Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Където и да ходите, ползвайте вътрешни полети. До май месец имате време, така че спокойно може да резервирате билети на нормални цени. Ако ползвате кола под наем, правете го за кратки дестинации. Давам пример от февруари: Бостън-Ниагара-Чикаго излезе по-скъпо с кола заради таксите по магистралите и гориво, отколкото със самолет.

Здравейте! От кои компании намирате евтини вътрешни полети в САЩ? Планирам пътуване по източното крайбрежие за края на август и нещо не намирам изгодни билети. :unsure:  

Редактирано от Miralex
Връзка към коментар

 Източното крайбрежие е широко понятие, но НТА компаниите са  Spirit, Allegiant, Southwest, Jetblue, Frontier, Virgin America.

Spirit са тип FR - летят от малки летища в средата на нищото до големи летища, които са популярни курорти

Allegiant - летят от главни летища до главни летища. Силно залагат на пакетни екскурзии

Southwest - дядото на НТА. Летят от/до всякакви летища - зависи от града

Jetblue - мазератито на а/к в САЩ - луксозни пътувания, главни летища

Frontier - летят от главни летища до главни летища

Virgin America - летят от главни летища до главни летища

 

Особеното е, че не всички а/к имат покритие в целите щати. И наистина зависи от дестинацията. Jetblue, Allegiant и Spirit летят от източното крайбрежие до куп дестианции във Флорида.  Southwest имат полети от ИК до Вегас, напр. Jetblue могат да се закарат до повечето места по ИК, но с прекачване в Бостън, което им е хъб.

Според мен решението е да се започне с а/к, които летят от изходното летище и до дестинацията. После на тези 2 сета им се намира сечението и това са а/к, които трябва да бъдат проверени.

А за да стане още по-сложно - често класическите а/к предлагат много сходни цени на тези на НТА. И няма особена разлика в цената на 2 еднопосочни билета и 1 2-посочен. С други думи, аз мога да летя от Ню Йорк до Бостън с Юнайтед в едната посока и с Джетблу в другата, на 2 отделни еднопосочни билета и това да е по-евтино от 2-посочен билет с Джетблу или 2-посочен билет с Юнайтед. :)

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Здравейте! От кои компании намирате евтини вътрешни полети в САЩ? Планирам пътуване по източното крайбрежие за края на август и нещо не намирам изгодни билети. :unsure:  

 

В крайна сметка мисля, че е по-лесно да се търси с глобална търсачка, отколкото да прочесваш сайтовете на 10 компании. После, като си избереш 1-2 възможности, може. Ако в един случай една компания е безапелационен победител в друг случай (или други дати просто) ще е друга.

Нямам опит с Щатите конкретно, но това е добра стратегия в общия случай.

Връзка към коментар

Но, уви, в частния случай не е задължително да работи :) Цените на Southwest не излизат в Каяк. Експедия изобщо не знае, че има а/к Southwest. Същото с Allegiant.

Връзка към коментар

Благодаря за идеите и информацията. Всъщност започнах търсенето точно с глобална търсачка, но ми излизаха все едни сериозни цени с Делта...

А под източно крайбрежие имах предвид полети с изходна точка - Ню Йорк до Бостън, Чикаго или Маями. 

Връзка към коментар

Но, уви, в частния случай не е задължително да работи :) Цените на Southwest не излизат в Каяк. Експедия изобщо не знае, че има а/к Southwest. Същото с Allegiant.

 

Да, Southwest май не участва в никоя от глобалните търсачки, но те доста поскъпнаха напоследък (отначало започнаха като доста евтини, ама...), така че не е голяма беда. ;)

Връзка към коментар
Евгени Димитров

Miralex: Здравейте! От кои компании намирате евтини вътрешни полети в САЩ? Планирам пътуване по източното крайбрежие за края на август и нещо не намирам изгодни билети.

 

Края на август си е силен сезон за източното крайбрежие, като изключим Флорида. А и всички студенти и ученици започват тогава училище, та си е тарапана навсякъде. Акair ви е дал доста добра информация по отношение на авиокомпании. Прегледайте основните търсачки като Kayak, Skyscanner, Orbitz, Expedia, One Travel, eDreams. Но цените като цяло, ще са приблизителни едни с други. Месеците юни, юли, август са винаги с по-високи цени от останалите.

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към коментар

Всичките са големи градове. Ню Йорк, Бостън и Чикаго са все хъбове. Както в Европа, по тези линии (м/у големи градове) има голяма конкуренция, която води до единственото логично - ниски, почти изравнени цени.

Редно е да отбележим, че Чикаго не е точно на ИК - има си едни 16 часа каране от Бостън или 11 - от Филаделфия.

Помислете си дали точно Маями и защо точно Маями. Може би FLL ще ви свърши същата работа (а то е хъб на Джетблу). Или пък Орландо (Евърглейдс, Кейп Канаверал, Дисни нещо си...).

Това е картата с дестинациите на Southwest:

https://www.southwest.com/flight/routemap_dyn.html

И те летят до FLL в района на Маями. Но могат да ви свършат работа от Ню Йорк и Бостън до Чикаго, също до Орландо.

Няма да ви развалям удоволствието да си доорганизирате пътуването и да си намерите подходящите за вас билети. :)

Връзка към коментар

Искам да похваля JetBlue и Virgin America.Много стегнато и любезно обслужване.Самолетите Airbus A320, с които летях, бяха изключително комфортни и модерни.Общо взето са класи над европейските авиокомпании. ;)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.