Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , Kosta Grudov каза:

Безумни са, поне за тези, които купихме за Guns - 240лв х 2 билета = 504лв и някакви стотинки с таксата.. А сега понеже няма да мога да присъствам и трябва да ги продадем през ticket swap - там начисляват още безумни такси и за да получа цената, която съм платил(480лв, без останалите 20+лв набутвация), купувача там плаща още една комисионна и общо му излиза по над 280лв на билет... Супер скандални и нагли и определено подкрепям мнението по-горе - вкарвай си всички такси в цената, човек когато плаща иска да плати Х сума, а не накрая да стане Y.. Същото е и с поръчката на храна и добавянето на кутии.. 

Иначе и при нас в кварталното магазинче, което уж е голяма верига(Рекорд), отказват цигари да се продават с карта. Еми рязко спрях да ходя да си купувам неща от там, въпреки че ми е под блока. Не че и че толкова често ходех, но понякога вършеше добра работа. 

Аз говоря за таксата, която тикетинг компанията удържа не от крайния клиент, а от организатора на събитието при превод на сумите към него. Иначе за цените на билетите можем да открием нова тема. Аз от години плащам все по-високи суми и вече всичко под 150 евро ми се струва направо евтино...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , Duke каза:

Надявам се комисионните на тикетинг компаниите да са паднали, че преди десетина години се движиха в рамките на 7-9% от продажната цена на билета (толкова и при анулиране на събитието и връщане на суми, което пък практически удряше втори път организатора), което беше безумно на фона на печалбата на организатора на събитието с всичките му отговорности и допълнителни разходи като съотношение спрямо безрисковата комисионна получавана от билетопродавача...

Да, неслучайно в началото (когато тикетинг комисионните бяха космически) ние като организатор опитвахме съвсем ясно да прехвърлим този разход към клиента - написано така за да се знае, че тези пари не остават в нас - но както казах този подход не се прие добре. Хората изключително много се дразнят, когато видимо ги караш да плащат допълнителна такса. И аз като клиент се дразня от това и напълно го разбирам.

Нека обобщя:

100 лв. продукт + 5 лв. такса (без значение за какво) НЕ е ок и се приема трудно, обвиняват те в дребнавост, кокошкарство и прочие. Кофти е имиджово и влияе негативно на продажбите.

105 лв. крайна цена за същия продукт е напълно ОК и няма проблем.

П.С. В момента тикетинг комисионните са нормални и поне ние винаги ги включваме в крайната цена, също като банковите такси и прочие. Въпрос на правилно ценообразуване.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 17 часа, Ilian359 каза:

Намирам в търговски форуми информация за надценка на цигарите от 4.5% до 6%. Малко е, но категорично не е повече от POS комисионната. Реално и в компютърния бранш работим с около 5% ТО, но почти не останаха колеги без POS терминал.

Между 3,62 % и 5,80 % като с всяко увеличение на цените в последните месеци намаляват и процента на отстъпката. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

вкарването на пос-терминали при всички фирми, върху които имам поглед професионално, само им е докарало нов бизнес - абсолютно категорично повишение на продажбите и в последните години съвсем мижав процент да е останал за плащанията в брой, нещо като 5-6% от общите обороти, на фона на това, че и все по-малко хора получават приоритетно доходи единствено в брой и съответно им е много по-удобно да плащат с карта, и не на последно място, плащайки с карта не се занимаваш с някакви стотинки ресто, но пък и по-охотно плащаш по-висока цена, не намирам за смислено някой търговец изобщо да роптае срещу картовите плащания

• Харесвам 10
Публикувано:

Revolut на телефон с Андроид 10 на жена ми днес спря да работи.Доколкото чета трябва май нов телефон.Нещо не ми харесва идеята постоянно да купувам нови телефони заради приумиците им.Дотук бях с финтех компаниите .А не да не съм пробвал една или две.

Публикувано:

Новите телефони имат по дълъг съпорт. Самсунг обещават 7г секюрити ъпдейти. И 5г на ОС. За този период със сигурност ще смениш телефона. Но други марки предполагам още не са така.

Публикувано:

Щом не може да се ъпдейтва след Аndroid 10  устройството е модел минимум на 7-8 години , което е прекалено дълъг период. За 150 лева или дори по-малко ще купиш апарат дето ще върши работа поне в следващите  3-4 години ... после го хвърляш и нов , ако не ти се харчат пари за нещо по-скъпо.

Публикувано:
7 minutes ago, stanimir said:

Android 10 предполага че устройството е модел минимум на 7-8 години , което е прекалено дълъг период. За 150 лева или дори по-малко ще купиш апарат дето ще върши работа поне 3-4 години...после го хвърляш и нов.

Проблема не е доколкото чета във версията    a е марката  Xiaomi Достатъчно зает съм за да се занимавам с гимнастики в качване на допълнителни софтуери за да тръгне.И то за да добавя още една карта.Има и хора с 13 версия на които им е спрял.И кво правим ако съм някъде на мйната си.В банковата система най важно е доверието.

Публикувано:

вероятно точно Xiaomi не предоставя по-нови версии на Андроид за телефоните си

Андроид 10 е много стар, а ако телефона не е толкова стар, значи ги пускат с остарели ОС

ниската цена обикновено си има недостатъци

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• agenta
    • Мирослав Василев
    • Magnata
    • Taliana
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.