ли е за някого?! :)
Месечната такса обслужване на фирмените сметки е по-висока от на ФЛ, разбираемо :) Много банки, различни такси :)

Връзка към коментар

Искам да попитам защо да е безмислено да имаш няколко Маестрота на едно и също име??? Нали системата на нашите офертни търсачки проверява по номер на карта, а не по име, според мен това да имаш 2-3 маестрота на една сметка с твоето име си е чук. Плащаш си 2 лева на месец за екстра Маестротата, но поне за момента имаш много по-евтини билети.

Връзка към коментар

5 лева за карта, която е валидна 3 години проблем ли е за някого?! :)

Месечната такса обслужване на фирмените сметки е по-висока от на ФЛ, разбираемо :) Много банки, различни такси :)

Ни най-малко не е проблем. Просто изясняваме всичко до последен детайл :)

Искам да попитам защо да е безмислено да имаш няколко Маестрота на едно и също име??? Нали системата на нашите офертни търсачки проверява по номер на карта, а не по име, според мен това да имаш 2-3 маестрота на една сметка с твоето име си е чук. Плащаш си 2 лева на месец за екстра Маестротата, но поне за момента имаш много по-евтини билети.

Защо да плащаш 2 лева за екстра Маестротата. Нали се плаща за сметката независимо от броя на картите.

Аз пак не схващам каква е логиката банката да издава няколко еднакви карти на едно и също име към една сметка ?

Нали всичките карти ще ползват един и същ ресурс - паричките които са налични в тази сметка.

Връзка към коментар

Тази такса от 5 лева е за сметка на ЮЛ, нали? Защото има разлика и трябва да бъде уточнено, за да не се стига до недоразумения. Таксите за поддържане на сметка на ФЛ са далеч по-ниски. За моята лична IQ сметка плащам по 2 лева на месец, които са за ползване на 2 дебитни Master Card. Малко е странно, но по този вид сметка се плаща месечна такса според брой издадени карти. Годишната лихва обаче, избива многократно начислените такси...

П.П.: Всъщност, коригирам се. Таксата от 2 лева е заради вида на двете карти. Към същата сметка имам и едно Maestro за което не плащам нищо...

Редактирано от Duke
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз плащам при ПИБ 1.5 лева. 50 стотинки за поддържане на сметка и още 1 лева за черен debit mastercard, дето дърпа навсякъде безплатно. Маестрото, което върви с тази сметка ми е безплатно. Сега като знам, че за още лев на месец ще имам още едно маестро май още утре ще им звънна.

Връзка към коментар

Стана малко развален телефон - 5 лева е таксата да ти издадат каква да е карта след първата. Бих я нарекла "такса пластика" и е еднаква за всички банки. Иначе таксите за обслужване на сметки са много разнообразни, но каквато и да е месечната такса няма значение колко карти са вързани към нея. (Duke, за първи път в горния пост чувам, че таксата е според броя карти)

Аз пак не схващам каква е логиката банката да издава няколко еднакви карти на едно и също име към една сметка ?
Нали всичките карти ще ползват един и същ ресурс - паричките които са налични в тази сметка.

Животът е странно и разнообразно нещо - картите се разпадат, понякога внезапно. Картите могат да бъдат откраднати, загубени, дръпнати от банкомат в почивен ден някъде по света, където никога повече няма да се върнеш... и още цял списък случайности. Та нека ми е един ресурсът, но за дълго в чужбина не мърдам с 1 карта само :D

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да , това имах предвид.

От 01.03 таксата за поддръжка на разплащателната сметка става от 0.50 на 1лв.

5 лева е еднократна такса за издаване на допълнителна карта извън основната към сметката.

Говоря за физически лица.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Явно има бум на ваденото на Маестро от магеланци и да изкарат някой друг лев :) Хубаво, че си извадих 3 Маестро, навреме на 1 лв такса за вадене на допълнителна :)

Връзка към коментар

Стана малко развален телефон - 5 лева е таксата да ти издадат каква да е карта след първата. Бих я нарекла "такса пластика" и е еднаква за всички банки...

Не, таксата за издаване на допълнителна карта не е еднаква за всички банки. Определя си я всяка банка. В ДСК е 3 лева за 3 години, а в ЦКБ е безплатна за Маестро. Но там пък издавали Маестро само на социално слаби, та ще трябва да се водят преговори, защото ми изглежда малко като дискриминация... ;)

Информацията е съвсем актуална - от няколко дни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

(Duke, за първи път в горния пост чувам, че таксата е според броя карти)

Ами, на практика така се получава. Явно не обясних добре. При банков продукт "IQ умна сметка" на ПИБ, таксите са малко по-различни. Първо, няма такса за откриване на сметката. Таксата за поддръжка на сметка на ФЛ е в размер на 1 лев на месец. Тъй като към същата сметка имам издадени 2 бр. Debit MasterCard, плащам за тях такса от по 1 лева на месец. Отделно към същата сметка имам и 1 бр. Maestro, за което не плащам нищо...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да ви подсетя за нещо, което (обикновено) се пропуска в бързината - когато си издавате нова дебитна карта към вече съществуваща сметка, или към нова, не забравяйте със заявлението да поискате и по-висок кредитен лимит - F, H, I, за да не се окажете в неприятната ситуация примерно някоя съботна вечер си цъкате небрежно из сайтовете, харесате цена за някъде, където отдавна искате да отидете, по сметката има нужното количество пари, но плащането не минава заради ниския лимит. Който ако не се заяви изрично, при издаването е до 400 лева на ден. Освен, разбира се,  ако целта не е билети само до 200 евро :) И ще трябва да се ходи до банката, процедурата е времеемка (по правило 3 работни дни), подава се заявление, и се плаща нова еднократна такса от 3 лева за промяна на лимит. Всичко това може да се избегне като още с подаване на заявление за издаване на карта, се промени и лимита й.

Да направя и аз едно още по-кратко и ясно обобщение за картите:

- към една сметка може да има колкото (брой), и каквито (вид - Visa Electron, Maestro, c PayPass без и т.н.) карти искате.

- таксата за водене на картова сметка на месец, е 1 лев от 01.03.2016

- първата карта по сметката се издава безплатно, за всяка следваща се начислява 5 лева еднократна такса за издаване.

за Mastercard Debit, FIB имат отделна, и малко по-различна по условия политика:

Месечна такса "Поддръжка на карта" от 1 лев, отделно от таксата по картова сметка, която също е 1 лев в момента, заради "привилегията" с такава карта да се тегли без такса от банкомати на всички банки в България.

Така например, ако имате една сметка, и към нея закачени 1 Visa Electron, 3 Maestro, и 2 Mastercard Debit, ще плащате 1 лев водене на картова сметка (общо за всички), + 2x1 лв. за всяка MC Debit, на месец. Ако няма МС дебитни, само 1 лев, ако ще и 10 карти да са към сметката.

И едно допълнение за my.diners - от утре щели да допълнят с нови функции, помагащи и улесняващи ползването на продукта, като например крайният срок за погасяване на текущите задължения, оправяне на някои бъгове, и други дребни неща. Информация от преди малко от една служителка на банката.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Кредитния лимит може да се променя и след издаването на картата.

По подразбиране е 400 лева дневно за кеш в България.

За плащане към търговец в чужбина е 800 лева.

За плащане към търговец в България е 3000 лева.

Та всеки билет до 408 евро ще мине, ,но по-скъп не.

Разбрах лимитите по-трудния начин , но пък ме спасиха от импулсивна покупка ;)

post-140-0-56372400-1456850758_thumb.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Снощи купих 14 билета до Дъблин, съответно тея 800 лева... за никъде. Звъня им, викат заповядайте и до 3 дни ще стане. Казах, че съм в чужбина и изведнъж... о, чудо, можело и да не съм им пред очите, пратих свободен текст, че съм съгласен да ми го увеличат, упоменах на коя карта, както и сканиране на личната ми карта и след има, няма 30тина минути и 2 разговора по телефона (помолих да не чакам 3 дни и... о,чудо, можело и веднага) вече имам ниво F. Та... казвайте, че сте в чужбина, явно работи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Вчера ги разпитвах за новите им такси и тарифи на място, казаха че не са от 1 Март, а влизат в сила от 8 Април и до тогава си важат старите тарифи. Който не си е изкарал по няколко Маестро да действа, после става по 5 лв изкарването на допълнителна карта и както беше писано и тук, месечната такса за сметка от 50 ст на 1 лв. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вчера ги разпитвах за новите им такси и тарифи на място, казаха че не са от 1 Март, а влизат в сила от 8 Април и до тогава си важат старите тарифи. Който не си е изкарал по няколко Маестро да действа, после става по 5 лв изкарването на допълнителна карта и както беше писано и тук, месечната такса за сметка от 50 ст на 1 лв. 

Това коя банка?

Връзка към коментар

Хахаха що пък на социално слаби ?

В ПИБ е 5 лв.

Оказа се, че ЦКБ издават и на "обикновени" хора, но само от "вдъхновяващите карти" от серията Emotion с "красиви дизайни, които отговарят на твоите мечти и емоции". :)

https://www.ccb-emotion.bg/

Но не е безплатна, а с такса за издаване 3 лв. Ето защо:)

Избрах си този "магелански" дизайн със снимка, както разбрах от служителката, на някакво езеро, но кое...?

post-735-0-90852900-1457032032.png

Къде е това езеро, дали може някой да предположи? ;)

Редактирано от rik4o
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.