Прескочи до съдържание

Кога и как се запалихте да пътувате?

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци! 

Предварително се извинявам, ако има подобна тема, но поне аз не намерих такава и реших да създам нова.

Вчера съвсем случайно попаднах на едно мое любимо анимационно филмче от началото и средата на 90-те, когато бях малък ученик и се сетих как бързах от втора смяна да се прибера, за да гледам поредния епизод на "Тайнствените златни градове". Всъщност именно това филмче ме караше да бъда любознателен и да мечтая един ден да пътувам и да преоткривам света. Оттогава насам все още имам една несбъдната мечта, която се надявам в близко бъдеще да осъществя - да посетя Мачу Пикчу. 

Та едва вчера видях и текста на песента към детското, който говори красноречиво: "Searching for your way through Adventures every day". 

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Аз някъде към 2008/2009. Преди това пътуванията просто се случваха, без да им обръщам много внимание и без да планирам (училищни екскурзии, на море с родителите в чужбина, студентски бригади в САЩ).

После вече почнах да си ги организирам сама и да ходя където аз искам.

И аз го помня това филмче, и аз го гледах :)

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Това е ново издание (2004), иначе аз, пък и много от останалите магеланци, доколкото ми е известно, гледах Симеон Идакиев преди ехееее.... :)

По онова време гледахме света с едното око през „Атлас“, а с другото - през

i-pasta-elbow.jpg

...И четяхме книжки, разбира се :)

Миналата година в Малайзия като видяхме маймуни в диво състояние, жена ми (не е българка) взе да ми прави забележки, че им обръщам внимание само на тях, и ги гледам само тях, и снимам само тях. А, как бе, викам, ами че на мен това ми е сбъдната мечта! Сън, превърнал се в реалност! Ами че аз като бях дете, викам ѝ, за нас най-най-най-голямата мечта, най-най-най-непостижимото нещо беше беше някога да идем на място, където има палми и маймуни! Аз палми вече съм виждал, а ето сега и маймуни...

И тя ме остави на мира :) Щото знае какво е :) Щото баща ѝ и майка ѝ още не са виждали сняг :)

Иначе като малък пътувах доста със семейството си из България и по стечение на обстоятелствата - два пъти до СССР :) В XXI век тръгнах по света сам :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.