Прескочи до съдържание

Моля за съвет


renydent

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци.

Нова съм във форума,но само като писател.Всичките екскурзии,които съм направила са и с ваша помощ,за което безкрайно благодаря.Изчетох и сега доста от темите,но имам 2 казуса за които се нуждая от помощ.Ще се опитам да бъда максимално конкретна и ще започна с малко лична информация.

Всичките екскурзии на нашето семейство са били в градове с летища-тоест нещата са прости-летище -шатъл-апартамент и моя план за забележителности.Единствено в Англия сме обикаляли много с кола,но пък голямата дъщеря /25г/ живее там и не е било проблем.Сега обаче искаме да посетим Венеция ,Флоренция,Равена и Римини.Уточнявам ,че съм била там ,но преди 15 години.

Проблемът е,че не можем да си позволим повече от седмица,а не обичаме да препускаме като китайци.Но пък може да си позволим да отидем два или три пъти за по седмица.Та тук стигам до конкретиката.Как според вас е най-добре да разделим градовете?Моята идея е първият път да кацнем в Болоня и с рент-а -кар до Венеция./имам много неясноти за колите под наем и ще питам и за тях/.Втората почивка да бъде с кацане в Пиза и пак с кола до Флоренция.А Равена и Римини да останат за друг път.Мислех вариант да обединя Венеция и Флоренция в една седмица ,но ще е лудост,а пък от друга страна се чудя не са ли много 6-7 дни само за Болоня и Венеция.Изобщо много съм объркана.А пък много ни се иска да видим и нещо от малките градове около Флоренция.Организацията с полетите също ни е малко сложна,защото аз ,съпругът ми и малката щерка/8 год/ летим от Бг ,а каката от Лондон.

Вторият проблем са ми колите под наем.Намерих няколко сайта,проверих цените,но не разбрах какво се включва в тази цена.В смисъл трябва ли допълнително да предвидя пари за застраховки,депозити или нещо друго?И изобщо има ли някакви уловки или само си плащам горивото и таксите на магистралите?

Благодаря на всички предварително.

 

Връзка към коментар

За начало по-добре да се запознаете и с други места в Италия. Така ще може да съчетаете повече градове в по-кратки разстояния. Прочете за регионите Венето, Емилия-Романя, Тоскана. 

 

От моя гледна точка Ферара е по-хубав град от Римини, примерно. А Ферара е между Болоня и Венеция. 

 

Как според вас е най-добре да разделим градовете?Моята идея е първият път да кацнем в Болоня и с рент-а -кар до Венеция.Втората почивка да бъде с кацане в Пиза и пак с кола до Флоренция.

 

Ако искате само Пиза и Флоренция да видите, нямате нужда от рент а кар. Кола във Флоренция? Същото се отнася за Болоня и Венеция. Кола във Венеция? Има достатъчно опции за влакове trenitalia.com, както и автобуси като flixbus.com. И по-евтино ще излезне. 

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Между големите градове (Венеция, Флоренция, Болоня) аз бих се придвижвал с влак или автобус. Много по-лесно и евтино е, пък и няма смисъл да плащате наем и паркинг, докато обикаляте пеша. Ако ще ходите из малките градчета в Тоскана да речем, взимате кола за един-два дена.

Има много писано за кола под наем, напр. http://magelanci.com/topic/6144-автомобили-под-наем-пълни-инструкции-много-под/Или въобще целия подфорум http://magelanci.com/forum/54-автомобилен-транспорт-и-коли-под-наем/

Връзка към коментар

Благодаря.Spqr,идеята за Ферара е много добра.Защото се чудих не са ли много 7 дни за Болоня и Венеция.Вкарвам Ферара в списъка.Точно по причина,че ще искаме да видим и други градове си мислех ,че с кола ще ни е по-удобно.Аз лично съм била и в Флоренция ,и във Венеция ,и в Пиза и знам че за самите градове кола не ми трябва.Просто се чудих как да се предвижваме между градовете.Например спим 2 вечери в Пиза и после с куфарите на влака/автобуса/ и местене във Флоренция.Ние сме 3 възрастни и дете на 8г,затова мислех, че варианта кола е по добър и финансово съизмерим.Опитът ви обаче говори друго и ще преосмисля нещата.

Neuromancer,благодаря и на теб ,особено за линковете за коли.Търсих във форума,но съм нова и не се справих.Благодаря.

   
Връзка към коментар

Мерси за линка.Или аз съм лош математик,или съм лош финансист.Например само за билети Болоня-Венеция и обратно цената ми е около 110-130 евро за четиримата.До Феррара още толкова.Разбирам,че с колата освен наем,имам и гориво и паркинг ,но не е ли съпоставима цената,когато става въпрос за 4 човека?Довечера ,че е вечер за смятане май.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ще си позволя да не се съглася с горното мнение. Все още изразеното становище е само теоретично, защото през май ни предстои ходене в Болоня за 7 дни и едва тогава ще мога да кажа дали ще продължавам да го поддържам и на практика. Признавам, че все още не съм правила подробна програма на пътуването, но от всичко видяно досега от Италия, не мисля, че там може да ми е скучно. По време на нашия престой освен разглеждане на Болоня планирам ходене до Венеция /мисля, че няма нужда да убеждавам никого защо/, Равена /там има чудесни мозайки/, Ферара, Модена /ако не друго, интересно от гастрономична гледна точка, но не само/, Сан Марино /град-държава/ и може би Римини. И времето ще мине неусетно.

Що се отнася до Флоренция, за мен Тоскана е необятна и невероятна, така че седем дни там са си супер забавление. Направихме го като отделно пътуване с кола за седмица, спирахме в много малки градчета, често дори насред полето, за да се насладим на гледката, опитахме местни специалитети и се радвахме на гостоприемството на италианците.  

С опита ми от Тоскана и с планираното за Емилия Романя не бих съединила двете пътувания, особено ако трябва да стане за седмица.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Разликата "колко дни в един град" идва от това как се разглеждат. Дълга тема. Въпрос на вкус и интереси. 

 

На този етап се придържам към мнението, че седмица е минимумът за повърхностно разглеждане на повечето региони в Италия. Но пък е гледната точка на почитател на Италия. А не всички са такива.

 

За региони като Тоскана, Кампания, Сицилия, Лацио (пропускам нарочно други) - минимум 2 седмици. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Но пък е гледната точка на почитател на Италия. 

 

За региони като Тоскана, Кампания, Сицилия, Лацио (пропускам нарочно други) - минимум 2 седмици. 

Уверявам те, че не просто сме почитатели на Италия, а сме влюбени в нея и ще се връщаме там отново и отново. Прав си, че всичко е въпрос на вкус и интереси, просто на нас Болоня не ни допадна изобщо, докато във Верона и в цяла Тоскана, колкото и дни да прекараме, все няма да са достатъчни. 

Връзка към коментар

Болоня не ни допадна изобщо, докато във Верона и в цяла Тоскана, колкото и дни да прекараме, все няма да са достатъчни. 

 

Стана дума по-нагоре по колко време да прекараме в един град, а не кой град ни харесва. Често харесването е следствие от продължителността на престоя. 

 

Едно е да си 1 ден във Флоренция, друго е 4 дни. Но тук пак опираме до интересите. 

Редактирано от Spqr
Връзка към коментар

Благодаря на всички за съветите.Разделих почивките на 2.Не мога да си позволя 2 седмици наведнъж.

Първата е юни.Болоня-Равена.Един ден ще отидем до Венеция,останалото ще е в района-санМарко,Римини,сафарито в Равена и плаж.

Втората е септември в началото.Пиза /1ден/-Флоренция/2 дни/-Castiglioncello/4 дни/.Ще минем през Сан Джиминяно и Сиена,но няма да спим там.Все пак сме 4 човека ,ама едното е на 8 год и не ми се иска много местене за 7 дни.Това курортно селище/не знам как се произнася на български/Castiglioncello,дали е добра отправна точка за оглед на района ?

Остава ми проблема с колата-колкото повече чета изпадам в ужас с тези уловки и застраховки.Казват ми ,че трябва да имам пълна застраховка-ок,но пак има блокиране на суми по кредитна карта.Много се обърках с тези коли.

Връзка към коментар

Остава ми проблема с колата-колкото повече чета изпадам в ужас с тези уловки и застраховки.Казват ми ,че трябва да имам пълна застраховка-ок,но пак има блокиране на суми по кредитна карта.Много се обърках с тези коли.

 

Не се шашкай. Всичко идва от желанието да сме изчерпателни и идва малко като да ти разкажем накуп всички епизоди на Air Crash Investigation, пък после да те пуснем да летиш на самолет :) С пълната застраховка блокирането не би трябвало да е голямо. Ако ти е за първи път, просто избери реномирана фирма, макар и да ти излезе по-скъпо, като се запознаеш с процеса от първо лице, вече може да почнеш да лавираш между опциите с цел да спестиш пари.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако не си прочела темата на Георги за наемане на коли и темата за ренталкарс, прочети ги. Мисля, че след това повечето неясноти ще отпаднат. И не се шашкай. 

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Георти,аз прочетох всичко тук и в други форуми .И наистина мислех ,че като искам пълна застраховка,блокировката ще е малко.Но ето каква оферта имам от днес от Авис

Във връзка с Ваше запитване за наем от Болоня, за период 06 Юни/21,30ч. – 13 Юни/18,00ч. мога да Ви предложа следните варианти:

 

Автомобил от група „С“ /Lancia Ypsilon/, стойността на наема за период от седем дни ще е в размер на 368.00 евро с вкл. ДДС, пълни застраховки и неограничени километри.

Депозитът за тази група автомобили е 1000,00 евро без ДДС.

 

Автомобил от група „Е“ /Peugeot 308 SW/, стойността на наем за период от седем дни ще е в размер на 453.00 евро с вкл. ДДС, пълни застраховки и неограничени километри.

Депозитът за тази група автомобили е 1500,00 евро без ДДС.

Естесвено застраховката не покрива гуми и стъкла.А и аз си мислех ,че кола от група В ще ни събере.

Блис,не само Георги,и теб основно съм те изчела и тук и в бгмама.Много ми помогнаха вашите коментари.Наистина с колите малко се обърках,но това е от многото инфо.Може би ще питам пак преди да направя заявката.

Нещо за района около Castiglioncello -Ливорно ми пишат ,че не бил добър-морето и всичко наоколо било замърсено и ме съветват да го сменя.Вие какво мислите?

Връзка към коментар

Георти,аз прочетох всичко тук и в други форуми .И наистина мислех ,че като искам пълна застраховка,блокировката ще е малко.Но ето каква оферта имам от днес от Авис

Във връзка с Ваше запитване за наем от Болоня, за период 06 Юни/21,30ч. – 13 Юни/18,00ч. мога да Ви предложа следните варианти:

 

Автомобил от група „С“ /Lancia Ypsilon/, стойността на наема за период от седем дни ще е в размер на 368.00 евро с вкл. ДДС, пълни застраховки и неограничени километри.

Депозитът за тази група автомобили е 1000,00 евро без ДДС.

 

Автомобил от група „Е“ /Peugeot 308 SW/, стойността на наем за период от седем дни ще е в размер на 453.00 евро с вкл. ДДС, пълни застраховки и неограничени километри.

Депозитът за тази група автомобили е 1500,00 евро без ДДС.

Естесвено застраховката не покрива гуми и стъкла.А и аз си мислех ,че кола от група В ще ни събере.

Блис,не само Георги,и теб основно съм те изчела и тук и в бгмама.Много ми помогнаха вашите коментари.Наистина с колите малко се обърках,но това е от многото инфо.Може би ще питам пак преди да направя заявката.

Нещо за района около Castiglioncello -Ливорно ми пишат ,че не бил добър-морето и всичко наоколо било замърсено и ме съветват да го сменя.Вие какво мислите?

 

Тъпо, да. Освен да смениш фирмата, не знам какво друго да кажа. Пиши на Budget, те са в същия ценови диапазон с включена застраховка. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Георти,аз прочетох всичко тук и в други форуми .И наистина мислех ,че като искам пълна застраховка,блокировката ще е малко.Но ето каква оферта имам от днес от Авис

Във връзка с Ваше запитване за наем от Болоня, за период 06 Юни/21,30ч. – 13 Юни/18,00ч. мога да Ви предложа следните варианти:

 

От летището в Болоня с Goldcar Seat León, Ford Focus, Opel Astra, Opel Meriva or similar Group D 165€ за колата + 169 € за пълната застраховка, с която не ти блокират нищо. Ето какво покрива:

 

 

 

Super Relax Cover   See Video

 Hire the full comprehensive coverage.

 Without excess and without blocking any deposit on your card.

 Possible damages are covered

 24/7 free roadside assistance throughout your car rental

 Only 24.14 €/day

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.