Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 часа, stanimir каза:

Ами не и е лош курсът на ПИБ , на 1000€ ще загубиш най-много 2-3 лева спрямо най-добрия курс който може да изровиш отнякъде.Ако за 2 лева си струва да обикаляш из половината град да сравняваш...под 1000 разликата вероятно ще е стотинки.

Трябва да обръщаш минимум петцифрени суми за да си струва упражнението.

Е очевидно имат такса ако не си им клиент, което пък е втора такса 🙂 

Отделно чак пък толкова да е голям Русе, че трудно да се обиколи половината 😉

Дори в София са ясни местата с добри курсове. Имало е случаи на под фиксинг да обменят. За фиксинг е ясно. 

Публикувано:
преди 22 часа, ДиянаВ каза:

Аз съм от село😛 и не знам в Русе  какви чейндж бюра има и няма и къде е изгодно. Няма и да се занимавам, защото ПИБ ми е на 5 мин. път. Ще проверя. Съпругът също е клиент, той може да ми купува евро, ако има сериозна разлика в таксата.

В TBI продават ли евро? Малко ме съмнява, особено в нашия провинциален офис, където и банкоматът им е празен😄

Само в София чейндж бюрата обменят на хубав курс 1.94-1.96 и Crown и други, в останалите градове са с една единица нагоре надолу разкрачени курсовете.

Публикувано:

Всеки разполага с времето си както пожелае. При мен е 1.96 по бюрата , толкова е и в Никар на "Графа", а аз другаде и не търся.

Публикувано:

Има ли законово установен срок, в който банката трябва да се произнесе, след подаване на жалба за оспорване на транзакция?

Публикувано:
преди 2 минути , zhivko7 каза:

Има ли законово установен срок, в който банката трябва да се произнесе, след подаване на жалба за оспорване на транзакция?

И да има според БГ законодателство все тая, защото оспорване се прави през системите за Виза или Мастъркард.

Реално се пуска тикет с оплакването ти и се чака отговор на другата страна/банка. Времето за отговор е доста - 2/3 седмици до месец. Спрямо отговора и дали има може да се мине към следваща стъпка на оспорване и ескалация към самите Виза и Мастъркард. Така че като цяло може да минат месеци преди да има крайно становище...

Ако говорим за оспорване при плащане с карта де.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Zlia каза:

Отделно чак пък толкова да е голям Русе, че трудно да се обиколи половината

По-скоро не става въпрос до големина на града и време - тук всичко е компактно в центъра, а до начин на мислене, нагласа, характер /поне при мен/. Аз докато видя числата в третия обект, ще съм забравила какво е в първия😃, образно казано🙂. Отделно никак няма да ми е приятна такава мисия, което влияе и на първата причина за забравянето. Просто не ме влече😉

Публикувано:
На 5.03.2025 г. в 14:48, zhivko7 каза:

При мен след отказ на банка, подадох при някаква помирителна комисия и от години не съм чувал нищо по случая.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.