Прескочи до съдържание

Безплатно теглене на кеш с дебитна карта на Уникредит

Препоръчани мнения

Публикувано:

Доста пъти е ставало дума, че с дебитна карта на Уникредит може да се тегли безплатно кеш от банкоматите на Уникредит в 22 държави, но ето и пълният списък на тези държави:

Austria, Azerbaijan, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, the Czech Republic, Estonia, Germany, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Poland, Romania, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Turkey and Ukraine.

Тук може да видите и имената на различните дъщерни банки в отделните държави цък

Курсовете по които обменя парите банканката също са доста коректни :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Я да попитам, на мен тук ми дадоха карта, която дърпа из цял свят безплатно... Проверил съм го, курсът им също не е крайно набутващ и е много по-добре от калните change бюра, но няма ли такова нещо и в България? Аз имам черната мастър дебит на ПИБ, но тя само плаща безплатно (така беше преди, сега не съм сигурен), но при теглене е мноого скъпо.

Публикувано:

50-те стотинки на транзакция при плащане с карта хич не са коректни обаче :)

Не знам за какви 50 стотинки говориш, но плащането с Виза класик, която я приемат и като кредитна карта във всички търговски обекти в страната и чужбина и тегленето на кеш от банкомати на групата е без такса!

http://www.unicreditbulbank.bg/weblayout/groups/bulbankwebsite/documents/bbproductdocument/bg_visaclassic_page.pdf

Публикувано: (редактирано)

Я да попитам, на мен тук ми дадоха карта, която дърпа из цял свят безплатно... Проверил съм го, курсът им също не е крайно набутващ и е много по-добре от калните change бюра, но няма ли такова нещо и в България? Аз имам черната мастър дебит на ПИБ, но тя само плаща безплатно (така беше преди, сега не съм сигурен), но при теглене е мноого скъпо.

Няма такава карта в България, за съжаление. Но нищо чудно Number26 да започнат да оперират и там. Аз успях да си извадя карта от тях с Българският си паспорт, обаче за сега им трябва адрес в Германия или някоя от другите страни, в които оперират, на който да изпратят физически картата. Иначе е много гот, да си виждаш транзакциите още, докато банкомата не е успял да изплюе парите. :)

П.С. Интересно как страната с една от най-скапаните банкови системи успява да извади толкова високотехнологична банка, а ние, дето имаме доста добро банкиране в БГ, не сме се сетили да го направим първи. А не е като да е много сложно да се направи нещо подобно и в България.

Редактирано от Djgeorgie
  • Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Ставаше дума за плащане на ПОС, а не теглене от банкомат. На сестра ми, която е на Еразъм, от ПУ я задължиха да си извади карта от Уникредит, което за мен е скандално. Не зная дали за всяко плащане и дърпат такса, тя плаща всичко с нея, от автобусно билетче до наема си онлайн (за да не тегли, понеже е скъпо, а във Франция няма УниКредит). Ще питам дали с нейната карта има такса, тя има Виза и Мастъркард издадени на една и съща сметка. 

Няма ли как да се спре скандалната практика в България институциите или работодателите да те задължават къде да си довериш парите? Няма ли свобода на избор на банка? Ако някой друг се е сблъсквал с такъв казус, моля споделете. Апък аз ще я разпитам за таксите за плащане на ПОС в чужбина, които за мен са друг скандал, нечуван и невиждан никъде по цивилизования свят.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 2
Публикувано:

Тя може спокойно да си ползва друга карта, да прехвърля парите с transferwise и да си ползва каквато иска карта, след Еразмус-а да си закрие при Уникредит и тва е. Аз така направих :D

Георги Матеев
Публикувано:

Няма ли как да се спре скандалната практика в България институциите или работодателите да те задължават къде да си довериш парите? Няма ли свобода на избор на банка? Ако някой друг се е сблъсквал с такъв казус, моля споделете.

Наскоро приятел започна нова работа в държавна институция. Почти го задължиха да си открие разплащателна сметка в ДСК (която е доста неизгодна като такси) за да му превеждат там заплатата. Подшушнах му какво да каже, той вдигна лек скандал и накрая все пак си откри сметка в друга банка, която няма месечна такса за поддръжка. Можело значи, ама защо трябва да става по трудния начин? Повечето хора не биха се осмелили да спорят и ще направят каквото им каже работодателя. Адски тъпа практика наистина.

• Харесвам 7
Георги Матеев
Публикувано:

Тексим Банк - http://www.teximbank.bg/all/spestoven-vlog

Това е безсрочен влог със статут на разплащателна сметка. Отгоре на всичко дава и 1% годишна лихва, което е приятен бонус. Сметката няма никакви месечни/годишни такси за поддръжка и се открива безплатно. Закрива се пак без такса, при условие че е минала поне година от откриването - иначе закриването струва 2 лв. Сума до 3000 лв. се внася или тегли в брой на каса без никаква такса. Като за капак към тази сметка може да се извади напълно безплатно - пак без никакви месечни/годишни такси или за плащане на ПОС - Mastercard Debit карта (може и повече от една), която както знаете е доста полезна при някои от сайтовете с отстъпки.

Не съм срещал еквивалент на българския пазар.

Ползвам такава сметка от 18 месеца с 2 карти към нея и съм много доволен. Това удоволствие не само, че не ми е струвало нито 1 стотинка досега, а дори обратното - получавал съм пари от лихва. Отделно, че и електронното банкиране на Тексим е с много приятен интерфейс, макар че работи само с личен електронен подпис.

Аз лично НЕИСТОВО ненавиждам да плащам каквито и да е такси на кожодерските банки и гледам да ги избягвам по всеки възможен начин.

Между другото кредитните им карти също са с доста добри условия, ако искате разгледайте. Единственият минус е, че нямат кешбек, но не всеки държи на това.

Ако някой модератор сметне за нужно може да отцепи мнението в отделна тема, че не му е тук мястото, а и може би информацията за тази сметка ще е полезна за повече хора.

• Харесвам 5
Публикувано:

Повечето хора не биха се осмелили да спорят и ще направят каквото им каже работодателя. Адски тъпа практика наистина.

Дори и при подобни случаи има сравнително просто решение. Отива се в обслужващата банка и се попълва съответното искане за директен дебит по предпочитана сметка в друга банка. Така заплатата в крайна сметка постъпва в "правилната" сметка, макар и с един ден закъснение... ;)

Публикувано:

Maлко офтопик стана.

Моят опит за работодателите е, че препоръчват банка, а не задължават, пука им на тях. А защо препоръчват, от тяхна гледна точка(на който прави пейрола), така не получават въпроси от рода на защо на X му е дошла заплатата, а моята не е, че има много нетърпеливци. :P

И друго, жена ми има служебна кредитна карта от Уникредит, там вече няма право на избор, обаче и покриват вскички такси от фирмата, което пак е идиотско по свой си начин, но пиша за да видите какви различни случаи има...

Публикувано:

Препоръчват, защото банките дават преференциални условия на дружества, които превеждат заплатите на служителите си в открити сметки в същата банка. Нали се сещаш, че по този начин банките печелят освен корпоративен още и N на брой физически лица-клиенти... ;)

Публикувано:

И мен няколко години ме задължаваха да ползвам Уникредит за заплата, като ефект я намразих тая банка тотално.

Публикувано:

Не знам за какви 50 стотинки говориш, но плащането с Виза класик, която я приемат и като кредитна карта във всички търговски обекти в страната и чужбина и тегленето на кеш от банкомати на групата е без такса!

http://www.unicreditbulbank.bg/weblayout/groups/bulbankwebsite/documents/bbproductdocument/bg_visaclassic_page.pdf

Явно е имало промяна в условията и таксата е само за кредитни карти. Не си спомням дали и преди е важала за дебитните де, но 50 стотинки на транзакция за кредитна карта си е доста солено. 

Публикувано:

Явно е имало промяна в условията и таксата е само за кредитни карти. Не си спомням дали и преди е важала за дебитните де, но 50 стотинки на транзакция за кредитна карта си е доста солено. 

За дебитни карти според мен никога не е имало такава такава такса. Виза класик освен това я приемат навсякъде и като кредитна карта, въпреки че е дебитна. Ако реално не ти трябва кредита на кредитната карта, това е идеалната карта за пътуване.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам и дебитна и кредитна Виза на Уникредит. Често си пазарувам от най-различни интернет сайтове. За дебитната карта нямам такса за транзакциите, но за кредитната изведнъж, преди две години, започнаха да ми вземат по 50 стотинки за всяко плащане, което си е доста.

С карта на банка ДСК може да теглите пари от банкомати на OTP без такса. Те имат клонове в Унгария, Сърбия, Хърватска, Русия, Украйна, Словакия, Румъния, Босна и Херцеговина. В Унгария курсът при теглене от банкомат там ни беше с 0,05-0,06 лева по-изгоден, отколкото ако си бяхме купили валута от тук. 

С Уникредит и OTP изчерпват ли ни се възможностите за теглене от банкомати без такса в чужбина? 

KBC имат представителства в Белгия, Чехия, Словакия, Унгария и Ирландия, но май са им по-дървени условията. Не съм била техен клиент, но в Чехия едно от момчета в компанията беше със сметка при тях и не излизаше в много добро настроение след сутрешното посещение на местното банково представителство, та от там си вадя изводи.

Публикувано:

Няма такава карта в България, за съжаление. Но нищо чудно Number26 да започнат да оперират и там. Аз успях да си извадя карта от тях с Българският си паспорт, обаче за сега им трябва адрес в Германия или някоя от другите страни, в които оперират, на който да изпратят физически картата. Иначе е много гот, да си виждаш транзакциите още, докато банкомата не е успял да изплюе парите. :)

П.С. Интересно как страната с една от най-скапаните банкови системи успява да извади толкова високотехнологична банка, а ние, дето имаме доста добро банкиране в БГ, не сме се сетили да го направим първи. А не е като да е много сложно да се направи нещо подобно и в България.

Закачка : последният ъпдейт на апа на number26 включва/предлага  поддръжка на преводи в 9 вида валути през ...transferwise.com ;)

• Харесвам 1
Публикувано:

Закачка : последният ъпдейт на апа на number26 включва/предлага  поддръжка на преводи в 9 вида валути през ...transferwise.com ;)

Да и аз го видях това. Май Transferwise се готвят да схрускат Number26 за закуска, но да видим-. :) В Германия много хора не ги харесват, защото техните сметки не поддържат един куп местни разплащателни средства като Sofort banking, някои видове разплащания по Интернет и най-важното, не поддържат регистрация в местната кредитна компания Schufa, т.е. който си открие сметка при тях, не получава автоматично обновяване на кредитният си рейтинг, независимо колко време има сметката, та ще видим какво ще стане с тях. :)

Публикувано:

Няма ли как да се спре скандалната практика в България институциите или работодателите да те задължават къде да си довериш парите? Няма ли свобода на избор на банка? Ако някой друг се е сблъсквал с такъв казус, моля споделете. 

Това е само един от множеството методи, с които български работодатели извиват ръцете на служителите си. И това е нищо в сравнение с анексите към трудовите договори, вменяващи нови задължения или намаляване на заплатата. И предвид икономическата обстановка хората търпят. 

Още по-порочна е практиката при кандадатстване за кредит да се носи служебна бележка за доходите от работодателя. Така той вече знае на кой служител може да извива ръцете. А има куп други начини за доказване на доход...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.