Прескочи до съдържание

Моля за съвет за пътуване до Азия

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

От втората половина  на Ноември имаме възможност със жена ми да отсъстваме 3 седмици от БГ :) / има кой да ни гледа децата / и решихме да прекараме тези седмици в пътуване из Азия.

Искаме да посетим Тайланд - Банкок и Пукет- макс 6-7 дни като повечето ще са за плажуване в Пукет , а на Банкок мислим да отделим два три дни понеже жена ми вече беше там и не и се остава по дълго там. Камбоджа -Сием Реап макс 2 дни искаме да отделим време само за Ангкор Ват. Полет до Манила макс-ден два и после полет до Боракай където ще ни чакат наши познати -макс 4-5 дни и полет от Манила към София евентуално със Себу Пасифик до Дубай и Wizz Air до София.

Датите на които сме се спряли са  от 16-17 Ноември до към 8-9 Декември.

Може ли да помоля да ми препоръчате удобни и изгодни полети за въпросните места.

За полете София-Банкок най евтини билети намерих на Аерофлот.

Предполагам в Азия ще се наложи да ползваме някои от местните като AirAsia и  т.н 

Трябва ли да изчакам някакъв период в който билетите ще са по евтини?

Благодаря предварително.

Публикувано:

Твърде, твърде много време има до тогава. 

Искаш ли кратък наръчник за начинаещи, който ще свърши работа почти сигурно?

1. За дългите полети следиш промоциите на Qatar Airways, мисля че имат и полет директно Доха - Пукет. Като се падне приятна цена (около 400-430 евро), купуваш. Ако до края на септември не видиш такава цена, то купуваш каквато е тогава, но не повече от 550-600 евро. За съжаление няма как да направиш в едната посока Cebu+Wizz, а в другата Qatar, няма да излезне евтино. Или в двете посоки с Qatar, или и двете посоки Cebu+Wizz.

2. За вътрешните полети следиш промоциите на Cebu Pacific и Air Asia. Като видиш добри цени (20-30-40€ на посока в зависимост от дестинацията), скачаш. 

До тогава много вода може да изтече, може и Turkish да пуснат нещо интересно като цени, но общо взето стратегията ти е според описаното като за новобранци. Вече, ако искаш да пилиш цените с още 10-20-30 евро ще трябва да имаш поне карта Maestro, както и да следиш чуждите сайтове, от които резервират хората тук, но това е малко за напреднали :)

Публикувано: (редактирано)

Благодаря за отговора :)

Наистина има много време , но така ще имам време да се поразровя на много места :)

Ще започна да следя промоциите на Qatar Airways пък дано изкочи нещо.

Ако има някой още идеи да не се срамува да ги сподели с мен :)))))) ще съм безкрайно благодарен.

Също съм напълно отворен към всякакви предложения относно промяна на маршрута.

Благодаря.

Редактирано от Ivan Nankov
Публикувано: (редактирано)

Също съм напълно отворен към всякакви предложения относно промяна на маршрута.

Благодаря.

Ами тия дни имаше едни страхотни билети Рим - ЮАР - Банкок и обратно за 291 €. Имаше дати до декември. Всъщност може и още да има :)

http://www.secretflying.com/2016/03/error-fare-rome-italy-to-both-south-africa-thailand-for-only-e291-return/

...Проверих. Има ги не, ами и оттатък! :)Щракни тук :)

Уловката е, че за ЮАР трябват визи.

post-116-0-87345500-1457972957_thumb.jpg

Редактирано от captain_oveur
Публикувано:

Видях ги тези билети и доста се замислих , но нещо Дърбан не ми е в to do list  пък и като видях в един сай %  престъпления съвсем се отказах. Иначе си е страхотна далавера цената.

Ами тия дни имаше едни страхотни билети Рим - ЮАР - Банкок и обратно за 291 €. Имаше дати до декември. Всъщност може и още да има :)

http://www.secretflying.com/2016/03/error-fare-rome-italy-to-both-south-africa-thailand-for-only-e291-return/

...Проверих. Има ги не, ами и оттатък! :)Щракни тук :)

Уловката е, че за ЮАР трябват визи.

attachicon.gifCapture.JPG

Публикувано:

От Банкок с такси или кола е много близо до Камбоджа. Излиза по евтино от полет. Има visa on arrival. Само трябва да си принтирате бланките и да сте ги попълнили.

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.