Прескочи до съдържание

Кои страни сте посещавали най-много пъти?

Препоръчани мнения

Сетих се да пусна една такава тема-въпрос.

Много страни имат нужда от многократно посещение, други не чак толкова.

Ще ми е интересно да напишем, кои са първите 3 страни (може и над 3 страни да се пишат, за магеланци с повече стаж), с най-много посещения.

Влизане  служебно за ден, без виждане на нещо ново, смятам, че не трябва да се брой, освен, ако не е комбинирано с последваща  разходка. Също преминаване с кола по магистралата или през летището не мисля, че трябва да се брой, освен, ако няма поне една  нощувка.

Ето го моя списък, като не е напълно точен, може да се губи някоя и друга бройка посещение.

Испания би трябвал да е първа, но не знам дали в моя случай трябва да я броя.. Ще броя само разходките из различните й части, все едно през другото време ме е нямало.

Испания, включително островите   25-27

Португалия,  включително  островите 12-13

Италия 9-10

Англия и Чехия по 3

• Харесвам 1
Връзка към коментар

UK, конкретно Лондон (къде служебно, къде за удоволствие) и Германия - сигурно през седмица и всеки месец през последните две години - независимо дали защото се налага или просто за удоволствие.

Белгия и Холандия (Нидерландия) не ги броя.

Редактирано от Lyubina
Връзка към коментар

Италия - изброих 23, но може и повече да са (не включвам няколко преспивания в Бергамо за трансфер, въпреки че винаги съм изкарвал поне няколко часа в обиколка на града, единият път и до Милано ходих)

Франция - 8

Испания - 6

Германия  - 4

Гърция - 4

Връзка към коментар

Франция - безброй, наистина нямат преброяване. В продължение на 2 години бях в Париж за по няколко дена през 2-3 седмици

Германия - поживях няколко години там

Англия - за по 2-3 дни поне 30-40 пъти

Русия - над 20

Украйна - над 20

Тайланд - 4 

Виентнам - 4

май тези са ми най-много  :unsure:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Канада, Испания и България не ги броя, защото съм живял там / тук (освен това в Испания съм ходил едно 15 пъти по друго време).

Щатите и Мексико - над 100 пъти.

Някои карибски острови (Сен Мартин, Кайманските, Ямайка, Вирджинските, Аруба, Бахамас) сигурно 50-60+ пъти, може и повече. В Коста Рика съм ходил поне 5 пъти, в Панама сигурно едно 15. В Колумбия 4 пъти.

Италия, Франция, Гърция и Турция ще да съм ходил по едно 20-25 пъти поне, в Турция може и повече, че от Истанбул последните години се вземат самолети понякога, а обикновено се преспива и се разглежда града преди полета. В Германия трябва да съм ходил едно 5-6 пъти, без да броя смените на самолети във Франкфурт. В Лондон учудващо малко пъти - 3 (без да смятам многото смени на полети на Хийтроу),

От Азия съм повтарял май само Тайланд и Малайзия (съответно 4 и 3 пъти), а и ОАЕ 3 пъти, но два са били спирки за по няколко дни на път за другаде.

В Африка за съжаление до момента съм повторил само РЮА, смятам да потретя след малко повече от месец и после да започна да повтарям и потретвам друга африкански държави + нови (ако съм жив и здрав и имам време и пари).

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Навремето, когато имаше "желязна завеса" и пътуванията основно бяха в соц. лагера, всяка година като студенти, а и след това, пътувах до Будапеща (Унгария) и Братислава (тогава беше Чехословакия). Бройките са сигурно над 15 пъти. Следващата по посещаермост от мен страна е Турция, поне 10-тина пъти. Италия и Испания се нареждат след това с по 3-4 посещения. Но напоследък съм решила да ходя на нови места и почти да няма повтаряемост, освен за трансфер или в нови области на вече посетени държави. Просто има oще много места, които искам да посетя.... :)

Редактирано от Diana Doncheva
Връзка към коментар

Франция няма да я броя, понеже живея тук (впрочем според Dlight diary повече пъти съм кацал/излитал от летището в Ница, отколкото в София.)

Често ходя до Италия - може би десетина пъти вече съм бил там. Монако също!

4 пъти в Белгия

2 пъти в Барселона

2 пъти в Реюнион

2 пъти в Женева... Това е май!

Бих се върнал на повечето места, на които съм бил. Люксембург обаче не е едно от тях, Ватиканът също (но не и Рим, където се връщам с удоволствие след месец!)

Редактирано от Kaloyan89
Връзка към коментар

Ами при мен е сложно. Ако не броим Италия, Англия и Бразилия където съм живял или живея остават

Франция - 6

Шотландия (броя я отделно, защото е различна, далече и пътувах специално) - 5

Италия (пак я слагам, защото се връщах след като вече не живеех там) - 4

ПП забравих Турция - 5

Връзка към коментар

Швеция наричам свой четвърти дом, тя води класацията в моя топ три с 6 посещения.

Италия следва с 4.

Испания и Португалия по 2.

Скромно.

Редактирано от Сю_
Връзка към коментар

Много интересна тема.

Канада не я броя, защото живея тук, и като се замислих май има само една друга държава, където ходим постоянно и това е САЩ. Идея нямам колко пъти, но от 2002 по няколко пъти на година сме там. Пътуванията са разнообразни - дълги, къси, еднодневни, едноседмични.

Аз не обичам да повтарям места и държави и сигурно на това се дължи факта, че освен САЩ, другите ми по-често посещавани държави са:

Белгия - 2 пъти

Унгария - 2 пъти

и това е... и аз много скромно (не броя Амстердам, от където летим всеки път).

Редактирано от Травеолани
Връзка към коментар

Без да броя Франция, най-често съм се връщала в Белгия (3 месеца на място, плюс още поне 8-10 ходения), Холандия (5-6 пъти) и Португалия (пак толкова).

Връзка към коментар

В сравнение с мнозинството тук, не съм била на много места. Ама пък на повечето - по повечко пъти, за затвърждаване :)

Италия, Австрия, Кипър, Турция, Сърбия, Унгария и т. н. - по 3

Чехия - 7 (плюс няколко прекачвания и транзита, които не броя)

Гърция - над 20, и те така.

Редактирано от Параход
Връзка към коментар

Италия и Турция по 8 пъти.

Испания и Германия по 7 пъти.

Унгария, Гърция - 4 пъти

Франция, Австрия, Хърватска и Словения по 3 пъти.

Доста от останалите държави, в които съм била съм повтаряла. Това е засега равносметката!

Връзка към коментар

Швеция ми е номер едно, къде професионално, къде от пристрастие. Миналия уикенд прескочих да си заредя батериите. (То и Дания върви в комплект най-често.)

Гърция е на второ място по честота, но освен базовия лагер на Крит, винаги добавяме по нещо ново.

Испания е на трето, но е най-любимата ми дестинация, един необясним сантимент и дежа вю.

Връзка към коментар

Гърция - 15-20. Италия - 8, но тук и 20 няма да ми стигнат. Турция - 5. Почти всички европейски държави, които съм посетила е било по 2, 3 или 4 пъти.

Връзка към коментар

Навремето, когато имаше "желязна завеса" и пътуванията основно бяха в соц. лагера, всяка година като студенти, а и след това, пътувах до Будапеща (Унгария) и Братислава (тогава беше Чехословакия). Бройките са сигурно над 15 пъти. Следващата по посещаермост от мен страна е Турция, поне 10-тина пъти. Италия и Испания се нареждат след това с по 3-4 посещения. Но напоследък съм решила да ходя на нови места и почти да няма повтаряемост, освен за трансфер или в нови области на вече посетени държави. Просто има oще много места, които искам да посетя.... :)

Я, Гърция съм я пропуснала - 7 пъти съм била там, като 3 от тях са на острови.

Връзка към коментар
Евгени Димитров

Уау, по 8-9-10 пъти и нагоре в Испания, Италия, Франция и ако не правите различни региони всеки път, не знам как не ви омръзва. Аз съм бил 4-5 пъти в Холандия и 7 пъти съм ходил до САЩ последните години. Два пъти в Турция и Румъния. В Турция даже влязохме на 11.11.11г. Останалите държави само по веднъж. Надява се да повторя Куба през октомври.

Редактирано от Евгени Димитров
Връзка към коментар

Изключвам Белгия, тъй като живея тук.

Нямам никаква представа колко пъти Нидерландия и Франция. За Германия също не мога да кажа, трябва да гледам снимки и да броя. Испания 6; Гърция, Швейцария 5; Турция 4; Русия, Унгария, Португалия, Хърватия, Австрия, Люксембург 3; Полша, Чехия, Словакия, Румъния, Великобритания, Швеция, Финландия, Италия, Македония, Словения 2.

Може да съм изпуснала нещо.

От статистиката: най-много до съседни държави.

Обикновено местата са различни, но имам и повторения и повече от повторения. Не знам колко пъти съм ходила в Париж, но няма как да ми омръзне.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.