ivoz Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 Осъзнавам, че твърде малко хора в този форум пътешестват с автомобил и повечето от вас предпочитат пътуване със самолет, но реших да открия тази тема, в която моля да споделяме живописни пътища в Европа, които сме пропътували, като опишем с две думи видяното и/или добавим снимков материал, който да онагледи пътуването по конкретния път... С цел по-голяма прегледност, моля посочвайте държава, област, номер на пътя и съответен участък от него, за да може всеки от нас да успее да открие мястото без затруднение на карта... 1. Италия, Кианти - SS 222 Всъщност това е древноримската „Виа Касия”, живописен път, който свързва Флоренция със Сиена и предлага едни от най-красивите гледки от областта Тоскана. Препоръчвам горещо този път! Това е началото на пътя, буквално на 300 м. от последните къщи на Флоренция, директно попадаш в един друг свят: 206026_393429470693693_1235106789_n.jpg Гледките са неописуеми и със сигурност не могат да бъдат пресъздадени на снимка, но все пак: 205376_393431897360117_525227110_n.jpg 2. Италия, Амалфийско крайбрежие - SS 163 Това е крайбрежен път, който свързва Соренто със Салерно и преминава през Позитано, Праяно и Амалфи. Пътят предлага изключителни гледки към морето, но предупреждавам, че е твърде тесен и на места е трудно разминаването на две коли. Естествено е почти целогодишно натоварен, но си заслужава всеки завой. Вероятност от прилошаване... 26729_102356553134321_7433059_n.jpg 3. Германия, Долината на Рейн - B 42 / B 9 Два успоредни пътя, разделени от река Рейн, които свързват немските градове Майнц и Кобленц. Мястото е уникално, нищо общо с Германия... Снимката е направена от скалата Лорелай, над Санкт Гоарсхаузен, но ясно се виждат двата пътя покрай бреговете на реката: 23924_347991142052_1263227_n.jpg 4. Босна и Херцеговина, Долината на Неретва - Е73 Участъкът между Мостар и Сараево в Херцеговина предлага изключително живописно пътуване. Непрекъснато менящите се цветове на река Неретва буквално омагьосват: 297518_243391202364188_6564234_n.jpg 5. Босна и Херцеговина, Долината на Дрина - Е 761 Отново предложение от тази прекрасна страна, този път между Горажде и Вишеград, като част от този участък е на територията на Република Сръбска: 298277_244428782260430_5504281_n.jpg 6. Албания, пътят между гр. Елбасан и столицата Тирана – няма номер Не че не сме виждали планини и планински пътища, но този определено си заслужава вниманието. За съжаление нямам кой знае колко голям набор от снимки, но все пак ето една за цвят: 316954_241553449214630_6649546_n.jpg Засега ще се огранича с тези предложения, надявам се някой също да допълва, защото едно от най-хубавите неща на пътуването с автомобил за мен за живописните пътища – засега в Европа, а скоро и на други континенти... напълно те подкрепям за 4. и 5. !Минавали сме 2-3 пъти и е ужасно красиво това което си описал ! Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 Южна Австрия преди границата с Италия Астуриас-Испания Една не точно по темата, но много интересна от Крит Пак Крит Трамонтана-Майорка Сао Мигел 9 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 (редактирано) С риск да се повторя с някои предишни постове, ви предлагам една снимка от Амалфийското крайбрежие - по пътя за Равело, малко след Амалфи. Редактирано 25 септември, 2015 от Diana Doncheva 8 Връзка към коментар
Stanislav Dimitrov Публикувано: 25 септември, 2015 Сподели Публикувано: 25 септември, 2015 (редактирано) Всъщност аз лично много обичам да пътувам с кола.От БГ съм стигал до Норд Кап,Лох Нес,Акаба,Азербайджан,Иран и до Мароко.Ама вече пребродих Европа и сега ще трябва да се лети.И трите снимки са от Северна Норвегия,някъде около Норд Кап и Хамерфест,E69 Редактирано 25 септември, 2015 от malkia 20 1 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 3 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2015 (редактирано) Аз пък не знам защо чак сега откривам темата. Нека да я съживим с нещо прясно прясно. Аз също съм фен на пътуванията с кола и напълно подкрепям всички изявили се преди мен по темата. А относно Амалфийското крайбрежие с две ръце. Там най-гадно е за шофьора щото от тия завои не може едно око на страни да хвърли. Но да споделим новите: Път 82 - Каламата - Спарта на Пелопонес. Много живописен и добре че не срещаш много други . Пак там Още по тази отсечка Западно крайбрежие на полуостров Мани - Пелопонес Съвсем близо до носа на същия полуостров. Не мога да му хвана номера на пътя но ако сте наблизо то прошетайте цялото крайбрежие на Мани и от запад и от изток: Пак от западното - Официално се нарича Каламата - Аерополи А сега да се повозим по източното. Това е източния бряг на Лакония - По пътя към Монемвасия. Тука Айго-то ми взе да се брутално да се бъзика с мен и ме прекара през такива сокаци и баири, че не ми се мислеше ако насреща идваше някой друг. Пътят се води : Unnamed Rd Monemvasia 230 70 демек . Инак Agii Apostoli/Свети Апостоли - Ag. Fokas и Св. Фока некой си. Сега вече отиваме още по на изток и север: Пътят Космас - Леонидас титулуван о Начо като топ 2 в неговата класация. Е прав си е посветихме му половин ден возене ама са зашеметяващи гледки. Гранд каньон си е. За съжаление точно тук се издъни батерията на апарата. Но си го представете. За последно от хубавите пътища от долината Арголида - най - източния нос на Пелопонес - около Ирия Редактирано 3 октомври, 2015 от bay_kolio 16 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 3 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2015 (редактирано) А бе не виждам някой да е споменал Беклемето. Беклемето съм го минавала само веднъж, но и през ум не ми мина да правя снимки. Като го минахме и бяхме на равна земя, чувството беше уникално Редактирано 3 октомври, 2015 от БраниB 2 1 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 3 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2015 Само да добавя малко романтика. Тук Поли и БГлайф споменаха Которският залив. Пътят от него към Ценинье е фантастичен с гледките си и за целта си има легенда. Пътят е строен и проектиран от италианец. Безумно влюбен в черногорска принцеса. Естествено щом завърши пътя е щял да си ходи. За това не искал да свърши и въртял, сукал все да я вижда. Та за това си виждаш задния номер през всичките завои. Какво ли не прави любовта! 5 Връзка към коментар
Hesoss Публикувано: 4 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2015 това съм го минавал няколко пъти с мотора и усещането е прекрасно стига да няма трафик и да е топличко че все пак пътя се качва доста на високо Не мога да се въздържа в тази тема да не разкажа за два уникални прохода в Румъния. Първият е Трансалпина, построен е преди маса години от някой си римски император и до сега ту се е ползвал ту не. В последните години върви зверски ремонт на който вече му се вижда края. По- красивата част е от Novaci до отбивката за Петрошани. Ако все пак продължите до края ще се насладите на още планински прелести, но от типа който си имаме и у нас Номера на пътя е 67С по тяхната си номерация. Връзка към коментар
Hesoss Публикувано: 4 октомври, 2015 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2015 иначе в нашата родина има невероятно живописни пътища Беклемето, Юндула по край Батак, Доспад, Беглик по източните Родопи на където и да решиш все е нечовешки красиво проходите Хайнболаз Шипка прохода на Републиката ....всеки път може да бъде красив и живописен въпроса е как ще погледнеш на него и през кое време на денонощието ще си по пътя....защото усещането рано сутрин на пуст път да вдишаш чистия въздух от боровите гори край теб и да гледаш изгрева на слънцето на всякъде ще е живописно 5 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2016 Ланзароте. Януари 2016-та. По пътя към НП Тиманфая LZ-2 и LZ-67: И гледките покрай пътя: Погледнат от високо пътя към Тиманфая изглежда така: 9 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2016 LZ-703, пътя към Ел Голфо / между Лос Хервидерос и Ел Голфо/: LZ-40: LZ-1: LZ-204: LZ-201: LZ-410: 9 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 22 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2016 Китай, близо до Zhangjiajie 12 2 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 19 септември, 2017 Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 Не знам доколко е живописен този път ( предполагам е), но е доста любопитен. Пасаж дю Гоа (Passage du Gois) е уникален път, който свързва континенталната част на Франция с остров Ноармутие. Два пъти на ден след отлив той става достъпен за движение в продължение на няколко часа.През останалото време обаче пътят е под водата, която на моменти достига до четири метра. Преминаването по него е трудно, предупредителни знаци ви обръщат внимание, че може лесно да се попадне в плен на прииждащата вода. На двете страни на пътя има табели с разписанието на приливите, но независимо от това много хора всяка година попадат в капан от бързо прииждащата вода. Цялата статия https://impressio.dir.bg/lyubopitno/vizhte-pat-koyto-izchezva-ot-litseto-na-zemyata-dva-pati-dnevno 8 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 14 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2018 (редактирано) Искам да споделя с всички вас за един страхотен път,който аз лично съм преминавал десетки пъти,но повечето от вас дори не подозират за съществуването му.Отсечката е дълга малко повече от три километра,но това е достатъчно да ви остави без дъх и думи.Пътят е особено живописен през есента.Пътят е в отлично състояние,без неравности и дупки.Чудесен е и за разходка-пеша,поради наличието на огромен паркинг/наследство от миналото/ в неговото начало. Карта за ориентиране: А ето и малко снимки от самия път. Редактирано 14 октомври, 2018 от krasen_denev 29 1 2 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 14 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2018 (редактирано) Харесвам пътуването с кола. Ето няколко снимки от платения високоалпийски път Гросглокнер ( шосе 107). Кръстен е на най-високата планина в Австрия и е отворен от май до октомври. Редактирано 14 октомври, 2018 от seaell 10 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 14 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2018 На 14.10.2018 г. в 21:42, krasen_denev каза: А ето и малко снимки от самия път. Нещо подобно е пътят към горноводенския манастир "Св, св. Кирик и Юлита" Пътят е без дупки, но тесен и с много завои... 6 1 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 14 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2018 Трансфагарасан, Румъния Според някои класации, това е най-красивият път в светаhttps://www.youtube.com/watch?v=7c36kr0U6gQ 1 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 14 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2018 преди 33 минути , Crazy Horse каза: Трансфагарасан, Румъния Според някои класации, това е най-красивият път в света https://www.youtube.com/watch?v=7c36kr0U6gQ Мисля, че си объркал връзката - но аз го намерих. Прелест! Благодаря 🙂 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 14 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2018 Благодаря ти, Rainy, да, имах предвид, това видео 3 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 15 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2018 Аз ходих това лято до Буйново и Ягодина, т.нар. Буйновско ждрело и бях много впечатлена. 8 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 24 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 24 ноември, 2018 Пътят е дълъг, но красив, дори на някой места си е екстремен. Натоварен, но си струва преминаването. Дори е един от най-красивите крайбрежни пътчета по които съм минавала. Утре удоволствието ми продължава. Ако някой е с кола тук го препоръчвам от Мерсин поне до Фетие. D400, Турция: 11 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега