Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

преди 36 минути , Георги Матеев каза:

От вчера @Банка ДСК ефективно събира такса 1 лв. за внос на кеш (до 3000 лв) по собствена сметка.

Важи за всички клиенти, включително за частното банкиране.

Важи ли за внасяне на банкомат? 

ЦКБ вече си хващат плащане в евро на 1.96 лв. Предполагам важи и за др. валути. 

Връзка към коментар
преди 3 минути , crazyhorse каза:

Взимат-взимат! И аз не знам как да стане от Револют към ДСК, затова питам-може да има някаква схема... 

като превод по сметка - IBAN няма ли да стане с Революта към ДСК... аз така превеждах пари по немска сметка, докато учеше щерката по немско...с Революта към сметка в немска банка

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 45 минути , Георги Матеев каза:

От вчера @Банка ДСК ефективно събира такса 1 лв. за внос на кеш (до 3000 лв) по собствена сметка.

Важи за всички клиенти, включително за частното банкиране.

Откриваш срочен депозит/там няма такса за внос/ и после прехвърляш електронно/безплатно/ в други твои сметки в банката безплатно. Оставаш символична сума в срочния да не я закрият. В ЦКБ това си работи без никаква такса за внос, предполагам и тук е така. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , Kamen каза:

Откриваш срочен депозит/там няма такса за внос/ и после прехвърляш безплатно в други твои сметки в банката безплатно. Оставаш символична сума в срочния да не я закрият. В ЦКБ това си работи без никаква такса за внос, предполагам и тук е така. 

Но най-вероятно ще има някаква месечна или годишна такса! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, crazyhorse каза:

Но най-вероятно ще има някаква месечна или годишна такса! 

Месечен депозит няма такса за внос, има ако теглиш не на падеж. Предполага се, че парите се превеждат електронно по други предназначения.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , crazyhorse каза:

Взимат-взимат! И аз не знам как да стане от Револют към ДСК, затова питам-може да има някаква схема... 

Пращай от Револют директно по Iban - а на КК. Би трябвало да е без такса. Превеждал съм от Револют по Iban към др. БГ Банки и е било без такса. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
3 minutes ago, Capitan Morgan said:

Пращай от Револют директно по Iban - а на КК. Би трябвало да е без такса. Превеждал съм от Револют по Iban към др. БГ Банки и е било без такса. 

Аз правя само такива преводи за захранване на КК в ДСК по IBAN - сметката на картата от Револют директно, няма такса за превода. Парите пристигат в ДСК от кюповата сметка на Револют в РайфайзенБанк България.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 55 минути , Capitan Morgan каза:

Важи ли за внасяне на банкомат? 

При внасяне на банкомат все още няма такса, но на банкомат не можеш да внасяш евро и лично на мен не ми върши работа.

преди 51 минути , Kamen каза:

Откриваш срочен депозит/там няма такса за внос/ и после прехвърляш електронно/безплатно/ в други твои сметки в банката безплатно. Оставаш символична сума в срочния да не я закрият. В ЦКБ това си работи без никаква такса за внос, предполагам и тук е така. 

Да, при довнасяне кеш по срочен депозит към момента ДСК не взима такса. Също така доколкото виждам в тарифата за срочен депозит няма такса за поддръжка и по всяко време от този депозит може да се прехвърля безплатно към разплащателна сметка. Изглежда към момента това е единствената останала вратичка, надявам се да не затворят и нея в скоро време.

За съжаление не бих разчитал сумите/трансферите да минават през Revolut, особено ако са една идея по-големи. Зачестиха случаите на блокирани Revolut акаунти, които директно биват затваряни след като хората не успяват да минат допълнителна верификация за произход на средства. Към момента Revolut ми влиза леко в графата Paypal и гледам там да не държа нищо и вече го ползвам изключително рядко.

Мога ли да отбележа за пореден път колко неистово ме дразнят българските банки?

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 43 минути , Мари Николова каза:

Не знам как ще внесеш от Револют към ДСК.

Да ти обясня ли...? Аз само така си погасявам КК Galaxy на ДСК :girl_crazy:

@crazyhorse, ДСК няма да те таксуват за входящ трансфер. Ако и Уникредит не те "дерат", нямаш грижи. Аз от ЦКБ картата си зареждам Revolut-а и от там - към ДСК и Diners.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , chandni каза:

@crazyhorse, ДСК няма да те таксуват за входящ трансфер. Ако и Уникредит не те "дерат", нямаш грижи. Аз от ЦКБ картата си зареждам Revolut-а и от там - към ДСК и Diners.

А, добре, благодаря 🙂 Аз като веднъж се опарих с Револют и ДСК вече си мисля, че последните дебнат кръвожадно за всяка финансова операция, в която присъства **Revolut** и праскат безразборно такси 😬

Зареждане на Револют с ДК на Уни е без такса.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 34 минути , chandni каза:

Аз от ЦКБ картата си зареждам Revolut-а и от там - към ДСК и Diners.

А защо минаваш през Революта за Diners? :scratch_one-s_head:Аз си погасявам Diners-a направо с ЦКБ-картата (дебитна, разбира се).

Връзка към коментар
преди 22 минути , Фичо каза:

А защо минаваш през Революта за Diners? :scratch_one-s_head:Аз си погасявам Diners-a направо с ЦКБ-картата (дебитна, разбира се).

Внимавай - ЦКБ като нищо в един момент може да направят като ДСК и тихомълком и без предизвестие да въведат такса 'паричен трансфер', а погасяването на Дайнърс е точно това.

Аз лично отдавна не ползвам директно български дебитни / кредитни карти за каквито и да е операции, които дори и бегло да приличат на трансфер. Тая руска рулетка с таксите не ми е по вкуса.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , Фичо каза:

Защото веднъж пробвах директно и не мина плащането... Нямам представа защо - възможно е да е бил временен проблем.

преди 28 минути , Георги Матеев каза:

Тая руска рулетка с таксите не ми е по вкуса.

Това е втората причина.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Засега само 3 банки ли искат такси за внасяне на каса? 

Аз иначе не се учудвам до края на годината и други банки да влезнат в това число...  

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 15.10.2020 г. в 17:15, chandni каза:

Уникредит нямат такса(поне така ми казаха на гише) към Револют,но нещо не мога да "метна" пари...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

ПИБ пуска дигитален портфейл подобен на Revolut - MyFin, с различни тарифни планове.

Като изключим това, че ти искат 20лв за издаване и доставка на физическа карта, тарифите им не изглеждат зле. Преводи в лева и евро за 0,55лв, между потребители в тяхната екосистема са безплатни, теглене от банкомат в ЕС - 1лв, извън ЕС -3лв. Може да ползваш веднага безплатна виртуална карта.

Screenshot_20201107-075215.png.abd05958b9a1c2514f5db3f1cfc5fd3a.png

Screenshot_20201107-075237.png.24b0812fff8f67ae338046c44b4447bc.png

Чудя се, не се ли притесняват, че ще имат отлив на клиенти при стандартните си банкови услуги или разчитат предимно на аналогови клиенти.

Виртуалната карта може да свърши някаква работа по сайтовете.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 41 минути , Мари Николова каза:

Чудя се, не се ли притесняват, че ще имат отлив на клиенти при стандартните си банкови услуги или разчитат предимно на аналогови клиенти.

Той отливът вече е факт. Компании като Revolut ще дърпат все повече чергата под краката на традиционните банки и тези, които не са гъвкави и закъснеят да се приспособят към съвремието, са обречени на изчезване... Вземи за пример компании като HTC, Nokia и Blackberry в света на мобилните телефони - някога бяха титани, но закъсняха с промените, наложени от съвременния пазар и днес са почти или напълно изчезнали.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Още нещо, което е интересно :

Виртуална – за вашите плащания в интернет. Заявете я и картата ще се зареди веднага във вашия телефон.
Дигитална карта – за плащания с телефон или смарт часовник, теглене на средства от базконтактни банкомати. Заявете дигитална карта от My Fin напълно безплатно и тя ще се зареди във вашия мобилен телефон готова за плащане.

Има разлика между виртуална и дигитална карта, като с втората може да плащаш с телефона (ако имаш NFC) и да теглиш от безконтактни банкомати, което напълно замества физическата карта.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Само се надявам да са си оправили недоносчето (дигиталната карта), защото навремето първата ми дигитална карта беше именно от тях. От 10 опита за плащане 9 бяха неуспешни (даваше грешка, че няма интернет връзка). В същото време телефонът ми си беше свързан на 4G и през Phyre плащанията минаваха 10/10. Чашата преля когато ме таксуваха за "преиздване" на дигиталната карта, въпреки, че беше тотално неизползваема и заради отказа им да възстановят таксата за тази карта, си приключих изцяло отношенията с тях.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 40 минути , chandni каза:

Само се надявам да са си оправили недоносчето (дигиталната карта), защото навремето първата ми дигитална карта беше именно от тях. От 10 опита за плащане 9 бяха неуспешни (даваше грешка, че няма интернет връзка). В същото време телефонът ми си беше свързан на 4G и през Phyre плащанията минаваха 10/10. Чашата преля когато ме таксуваха за "преиздване" на дигиталната карта, въпреки, че беше тотално неизползваема и заради отказа им да възстановят таксата за тази карта, си приключих изцяло отношенията с тях.

А, със сигурност и тук ще има доста недоразумения, скрити такси и условия. Затова ми е и особено любопитно докъде ще го докарат този "проект". Ако приложат добрите практики на популярните дигитални финансови услуги, няма да има смисъл да поддържам сметка и карта към ПИБ. А точно това ме кара да се съмнявам, че ще го направят 🙂

Все пак, добре е да имаме алтернатива при нужда от "повече" карти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Привет. Смятам да си отворя Сметка "Активност" на ОББ. Тъй като не ползвам толкова много ми беше интересно, дали мога да си "събера" 10те дебитни транзакции на месец (тогава и сметката и картата са безплатни), като зареждам примерно А1 Wallet и/или Револют.

Има ли такси за зареждане на Револют от дебитна карта на ОББ (в другата тема има списък от март месец, в който пише че не се събира такса... но не е актуализиран отдавна)?

https://www.ubb.bg/individual-clients/smetki-i-plashtaniya/activity-account

Мерси

Връзка към коментар
преди 17 минути , bad kid каза:

Интересна сметка, май може и с 11 плащания в магазин да падне таксата.

Абсолютно да, но някакси бих желал да си спестя погледа на лелките на касата в била когато ми обяснявам че ще си купя 11 артикула с 11 транзакции. За всеки нормален човек с една сметка тези 11 транзакции не биха били проблем, но аз мисля просто да я имам тази сметка заради това би било добре ако може да зарежда други услуги без такса 

Връзка към коментар
преди 13 часа, Мари Николова каза:

ПИБ пуска дигитален портфейл подобен на Revolut - MyFin, с различни тарифни планове.

Това и аз го гледах преди няколко дни. Но не беше ли безплатно изваждането на тази карта за хората, които имат сметки в банката. Или бъркам нещо.

Може би грешно съм запомнил. 

преди 7 часа, chandni каза:

Phyre плащанията минаваха 10/10

Да, тук и аз потвърждавам, че е така. Дори наскоро потвърдих с пръстовия отпечатък и чаках около 7/8 мин. на каса и вече си мислех, че няма да мога да платя с Phyre. Може да имат някакво времетраене за плащанията, но нямаше никакъв проблем. 

Дигитална карта нямам все още. 

Имам от доста време Phyre и съм много доволен. Наскоро освен A1 и Vivacom пуснаха.

преди 4 часа, PROFILED каза:

ОББ

Ми отрязаха главата при закриване на сметката.... 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.