cck Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 По повод разговор на магеланската среща за кометите, ето на какво попаднах: "Кометите вече летят между Бургас, Несебър, Созопол и ВарнаНа 15 юни бе откри сезон 2013 за превоз на пътници с кораби на подводни криле тип „Комети” между основните черноморски градове и курорти в България. Тази година маршрутите включват и Бургас. Кометите ще тръгват от 7-мо корабно място на „Пристанище Бургас”, където е осигурен и отделен коридор за туристите, които ще използват кометите. Корабното място и прилежащата зона ще бъдат обособени само за пасажери и кометите, които акостират на пристанището.За миналия сезон има превозени около 7699 пътника(в Несебър), като се очаква пасажерският поток да нарастне многократно през тази година. Дестинациите включват: Несебър-Созопол, Несебър-Бургас и Несебър-Варна. Предвижда се в бъдеще да се закупи още една комета. Ценоразписа и подробните маршрути на кометите са публикувани в ел. сайт: www.fastferry.bg, както и в сайтовете на Община Бургас и Пристанище Бургас ЕАД." 3 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 Цената Варна - Бургас по-скъпа от полет по същата дестинация. Явно крилата на старите руски комети са с много голямо челно съпротивление или свойствата на водата са се променили. 1 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 Нещо чух, че цената е от порядъка на 80 лв. Крейзи пипъл ... Връзка към коментар
Тони Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 (редактирано) Е какво да чуваш, човекът е дал линк, цените са вътре. Не съм се возила на такова от дете, но верно 80 лева си е много. Евентуално да се пробва за разходка на по-къса отсечка, но като вариант за обикновен транспорт с тези цени не става. Редактирано 20 юни, 2013 от Тони Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 (редактирано) Ами сега сметнах набързо Бургас-Созопол отиване и връщане за 1 възрастен и 2 деца - 96 левчета Ако и жената реши да ни досажда, става 136 :D Както и да го погледнеш, доста си е за такава съмнителна атракция. Редактирано 20 юни, 2013 от Hayasko Връзка към коментар
georgiev Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 Текстът е написан на средношколско ниво: "превозени около 7699 пътника" Така като гледам май са точно 7699 пътника. Около 7700 са. 5 Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 Текстът е написан на средношколско ниво: "превозени около 7699 пътника" Така като гледам май са точно 7699 пътника. Около 7700 са. Може някои от пътниците да не са превозени целите, затова да са около 2 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 (редактирано) и водни превозни средства тип "КОРАБИ" Редактирано 20 юни, 2013 от Hollywood Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 И аз ги виждам повече като ефектен, а не ефективен транспорт между градовете. Да го пробваш веднъж за тръпката и така. На мен по подразбиране ми се отваря страницата на английски, може би защото засича, че ip-то ми е от чужбина, но ако при всички е така, то и таргет групата си личи... Със всичко това изписано, не бих имал против да ги пробвам веднъж 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 20 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 То май точно за това и са предвидени - разходка, като си в Созопол да отскочиш до Несебър примерно. Между другото видях че има и модерна нотка - WiFi. Това в руските в Санкт Петербург го нямаше. 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 Не ме питайте откъде знам, но само ще ви посъветвам да си купувате билет на място, а не онлайн.. някой ден на друга магеланска среща ще ви споделя защо, ако още държите да знаете Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 С риск да прозвуча тъпо: Какво е това??? Изглежда яко. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 Е то това си е за туристите ... пак е скъпо , но едва ли българите са хората в които предприемачите се целят. Връзка към коментар
akair Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 (редактирано) Тип кораб. На английски се нарича hidrofoil boat: http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrofoil Според мен не е толкова скъпо - щом за глупост като разходката с лодка из амстердамските канали някой би дал 10 евро, защо да не даде 5 евро за еднопосочен билет между 2 курорта Редактирано 20 юни, 2013 от akair Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 С риск да прозвуча тъпо: Какво е това??? Изглежда яко. А иначе не си запознат, защото беше популярно по комунистическо време, мисля ги спряха малко след промените. Спомням си че съм ги гледал завистливо в пристанището, но мисля че нашите не са ме возили...от там и тоя мерак може да ги пробвам сега 1 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 20 юни, 2013 Сподели Публикувано: 20 юни, 2013 С риск да прозвуча тъпо: Какво е това??? Изглежда яко. Спомен с голяма сантиментална стойност от детските години на едно по-старо от твоето поколение Още помня едно такова пътуване цялото семейство от Мичурин (сега Царево) до Варна. Имаше силно вълнение, и голяма част от пътниците почти не излязоха от санитарните помещения. Но за късмет капитанът се оказа познат на баща ми, и повечето време седях до него отпред на високото, и гледах захласнат как кометата подскача и пори вълните с нос Който обикновено е вдигнат над водата, но при по-голямо вълнение, вълните се разбиват в него - неописуема радост за едно дете. На връщане морето беше като стъкло, и тогава успях да се насладя на цялата мощ и бързина на двигателите. Незабравимо преживяване! Цената тогава, доколкото помня, беше или колкото, или малко по-ниска от тази на автобус по същия маршрут. Или поне така твърдеше баща ми за пред майка ми. 3 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Е какво да чуваш, човекът е дал линк, цените са вътре. Не съм се возила на такова от дете, но верно 80 лева си е много. Евентуално да се пробва за разходка на по-къса отсечка, но като вариант за обикновен транспорт с тези цени не става. Не съм отваряла линка. Връзка към коментар
гост Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Не съм отваряла линка. E да де, не е зле и да четеш, освен да пишеш, за да става диалог. 1 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 E да де, не е зле и да четеш, освен да пишеш, за да става диалог. Чета, чета, не се тревожи. Каквото трябва и сметна за необходимо. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Веднъж съм се возила като дете на някаква екскурзия, но нямам чак толкова ярък спомен. Само че дали не беше до някакъв остров да ни водиха? Съвсем съм забравила. Връзка към коментар
Мюнхаузен Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Кометите бяха само между пристанищата Бургас,Варна,Царево,Созопол.До острова Св.Анастасия(едно време Болшевик) ходеха корабчета.Иначе за цените 80евра за гондола във Венеция не са ли много,ама...Все пак е за удоволствие и тръпка,по-скоро отколкото за транспорт между две пристанища. 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 (редактирано) Да, мерси, точно до Болшевик са ни водили, бягаше ми името. Ама съм почти сигурна, че беше с комета...Дали пък не бъркам? Иначе имаше комета на язовир Овчарица. Редактирано 21 юни, 2013 от Тони Връзка към коментар
Мюнхаузен Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 На Болшевик по онова време просто нямаше къде да се върже,пък и сега.Имаше един къс кей и толкоз.Разстоянието също е близко от Бургас и докато излезе от пристанището и се "изправи"на крилете ще подмине острова. :D 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Имам много хубави спомени от тези комети, но сегашните цени са просто абсурдни... 1 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 9 август, 2013 Сподели Публикувано: 9 август, 2013 (редактирано) Плавайте, че не останаха Спряха „Кометата” за Варна и Бургас http://burgas.dir.bg/news.php?id=14670870&nt=9 Редактирано 9 август, 2013 от Hollywood Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега