Боян Димитров Публикувано: 3 март, 2016 Публикувано: 3 март, 2016 (редактирано) Със следващите снимки ще споделя моя опит за една от най-горещите дестинации в България - Дубай. При мене Дубай се получи случайно. Винаги съм споделял , че няма как да ми хареса,,, Но детето пораства, билетите са евтини и човек може да разчита на малко слънце посред зима. И така , с идеята за лятна ваканция, 75% от семейството се намерихме в Дубай. Малкото дете , още е много малко. Ден 1. Пристигането се указа един от най-гадните ми дни изобщо зад граница. В ОАЕ има някакво глупаво изискване за интернационален шофьорски лиценз. НТо най-вече касае застрахователните компании, които не искат да дават коли на хора, които не го притежават. Това се случи и с моята кола. Видях я , ама през крив макарон. На кратко: такси до метрото с някакви други българи (благодаря, че рязасниха доста за този вид транспорт, нещо което аз пренебрегвах в България). После метро и за късмет хотела се указа близко до метро станцията. След цяла вечер четене , реших, че без кола няма да минем и въпреки че на летищетото ме наплашиха, 7000 лв глоба за каране без лиценз, от това което научих в интернет реших, че ще рискувам и ще търсим кола. Съвсем накратко този лиценз служи за удостоверяване на шофьорската книжка и за нейния превод. Моята е от новите , преведена, а кой ще удостовери, че лиценза ми, ако го имах, е истински? Стори ми се голяма простотия и от форумите на българи в Дубай получих потвърждение, че нашите шофьорски книжки са валидни http://bulgariansinuae.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?13282 Ден 2 Намерих кола. Блокираха ми 500 лв в случай на катастрофа щяха да си ги вземат безвъзвратно. Но фейр дийл. Колата - най-бейсик королата на света. Без централно, със стъкла които се навиват, ама на кой му пука, имаме кола и сме обратно в играта. За хората, които искат да ходят в Дубай без кола , ами може, ама нито е удобно, нито е по-евтино... Направих и разместване в програмата, защото почти не спах в четене. Така че вместо Абу Даби, реших да направим един лек ден колкото за разузнаване. Umm Suqeim beach. Лесно се стига с кола. 1 лев за 4 часа паркинг точно на плажа. Тъй като се понапекохме бързо, решихме да съчетаем с марината. Доста бетон са изляли, като цяло приятно, но нищо особено. Малко по-хубав Люлин, главно заради канала Ден 3 At the top За първи път отивам да гледам небостъргачи и нямаше как да пропуснем най-високия за момента. Аз не съм впечатлен, но детето за втори пореден ден, има най-хубавия си ден в живота. Докрая това се повтаряше всеки ден, а това е важното за мене. За дете на 6 години, Дубай е магнетично преживяване. Kite beach Малко тен да хванем Изкуствен плаж, като всичко в Дубай Burj Khalifa Дубай от върха На кулата не може да се мине и без малко фонтани Ден 4 Оман. Най-хубавият ден в програмата според мене. Не само заради гмуркането, заради което се указахме в Оман, просто Оман е истински, с истински хора. Въпреки че бяхме много малко там, някой ден определено имам желание да се върна и да направя обиколка. Плаж Golden tulip Diving Ден 5 Другата част от семейството също трябваше да запише морско приключение. Затова имаше Дубай делфинариум. По принцип се разграничавам от този вид развлечения, но си беше мечта на жената и накрая Shallow water interaction Завършихме деня на Ал Мамзар 5 с хубави гледки към Шаржа Ден 6 Ал Мамзар сутринта и пустино сафари. Резервирах от реномирана фирма North Tour. Не че беше лошо, ама никакво персонално докосване. Всичките неща си ги имаше с качество добре. С опита сега бих взел най-евтината оферта. Сафари, и малко трафик Ден 7 Абу Даби Хареса ми повече от Дубай, поне на мене. По-спокоен е, въпреки че ме гони някаква калифска милиция, защото снимах някаква сграда, ама нито милиционера беше с униформа, нито имаше знак за забранено снимането. Плаж Джамийка... много е красива, майтапа настрана И императора Абе красива е Ден 8 Без кола се концентрирахме в близки обекти. Така се озовахме на Gold and Spice souks. В заключение, ще кажа, че ОАЕ е приятна дестинация. Не е точно за почивка, защото е твърде натоварена: и като движение, и като ниво на шума, но е впечатлителна по свой си неуникален начин. В предвид евтините билети е добър начин да се избяга от несъстоялата се зима. Редактирано 11 април, 2016 от Пожето Премахната реплика, нарушаваща правилата. 14
БраниB Публикувано: 10 април, 2016 Публикувано: 10 април, 2016 Ние бяхме в Дубай за 1 ден и нещо не ме впечатли. Просто нямахме време да предприемем нещо различно освен самия Дубай. Да не говорим, че и дъжд валя. Един сервитьор каза, че имаме голям късмет, въпрос на гледана точка. Къде ядохте? Как беше самото каране на кола? Питам за яденето, защото цените малко ме изненадаха. Както и разстоянията . Може ли да препоръчаш разни места, където са повече местни хора?
Боян Димитров Публикувано: 9 май, 2016 Автор Публикувано: 9 май, 2016 (редактирано) Аз горе долу каквото видяхме съм го споделил. Не казвам, че по своему Дубай не е впечатлителен. Според мене има какво да се види, ако човек харесва такива неща. Много хора смятат, че ако отидеш в САЩ, трябва непременно да видиш Ню Йорк. Аз ако тръгна за САЩ, ще си намеря 1001 причини да не посетя не само Ню Йорк, ами нито един от големите им градове. За сметка на това, определено искам да отида там. Просто този помпозен градски пейзаж, не е точно за моя вкус. Ядохме доста различно. Понякога си купувахме готова храна от супермаркетите или плодове за закуски, ядохме и доста дюнери(шаварми тамошно), на всички екскурзии си имаше храна също, един път случихме едно рекламно събитие край делфинариума и имаше страхотно барбекю, на ресторант сядахме 3 пъти, ама като не можеш да изпиеш една бира, малко се губи смисъла. Иначе на ресторант обикновено си поръчвахме риба. Рибите ги бях запомнил, но мина време. Всички ресторанти бяха съвсем случайни в Дейра, където цените са доста поносими (един стабилен обяд за 3ма с риба за основно излиза към 100-150лв). Като видим, че има хора, сядаме. Много се чудехме за един китайски близо до нашия хотел. Изглеждаше доста по-различно от това, което е в бг, но не намерихме време. Карането на колата е доста лесно. Има много засилен трафик, но дисциплината е несрвнима с това, което е в бг. В пъти по-малко катастрофи видях, колкото бих видял за същото време по улиците на София. За места с местни, ами те по принцип са 10-12% местните, като махнеш жените, които основно си седят зачулени у дома, остават 5-6%. Всички са извънредно богати за моя стандарт, къде да се засека с тях. Най-много да им се препъна в торбите в някой мол. Ако искаш по-обикновени местни араби, ходи в Оман, там е много по-различно. Редактирано 9 май, 2016 от Боян Димитров 1
само Рени Публикувано: 3 октомври, 2016 Публикувано: 3 октомври, 2016 Със следващите снимки ще споделя моя опит за една от най-горещите дестинации в България - Дубай. При мене Дубай се получи случайно. Винаги съм споделял , че няма как да ми хареса,,, Но детето пораства, билетите са евтини и човек може да разчита на малко слънце посред зима. И така , с идеята за лятна ваканция, 75% от семейството се намерихме в Дубай. Малкото дете , още е много малко.... В заключение, ще кажа, че ОАЕ е приятна дестинация. Не е точно за почивка, защото е твърде натоварена: и като движение, и като ниво на шума, но е впечатлителна по свой си неуникален начин. В предвид евтините билети е добър начин да се избяга от несъстоялата се зима. Здравейте, бих искала да попитам има ли визи и такси до Оман? Виждам, че подводния живот е разнообразен и красив, но но само с гмуркане ли се вижда или може и с маска и шнорхел? Предстои ни пътуване в началото на ноември, благодаря
Боян Димитров Публикувано: 5 октомври, 2016 Автор Публикувано: 5 октомври, 2016 За визите зависи, в коя част на Оман влизаш. Тази, която е на север е безвизова, другата е с визи, но се вземат на границата. В тази не север пак се попълват някакви листи. На нас ни ги направи дайвинг компанията, като им изпратих сканирани паспорти. Кола под наем , доколкото разбрах е трудно да се вкара. Нашата я оставихме на границата и те дойдоха да ни вземат. За шнорхелинг не знам, може да има места, но това, на което ходих е на час и нещо с доста бърза лодка и си е сериозно гмуркане със сертификат. Доколкото се сещам има една скала в Диба ОАЕ, която май се стига от брега, но не залагам на това. Това, което мога да те посъветвам и горещо да препоръчам е, да си направите екскурзия от Дубай. Най-вероятно може да се купи от някой от сайт-овете за групово позаруване. С автобус ви вкарват в Оман до едно градче и от там цял ден с корабче. Крайбрежието, особено на тази екскурзия е доста назъбено (фиордно), само без растителността и водопадите на Норвегия. Казват, че има и много делфини, ако представляват интерес. Предполагам, че всичките затруднения по влизането в Дубай , ще ги поеме тур оператора, който си изберете. Втори вариант е да отидете до Диба ОАЕ, ако така и така сте взели кола под наем. Там има един страхотен хотел, с хубав широк спокоен плаж. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега