Прескочи до съдържание

София - Анкъридж - София


Препоръчани мнения

София - Анкъридж в периода 3-8.06

тръгване от Анкъридж 1-4.10 с престой в Сан Франциско 3-5 нощувки и СФранциско - София

 

Ще пътува дъщеря ми, на студ. бригада. Предложението е за 1005 евро без отсечката Анкъридж - СФрациско /само за връщането/:

София - Амстердам - Минеаполис - Анкъридж

Сан Франциско - Амстердам - София

 

Смятате ли, че предложението е човешко?

Моля за идеи кога и в коя АК да търся изгоден билет Анкъридж - СФранциско /с багаж/?

И няколко тъпънарски въпроса, ама срам не срам...

Престой в Амстердам час и половина достатъчен ли е? Сутрешен полет, KLM, на един билет.

И какво се случва /не дай Боже/, ако закъснее първият полет?

 

Предварително благодаря за всякакви идеи и съвети. Нямам идея как се пътува до този континент, а така ме е стегнало отвсякъде, че не знам да се радвам ли, да се тръшкам ли... 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За цената нищо не мога да кажа, не мисля, че до Аляска е евтино, особено от България.

Час и половина е достатъчен, ако закъснее я прехвърлят на друг полет до крайната дестинация. Имам неприятни спомени от прехвърляне час и половина когато първия полет е на България Еър - планирайте да ви забравят багажа, та да си има топли дрехи за Аляска в нея, но би трябвало да ви възстановят някои необходими покупки.

И защо те е стегнало, дъщеря ти сигурно си умира от кеф  :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Билетите до Аляска са скъпи, аз като гледах преди време, единствено с натрупани мили по някоя програма имаше смисъл. 

 

Сан Франциско задължителен ли е, не става ли връзката да е през другаде, например Сиатъл?

 

Няма проблем с прекачването в Амстердам, предостатъчно са час и половина, а ако случайно го изпусне ще я пренасочат сигурно с други полети. Би трябвало да има и стабилна парична компенсация за забавянето :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

1000 евра до Анкъридж е много висока цифра. Обикновено 950 евра е до Феърбанкс, и то ласт минит. Странно ми е че фирмата предлага толкова високи цени. Към коя фирма се е записала тя? 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И от агенцията са казали, че час и половина е достатъчен, но на тях вяра нямам. Предпочитам да питам тук.  ;)

Пътят е дълъг, иска ми се всичко да е наред, но как да не ме стегне... Това е на мама детето, все пак...  :blush:

Аляска еърлайнс и Делта дали правят промоции или принципът е колкото по-рано, толкова по-евтино?

Сан Франциско не е задължителен, но е пожелателен, че имаме ятаци там  ;)


1000 евра до Анкъридж е много висока цифра. Обикновено 950 евра е до Феърбанкс, и то ласт минит. Странно ми е че фирмата предлага толкова високи цени. Към коя фирма се е записала тя? 

1000 евро е София-Анкъридж + Сан Франциско-София

Фирмата е Ориндж, но билетът за връщане е с отворена дата. Включен е и багаж. Ако не се купи от тях, дължи се глоба. Друг е въпросът дали пък не си заслужава да се плати тая глоба  :) Но това, което успях да видя /с нищожния си опит/ е все в тоя ценови диапазон.

Връзка към коментар

Глоба при незакупуване на билета от тях?!?  :O  :huh: Баси колко са се променили нещата от едно време. А ако се дължат и неустойки при горепосочените обстоятелства, дори и да се намери нещо по-евтино, то неустойките ще изядат разликата. При това положение е безмислено да се търси нещо по-евтино...за съжаление. 
Иначе само за протокола - отворените дати и багажа не са екстри при билети по студентските програми. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В периода 2005-2007 год бях на студентски бригади в Аляска с Ориндж. На връщане бяха отворени билети и много не им се занимаваше да търсят за датите, които искам, но след няколко скандал по телефона ми угодиха хаха. Не помня какви пари излизаше пътят,а и беше доста отдавна. Къде ще бачка в Аляска?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

При така изложени нещата, според мен цената е ОК. Билет с отворена дата до място като Аляска, с отиване в пиков сезон, връщане няколко месеца по-късно...такива обикновено не ги лови промоции. Може да се опитаме да поизпилим нещо, но дори без да отварям едва ли ще спестяването ще е повече от 200 евро, при загуба на отворената дата и наказателната такса...която между другото не съм сигурен до колко е легална, но това е друга тема. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Анкъридж, в сувенирен магазин Polar Bear Gifts. Втора работа тепърва ще търси.

ЩЕ купуваме сами билета Анкъридж - Сан Франциско и се чудя сега ли да е или да изчакаме...

Връзка към коментар
Евгени Димитров

По принцип вътрешни полети се купуват около 10-15 дни по-рано, даже и по-малко, но Аляска си е по-специфична и затова мисля колкото по-рано, толкова по-добре. Във вашия случай, вие знаете горе-долу датите, затова няма смисъл да чакате да наближи връщането на дИтето.. Цената на билета според мен е добра. Значи вие искате отделно да купите само Аляска-Сан Франциско еднопосочен, което на цена в момента е $254. Гледах полети двупосочни до СФ от София и оттам двупосочен до Аляска, излизат около 2350 ЛЕВА. Във вашия случай, вие ще платите 1000 евро и оттам 254 долара за еднопосочен, което е почти същото - 80 лева повече (грубо) Навремето си купувах билети от UsitColors, която с Ориндж са двете най-големи фирми за студентски бригади в България. Сравнявал съм цени на билети от тях и някакви други туристически фирма, ами вторите си товарят доста повече с надценка. Колкото за задължението да се купи билет от тях, това е малко смешно, ама те гледат като ти оправят документите за бригада, да минеш през тях и с билета. Обикновено товарят с малко, ама като минат 500 студента и ето ти една хубава сума, затова казват, че е задължително от тях. За Амстердам няма да повтарям другите магеланците. Няма се стягате за дИтето, действайте. Отива на красиво място, със заплащане повече от $ 7-8 на час, в Аляска доколко знам е $12/час и нагоре. Няма да забогатее, но като за студент ще си изкара една прилична сума пари (всичко зависи от нея) и ще види едно красиво място като природа. Абе, направо и завиждам. Колкото до изпускането на самолет, ако се случи, ще я качат на следващ полет, до Аляска ще се добере.

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев

Първоначално се стреснах от цифра над €1000 - особено като знам, че двупосочния ми билет София-Анкъридж-София за Май излезна €465.

 

След това обаче се поразрових и цените от Юни нататък скачат буквално двойно. Топ сезонът явно си казва тежката дума.

 

Според мен в такъв случай офертата на агенцията е напълно приемлива, още повече щом има отворено връщане + ще си спестите и глоба.

 

Иначе доколкото видях най-евтиния билет Анкъридж-Сан Франциско е €186 с Alaska Airlines и задължително прекачване в Сиатъл.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

ЩЕ купуваме сами билета Анкъридж - Сан Франциско и се чудя сега ли да е или да изчакаме...

 

Alaska Airlines понякога правят промоции (точно така взех по-евтин билета Сиатъл-Анкъридж-Сиатъл), но отстъпките са в порядъка на $50. В същото време вашия период е доста натоварен - тогава приключва сезона и всичко живо се изнася от Аляска - и има приличен шанс цената дори да скочи. Както винаги такова решение е малко руска рулетка и няма нищо 100%, но въпреки това бих те посъветвал да вземете билета отсега. Хем ще сте спокойни, хем така или иначе дори и цената да падне няма да е с чак толкова много, че да си заслужава дебненето и нервите.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря за споделеното от всички, поне съм спокойна, че подготовката върви нормално.

Георги Матеев, със затаен дъх ще следя актуални впечатления от "мястото на събитието" и от един незабравим Гергьвден  :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.