Прескочи до съдържание

Свободен достъп до забележителности за младежи/студенти


Препоръчани мнения

Докато консултирах за хиляден път малката ми сестра, се сетих, че всеки по един или друг повод се е натъквал на информация за атракции в Европа с преференциални цени или свободен достъп за лица под 26 години или студенти.

 

Аз лично се сещам за Париж  и националните им музеи. Видях, че и в Атина има такава политика. Други идеи дали имате?    

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Деца и тийнейджъри до 19 години имат право на безплатен вход в много музеи и галерии във Виена, Залцбург, а предполагам и в цяла Австрия. Става въпрос за т.нар. държавни музеи, а в частните музеи ползват преференции. Студенти до 25 години и възрастни граждани /над 65 години/ ползват намаление. По спомени мисля, че това е валидно и за Германия, както и за Италия /в частност Рим и Флоренция/.  

Впрочем подобна политика има в повечето европейски държави, поне що се отнася до децата, но разликата е във възрастовата граница /много често около 12 - 14 години/.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Италия също, по скандинавските страни , дъщеря ми също ползваше намаления, Да проверява навсякъде , където посещава забележителности по принцип по цяла Европа, мисля,че като членки на Европейския съюз ползваме за студенти и учащи. 

Редактирано от ZORI
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Това, което аз на бързо си спомням е за зоопарка в Прага, в който влязох за доста по-малко пари като студентка едно време

Това е идея, ще проверя :)  

 

Мда, някаква далаверка си е. Даже не знаех, че е толкова евтин - https://www.zoopraha.cz/en/before-visit/admission-prices

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

И безобразно хубав! :)

 

Това съм го чувала :) . По едно време мислех, че ще обикалям зоологическите градини във всеки град, в който отида, но после видях много животинки в Шри Ланка и ми мина ентусиазмът- едно сафари струваше малко повече от входа във Виенския зоопарк и толкова, колкото в Барселона например. С пингвините и жирафите в естествена среда не е точно така, но и до тях ще стигна все някога.  

В Будапеща също е хубава градина, входът за студенти е 6 евро, за изучилите се е около 8. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Рим Музеите на Ватикана последната неделя на месеца също са безплатни (не само за студенти, а по принцип), но трябва да се отиде много рано (ние отидохме към 6 сутринта и вече имаше 40-50 души, а по принцип отварят в 9), защото се извиват буквално киломерични опашки около целия Ватикан.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.