Прескочи до съдържание

Париж през пролетта

yonkovi

Препоръчани мнения

Здравейте на всички,

Хареса ми форума и реших и аз да се включа.

През април ще летим със съпруга ми до Париж за пет дни.

Доста информация изчетох ,но все още не мога да взема правилно решение за нощуване.

Искам да е да е сравнително евтино и чисто

,да е близо до метростанция,да е близо до авт.спирка за Бове и май много станаха изискванията ми.

От многото четене рзбирам ,че не е за препоръчване Монмартър ,а аз оставам с впечатление ,Порт Майо от където тръгват автобусите е точно там/Монмартър/ и не зная какво да решение да взема.Затруднението ми идва от това,че полета ни е сутринта и трябва рано да се предвижваме.

Ще съм благодарна на Вашите съвети.

Връзка към коментар

Вижте дали този хотел ще задоволи очакванията Ви. Намира се на удобно място, близо до спирка на метро Dupleix- линия 6. За април цените са добри и включва закуска. Даже може и да хванете първия влак сутринта, да смените на Etoile с линия 1 и да сте на време за автобуса за Бове. Ако не Ви се рискува и такси е решение. От хотела до Порт Майо не е чак толкова далеч. Но ако  харесате хотела- резервирате през сайта им, защото цените там са най-ниски, освен ако не намерите някоя "схема" - http://www.hotelbeaugrenelle.com/

Редактирано от pamelanb
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте на всички,

Хареса ми форума и реших и аз да се включа.

През април ще летим със съпруга ми до Париж за пет дни.

Доста информация изчетох ,но все още не мога да взема правилно решение за нощуване.

Искам да е да е сравнително евтино и чисто

,да е близо до метростанция,да е близо до авт.спирка за Бове и май много станаха изискванията ми.

От многото четене рзбирам ,че не е за препоръчване Монмартър ,а аз оставам с впечатление ,Порт Майо от където тръгват автобусите е точно там/Монмартър/ и не зная какво да решение да взема.Затруднението ми идва от това,че полета ни е сутринта и трябва рано да се предвижваме.

Ще съм благодарна на Вашите съвети.

Порт Майо не е в Монмартр. :) 

Монмартр не е някакъв опасен квартал, просто е малко по-пъстър е не на всеки допада. Има си своите фенове, заради възможността да се потопиш в по-арт обстановка.

Сравнително близо до спирката на шатъла е квартал Ternes. Намират се понякога и приемливи(като за Париж) цени.

От другата страна на Avenue de la Grande Armée също е пешеходно разстоянието до спирката, но цените са по-високи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, както казва Мари и в Ternes може да се намери нещо приемливо, макар че аз не намерих когато гледах за април. За мен, приемлива цена за Париж е средно 60-70 евро на вечер, но тук има много условности (сезон, квартал, време на резервация....) 
Но ако дадете датите, бюджета за хотела и плана какво да разгледате, вероятно ще можем да бъдем по-полезни. 
Моето предложение се базира на скорошно търсене за края на април (засега по-добро не съм открила) според условията, на които трябваше да отговаря, а те са:

- поносима цена - това е строго субективно
- удобно местоположение спрямо предпочитани забележителности, набелязани пешеходни маршрути и относително бързата и лесна връзка с Порт Майо. 
- закуска (в Париж тази екстра не е толкова често включена в цената или пък цената доста се оскъпява заради нея). Не че не могат да се вземат две кафета и 4 кроасана от близкото буланжри, ама въпрос на персонална необходимост от едно или друго. На мен например закуската не ми е важна, но имам непоклатим навик сутрин да пия чай. Затова бих търсила хотел с поне кана в стаята. 

С кое можете да направите компромис: цена, местоположение, закуска или друго?

Редактирано от pamelanb
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички за съветите.

Питахте ме точно какво търся:

Тъй като полета ни е в 8,40 сутринта и за да няма ексцесии натежава варианта хотела да се намира по-близо до автобусната спирка за Бове.

Бюджета за хотела е в порядъка на 500 лв.но не съм сигурна че ще се поберем в тази рамка ,защото не държим на екстри в хотелската стая ,но пък държим на самостоятелна баня.

Връзка към коментар

Благодаря на всички за съветите.

Питахте ме точно какво търся:

Тъй като полета ни е в 8,40 сутринта и за да няма ексцесии натежава варианта хотела да се намира по-близо до автобусната спирка за Бове.

Бюджета за хотела е в порядъка на 500 лв.но не съм сигурна че ще се поберем в тази рамка ,защото не държим на екстри в хотелската стая ,но пък държим на самостоятелна баня.

Мисля, че 500лв. за 5 дни в този район ... е трудна работа, даже невъзможна. :(

Връзка към коментар

Пропуснах нещо важно да попитам:

Според вас еднао и също ли е Порт Майо и Порт Мильо,защото като задам в търсачката Порт Майо за хотели ми се намират линкове с Порт Мильо?

Връзка към коментар

Аз не съм го чувала този Порт Мильо :)

Коя търсачка? Хотел за 250 евро за 5 нощувки и мен ме съмнява да намерите. Всъщност, аз намерих единпреди време, но 5 месеца преди престоя и до Плас Д'Итали, което е в другия край на града спрямо Порт Майо. Но можете да проверите - веригата е Timhotel.

Връзка към коментар

Porte Maillot се чете "Порт Майо", Порт Мильо няма. :)

Честно казано, и мен ме съмнява да намерите такъв бюджет за 5 нощувки, при това сравнително близко до пътуването. Пробва ли в апартамент/студио под наем, напр през airbnb? Още повече, че от втората седмица на април тук почват и пролетните ваканции, та е възможно и посещаемостта да се увеличи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте! Благодаря за приема :) Тук намирам много подробна информация, много отзивчиви хора :) Аз съм абсолютно нацинаеща и нямаща опит в пътуванията. Предстои ни да пътуваме през май до Париж за 4 дни. Тръгване на 09.05 сутринта, кацане на Бове. Ще спим в Монмартр три дни, а в четвъртък в Бове, в петък рано сутринта летим за България. Изчетох много информация, ноооо  съм тотално неорентирана :) как да организирам обиколката, марашрутите, така че да разгледам забележителностите, които са в една посока. Абе, всякаква помощ, инфо за разглеждане на Париж за 3-4 дни ще ми бъде от голяма полза. Не се плашим от ходене, предпочитаме го вариант, за да можем да усетим повече от атмосферата на града.

Ще съм ви благодарна за съветите.

Връзка към коментар

Здравейте! Благодаря за приема :) Тук намирам много подробна информация, много отзивчиви хора :) Аз съм абсолютно нацинаеща и нямаща опит в пътуванията. Предстои ни да пътуваме през май до Париж за 4 дни. Тръгване на 09.05 сутринта, кацане на Бове. Ще спим в Монмартр три дни, а в четвъртък в Бове, в петък рано сутринта летим за България. Изчетох много информация, ноооо  съм тотално неорентирана :) как да организирам обиколката, марашрутите, така че да разгледам забележителностите, които са в една посока. Абе, всякаква помощ, инфо за разглеждане на Париж за 3-4 дни ще ми бъде от голяма полза. Не се плашим от ходене, предпочитаме го вариант, за да можем да усетим повече от атмосферата на града.

Ще съм ви благодарна за съветите.

На тази карта, аз съм отбелязала основните забележителности - сигурно имам и пропуски, но важните са там.

Поразгледайте я и си изберете местата, които искате да посетите и тези, които искате да видите отвън.

А тук със сигурност има хора, които ще ви помогнат да нагласите и маршрута помежду им. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

По отношение на организацията - опитай да си направиш списък със "задължителната" програма, както и "желателната". После по картата погледни кое къде е, и кое с какво може да се комбинира наблизо. Така ще имаш по-ясна представа колко и кога ще може да видите.

Пък и ние ще ударим по някое рамо с конкретната програма и тук-таме по някой съвет :).

Редактирано от Роца
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От топ забележителностите пешеходно едни до други са Нотр Дам, Площад Конкорд, Латинския Квартал, Люксембургските градини и Лувъра. Айфеловата кула е малко отдалечена от тях по реката, както и Триумфалната Арка, но пък до нея се стига, ако се опънете от Площад Конкорд по Шанс Елизе. Монмартр, Сакре Кьор, Мулен Руж също са по встрани, но там ви е вкъщи така и така :)

След като сте три дни, предлагам ден 1 просто да се стоварите до Нотр Дам (спирка Saint Michel на метрото) и от там каквото сабя покаже, със сигурност целия ден може да замине само в тоя район :) После за ден 2 и 3, вече ще си се поошлайфала малко и ще е по-лесно да прецените какво, къде и как. Само предупреждение, че разстоянията може да изглеждат измамно кратки! Триумфалната Арка се вижда от Конкорд и може да изглежда близичко, но си е поне час ходене, същото и с Айфеловата Кула. Ама от друга страна...кой се плаши от разходка в Париж, то това е главната идея там :)

Ако искаш дай повече подробности какво искате да видите и ще е по-лесно да се сглоби точен маршрут и приблизителен график. Колко ще наблагяте на музеите, искате ли да се качите на кулата? Това са два ключови въпроса, в зависимост от отговорите голяма част от времето ви ще е преразпределено. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря за мноого полезното инфо, Георги :) Разглеждането на картините не ми е толкова "на сърце" :) , но да, искаме да се качим на "символа". Желанието ми е да усетим атмосферата, да видим /дори и да не успеем да влезнем/ още и Дома на инвалидите, Консиержери, градините на Тюлери, Пантеона, Версай. Ноо, май желанията са повече от времето, с което разполагаме. Ходенето не ни плаши, но все пак не може да се разглежда "на галоп" :) Смятам първият ден /пристигането/ да отделим на Монмартр, Сакре Кьор, Мулен Руж, така и така ни е вкъщи, но после....Благодаря отново! 

Връзка към коментар

От Арката до Конкорд са малко повече от 2 км, около 25 минути пеша без да се тича     :)​ 

Сега погледнах, прав си. Не знам защо съм с впечатление, че беше доста повече, или съм смятал от Лувъра или не знам и аз :)

Благодаря за мноого полезното инфо, Георги :) Разглеждането на картините не ми е толкова "на сърце" :) , но да, искаме да се качим на "символа". Желанието ми е да усетим атмосферата, да видим /дори и да не успеем да влезнем/ още и Дома на инвалидите, Консиержери, градините на Тюлери, Пантеона, Версай. Ноо, май желанията са повече от времето, с което разполагаме. Ходенето не ни плаши, но все пак не може да се разглежда "на галоп" :) Смятам първият ден /пристигането/ да отделим на Монмартр, Сакре Кьор, Мулен Руж, така и така ни е вкъщи, но после....Благодаря отново! 

Ще оставя Mary  и Роца, ако могат да са по-подробни, но цял ден за Монмартр, Сакре Кьор и Мулен Руж е много. Ще пристигнете май в ранния следобед, така че го отделете за там, а вечер може да се насочите в посока Трокадеро/Айфеловата Кула. За да я видите осветена. Дали вечерно или дневно качване на кулата е по-подходящо, не знам, от времето когато ходих аз май има нова процедура, чрез която може и да не се чака на опашките, че преди беше 2-3 часа гърч в пиково време. С оглед на това, може би е по-походящо да се качите на кулата вечер, но пък ако може да се запази резервиран час през деня ще е по-добре. 

Щом картините не са ви на сърце, преценете дали въобще да пропуснете Лувъра или да влезете за час-два, колкото да го видите като турист, а не като ценител - няма лошо. Ама и там се случва да има сериозни опашки...

Въобще, страх ме е да не те объркам повече, че инфото ми съвсем не е прясно, иначе чисто географски:

- един следобед за това, което си отбелязала около Монмартр + Айфеловата кула вечер

- един ден за тегела Нотр Дам -> Триумфалната Арка. Дали ще включите Лувъра тук, вие ще си прецените. На картите на Mary се вижда добре кои забележителности ги има по тази линия. Зависи и от времето. 

- един ден за Версай. Ако ти е в задължителния списък, тук ще си замине по-голяма част от деня. Аз не съм убеден, че при три дни си заслужава времето и пътя до там, но на всеки представите му са различни...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

jenismg, аз с удоволствие ще помогна за да изготвите плана. Роца със сигурност ще се включи и тя.

Вие пристигате рано - преди обед ще сте се настанили или поне оставили багажа в хотела.

Реално имате два цели дни и две половинки.

В единия от целите дни можете да отидете до Версай - там наистина си отива цял ден, ако влизате в двореца и обикаляте градините. Вечерта можете да погледнете Айфеловата по тъмно, а може да направите и разходка с корабче - тогава ще бъдете достатъчно уморени за да са насладите на почивката. Или просто да поседнете някъде около Сена, или на Марсово поле. :)  

В другия цял ден можете да отидете до Латинския квартал - Пантеона, оттам през Нотр Дам, островите, сградата на общината, Център Помпиду, Лувъра, Тюйлери,  площад Конкорд и  към Труимфалната арка, после Айфеловата, Инвалидите и ще е време да се прибирате. :)

Първия ден - според мен е по-добре да оставите багажа и да тръгнете към някоя забележителност в  друг район. Възможностите са безброй.

Последния ден - може би този ден е по-подходящ да обиколите Монмартр и после да се насочите към Бове.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Първият ден може да е Бастилията, Place des Vosges и после разходка из Маре. Или кварталът около Операта, към площад Вандом и надолу към Пале Роял и Лувъра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен една от най-интересните части на Париж е около "Конкорд". Разглеждайки тази част, може да се обяснят разни неща. И така... след като градът е наново изграден през 19 век, една от опорните точки е била симетрията около "Конкорд". Неслучайно е единственият площад с елитарен монумент като египетски обелиск. Малко градове в света може да се похвалят с такъв лукс. Не е изказано с думи, но се подразбира, че замисълът е бил да е "централният площад". Пиша го това, защото в Париж има много рационална мисъл. Има планиране, логика.

Двете оси: Лувъра - Триумфалната арка и Мадалената - парламента се пресичат в обелиска. Подобен план се използва и във Вашингтон. Разбира се, какво иска да се внуши също е очевидно. Да подсказвам ли?  

Според мен за три дни Версай е излишен. Да се усети духа в Латинския квартал, Монмартр, Маре и трите дни са отлетели.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ходенето не ни плаши, но все пак не може да се разглежда "на галоп" :) Смятам първият ден /пристигането/ да отделим на Монмартр, Сакре Кьор, Мулен Руж, така и така ни е вкъщи, но после....Благодаря отново! 

А защо тях не ги разгледате в четвъртък, както е предложила Мари, а аз съм напълно съгласна с нея. Не защото няма какво да гледате в Монмартр, а заради стратегията в четвъртък да не губите време и да имате само едно пътуване в посока Бове.

Сигурна съм, че ви е трудно да изберете обектите задължителни за разглеждане отвътре и отвън и затова бих си позволила да ви предложа да се информирате за забележителностите предварително "на книга", за да имате след това по-ясна идея къде ви се ходи категорично и къде по-малко. 

Отговорете си на въпроса: Бихте ли прекарали почти цял ден в Лувъра (не че е достатъчен, но няма да ви стигнат силите за повече), като сте наясно, че ви очакват шедьоври на световното изкуство (голяма част от които после няма да помните, освен ако не е свързано с професията ви), при положение, че имате  3 дни и половина в Париж? Ако да - Лувърът е задължителен, ако не - минете покрай него, разгледайте го отвън, снимайте се с пирамидите и поемайте към през Консей Д' Eта и Комеди Франсез към Операта (примерно).

Бихте ли се качили на Айфеловата кула? Доколкото разбрах това сте го решили, но помислете още малко :-) За мен, като катерила се там многократно, качването не е приоритет, но гледането й отдолу, отстрани, отдалеч и т.н.- без съмнение. Париж можете да го видите отвисоко и от Монмартр.

Бихте ли прекарали цял ден във Версай? Аз лично, при първо ходене в Париж и за толкова кратко време (или малък опит с този вид наследство) не бих, защото Версай така би ме зашеметил, че после няма нито да приемам, нито да предавам. 

Ако ви се иска да посетите някой музей, независимо дали денят е дъждовен или не е - бих ви посъветвала за времето, с което разполагате да изберете само един - Лувъра, Мюзе Д'Орсе или Мюзе Карнавале. Последният можете да го съчетаете с разходката в Le Marais. Малък, но великолепен музей, на всичкото и отгоре безплатен. 

Щом сте за първи път в Париж, отдайте се на насладата да усетите града с цялата му пъстрота и великолепие. Препускането от забележителност на забележителност ще Ви отнеме удоволствието да видите онези неща, заради които влюбените в Париж се връщат отново и отново. А това не е нито Лувъра (отвътре), нито Нотр Дам или Айфеловата кула (макар че аз лично винаги се връщам и заради нея :-) )

Редактирано от pamelanb
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Препускането от забележителност на забележителност ще Ви отнеме удоволствието да видите онези неща, заради които влюбените в Париж се връщат отново и отново. 

Много добре казано!  :)  :clapping:

Духът на Париж (поне за мен) е преди всичко онова усещане за "joie de vivre", което всеки, благоволил да отвори сетивата си, може да почувства.  :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Сърце юнашко не трае да обиколи всички световни забележителности, с които Париж е препълнен. И вече при второ-трето ходене, когато не се реди на опашки пред Лувъра и Айфеловата Кула може да го оцени както трябва. Спомням си и аз как като бях на едно обучение за седмица там, при третото ми ходене, се бях чучнал на един дувар точно до фонтаните на Конкорд. Ей така си висях сигурно половин час с една простичка мисъл - колко много ме кефи тоя град. Отляво един от фонтаните, отдясно обелиска, в далечината арката, между тях кулата. Или пък излежаването на езерцето в Tuileres със странно извитите, но също толкова странно удобни метални столове. 

Тия неща си спомням все едно вчера съм бил там, гледката от върха на кулата - не :)

Но за първо ходене, трябва да се "отметнат" задължителни неща. В противен случай ще има някакво напрежение, че не си видял какво толкова има от върха на кулата, а това напрежение няма да ти позволи спокойно да се излегнеш в парка :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ех, като ви чета се размечтах за ново посещение на Париж.

Моето единствено посещение на този град беше свързано с препускане по забележителностите. Първият ми път сама в чужбина. Първият ден минах два пъти разстоянието от Айфеловата кула през Триумфалната арка до Лувъра и обратно пеша + куп забележителности в страни от пътя. Накрая едвам се добрах до хотела си, на другия край на Париж, а на другата сутрин не можех да вървя от болки в краката. Как съм издържала трите дни там да обикалям неуморно и до сега си остава тайна за мен. Въпреки това обикнах този град. И да гледката към Айфеловата кула е много по- добра от гледката отгоре. Обаче сега като се замисля този път ми се ще да ида в Париж само и само да се мотая безцелно някъде и да зяпам поседнала я в Тюйлери, я другаде, без предварителен план. Просто така да гледам как покрай мен си тече живота.  

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.