Прескочи до съдържание

Букурещ - Глазгоу, ОК ли е цената?


Препоръчани мнения

Моля за съвет.....юни месец ще пътуваме до Дънди с половинката ми.Датите са тръгване:16.06 с връщане на 26.06.2016.За сега съм се спряла на следното: от Варна до Букурещ с колата/оставяме я на паркинг за 11 дни/, от Букурещ до Глазгоу със самолет и после автобус до Дънди. 

След усилено четене и ровене, намерих билети през румбо за 105Е в момента/падат максимум до 95Е/ на човек. През Блу са по-скъпи, даже и с настоящата им промоция.

Та, въпроса ми е да чакам ли да падат цените или да купувам....новак съм и това ми е първото качване на самолет. :) За страха няма да говоря, обаче искам да се вместя в 700 лв максимум за всички разходи по пътуването, не смятам нощувки и храна. Там ме поемат :)

Добре ли съм разпределила маршрута или има и по-оптимални варианти? Цените??? Благодаря Ви предварително!!!

Връзка към коментар

Юни месец вече започват да се покачват цените, за това смятам, че цена за 100 евро двупосочен вече е горе-долу ОК. Нямам представа дали се стига до Дънди по някакъв друг начин освен Глазгоу, но ето ги вариантите с тръгване между 10 и 20 юни и връщане между 20 и 30:

 

http://www.azair.eu/azfin.php?searchtype=flexi&tp=0&isOneway=oneway&srcAirport=Bucharest+%28Otopeni%29+%5BOTP%5D&srcFreeAirport=&srcTypedText=otp&srcFreeTypedText=&srcMC=&dstAirport=Glasgow+%5BPIK%5D+%28%2BGLA%29&dstap0=GLA&dstFreeAirport=&dstTypedText=gla&dstFreeTypedText=&dstMC=GLA_ALL&depmonth=201606&depdate=2016-06-10&aid=0&arrmonth=201606&arrdate=2016-06-20&minDaysStay=5&maxDaysStay=8&dep0=true&dep1=true&dep2=true&dep3=true&dep4=true&dep5=true&dep6=true&arr0=true&arr1=true&arr2=true&arr3=true&arr4=true&arr5=true&arr6=true&samedep=true&samearr=true&minHourStay=0%3A45&maxHourStay=23%3A20&minHourOutbound=0%3A00&maxHourOutbound=24%3A00&minHourInbound=0%3A00&maxHourInbound=24%3A00&autoprice=true&adults=1&children=0&infants=0&maxChng=1&currency=EUR&indexSubmit=Search

 

http://www.azair.eu/azfin.php?tp=0&searchtype=flexi&srcAirport=Glasgow+%5BPIK%5D+%28%2BGLA%29&srcTypedText=gla&srcFreeTypedText=&srcMC=GLA_ALL&srcFreeAirport=&dstAirport=Bucharest+%5BOTP%5D&dstTypedText=otp&dstFreeTypedText=&dstMC=&adults=1&children=0&infants=0&minHourStay=0%3A45&maxHourStay=23%3A20&minHourOutbound=0%3A00&maxHourOutbound=24%3A00&minHourInbound=0%3A00&maxHourInbound=24%3A00&dstFreeAirport=&depdate=20.6.2016&arrdate=30.6.2016&minDaysStay=5&maxDaysStay=8&nextday=0&autoprice=true&currency=EUR&wizzxclub=false&supervolotea=false&schengen=false&samedep=true&samearr=true&dep0=true&dep1=true&dep2=true&dep3=true&dep4=true&dep5=true&dep6=true&arr0=true&arr1=true&arr2=true&arr3=true&arr4=true&arr5=true&arr6=true&maxChng=1&isOneway=oneway&resultSubmit=Search#

 

Виждаш, че точно директните полети излизат най-евтино, т.е. алтернатива няма. Сега, дали може да паднат билетите, сигурно може, ама си е малко на тото. За мен лично цена под 100€ двупосочен през юни си е чудесна. 

 

Може да метнеш едно око и на Единбург, цените изглеждат малко по-високи, но може да ви разнообрази маршрута. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Единбург е по-удобно за Дънди, и има автобуси доста по-начесто, но и аз погледнах ,че цените са по-високи и затова не го предложих веднага...От София положението е същото...Но и аз като Георги смятам ,че може да разнообразиш...не ,че няма да те заведат до Единбург в периода , който сте там...

Връзка към коментар

Супер са ти цените ако става дума за директен полет двупосочно. Аз пътувам за Глазгоу през Лондон, но не излиза по-евтино от това, което си намерила, нито по-удобно като сложиш пътя до София и прекачванията. Ако Лондон ти е вариант като междинна точка, Мегабус ходят до Дънди и оттам, но се пътува десетина часа, така че според мен това, което си намерила е оптимално като цена и удобство. Дали ще падат или ще качват цените не мога да кажа. Аз преди няколко дни купих билети с Раян по отсечката Лондон-София за периода на Великден-уж последните 4 места на тази цена. След няколко дни погледнах пак- цената за същия полет беше с няколко паунда по-ниска, което откровено ме подразни, но така или иначе не можеш да си сигурна за посоката, в която ще се измени цената.

Връзка към коментар

Преди три кацнахме в Букурещ от Глазгоу.Трима възрастни с две деца-148 Е отиване и връщане с Wizz Discount.Понеже известно време наблюдавах дестинацията ,мисля че е от сравнително евтините на Уиз-видях скорошни дати на цени 20-30Е в едната посока.При теб обаче периода е фиксиран

Връзка към коментар

Blue air.

Днес се заформи грандиозен скандал вкъщи :) Благоверният чул от друг нечий "благоверен"....да е жив и здрав, само да не го докопам, че лятото имало директи полети от Варна до Глазгоу. Цял ден ровя и чета и нищо не намирам, ако чуете юни месец за летящ мъж от втори живущ етаж във Варна......моят е:)! Инак за наказание съм решила да ползвам неговата карта за разплащане.

Ох, мъже.....с вас лошо,ама без вас....пак лошо :)

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.