Прескочи до съдържание

Търсим спътници за Мароко през Май


Препоръчани мнения

Ние обменихме на летището - четох , че курса е фиксиран  и е ок да се обмени на летището. Няма нужда от адаптор. От летището си купихме и сим карта - при роуминг 7 лв на минута, 10 евро си е идеална цена за няколко часа разговори и интернет. Ако ви дойде много язденето на камили, може да се върнете с джип - ние така направихме, за да спестим време...Успех със "зарибяването" - и на мен ми беше трудно, след атентатите в Париж повече от половината хора се отказаха, но все пак се събрахме петима...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Относно сим картата - предполагам е предплатена? Колко струваше и от кой магазин я взехте? За съжаление моите телефони всички са кодирани към моя оператор, затова за интернет ще разчитам само на wi-fi.

Редактирано от Георги
политика/религия
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

От летището си я купихме - тоест, тя е безплатна, зареждаш я с каквато сума искаш, в нашия случай - 10 евро...

 

Опасността в Мароко е да те излъжат и да платиш два - три пъти повече от реалната цена

 

P.S.  за последните два месеца ходих до Дубай, Мароко и Италия - в главата ми и пред очите ми е все още Мароко, тази държава остави най - много впечатления у мен...

Редактирано от Георги
религия/политика
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Дани Магелани

Мои приятели бяха в Маракеш и са очаровани. Съжалявам, че по същото време съм на север, иначе с удоволствие бих се присъединила.

Връзка към мнение
Елена.емалина

Привет на всички :) Ние ще сме в Мароко между 2 и 12 май - аз, съпруга ми и двете ни дъщери - на 10 и 11 години. Сърдечно благодаря за полезната информация. Летим София-Пиза-Маракеш(кацаме на 3.05. сутринта), а на връщане: 11.05.2016: Фес-Пиза–София. Искаме да стигнем до пустинята, но едната щерка нещо я е страх да спи в пустинята на палатка (мамо! там има скорпиони) и затова обмисляме да е само еднодневна екскурзия. Сигурно и една приятелка ще дойде с нас. Вашите дати за пустинята окончателно фиксирани ли са? Лина може и да преодолее до тогава страха си от скорпионите :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Скорпиони нямa. И пaлaтките сa си големички. Нещо кaто шaтри. Идете в пустинятa с нощувкa, повозете се нa кaмили. Нa децaтa ще им е суперинтересно и ще рaзкaзвaт после нa приятелите си. Обяснете нa детето че нямa от кaкво дa се стрaхувa и че постоянно имa стотици туристи, които ходят в пустинятa без инциденти със скорпиони. Кaжете и че скорпионите сa дребни животинки и те също се стрaхувaт и зaтовa дори дa имa някой не смеят дa приближaт огромните хорa. Мисля че момичето е нa тaкaвa възрaст, в която не трябвa дa се стрaхувa от тaкивa нещa или поне трябвa дa зaпочне дa ги преодолявa.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз да кажа за скорпионите - аз имам фобия от змии, изпадам в паника само като ги видя на картинка, затова  разпитвах доста каква ми е гаранцията, че сутринта няма да имам изненада в обувките...Момчето ми обясни, че из  целия лагер слагат някакви миризми, които гонят змиите и скорпионите, не мисля че ме е излъгал...Така че - не я пропускайте, пустинята е страхотно изживяване...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 Вашите дати за пустинята окончателно фиксирани ли са? Лина може и да преодолее до тогава страха си от скорпионите :)

 

Привет, планът ни е сигурен само за първите две вечери - 7ми и 8ми - нощувка във Фез и Шефшауен съответно. Можем да стигнем до Маракеш най-рано на 9ти вечерта, затова планираме пустинния тур за 10, 11 и 12ти. По мое мнение също не трябва да го пропускате в никакъв случай, на децата ще им бъде интересно, а да се страхуват от разни неща е нормално.

 

Има вариант да направим тур от Фез обратно до Фез, без да ходим до Маракеш. Но в този случай остава за същите дати. Не сме намирали изгодна оферта засега обаче. Цената, която ни дават за тридневния тур от Маракеш до Фез за двама човека е прекалена според мен и не ни устройва - 310 евро на човек. Затова ще търсим оферта може би на място.

Редактирано от seagull_29
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Елена.емалина

Сърдечно благодаря на всички за подкрепата и информацията за скорпионите. Ще разказвам, като се завърнем, живот и здраве :) Ето моите контакти, за онези, които ще са по същото време в Мароко, за да държим връзка, а ако успеем и да се видим - супер :) Мейл: xxx. Ще пиша отново, когато успеем да финализираме програмата си - кои дни в кой град ще сме :)

Редактирано от Георги
премахнат имейл и телефон, моля на лични съобщения ги сменете :)
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

При положение, че излитате от Фез, ако правите пустинен тур, е хубаво да го завършите там, за да не губите време в път обратно до Фез. Нашият план е също такъв, но като гледам вие си тръгвате два дни по-рано и точно тук се разминаваме :( Ако измислим обаче как да се съчетаем, мисля че на всички ще ни дойде хем по-евтино, хем ще бъде по-забавно :)

Редактирано от seagull_29
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.