Прескочи до съдържание

Новогодишни празници в Хо Ши Мин?


Препоръчани мнения

Здравейте!

Досега не сме били във Виетнам, има цени на Катарците София - Хо Ши Мин около 450 евро за Коледни/Новогодишни празници; изглежда ми много съблазнително за Нова Година. Навсякъде пише, че Коледа/Нова Година там е страхотно; празненствата били впечатляващи. За съжаление доколкото разбирам времето в централните и северните части на Виетнам не е хубаво, така че предпочитаме да стоим в на юг.

Питането ми е може ли да се уплътни седмица/десет дни само в/около Хо Ши Мин? Може би 1 или 2 дни Меконг делта, би трябвало да е пълноводна; друго в района? Има ли хубави бийч хотели или острови наоколо? Други идеи?

Били сме в Камбоджа, Тайланд; Април ще ходим пак в Сием, Тайланд, така че там не ни се ходи.

 

Връзка към коментар

Тази година за трети път ще празнувам Нова година в Хо Ши Мин, пълна лудница е във всеки смисъл на думата. Изсипват се с моторчета от цялата държава и правят пълен блокаж на града. Парти навсякъде. Съответно го имайте предвид да резервирате централен хотел, че после дори и пеш по улиците  е трудно, забравете за таксита, отказват да возят из централните части. 

 

Освен парти, обаче, добри плажове в района няма, наоколо е делтата и морето е мръсно. Вариант за добър плаж е да си купите отрано двупосочни самолетни билети от Хо Ши Мин до Фу Куок или ако не ви пречи лангъркането по-дълго с автобус + ферибот. Турстически забележителности също няма на юг кой знае колко - делтата, ку чи тунелите, един резерват с мангрова гора...

 

Друг вариант е вместо ферито до фу куок да влезете в Камбоджа към Кеп, около 20 -30 км от границата са. Това е старият колониален френски курорт. Има плаж, релакс и страхотният Rabbit island с лодка на половин час от Кеп. Там ловят най-добрите крабове за ресторантите в региона и можете да похапнете евтино специалитети. На още толкова км в другата посока е Кампот, районът също е интересен - Бокор маунтийн с парка и други еко турчета. 

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Много благодаря за инфото! Щом ще празнуваш там за трети път, явно е хубаво :-)

Централен хотел трябва да е в District 1 ли?

Около Vung Tau няма ли читави плажове и хотели? Аз гледах района на Mui Ne нагоре, там не става ли?

Чета, че Ханой ще е студено, но жена ми много иска да видим Halong Bay, тогава времето позволява ли?

Връзка към коментар

Ами най-добре бекпекър района между Буй Виен и Пам нгу лао - пълно е с хубави, евтини хотели и места за хапване, същевременно е близо пеш до всичко. Вунг тау е страхотна мръсотия за плаж. Ок е за дневен трип за разходка, ама аз не бих се топнал там. Муй Не става, но е далечко, много по-добре фу куок, ако ще е толкова път. За на север е ок, би трябвало да не вали, просто ще си е за дълъг ръкав, Северен Виетнам си заслужава, ако имате време. Аз бях по същото време, на кораба бях с памучена фланела с дълъг ръкав и сутринта си бях наметнал тънък шушляк, че препръскваше. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря! Ще чета още, планираме да сме там 23.12-1.01, така че ще имаме време.

Щом казваш, че времето не е проблем на север, може би нещо като:

Билети Сф-Ханой Сайгон-Сф

24.12 Ханой,

24, 25.12 кораб Халонг Бей, ако има на Коледа

25.12 самолет Ханой - Сайгон;

26.12 - 1.03 Сайгон, 5 дни, с 1 ден делтата

Между другото, 3.04-7.04 ще сме в Сием, ако си там, ще се радвам да почерпим по бира и да се запознаем :-)

Връзка към коментар

Няма проблем за Халонг Бей за Коледа, работи се нонстоп. :) Иначе аз точно се прибрах от Камбоджа, но може да пием бира в Хо Ши Мин и дори в самолета към Доха, аз си взех билет също на 23.12 София-Хо Ши Мин. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Само да добавя за Муй Не, не съм сигурна кога е точно сезона, но е доооста ветровито в този район, поне януари/февруари месец (а вероятно и целогодишно), та излежаване на плажа (освен ако не сте кайт сърфисти) ще е меко казано с цената на болка от забиващи се иглички по цялото тяло... Е, има и безветрени часове/дни.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.