Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

Току-що видях следния ред в движенията по ДСК-Wizz Air картата си:

533979xxxxxx5011 ТАКСА ВНОСКА НА АТМ 10.06.2025 18:27
Авт. код: 1W790Y
Номер на у-во: D1104002

BGR SOFIA ATM CH VRAH 38B CH VRAH 38B 7291128921789999 0.20

Изумяват ме с наглостта си. Вече и за захранване/погасяване на кредитна карта от банкомат има такса!

Публикувано:
преди 22 минути , Ilian359 каза:

Току-що видях следния ред в движенията по ДСК-Wizz Air картата си:

533979xxxxxx5011 ТАКСА ВНОСКА НА АТМ 10.06.2025 18:27
Авт. код: 1W790Y
Номер на у-во: D1104002

BGR SOFIA ATM CH VRAH 38B CH VRAH 38B 7291128921789999 0.20

Изумяват ме с наглостта си. Вече и за захранване/погасяване на кредитна карта от банкомат има такса!

Има да, и на мен ми взеха преди няколко дни 0,20 лв., а таксата ми е 6.99 лв. на месец.

Просто съм БЕЗ ДУМИ..... 

Публикувано:
На 3.06.2025 г. в 15:43, Argentique каза:

Уникредит поне от година, ако не и повече, имат 0.30 лв за депозит в техен банкомат.

Аз ги ползвам от доста време и нямам такса до 4000 лв. депозит по дебитната си карта на ден. Но ползвам пакет от 4.44 лв. на месец, от него ми е безплатен депозита. Даже за една година бях и без тази такса по някаква тяхна промоция.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 11.06.2025 г. в 15:06, Argentique каза:

Глупав, ама с пари 😄

Едва ли има нещо по-глупаво от глупав, ама с пари... 

Публикувано:

Търсенето на евро толкова се е увеличило, че в София дори има чейдж бюра, които изкупуват евро на по-висока от фиксинга на БНБ стойност (1,958) и го продават за 1,975. Хората са полудели 😄

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Вероятно огромната част от тях са пари които не могат да излязат на светло.След влизане в еврозоната  може би ще могат да бъдат обменяни единствено в банка или пък обменните бюра ще наложат още по-кожодерски марж , защото добре разбират за какво става дума.Разбира се има и много уплашени заблудени хора , но съм сигурен че истински големите пари идват от другаде. Колко да искат за изпиране на пари ? Стотинка - две марж е нищо за подобна услуга

🙂То пак е частично де , тия пари отново ще отидат под дюшеците , но няма как да останат в левове.

• Харесвам 4
Публикувано:

Днес ми изтичаше един малък  депозит в ЦКБ в централния клон Юг и отидох рано сутринта да изтегля 200 евро от него, но не можах, защото имали само банкноти по 500 евро. Обикновено никъде не приемат банкнота повече от 50 евро в брой. Явно трябва да се купят от чейндж бюро.

Публикувано:
преди 37 минути , stanimir каза:

Вероятно огромната част от тях са пари които не могат да излязат на светло.След влизане в еврозоната  може би ще могат да бъдат обменяни единствено в банка или пък обменните бюра ще наложат още по-кожодерски марж , защото добре разбират за какво става дума.Разбира се има и много уплашени заблудени хора , но съм сигурен че истински големите пари идват от другаде. Колко да искат за изпиране на пари ? Стотинка - две марж е нищо за подобна услуга

🙂То пак е частично де , тия пари отново ще отидат под дюшеците , но няма как да останат в левове.

И аз това си мисля. БНБ ще иска декларация за произход и други формалности, оставящи следа, имена и т.н. Толкова е гнило, ако вземем да мислим, че в последните години гледам да си изградя микро свят, който да ми носи удоволствие, без да разсъждавам по глобалните въпроси😶

За разведряване на размислите 🙂 - моята дъщеря има събрани 800 лв. Убедих я да ми ги даде срещу хартийка, на която пише сумата, за да ги ползвам в брой до края на годината. Сделката е, като й потрябват след време за нещо смислено, да й ги върна в евро😄

• Браво 2
Публикувано:

Убедили сте детето да ви даде парите си без лихва. Не е възпитателно така.

БНБ не би трябвало да иска декларация за произход до 10000 лв,но не съм чула някой да е купил от там евро. Принципно иначе да 

Публикувано:

И да не искат декларация за суми под 10000, операциите в банка не са анонимни  и транзакциите са проследими.В чейндж бюрата са напълно скрити.

Публикувано:
преди 14 минути , Катя мравката каза:

но не съм чула някой да е купил от там евро.

Аз съм си купувал. Поне в София не е  трудно. 
Иначе за хората с дюшеците- не ги разбирам. Обмен ще има докато ни има 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:
На 12.06.2025 г. в 14:36, logist13 каза:

Дано стане приемането на еврото, защото само на бърз поглед за периода 2000 - 2024г. (вземам 2000 защото от тогава сме вързани с еврото, преди това беше марката):

- инфлация в еврозона 2000 - 2024г. - 69%

- инфлация в БГ 2000 - 2024г. - 189%

Та в тази връзка не съм голям оптимист колко още време би могъл да се пази борда при съществуващия обменен курс.

Аз също от любопитство преди  месец сравних данните за инфлацията в Евростат средно за еврозоната и за България за периода 2000 - до м.9.2024 г. и имаше съвсем малка разлика. Вие откъде сте взели този процент за България. Не че реално може и да е наистина толкова.

Публикувано:
преди 46 минути , Zlia каза:

Иначе за хората с дюшеците- не ги разбирам.

Ами в произхода на дюшеците е разбирането.

Иначе изречението ти ме разсмя😉

Публикувано:
преди 7 часа, ДиянаВ каза:

Ами в произхода на дюшеците е разбирането.

Иначе изречението ти ме разсмя😉

Говорим все пак за хора с сравнително малки средства- 5-10-100 хиляди лева. Произхода не е задължително криминален. Просто манталитет. 
Хората с милиони отдавна са в еврозоната или си имат начин за обмен. Дори им приеха данъчна амнистия тази година май. Все пак сме виждали снимки на някои нощни шкафчета 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 часа, Катя мравката каза:

Аз също от любопитство преди  месец сравних данните за инфлацията в Евростат средно за еврозоната и за България за периода 2000 - до м.9.2024 г. и имаше съвсем малка разлика. Вие откъде сте взели този процент за България. Не че реално може и да е наистина толкова.

Сайта на НСИ, имат си и удобен калкулатор.

Inflation Rate Calculator

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.