Прескочи до съдържание

Къде да спя в 16-ти район на Париж

Worldismine

Препоръчани мнения

Здравейте, в края на май и началото на юни ще съм в Париж, за да гледам Ролан Гарос. Доколкото разбрах, комплексът е в сравнително централния 16-ти район, където си търся хотел или по-скоро апартамен че от airbnb. Ако някой е отсядал наблизо и има хубави впечатления от конкретно място, ще се радвам да сподели. Бил съм само веднъж в Париж, преди две години, за да водя сина ми в Дисниленд и понеже бяхме близо до Айфела, стягащата в ханша стаичка от 120 евро на нощ не ме очарова

• Харесвам 2
Връзка към коментар

16-и район е най-скъпия, най-гъзарски, най-престижен, буржоазен и аристократичен квартал вътре в Париж. Всичко е скъпо наоколо, от багетата, през кафето до ресторант. Да не говорим, че вечер е доста умряло, няма нищо за правене.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/16th_arrondissement_of_Paris

Спал съм в кварталчето около църква Auteuil, недалеч от едноименното метро. Не бих спал отново в този район и не бих препоръчал студиото, в което спах - то си беше таванска стая от 10 м2.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Можеш да погледнеш нощувки в 15-ти район.

Със сигурност и на останалите зрители им се иска да са близо до кортовете. :)

Покрай големи спортни събития е още по-тегаво с нощувките.

Конкретно предложение за съжаление не мога да дам. Ако имаш колебания за различни апартаменти или хотели, можеш да дадеш линкове за да ги коментират специалистите. :)

ПП Преместих темата във форума за Франция.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

16-ти район е разкошен. Влюбена съм в него. :wub:  Бяхме там за Коледа и изобщо не беше умряло вечерно време. Пълно е с ресторантчета и кафета с типичните малки масички отвън. Препоръчвам този хотел http://www.kleberhotel.com/en/. Точно като на снимките е. От него за може би 5 минутки пеша сте на Триумфалната арка или Трокадеро. За още 5 сте под Айфеловата кула. Наблизо има и няколко спирки на метрото.

Връзка към коментар

Потвърждавам, този хотел е на супер централно място, на две крачки от Айфеловата кула и Триумфалната арка. В моите представи, това не беше 16, а 8 район. Аз бях в дълбокия 16-и, където нищо туристическо нямаше. Това само потвърждава факта, че Париж има много лица и от един квартал в друг има огромни разлики, независимо че са в един и същи район.

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Мерси за мненията и съветите:) Този хотел изглежда чуден, но пък е доста скъпичък. Нормално с оглед на локацията де. Няма да съм с ново гадже, за да я впечатлявам, така че ще се придържам към по-скромен вариант хаха. Явно трябва да сменя и района. Важното е да е до метро, което е близо горе долу до Гароса, става да е и на същата линия. Не очаквах да е на толкова централно място комплексът, по принцип в другите държави са някъде забити в тръните, като Уимбълдън например:)

Не съм пробвал досега бнб-то, ще заложа на него като че ли. Пък закуска сам ще си правя, сиренето там Господ дал :)

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

16-ти район е един от най-големите, затова в него има и нощен живот и магазини (по-близо да Триумфалната арка и по-централните части) и умрели улици, само с жилища и тук-таме по някоя хлебарница, където дами на възраст разхождат кученца в тайори :lol:. Едновременно с това е и един от най-скъпите, както са казали колегите преди мен.

Аз бих предложила да погледнеш и в другата посока, към Boulogne - по линията на метрото (номер 10), която ходи до Ролан Гарос.Сега, води се друг град (дори и друг департамент ;) ), извън Париж, но границата е незабележима. Ако все пак решиш непременно Париж, тогава пробвай да потърсиш в 15ти район, както е препоръчала Mary.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ние сме използвали този хотел, не беше лош като хотел ...

https://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g187147-d229556-Reviews-Hotel_Auteuil_Tour_Eiffel-Paris_Ile_de_France.html#LOCATION_CARD..

малко се върви до метростанцията, но иначе наистина буржоазни лелки си рахождат кученцата в костюмчета..

иначе и на мен това не ми е любимият район в Париж ...не беше скъп, нещо като 80-90 евро за двойна стая платихме май тогава

Редактирано от gini
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

А как стои въпросът с пътуването от летището в Бове до Париж, по-специално до 15-16 район да речем. Колко време ще ми е нужно, за да се придвижва? :)

Предвид, че Бове е на около 80км. от Париж, то сложи 2 часа.

Връзка към коментар

Може и повече, зависи в кой ден и по кое време пристига самолетът - ако е през седмицата и е рано сутрин, може да попаднете в задръстванията...

Аз бих сложила между 2 и 3 часа, за по-сигурно.

Редактирано от Роца
Връзка към коментар

В понеделник е, може би в най-задръстената сутрин от седмицата. В петък е връщането към Бг, пак рано сутринта е полетът, та в този ред на мисли има ли с какво да се стигне от Париж до Бове в подобен час, може би ще трябва да се тръгне в 4/4:30

Връзка към коментар

Сестра ми и майка ми ще ходят юни и като гледах сайтовете, май най-евтините нощувки излизат в еърбнб. Другите популярни сайтове имат чувствителна разлика в плюс. Иначе причината е супер. Да можех и аз да дойда, ама няма да е тая година  :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В понеделник е, може би в най-задръстената сутрин от седмицата. В петък е връщането към Бг, пак рано сутринта е полетът, та в този ред на мисли има ли с какво да се стигне от Париж до Бове в подобен час, може би ще трябва да се тръгне в 4/4:30

Шатъли има за всеки полет!

А до Порт Майо, може с нощен автобус.

Друг вариант е индивидуален шатъл. Линкове има в Пътеводителя за Париж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А как стои въпросът с пътуването от летището в Бове до Париж, по-специално до 15-16 район да речем. Колко време ще ми е нужно, за да се придвижва? :)

От Бове с автобус е около час и 20 min. Спира на Pershing/Porte Maillot . От там метрото е на няколко минути пеша. Купувате билети и хващате жълтата линия 1 в посока Château de Vincennes.  След 3 минути (2 спирки) слизате на Charles de Gaulle-Etoile . От там или излизате и продължавате пеша, или се прехвърляте на зелена линия 6 в посока Nation и след 3 минути (2 спирки) слизате на Boissière. С метрото е много бързо, лесно и удобно. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Тъй като наближи времето да резервирам място за спане, ще ви притеснявам още мъничко:) Порт Майо в кой район се пада, къде е най-удобно да се отседне съобразно него, защото ще трябва да ходя по нощите там, за отиването към Бове за ранния полет към България. Харесал съм място във 2-ри район, близо до Лувъра, оттам удобно ли е?

И още нещо,удобна ли е метро връзката оттам за Ролан Гарос? :)

Връзка към коментар

Що се отнася до Ролан Гарос, ще трябва да сменяш метрото. За стадиона ще ти трябва линия 10, спирка Porte d'Auteil. Не знам точни кое метро ще ти е най-близо до хотела, но тук може да погледнеш за маршрути (спирката за Ролан Гарос е долу вляво) - http://www.ratp.fr/plan-interactif/

Брой около 2 минути на спирка и 5 минути за прехвърляне, за да си прецениш достатъчно време за придвижване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Всичко прекрасно в Париж, но втори ден вали из ведро и тенисът е спрян за неопределено време:( Ще се компенсира в културната част, но разбрах, че почти всички музеи са затворени във вторник. Хазяйката спомена, че музей д'орсей бачка днес и мисля, че Версай също е отворен. Имате ли идея какво друго може да се посети на сухо и закрито днес? :)

Връзка към коментар

Определено нямате късмет с времето. Този месец май е най-дъждовният от 1992 година насам (даже вчера подобри рекорда на валежите, за съжаление).

Днес следобед има шансове да се развидели и казаха че в края на деня ще има някои от мачовете на Ролан Гарос.

Иначе освен Орсе, може да посетите още Quai Branly (примитивни цивилизации), музея Carnavalet в Маре, Консиержери, катакомбите... Ето тук целия списък на музеите, отворени във вторник:

http://fr.stillinparis.com/quefaire/expos/musees-ouverts-paris-mardi/

В краен случай - някой търговски център ;)

Редактирано от Роца
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Трябва много да вали за да препоръчам на някой да влезе в катакомбите,но за закрито може  La Geode(той пък не работел днес),Помпиду и шляене примерно из галери Лафайе и кафето на последния етаж.

Връзка към коментар

Всичко прекрасно в Париж, но втори ден вали из ведро и тенисът е спрян за неопределено време :(

Да не изпуснете доиграването на мача на Пиронката с Радванска  ;) 

Колкото и невъзможно да изглежда обръщане на резултата, надеждата умира последна  :rolleyes:

Връзка към коментар

Да не изпуснете доиграването на мача на Пиронката с Радванска  ;) 

Eхееее, имах си аз едно предчувствие, че може да стане обрат,  ама от суеверие си замълчах, сега обаче добрата новина е факт!  :) 

Цветана Пиронкова е на 1/4-финал   :clapping:

Чудесен успех, още повече като имаме предвид, че Радванска е номер 2 в световната ранглиста след Серина Уилямс!!! 

И дано Цвети продължи с отличното представяне!  :)  :)  :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Дааа, Цвети с подвиг! Аз не можах да я гледам, тъй като моите билети са за централния корт, а тя беше на друг,но утре на 1/4-финала е на правилното място :D

Дано не вали и да може да изиграе мача си:)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Утре не би трябвало да вали... много (поне следобеда). Даже може да стане и чудо - да изгрее слънце :lol:

Worldismine, в крайна сметка къде отидохте на сушина?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.