Spqr Публикувано: 12 март, 2016 Сподели Публикувано: 12 март, 2016 (редактирано) С полетите до Пиза Тоскана ще стане още по-посещавана. Така че нека да има отделна тема за бързи и кратки въпроси. В магеланския пътеводител може да видите линкове за други теми, посветени на Тоскана. Редактирано 12 март, 2016 от Spqr Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 15 април, 2016 Сподели Публикувано: 15 април, 2016 Моля, ако някой е отсядал във вила или подобно в Тоскана, да сподели. Целта е релакс с много малко обиколки. Една седмица в началото на юли за двама. Благодаря! Връзка към коментар
palia4i Публикувано: 16 април, 2016 Сподели Публикувано: 16 април, 2016 Моля, ако някой е отсядал във вила или подобно в Тоскана, да сподели. Целта е релакс с много малко обиколки. Една седмица в началото на юли за двама. Благодаря! Аз резервирах за октомврийското пътуване миналата година на мои приятели - 4 бр. такава тосканска вила, някъде м/у Греве - Панцано беше, и те имаха същите изисквания, върнаха се много доволни - бяха отишли само до Сан Джиминяно и до Флоренция, през останалото време са почивали, и много задълбочено изучвали и опознавали кулинарните и винени достойнства на Тоскана Мисля че ще ви се получи и на вас. 2 Връзка към коментар
antea Публикувано: 22 юни, 2016 Сподели Публикувано: 22 юни, 2016 (редактирано) Здравейте спонтанно и ние си взехме билети за Пиза за седмица в края на август - понеделнишките полети; за момента приблизителният ни план включва да наемем кола от летището, да спим първите 4 нощи близо до Лука (има варианти в airbnb), като в отделните дни да обиколим наоколо - един ден с корабче до Чинкуе Тере, един ден до Сиена и Волтера, чудим се за един ден на плаж във Виареджо, и четвъртия примерно да отделим за самата Пиза и Лука Доста се наплаших като прочетох за шофирането, паркирането и забранените трафик зони из Флоренция, така че там предпочитаме да сме без кола, като вариантите са или там да върнем рент-а-кар, или при връщането на колата в Пиза, да си вземем влака за Флоренция, и да останем там 3 нощувки - петък, събота, неделя, в понеделник обратно влака за Пиза и полета обратно... като тук имаме известно колебание, защото като цяло сме по-ориентирани в предпочитанията си за малки градчета, с типична атмосфера, площадчета, тесни улички, увиснало пране, кресливи рагаци, две маси с карирана покривка ) от Ренесанс и изкуство не разбираме особено, а доколкото схванах именно там е очарованието на този град - ако не планираме посещения из галерии и музеи, а само просто волни обиколки с туристически бусове, тези два дни и половина там много или малко ще са ни? Или ако се изразя по друг начин - страх ме е да не усетим повърхностно единствено атмосферата на по-голям град тип Милано (който не харесваме изобщо) и да съжаляваме за отделеното време. Дали звучи смислено, тъй като за пръв път сама избирам маршрути и евентуално може би не съчетавам правилно градчетата? Подробно изчетох и всичко писано по темата за колите под наем, страшно полезна информация намерих тук, поздравления за всички, които, споделяйки опита си, помагат на другите; тъй като съм доста предпазлива, след прочетеното не бих се осмелила да караме там без застраховка за пълно зануляване на франшиза, което обаче прави колата реално поне два пъти по-скъпа спрямо офертите, които излизат при търсене; смятам да ползвам за резервация Argus Car Hire, след като огледах и останалите сайтове на големите посредници, защото само при този посредник в допълнителната информация на избраната кола излиза каква е дневната ставка на самата компания-наемодател на застраховка за нула самоучастие.... хич не ми харесват сумите, но параноята няма да ми позволи да минем без подобно доплащане. Някой ако може да сподели практично инфо за близките плажове край Пиза и Лука, подобни на Виареджо? Повечето са платени, но не откривам много точни цифри за таксите, които се събират, а като сме трима предпочитам предварително да планирам подобни разходи. Много благодаря предварително за всяко споделено мнение или насока Stryper, тези цени "Картата е 58 евра за 24 часа, а дневната карта за лодките е 122 евра." къде на сайта ги гледате, и какво включват, за петимата общо ли са? аз там виждам разписание и цени за корабчетата, и цената е 30 евро за дневен билет на човек - със слизане за по час на пет места? има и по-евтини следобедни билети Редактирано 22 юни, 2016 от antea Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 22 юни, 2016 Сподели Публикувано: 22 юни, 2016 Два дни и половина за разглеждане на Флоренция отвън изобщо не са малко, в това време принципно може да се посетят и 2-3 музея. Флоренция много лесно се разглежда пеша, няма нужда от транспорт. Ако много ви писне, може да отскочите до Сиена и Сан Джиминяно. Връзка към коментар
antea Публикувано: 22 юни, 2016 Сподели Публикувано: 22 юни, 2016 благодаря принципно Сан Джеминяно и Сиена сме ги планирали в два отделни дни, още докато сме локализирани край Лука, защото там ще сме с кола Връзка към коментар
palia4i Публикувано: 23 юни, 2016 Сподели Публикувано: 23 юни, 2016 Доста се наплаших като прочетох за шофирането, паркирането и забранените трафик зони из Флоренция, така че там предпочитаме да сме без кола, като вариантите са или там да върнем рент-а-кар, или при връщането на колата в Пиза, да си вземем влака за Флоренция, и да останем там 3 нощувки - петък, събота, неделя, в понеделник ......не разбрах кола за какво ви е тогава?! намерете си удобен платен паркинг във Флоренция и не му мислете, всеки паркинг срещу 1 евро на ден се "грижи" за колата ви-подава номера в полицията, за да влизате и излизате от ZTL без да ви глобяват Връзка към коментар
Mary Публикувано: 25 юни, 2016 Сподели Публикувано: 25 юни, 2016 ... Някой ако може да сподели практично инфо за близките плажове край Пиза и Лука, подобни на Виареджо? Повечето са платени, но не откривам много точни цифри за таксите, които се събират, а като сме трима предпочитам предварително да планирам подобни разходи. ... Плажове, които аз съм виждала: Lido di Camaiore, Forte dei Marmi, Marina di Massa, Marina di Carrara(този ми хареса по-малко, защото има пристанище наблизо), Monterosso al Mare(тук плажа не е съвсем пясъчен, но вътре във водата си е пясък). Във Viareggio, плажа в частта от ТУК до Порта не е хубава, защото водата не е чиста. Цената на чадър + 2 стола е около 15 евро, а чадър + 2 шезлонга е около 20-25 евро на ден. Това са цени на плажа във Viareggio. Обикновено тези, които отсядат на хотел там, се ползват с намаление на някой от плажовете. Самия огромен плаж е разделен на сектори(баньо им казват италианците), които се поддържат от различни форми/хора. На всяко баньо има спасител, място за преобличане, душове, обикновено има кафене/ресторант и някакво игрище. Виждах и хора да си лежат на кърпите на плажа и никой да не ги притеснява, но не мога да кажа дали това е практика или изключение. 1 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 25 юни, 2016 Сподели Публикувано: 25 юни, 2016 Моля, ако някой е отсядал във вила или подобно в Тоскана, да сподели. Целта е релакс с много малко обиколки. Една седмица в началото на юли за двама. Благодаря! https://www.airbnb.com/rooms/6776743?euid=bd8e8ec4-f330-dd4d-18b5-2a23d0c384c8 От тази съм много доволна. 2 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 25 юни, 2016 Сподели Публикувано: 25 юни, 2016 Цените, които записах са за 2-ма възрастни и 3 деца, като най-големия се води за възрастен. Семейната карта за Cinque Terre включва само 2 деца. Все още не мога да преценя дали да сме само с Cinque Terre карта или да включим и лодките. Планирам да минем пеша от Монтероссо до Вернаца и затова трябва да вземем Cinque Terre картата. Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 22 август, 2016 Сподели Публикувано: 22 август, 2016 Трябва ми идея за един от дните ни в Тоскана. Накратко- кацаме вечерта и спим в Пиза, на сутринта взимаме кола и тръгваме в посока Сиена и Сан Джиминяно. Не мога да реша къде да спим, като на следващата 3 - та вечер спим във Флоренция и искам да минем по SR222. Разходката е лежерна, без цели за посещение на обекти. Били сме на всички места. Ще съм благодарна за всяка помощ! Връзка към коментар
temporary Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 А аз да питам за безплатната неделя и Пиза - дали ще успеем да разгледаме кулата без пари? Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 Не, няма безплатно качване на кулата единственият обект в Пиза, който е безплатен в първата неделя е MUSEO NAZIONALE DI SAN MATTEO 1 Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 5 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2017 Здравейте, предстоят ни няколко почивни дни около 27-30 Октомври и сме пред дилема дали да отидем към Неапол или да посетим региона на Тоскана. Може ли някой, който е посещавал Тоскана в края на Октомври да сподели опит относно времето и впечатления относно пейзажа. Това, което ме притеснява е, че времето може да е неприятно (студено, дъждовно) и че пейзажа може да е леко по-зимен и сив. Не ми се иска да си развалям първите впечатления от Тоскана и да рискувам с лошо време, така че, ако кажете, че този период не е много подходящ за Тоскана, то ще се насочим към слънчев Неапол :). Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 5 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2017 Били сме в Неапол последна седмица на Октомври и 4 от 7 дни валя и то доста, в Тоскана съм бил в средата на октомври и беше пролет.. 1 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 5 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2017 Знаеш как е с времето, никой не може да каже със сигурност. Аз съм била точно края на октомври, началото на ноември и нямахме нито един лош ден (от 10). Топла, слънчева златна есен. 1 Връзка към коментар
Romana Публикувано: 5 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2017 Била съм в Тоскана миналата година в края на ноември, случихме меко и сухо време. Не ми е направило впечатление да е било сиво, някои дървета имаха листа все още, макар и пожълтели. 1 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 6 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2017 Тази година в края на януари на Чинкуе Тере бях по къс ръкав.В Пиза и Флоренция с анорак.Сан Джиминяно преваля леко.В рим по едно време пак се разхождах по къс ръкав.В Сан Марино си имаше и сняг.Та общо взето е трудно да се каже.Ако не ви е дълъг престоя вижте прогнозата за времето преди да тръгнете.Краткосрочните прогнози ги познават общо взето. 3 Връзка към коментар
Deska Публикувано: 18 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2018 (редактирано) Здравейте, магеланци! Пътуваме в края на февруари за Флоренция. имам следните въпроси: 1. Влаковете стрели - Фречи, променят ли цените, ако си купя билет на място.Купих в едната посока, но за обратно не съм сигурна за часа. Засега цените са почти еднакви, но променят ли се с времето? 2. За забележителностите какъв е Вашия съвет, да си взема ли онлайн билети или опашките не са големи? Редактирано 18 февруари, 2018 от Deska Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 18 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2018 Променят се цените на Фречите и то доста, та си купете Предполагам, че няма да е лудница зимата, но за Уфици мисля, че си струва да се купят билети с час, въпреки че 2 пъти съм влизал в топ сезон с чакане около 2 часа без резервирани билети 1 Връзка към коментар
Deska Публикувано: 18 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2018 преди 20 минути , bad kid каза: Променят се цените на Фречите и то доста, та си купете Предполагам, че няма да е лудница зимата, но за Уфици мисля, че си струва да се купят билети с час, въпреки че 2 пъти съм влизал в топ сезон с чакане около 2 часа без резервирани билети Много благодаря! Връзка към коментар
Deska Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 Купуването на билет онлайн за комплекса на Пиаца дел Дуомо осигурява ли ми вход без да чакам на опашка? Въпросът ми е породен от факта, че цената, която излиза е без допълнителна такса за онлайн резервация. Предварително благодаря! Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 Доколкото разбрах в Уфици са отворили нова зала с картини на Караваджо и опашките били големи, имай предвид 2 Връзка към коментар
Deska Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 Закупих онлайн билети за влак Фречи, кога и как се валидират? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 21 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2018 преди 19 минути , Deska каза: Закупих онлайн билети за влак Фречи, кога и как се валидират? Ако са за високоскоростните влакове, те не се валидират. Носиш си разпечатка за проверка на кода само. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега