violeta Публикувано: 18 март, 2016 Сподели Публикувано: 18 март, 2016 Идва ред да купя вътрешния полет за пътуването ни през септември-октомври между Сеул и Бали. Обмислям варианта да е през Шанхай, защото нито аз, нито мъжът ми сме били там. Единият вариант е кацане на 29.09 в 09:30 сутринта и излитане 17:20. Другият вариант е кацане в 21:05 на 29.09 и излитане на 30.09 в 18:05. Това са полети с China Eastern Airlines... В единия вариант имаме един ден повече за Бали Но пък времето ми се струва прекалено кратко да видим каквото и било. Какво е вашето мнение? Кой вариант да изберем? Нали все още има възможност за 72-часов безвизов престой за Шанхай? И последно - как е оптимално да организираме престоя си, за да можем да разгледаме това-онова? Сами ли да се придвижваме или да наемем шофьор/гид предвид ограниченото ни време? А за China Eastern Airlines мнението ви? Благодаря предварително! Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 18 март, 2016 Сподели Публикувано: 18 март, 2016 Безвизовият престой в Шанхай вече е 144 часа, а транзитната виза се взима на място и е безплатна. China Eastern са поносими. Макар че при последния ми полет с тях имаха 12 часово закъснение, та не знам дали да ти ги препоръчвам. Огледай и за други варианти 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 18 март, 2016 Сподели Публикувано: 18 март, 2016 Времето като ви го смятам грубо е еднакво и в двата случая, особено ако нямате намерение да ставате супер рано, както предполагам в края на пътуване Така, че аз бих избрал това без нощувката. Позабравил съм колко време отнема трансфера от шанхайското летище, то зависи и кое летище, но ще имате време да опънете един тегел по Bund, да видите финансовите сгради от другата страна, колониалната архитектура и общо взето това ще е. 1 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 18 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 18 март, 2016 Времето като ви го смятам грубо е еднакво и в двата случая, особено ако нямате намерение да ставате супер рано, както предполагам в края на пътуване Така, че аз бих избрал това без нощувката. Ха! Интересно! Очаквах по-скоро да ме посъветвате тук да избера варианта с нощувката... Става въпрос за Shanghai Pu Dong Airport Ако избера да не нощуваме там, как е най-бързо да се придвижа до Bund? А издаването на транзитна виза... - колко време може да отнеме? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 18 март, 2016 Сподели Публикувано: 18 март, 2016 Ха! Интересно! Очаквах по-скоро да ме посъветвате тук да избера варианта с нощувката... Става въпрос за Shanghai Pu Dong Airport Ако избера да не нощуваме там, как е най-бързо да се придвижа до Bund? А издаването на транзитна виза... - колко време може да отнеме? А, аз сметките ги правя малко наизуст. При нощувката няма вечерта как да видиш нещо, да речем ще си готова за излизане на другия ден в 10 сутринта, в 3:30 трябва да поемеш към летището, прави 5:30 часа живо време. В другия вариант кацаш в 9:30, с малко повече късмет си в 11 на линия и трябва към 2:30 да тръгваш към летището - 3:30 часа живо време. Тези два допълнителни часа в Шанхай не си заслужават да загубиш ден в Бали, така и така времето ти е колкото да топнете краката в Китай и нищо повече. Да не говорим за цялата хамалогия около влачене на багаж от летището и т.н. Не е задължително да приемаш аргументите ми Ако все пак решите за нощувката, със сигурност гледайте към 8 да сте станали, може да видите малко повече, например някой от парковете или пазарите. За музея май пак няма да има време. Пътя от летището до Бунд би трябвало да е максимум час с такси, евтини са такситата в Китай, вземете си от официалната стоянка, имайте предварително подготвен адреса. На връщане по избор може да комбинираш метро с Maglev - атракция сам по себе си, единствения действащ влак на магнитна възглавница за пътници. Гугъл мисля, че дава добра калкулация на разстоянията, виж си: https://www.google.bg/maps/dir/Shanghai+Pudong+International+Airport,+S1+Yingbin+Expressway,+Pudong,+Shanghai,+China/The+Bund,+Zhongshan+East+1st+Road,+Huangpu,+Shanghai,+China/@31.1924487,121.5719741,12z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x35ad8fde769550c1:0xc9e41371c92c355f!2m2!1d121.808273!2d31.1443439!1m5!1m1!1s0x35b270578b874861:0x4d56fbed10d1af64!2m2!1d121.490577!2d31.2402611!3e3 За визата не мога да помогна колко време отнема. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 18 март, 2016 Сподели Публикувано: 18 март, 2016 А издаването на транзитна виза... - колко време може да отнеме? Един път добереш ли се до гишето процедурата е 2-3 минути. Целият въпрос е колко е голяма опашката преди това, така че е според зависи. 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 6 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2016 Има ли нещо интересно на летището в Шанхай? Ще трябва да убия 5 часа там между два полета. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 6 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2016 Има ли нещо интересно на летището в Шанхай? Ще трябва да убия 5 часа там между два полета. 5-те часа са времето между двата полета или чисти с включено евентуално забавяне по излизане/влизане на летището? Ако е първото, то направи едно кръгче с Маглев влака на магнитна възглавница, най-бързата комерсиална железница в света. Това би трябвало с излизане и влизане в летището да не отнеме много време, че да те притесни. Ако имаш повечко време, 5 часа чисти, може да се спуснеш до Bund с Маглев+метро. Около 30-35 минути ще е на посока. Bund e мястото с известната гледка към бизнес ситито на Шанхай отвъд реката и колониални сгради от твоята страна, да щракнеш една две снимки там и обратно. Huangpu river view by Chris Mitchell, on Flickr Сега виждам, че горе съм писал нещо подобно, но за това време толкова, недей да стоиш в летището Връзка към коментар
mililia Публикувано: 6 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2016 5,05 ч. е времето между кацане и излитане на двата полета. Струваше ми се малко за напускане на летището. Вероятно ще има нужда и от някакви "визови/безвизови" формалности. Това влакче какво е? Нищо не съм чувала за него. Ще потърся в нета повече инфо, обаче леко ме притеснява да не изпусна следващия полет. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 6 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2016 Не очаквай някакви природни красоти и т.н. , Маглева е просто инженерно постижение. Качваш се, минаваш 30км за 8 минути с максимална скорост 431км/ч и после обратно. Може и да прецениш, че не си заслужава всичките гранични/летищни формалности, но все пак друг такъв влак в света няма. https://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Maglev_Train 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 6 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2016 Безвизовият престой в Шанхай вече е 144 часа, а транзитната виза се взима на място и е безплатна. 12 дни? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 6 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2016 7 дни. Да , удължиха я. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 6 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2016 Да бе, 6 дни. Да се й в математика... Това е интересно. Благодаря! Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 6 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2016 Хаха 12/7/6 ...блеем и двамата. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега