Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

За 616 долара се взимат 148,50лв с Револют и 173лв с ДСК.

Трансакцията не е осчетоводена и все още не е крайната сума. Пиши, когато я осчетоводят, тогава ще е ясно.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 26.02.2025 г. в 13:20, Георги каза:

И аз вече съм клиент на ПИБ. И естествено, ей така, за добре дошъл ме сурвакаха с 2лв такса за извлечение на хартия. Не помня да съм се регистрирал за такова, не помня да съм го отказвал, нейсе. Добавих имейла си за извлечение в уеб приложението. Някой знае ли дали това автоматично ме отписва от хартиените извлечения или трябва да ходя до клон за целта?

В настройки на картата има опция да се маркира отказ от получаване на хартиени извлечения, само това е начинът без посещаване на офис. Над 20 години съм клиент на тази банка и съм много доволна от мобилно приложение, офис обслужване и всичко останало. Топ са за мен в сравнение с всички останали.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , Raindrop каза:

В настройки на картата има опция да се маркира отказ от получаване на хартиени извлечения, само това е начинът без посещаване на офис.

Тази опция обаче не се вижда през приложението. Трябва да се влезе през сайта.

• Харесвам 4
Публикувано:

Мисля, че се оправих през сайта, но никъде не видях експлицитно отказване от хартиени извлечения, а просто избор на електронни. С допускането, че като си настроил електронните, то хартиените сами ще спрат. Ако има някъде изричен отказ, навигирайте ме по менютата, че явно съм нов и не се оправям.

• Харесвам 1
Публикувано:

Така , аз се отказах от тази "екстра" от интернет банкирането , но сега при мен вече се изписва следното:

Отчет по разпл. сметки на хартиен носител: Не получавате отчети на хартиен носител
Това се вижда в Настройки - лични данни - допълнителни.
Явно от там съм го деактивирала.
  • Харесвам 1
Публикувано:

ПроКредит Банк са започнали да предлагат кешбек и по дебитна карта, макар че е нищожен и се изплаща само при извършени плащания за минимум 1000 BGN.

Цитат

Кешбек по дебитни карти:

-        Получаваш 0.2% кешбек по дебитната си карта, от размера на извършените плащания през съответния месец.

Кешбек по кредитни карти:

-        Получаваш 0.5% кешбек по кредитната си карта, от размера на извършените плащания през съответния месец.

https://www.procreditbank.bg/bg/keshbek-si-vzemi-s-debitna-karta-plati/

• Харесвам 3
Публикувано:
На 2/27/2025 в 5:12 PM, Zlia каза:

Демек това е такса ако мине, подобно на повечето такива на мобилните оператори?

Явно съм изпуснал “привлекателните условия” на тази банка щом има хора, които продължават да им стават нови клиенти при такива подмолни практики.

Последно има ли такса при автоматичното погасяване или няма, че в тарифата пише едно, но ти ни казваш друго?

Хартиеното месечно извлечение не е такса. Това е услуга, която, ако изрично не си се отказал при подаване на документите за кредитна карта, се активира. За да не получаваш писмо по пощата с месечното си извлечение на хартия - трябва да отидеш до клон на банката, да попълниш заявление, да го подпишеш и от следващия отчетен период ще спрат да ти вземат по 2 лева за писмо с извлечение. Това е моят опит от юни 2024 г. 

Публикувано:
преди 51 минути , antony2001 каза:

Хартиеното месечно извлечение не е такса. Това е услуга, която, ако изрично не си се отказал при подаване на документите за кредитна карта, се активира. За да не получаваш писмо по пощата с месечното си извлечение на хартия - трябва да отидеш до клон на банката, да попълниш заявление, да го подпишеш и от следващия отчетен период ще спрат да ти вземат по 2 лева за писмо с извлечение. Това е моят опит от юни 2024 г. 

Извинявам се, че не съм сложил кавички на такса 😉 Надявам се да четеш темата и си разбрал и друг начин за отказ от непоискано хартиено извлечение 🙂

• Шок 1
Публикувано:

Мисля да закрия сметката си в ПИБ, защото ми идва излишна. Вече нямам спомен какви са плюсовете да я имам, но може да ме опровергаете, като ме подсетите🙂

Някой знае ли дали ако не си клиент на банката и искаш да си купиш евро с плащане в брой, таксата е една и съща с тази на клиентите? Последните години купувам евро срещу такса от 1 лв., за да имам джобни за няколко пътувания. Ако закрия сметката си, тази такса ще се промени ли?

Публикувано:

Ой какви такси. Купувах си евро от Тавекс /в моловете/. Но сега само ТБИ които обменят лев/евро по централен курс и може да внасяш и теглиш малки суми без проблем.

Публикувано:

Аз съм от село😛 и не знам в Русе  какви чейндж бюра има и няма и къде е изгодно. Няма и да се занимавам, защото ПИБ ми е на 5 мин. път. Ще проверя. Съпругът също е клиент, той може да ми купува евро, ако има сериозна разлика в таксата.

В TBI продават ли евро? Малко ме съмнява, особено в нашия провинциален офис, където и банкоматът им е празен😄

Публикувано:

Ако имате офис на ТБИ ползвайте. Има отделна тема за банка ТБИ. Обменът е в самите ви сметки, които се откриват в лева и евро. А теглене/внасяне е без такси, за разлика от ПИБ.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , КОКО22 каза:

Ако имате офис на ТБИ ползвайте. Има отделна тема за банка ТБИ. Обменът е в самите ви сметки, които се откриват в лева и евро. А теглене/внасяне е без такси, за разлика от ПИБ.

Това ми е ясно за България. Но в държава с евро пак ли е същото при теглене от банкомат?

Публикувано:
преди 2 часа, Zlia каза:

Извинявам се, че не съм сложил кавички на такса 😉 Надявам се да четеш темата и си разбрал и друг начин за отказ от непоискано хартиено извлечение 🙂

Разбира се, че чета темата. Дори се опитвам четенето да е с разбиране. Надявам се видя датирането на моя опит с конкретната банка.

Публикувано:
преди 16 минути , ДиянаВ каза:

Това ми е ясно за България. Но в държава с евро пак ли е същото при теглене от банкомат?

Честно казано не си спомням да съм теглил от Банкомат. За всеки случай си нося малко кеш от БГ /обикновено го връщам/, но плащам само с карта - кредитна, поради кешбек или ТБИ която върти еврото по централния курс

Публикувано:
преди 15 минути , КОКО22 каза:

Честно казано не си спомням да съм теглил от Банкомат. За всеки случай си нося малко кеш от БГ /обикновено го връщам/, но плащам само с карта - кредитна, поради кешбек или ТБИ която върти еврото по централния курс

Ами и аз си нося малко кеш в евро за джобни. Затова и купувам оттук и повдигнах този въпрос - някой знае ли дали таксата на ПИБ за покупка на евро е еднаква за клиенти и други лица?🙂 

Публикувано:

С Неон на TBI се тегли безплатно от банкомат и в държави от ЕС, като важат ограниченията за безплатно теглене в България. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Ами и аз си нося малко кеш в евро за джобни. Затова и купувам оттук и повдигнах този въпрос - някой знае ли дали таксата на ПИБ за покупка на евро е еднаква за клиенти и други лица?🙂 

Това каза perplexity 😁:

"Ако искате да закупите евро от Първа инвестиционна банка (ПИБ) и не сте клиент на банката, ще бъде начислена допълнителна такса. Според тарифата на банката, за физически лица, които не са клиенти, таксата е 6 лв. плюс 0.55% от сумата в евро1."

Съответно с линк към тарифата

• Благодаря 1
Публикувано:

Измислих го😄 Ще си купя евро като  за последно, после ще закрия сметката в ПИБ и ще чакам да влезем в евро зоната😃

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Zlia каза:

Е в Русе най-добрият курс на еврото в ПИБ ли е?

Ами не знам, но и не ми се ходи от място на място, за да проверявам. Преди време първо бях влязла в ОББ, но оттам в пряк текст ме пратиха към чейндж бюро, защото имали такса 5 лв. /към онзи момент/. Така отидох в ПИБ и от тогава тях ползвам за обмяна. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами не и е лош курсът на ПИБ , на 1000€ ще загубиш най-много 2-3 лева спрямо най-добрия курс който може да изровиш отнякъде.Ако за 2 лева си струва да обикаляш из половината град да сравняваш...под 1000 разликата вероятно ще е стотинки.

Трябва да обръщаш минимум петцифрени суми за да си струва упражнението.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.